רטינובלסטומה - בדיקות גנטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטינובלסטומה - בדיקות גנטיות
    אני
    18/11/2011

שלום. חליתי בילדותי במחלה ונפגעתי בעין אחת. רציתי לברר לגבי הבדיקות הגנטיות- מהי הפרוצדורה המנהלתית, הרפואית (מדובר בבדיקת דם פשוטה?), כמה זמן אורכת הבדיקה, רמת דיוק התוצאות, האם בודקים גם גנים פגומים גורמי סרטן אחרים, מה צריך להביא, כמה זמן עד שמקבלים תוצאות וכן כל אינפורמציה שתעזור לי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"ר, אודה לתשובתך

אני
    23/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטינובלסטומה - בדיקות גנטיות

פרופסור שחר פרנקל
    23/11/2011

עניתי, זה לא נקלט במערכת.

חוזר:
    לצורך ברור גנטי כל שנדרש הוא בדיקת דם מוריד היקפי (בדיקת דם פשוטה).
    הבדיקה מתבצעת בארץ לאחר הפניה ממרפאה גנטית לאחר פגישה עם יועצ/ת גנטית.
    לוקח כשנה, כי צריך לבדוק את הרצף המלא של הגן. יש כמעט מוטציה שונה לכל חולה. ברגע שיודעים מהי המוטציה במשפחה מסויימת, ניתן לבדוק אותה בכל בני המשפחה.

במקרים מיוחדים ניתן לפנות לביצוע הבדיקה בקנדה, זה אורך כ-3 חודשים בלבד, ועולה כסף.

אם את זקוקה לתשובה דחופה בשל הריון - כדאי לשלוח לקנדה, אך בכל מקרה כדאי להגיע ליעוץ גנטי.

חשוב לזכור: בכל המקרים הדו-צדדים, ובכ-10-15% מהמקרים החד צדדיים יש מוטציה בגן לרטינובלסטומה בכל תאי הגוף, מה שמוביל לצאצאים נשאים בהסתברות של כ-50%. צאצא שנושא מוטציה בכל תאי גופו בפועל הוא חולה, אך אין חדירות מלאה של המוטציה ולכן מעט פחות מ-50% מהצאצאים חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר+הוספה

אני
    24/11/2011

ראשית, תודה על התשובה העניינית.
    אני מבינה שצריך להגיע אליכם עם הפניה לאחר פנייה למרפאה הגנטית של הקופ"ח. הכוונה להפניה+התחייבות (ט'17)? אני מבוטחת בכללית.

ולגבי טיב המוטציה - לגבי אותם 10-15% מהחד צדדיים שהם מוטנטים לגן בכל הגוף - האם דינם כדין הדו צדדיים מבחינת הסיכון לפתח סוגים אחרים של סרטן בהמשך חייהם (סרטני עור וריאות, לפי מה שראיתי פה)?
    ומה באשר לרוב קבוצת החד צדדיים שלא נמצאו מוטנטים לגן בכל גופם? באיזו רמת סיכון הם, ולמה?
    ובאשר לצאצאים של אלה (חד צדדיים מוטנטים לא בכל הגוף) - מהי ההסתברות להעברת הגן הפגום?
    אני מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל טכני?

אני
    01/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

פרופסור שחר פרנקל
    05/12/2011

לברור גנטי צריך להגיע למרפאה גנטית, ולא אלינו למרפאת גידולי עיניים.

ה-10-15% החד צדדיים הנושאים את המוטציה בכל תאי גופם כמוהם כדו-צדדיים באשר לסיכון לגידולים משניים בהמשך. הסיכון שלהם להוריש את הגן הפגוע לילדיהם גם הוא זהה.

אנחנו מדברים על הסתברות של כ-45% לצאצא חולה.
    למרבה המזל היום ניתן לבצע איבחון טרום לידתי לעוברים וללדת רק צאצאים בריאים.
    למי שהפלה הוא נושא בעייתי בעיניו (וזה לא משנה אם זה מטעמי דת, מצפון, או סתם קושי ריגשי) ניתן לעשות איבחון טרם השרשתי, שזה אומר הפריית מבחנה ובחירת העוברים הבריאים בלבד להשתלה.
    לכן חשיבות הברור הגנטי לפני התקרבות תכנון הילודה.

זה נושא חשוב ביותר. החידושים בתחום הגינקולוגיה, הפוריות והמיילדות מאפשרים לילדים של היום להיות בעתיד הורים לילדים בריאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו