מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטינובלסטומה לפני 25 שניםלילך22/01/2014
שלום רב...בגיל 5 אובחנתי כסובלת מרטינובלסטומה בעין שמאל..עברתי עקירה ואחריה חצי שנה כימותרפיה..עין ימין היתה ועדיין תקינה לחלוטין. כיום אני בת 30 נהנית מבריאות טובה עם תותבת בלי בעיות מיוחדות...אני נמצאת במעקב אחת לשנה במרכז רפואי מצויין וכן עדיין נמצאת במעקב בעין הבריאה.הבעיה שבגללה אני פונה היא ששנים אני חיה בחרדה איומה שמא העין הבריאה תפתח גידול או שאחלה בסרטן נוסף..בזמנו נאמר לי שהמחלה שלי ספורדית ושנעשתה בדיקה ששללה מחלה גנטית..אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שרק היום מתבצעות בדיקות שיכולות לאשר אם הגן פגום ואני לא מפסיקה לחשוש ממה שיכול לקרות..אשמח לכל תשובה שאולי תרגיע אותי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינובלסטומה לפני 25 שנים - תגובה
פרופסור שחר פרנקל24/01/2014לילך שלום,
אני שמח שאת פונה בשאלה הזו.
לאחרונה מצאנו כי למעלה מ-25% מהילדים עם מחלה חד-צדדית נושאים מוטציה גרמינטיבית, מונח שמשמעו שהם יכולים להוריש את המחלה לצאציהם!
זהו מספר גדול משמעותית מה-10-15% המדווחים בספרות, ומחייב בדיקה גנטית של כל הילדים עם רטינובלסטומה, בין אם הם חד-צדדים או דו-צדדיים.
אני לא יודע איזו בדיקה עשו לך לפני 25 שנים. אני מקווה שהתאור שנמסר לך שהמחלה שלך ספורדית אכן מבוסס על בדיקת רצף הגן לרטינובלסטומה, ולא רק על זה שמחלה היתה חד צדדית (ואם כך, למה קיבלת כמותרפיה?)
העובדה שטופלת בכמותרפיה סיסטמית שמה אותך בקבוצת סיכון לגידולים משניים, ומחייב מעקב במרפאת שורדים של אונקולוג ילדים המכיר את המחלה.
נשמח לקבלך למרפאת השורדים שלנו בהדסה בניהולו של פרופ' מיקי ויינטרוב, מנהל המחלקה להמטולוגיה ואונקולוגיה של ילדים. בנוסף, אם לא עברת בדיקה של הגן RB1, נשמח לקבלך לייעוץ גנטי בשרות שלנו העורך גם את הבדיקות המולקולריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרטינובלסטומה
לילך25/01/2014אני נמצאת במעקב אחת לשנה במרכז רפואי עם אונקולוגים מצויינים שמודעים להשלכות על שורדי רטינובלסטומה ועל החשיבות במעקב כל החיים..אני קיבלתי כימותרפיה מפני שהיתה חדירות מינימלית של התאים בתוך העין והוסבר להורי שזה גידול מקומי שלא פלש מחוץ לעין אבל על מנת להבטיח את בריאותי תינתן לי כימותרפיה מינורית בכל זאת.בכל מקרה להרגיע אותי לא הצלחת..לעבור שוב בדיקה גנטית אני לא אעבור כי במקרה והתשובה תהיה חיובית ותאשר תורשתיות אני אחיה כל חיי בצפיה לסרטן נוסף ובחרדה שאני על זמן שאול...ןותסכים איתי שאי אפשר יהיה לקרוא לזה חיים..אז תודדה על המענה המקצועי..אני יודעת שזה מתפקידך להתריע ולהסביר ואני מעריכה מאד את ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרטינובלסטומה - תגובה
פרופסור שחר פרנקל25/01/2014לילך,
בהיותך בת שלושים, לא ציינת אם כבר יש לך ילדים, או שזה עדיין בתכנון עתידי.
אני חושב שלמען ילדייך כדאי שתדעי מה מצבך, יותר מאשר החשש לגידולים משניים, מעקב שאת מחוייבת לו בשל הכמותרפיה שקיבלת, ללא קשר להיותך נשאית מוטציה. אם כי אם יש מוטציה גרמינלית, זה חשוב אף יותר. אז גם חשוב להמנע מעישון (סיכון מוגבר לסרטן ריאות) ומשמש (סיכון מוגבר לסרטן עור).
המידע לא נועד להרגיע, או להפחיד. את פשוט צריכה לדעת.
אם את מחפשת מידע מרגיע, אז תזכרי שגם שכיחות מוגברת לסרטן ביחס לאוכלוסיה הכללית, הוא עדיין נמוך מאוד מאוד.
ואם נחזור לילדים, אפשר להוציא מהארכיון את התיק הישן שלך ולברר מה בדיוק בדקו.
אם אין תשובה של מוטציה בגן לרטינובלסטומה (חיובית או שלילית) אפשר בבדיקת דם פשוטה לבדוק. בארץ זה לוקח כשנה. בקנדה כ-3חודשים, אך בתשלום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטינובלסטומה
לילך25/01/2014בלי להכיר אותךהלואי ויהיו רבים כמותך ולו רק בגלל ההתיחסות האישית והסבלנות..אני מתכננת ילדים כמובן ואשקול בבטחון ברור טרום השרשתי..אני לא מתכונת לגרום סבל לילדים העתידיים שיהיו לי כמו שעבר ועובר עלי..הילד שאלד יהיה בריא מרטינובלסטומה..אני מקפידה לשמור על הלאוים שעלולים להגביר את הסיכון להישנות כמו שמש ועישון..אולי בוקר אחד אקבל אומץ ואגיע אליכם לבדיקה גנטית של המחלה המגעילה הזאת..בכל מקרה אתה באמת אדם ורופא משכמו ומעלה וכבר פגשתי רבים..שתהיה לך אחלה שבת וחיים נפלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטינובלסטומה - תגובה
פרופסור שחר פרנקל25/01/2014תודה רבה.
אולי תאזרי בתוכך כח להצטרף לקבוצת המשפחות שלנו?
זה החל מקבוצת הורים וילדים, אבל אוסף אליוגם שורדים מבוגרים. אנו מנסים לעשות פעיחות פעם בשנה.
בשנה שעברה ערכנו פיקניק לכל המשפחות (כולל שלנו, הצוות המטפל). השנה (לפני כשלושה שבועות), ערכנו כנס להורים שאליו באו גם השורדים הבוגרים.
כולם מרוויחים.
מה את אומרת?
תתקשרי, או חפשי את eyecan באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לילך25/01/2014הפעילות הזו מבורכת ובודאי תורמת להמון בוגרים ושורדים..הורים ומשפחות...אני באופן אישי מתרחקת כמו מאש מכל מה שמזכיר לי את ההיסטוריה שלי וגורם לי לשוב ולהיזכר...רוצה לשים הכל מאחור הכי רחוק שאפשר....פחדנית מה לעשות..בכל אופן תודה על ההזמנה ושוב אין עליך..איזה נחישות..בעלי מוסיף שאתה אחד הטובים שיש וגאוה למקצוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)