מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעיןמודאגת06/12/2014
לפני מספר שבועות התחלתי להרגיש לחץ על עין ימין וכאב שמתגבר עם הזזת העין וחשיפה לאור חזק
הלכתי לרופא עיניים ובבדיקה של הרחבת הקרנית נמצא הבדל בין עצבי הראייה, ראש עצב הראייה בעין ימין שלי גדול יותר, הדיסקה יותר קעורה
אני לא מצליחה לאבחן אם הראייה שלי הדרדרה בעין הזו, המספר שלי הוא -3.75 ובהסתרה של כל אחת מהעיניים אני לא מבחינה בהבדל ביניהן.
העין עצמה מרגישה טיפונת גדולה יותר מהשנייה במגע, לא משהו ששמים לב אליו בצפייה. ויש תחושה כאילו יש בה טיפה יותר נוזלים מאשר בעין השניה. אני חושבת שראוי לציין שהלכתי לבדיקה הזו לפני 4 חודשים (בצורה שגרתית ולא בגלל כאב או לחץ על העין) ואותו רופא לא מצא שום דבר. מה שמפחיד אותי כי הרופא הנוכחי טוען שמבחינתו יכול להיות מדובר באיסמטריה מולדת בין עצבי הראייה, אז איך לא נמצא דבר בבדיקה שהתרחשה לפני 4 חודשים אם כך?
הרופא הפנה אותי לOCT שיתרחש רק בעוד שבועיים. אני ממש מודאגת, הייתי מעוניינת לשמוע קצת יותר על מה זה יכול להיות, ייתכן שזה גידול על עצב הראייה/גידול בעין?/גלאוקומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין - תגובה
פרופ' יעקב פאר06/12/2014זה מתאים יותר לדלקת בעצב הראיה מאשר לגידול, אבל את בברור ויש להשלימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מודאגת06/12/2014קודם כל תודה רבה לך התגובה
אבל מה בנוגע להצטברות הנוזלים? הרופא אפילו לחץ מעל שק הדמעות (שם זה מורגש) ואפשר אפילו לשמוע שיש שם נוזלים. אבל הוא לא ממש ענה לי על השאלה
אני מקווה מאד שמדובר בדלקת בלבד, מה יכולים להיות הגורמים שבגללם חטפתי את הדלקת? הבנתי שזה יכול להיות סימן מקדים לטרשת נפוצה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב פאר06/12/2014אין קשר בין דלקת בעצב הראיה לבין נוזלים בשק הדמעות.
זה נכון שדלקת בעצב הראיה יכולה להיות חלק מ-MS קיים או בעתיד, אך אנו לא תמיד יודעים מה הגורם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת oct
מודאגת12/12/2014כפי כשרשמתי בהודעה הקודמת הבחינו בהבדל בין עצבי הראייה שלי, בעין ימין הוא גדול יותר. היום עשיתי בדיקת oct ואלו התוצאות. לא הבנתי מהן דבר, אשמח מאד לקבל הסבר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה ברורה יותר
מודאגת12/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת oct - תגובה
פרופ' יעקב פאר12/12/2014מודאגת יקרה,
בדיקת ה-oct מדגימה נזק לעצב.
היא אינה עוזרת להבין איך נוצר הנזק.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגביי המשך בירור
מודאגת12/12/2014אני מבינה שאי אפשר לדעת איך נוצר הנזק עצמו, אבל מה זה אומר נזק בעצב הראייה? לאיזה בדיקות אני עוד צריכה ללכת כיע להבין ממה נובעת הבעיה ומה יש לעשות עם זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגביי המשך בירור - תגובה
פרופ' יעקב פאר13/12/2014מודאגת שלום,
הגיע הזמן להעביר את השאלות שלך לפורום נוירו-אופטלמולוגיה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)