מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן בעין לילדה בת 7פלינה דובשיץ05/09/2015
שלום רב?
לבת של בת ה 7 לפני כחצי שנה הופיע כתם חום בהיר בחלק הלבן של העין וגם העין היתה אדומה חלק גדול מהזמן. פניתי לכמה רופאי עיניים והם אמרו שלנקודה הזאת אין חשיבות. לפני כשבוע אחד מרופאי העיניים אמר לי שזאת נקודת חן.
לא יודעת האם יש קשר בין הדברים, אך בדיוק באותה תקופה שהופיע אודם וכתם בתוך העין אובחנה אצל הבת שלי עין עצלה (אותה העין). העין העצלה אובחנה אחרי בדיקת ראייה בבית ספר בה בעצם התגלה שהיא רואה פחות טוב בעין הזאת.
אנא עזרתכם האם נקודת החן הזאת מסוכנת וכדאי להסירה? האם יכול להיות קשר בין נקודת החן והראיה הפחות טובה באותה העין? למי אני יכולה לפנות על מנת לבדוק שלא מדובר במשהוא מסוכן?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בעין לילדה בת 7 - תגובה
פרופסור שחר פרנקל06/09/2015פלינה שלום,
בילדים נקודות חן על הכיסוי השקוף של העין (לחמית, conjunctiva) יכולה לגדול ולקטון ולשנות צבע בטווח בין ורוד לחום וחזרה. בד"כ יש רקע אלרגי.
זה נקרא Inflamed Juvenile Conjunctival Nexus
או IJCN בקיצור.
ככל הנראה זה מה שיש לביתך, אך אין לי דרך לדעת בוודאות מבלי שבדקתי אותה או אפילו ראיתי תמונה.
צריך תעוד קליני טוב בתמונה בחדות טובה של כל הלחמית (מספר צילומים של כל כיווני המבט).
בהנחה שהאבחנה היא באמת IJCN ניתן לצלם ואז לעקוב עם צילומים כל מספר חודשים.
אין קשר בין אבחנה זו לעין עצלה.
אם את רוצה להיות בטוחה, אפשר לקבוע תור אלינו למרפאה בהדסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)