נקודת חן בעין לילדה בת 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן בעין לילדה בת 7
    פלינה דובשיץ
    05/09/2015

שלום רב?
    לבת של בת ה 7 לפני כחצי שנה הופיע כתם חום בהיר בחלק הלבן של העין וגם העין היתה אדומה חלק גדול מהזמן. פניתי לכמה רופאי עיניים והם אמרו שלנקודה הזאת אין חשיבות. לפני כשבוע אחד מרופאי העיניים אמר לי שזאת נקודת חן.
    לא יודעת האם יש קשר בין הדברים, אך בדיוק באותה תקופה שהופיע אודם וכתם בתוך העין אובחנה אצל הבת שלי עין עצלה (אותה העין). העין העצלה אובחנה אחרי בדיקת ראייה בבית ספר בה בעצם התגלה שהיא רואה פחות טוב בעין הזאת.
    אנא עזרתכם האם נקודת החן הזאת מסוכנת וכדאי להסירה? האם יכול להיות קשר בין נקודת החן והראיה הפחות טובה באותה העין? למי אני יכולה לפנות על מנת לבדוק שלא מדובר במשהוא מסוכן?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן בעין לילדה בת 7

הוספת תגובה

• נקודת חן בעין לילדה בת 7 - תגובה

פרופסור שחר פרנקל
    06/09/2015

פלינה שלום,
    בילדים נקודות חן על הכיסוי השקוף של העין (לחמית, conjunctiva) יכולה לגדול ולקטון ולשנות צבע בטווח בין ורוד לחום וחזרה. בד"כ יש רקע אלרגי.
    זה נקרא Inflamed Juvenile Conjunctival Nexus
    או IJCN בקיצור.
    ככל הנראה זה מה שיש לביתך, אך אין לי דרך לדעת בוודאות מבלי שבדקתי אותה או אפילו ראיתי תמונה.
    צריך תעוד קליני טוב בתמונה בחדות טובה של כל הלחמית (מספר צילומים של כל כיווני המבט).
    בהנחה שהאבחנה היא באמת IJCN ניתן לצלם ואז לעקוב עם צילומים כל מספר חודשים.
    אין קשר בין אבחנה זו לעין עצלה.
    אם את רוצה להיות בטוחה, אפשר לקבוע תור אלינו למרפאה בהדסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו