מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם רטינובלסטומה היא מחלה תורשתיתאייל21/02/2019
לאמא שלי היה רטינובלסטומה כשהייתה תינוקת, עכשיו אשתי בהריון ואני מאוד חושש. האם המחלה תורשתית? אפשר לזהות את זה עוד בזמן ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל25/02/2019אייל שלום,
אני שמח שפנית. זה נושא חשוב מאוד.
גם ילדים עם מחלה חד-צדדית (רק עין אחת נגועה ברטינובלסטומה) עלולים להיות נשאים של מוטציה בכל תאי הגוף, כולל בתאי המין (בייציות ותאי זרע) ועלולים להוריש לצאציהם גן פגום ואיתו את המחלה.
בספרות העולמית מדובר על כמעט 100% מהילדים עם מחלה דו-צדדית (שתי העיניים חולות) שיורישו לילדיהם גן פגום, אך זה יעבור רק ל-50% מהצאצאים, ורק 90% מהם יחלו (45% מתוך כלל הצאצאים). לכן אתה עלול להיות נשא שלא פיתח המחלה, אך להוריש אותה הלאה.
בעבודה שערכנו בהדסה, 25% מהילדים עם מחלה חד צדדית נושאים גן פגום בתאי המין ויכולים להוריש אותה לילדיהם.
ניתן לעשות איבחון טרום לידתי אם יודעים מה המוטציה במשפחה. אם לא, כדאי לעשות מאמץ לאפיין את המוטציה כמה שיותר מהר. זה לוקח לפחות מספר חודשים ועד שנה, תלוי במעבדה.
באיזה שבוע אישתך?
אאחל לכם צאצאים בריאים, ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)