האם רטינובלסטומה היא מחלה תורשתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם רטינובלסטומה היא מחלה תורשתית
    אייל
    21/02/2019

לאמא שלי היה רטינובלסטומה כשהייתה תינוקת, עכשיו אשתי בהריון ואני מאוד חושש. האם המחלה תורשתית? אפשר לזהות את זה עוד בזמן ההריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• Re: רטינובלסטומה

פרופסור שחר פרנקל
    25/02/2019

אייל שלום,

אני שמח שפנית. זה נושא חשוב מאוד.

גם ילדים עם מחלה חד-צדדית (רק עין אחת נגועה ברטינובלסטומה) עלולים להיות נשאים של מוטציה בכל תאי הגוף, כולל בתאי המין (בייציות ותאי זרע) ועלולים להוריש לצאציהם גן פגום ואיתו את המחלה.
    בספרות העולמית מדובר על כמעט 100% מהילדים עם מחלה דו-צדדית (שתי העיניים חולות) שיורישו לילדיהם גן פגום, אך זה יעבור רק ל-50% מהצאצאים, ורק 90% מהם יחלו (45% מתוך כלל הצאצאים). לכן אתה עלול להיות נשא שלא פיתח המחלה, אך להוריש אותה הלאה.

בעבודה שערכנו בהדסה, 25% מהילדים עם מחלה חד צדדית נושאים גן פגום בתאי המין ויכולים להוריש אותה לילדיהם.

ניתן לעשות איבחון טרום לידתי אם יודעים מה המוטציה במשפחה. אם לא, כדאי לעשות מאמץ לאפיין את המוטציה כמה שיותר מהר. זה לוקח לפחות מספר חודשים ועד שנה, תלוי במעבדה.

באיזה שבוע אישתך?
    אאחל לכם צאצאים בריאים, ולידה קלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו