Choroidal nevus

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Choroidal nevus
    דוא
    14/02/2022

בת 30, גילן אצלי choroidal nevus כממצא אקראי. הנבוס שטוח וגודל 3.5*2.5 ממ. הבנתי שמעקב של נבוס אמור להיות אצל מומחה ב אונקולוגית עיניים. הלכתי לרופא עיניים בקופה מתוך מחשבה שיפנה אותי אבל הוא אומר שזה נבוס לא מדאיג ומספיק מעקב שנתי אצלו. שלח אותי לאולטרה סאונד בלבד (הממצאים זה הגודל שציינתי), בלי צילום להשוואה עתידית, בלי הפניה ל oct. לא ציין שום פירוט בסיכום הביקור לגבי גורמי סיכון להתמרה סרטנית אפילו ששאלתי אותו בפגישה וענה לי בעל פה(לגבי דרוזן, פיגמנטציה, מרחק מדיסק אופטי ודברים אחרים שקראתי שמהווים גורם סיכון). כעת לא יודעת מה לעשות - האם רופא אחר בקופה כן יפנה למעקב של אונקולוגית העין? האם חוסר הפירוט בתיק הרפואי סביר? לאור העובדה שזה מצב שמצריך מעקב שנים ואין ולו שבריר מידע מלבד גודל שניתן לעקוב אחריו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Choroidal nevus

הוספת תגובה

• Re: נבוס כורואידלי

פרופסור שחר פרנקל
    31/08/2022

דוא שלום,
    ראשית, לכ-8% מהאוכלוסיה יש נבוסים בתוך העין (כורואידלים) ולא ניתן לעקוב אחר כולם במרפאת גידולים. אלו נגעים שפירים.
    לאחר שיודעים בוודאות שנגע הוא נבוס, אפשר להסתפק במעקב שנתי אצל רופא.ת עיניים בקופ"ח.

שנית, אני מקווה שהמדידות שציינת הם אורך ורוחב (שטח) והחסרת את מדידת הגובה.
    הפרמטר החשוב ביותר בנבוס הוא הגובה. נגע בגובה פחות מ-2 מ"מ אינו מסוכן, והסיכוי שלו לגדול ב-5 השנים הבאות הוא כ-2% בלבד.

אני ממליץ תמיד על מעקב עםצילום צבע וצילום OCT, כאשר מצליחים למדוד את הנגע (בהדסה יש לנו מצלמת OCT מיוחדת לצורך זה). כאשר ה-OCT לא מספיק - צריך אולטראסאונד.
    שנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו