שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    15/01/2009

שלום, אני בת 19 והגעתי אתמול לחדר מיון לאחר 4-5 ימים של כאבי ראש חזקים ממוקדים בצד ימין. בין יתר הבדיקות, נשלחתי לבדיקת עיניים בה נבדקתי לאחר הרחבת אישונים. הרופא טען כי אין ממצא המעיד על סיבה לכאבי הראש, אך הסביר לי כי יש ממצא אחר שהוא לחץ על עצבי הראיה. הוא הסביר שהסיבה לכך יכולה להיות משקעים מולדים על עצבי הראיה, ובנוסף בדק גם את אבא שלי כדי לבדוק אם גם לו יש את המשקעים האלה (שלילי). הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד בעוד שבועיים כדי לבדוק את הענין, ואמר שאם אלו אכן משקעים אז אין סיבה לדאגה, אך אם זה לא משקעים יש לבצע בירור ממה נובע הלחץ על עצבי הראיה. האם תוכל להסביר לי מה משמעות הדבר והאם יש קשר לכאבי הראש? יש לציין כי לאחר מכן באותו יום ביצעתי סי-טי מוח ללא ממצא. תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ONH Drusen

פרופסור שחר פרנקל
    15/01/2009

מירי שלום,
    לא תארת מה האבחנה שרשם הרופא שבדק אותך, אך אני מנחש מסיפורך שאת מיועדת לעבור בדיקה על קולית (אולטראסאונד), שמדובר בדרוזן בראש עצב הראיה. אין מדובר בלחץ על העצב. אם מדובר בלחץ על העצב זוהי אבחנה אחרת.
    כך או כך, לא נראה שמדובר בגידול תוך עייני, או ארובתי.
    אם אכן זוהי האבחנה בה חשד הרופא שבדק אותך (דרוזן בראש עצב הראיה), אזי מדובר במשקעים שהם בד"כ חסרי משמעות, אך יכולים גם לגרום בחלק מהאנשים לשינויים בראיה - בעיה שלא הופיע בתאור הבעיה שלך.
    דרוזן אינם גורמים לכאב ראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו