נקודת חן בעין שגורמת לתחושה עצבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן בעין שגורמת לתחושה עצבית
    פרופסור שחר פרנקל
    29/11/2009

שלום,
    יש לי כבר מספר חודשים נקודת חן בעין ימין שלא הייתה לפני כן
    לפעמים אני מרגיש תחושה עצבית בעין ימין שנגרמת בגללה, אבל מלבד זה היא לא גורמת לבעיה בראיה או לשום דבר אחר בעייתי.
    הייתי אצל רופאת עיניים, היא שמה לי טיפות ובדקה את העין עם מיקרוסקופ,
    היא אמרה שהנקודת חן לא נמצאת ברשתית ולכן אין כל בעיה.
    השאלה שלי - האם יכול להיות שלמרות שנקודת החן לא נמצאת ברשתית עדיין יש סיכוי שהיא יכולה לגרום לבעיה כלשהי או שלא?
    הבנתי גם שניתן להסיר את הנקודת חן, הרופאה אמרה שאין צורך אבל בכל זאת מפריע לי גם מבחינה אסטטית, אם כי לא מאוד, האם זה תהליך מסובך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נקודת חן בעין

פרופסור שחר פרנקל
    29/11/2009

שלום אביב,
    מסך הסיפור שלך אני מבין שמדובר בנקודת חן בתוך העין, שרק רופא עיניים יכול לראות עם מכשור להביט לתוך העין. אם כך הוא הדבר, מדובר בנקודת חן בדמית (choroid) השכבה החיצונית לרשתית העין. נקודות חן כאלה יש לכ-10% מהאוכלוסיה והן לא מהוות בעיה כלשהי, אלא אם הן מופיעות במרכז הראיה, ואז לפעמים יש מהן דלף של נוזל אל מתחת לרשתית עם טשטוש ראיה קל או חמור מזה.

עם זאת, ציינת במפורש שזוהי נקודה חדשה, שלא היתה קודם לכן. לפיכך יש לנהוג בה על פי הכלל של כבדהו וחשדהו. יש לעקוב אחריה בצילום קרקעית העין ואולטראסאונד (US) של העין למדידת הקוטר והגובה - מדידת בסיס (baseline). אם היא אכן קטנה מ-2 מ"מ בקוטר ומ-1 מ"מ בגובה, ומאפייני ההדיות הפנימיים מתאימים לנקודת חן, יש לעקוב אחריה פעם בשנה. אם יהיה שינוי כלשהו, או ממצאים חשודים בבדיקת ה-US בקש הפניה להערכה במרפאתינו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו