מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באורובות העיניים לסירוגין...איתי02/01/2010
יש לי בעיה חמורה מזה חודש ואשמח לכל עזרה:
בשני משפטים - אני סובל מכאבים בארובות העיניים, בעיניים שורפות ובחוסר יכולת לחזור לעירנות מלאה מחד ולחזור לשינה עמוקה מאידך. אני רדום כל הזמן ושאני ישן, השינה שלי לא עמוקה, גם בזמן השינה כואבות לי העיניים וארובות העיניים בעיקר.
הבעיה החלה לפני כחודש, אולי מיתר עבודה על המחשב (אני סטודנט למשפטים) של 16 שעות ברצף ו/או שימוש במסך מחשב לא מתאים (LCD 22 אינץ) כאשר התהפכו לי שעות השינה (ער בבקרים וישן בלילות) אז החלו לי כאבים עזים מסביב לעין שמאל, בארובת העין, במצח ובעין עצמה.
אמרתי לעצמי שאלך לישון יומיים ברצף, בגלל חוזר שעות שינה, והבעיה תחלוף לי, אך לא חלפה.
הלכתי תרופא עיניים דחוף מחשש שאני מפתח גלוקומה ואחרי שעשה לי בדיקת עיניים כולל בדיקה עם הרחבת אישונים, אמר שאין לי לחץ מוגבר ושהעיניים בסר ושלח אותי לרופא אאג לעשות צילום ולבדוק חשש מסינוסיטיס וכן לרופא נירולוג
הספקתי ללכת לרופא אאג ששלח אותי לצילום מערות הפנים, שנראה שלא יצא הכי מוצלח ולכן המליץ לי לקחת 10 ימים אנטיביוטיקה ולא לקחתי, שהרי אין לי נזלת, חום או תסמינים אחרים שמעידים על סינוסיטיס אפשרי.
חלפו מספר ימים והכאבים התמעטו בעין דמאל וכמעט חלפו לחלוטין.
והנה שוב - לפני 4 חמישה ימים - חזרו לי הכאבים והפעם לסירגין, בשתי העיניים - בעיקר בארובות העיניים ואזור המצח מסביב.
הלכתי שוב לאותו רופא עינייים שלח אותי לעשות בדיקת שדה ראייה שאני ממתין לה בעוד שבועיים, בדיקת עיניים רגילה עשה שוב ושוב יצאה תקינה.
הלכתי גם לבדיקת רופא נירולוד - והבדיקה שלו יצאה תקינה לגמרי.
ניסיתי לישון יומיים שלשוה ברצף בתקווה שהעיניים יירגעו והכאבים יחלפו - אך לא דובים ולא יער.
נהפכו - לא מצליח להשאר ער עכשיו, כל הזמן מנומנם, אבל שישן לא ישן עמוק.
אני מאוד מוטרד - יום שבת היום - שעה 1 בלילה - שוב התעוררתי, לא מצליח להרדם שוב - וביום ראשון צריך להתחיל עבודה חדשה בהייטק.
שאלותיי:
1.מה עושים, איך מחזירים את השינה למצב רגיל?
2. איך פותרים את בעיית הכאבים בארובות העיניים ובעיניים עצמן כי זה ממש מפחד אותי - זה אף פעם לא קרה לי?
3. האם יש צורך לעשות סי טי מוח כדי למנוע מצב שחס ושלום אני מתחיל לפתח סרטן באזור שנותן רק עכשיו את אותותיו (עשיתי בעבר כבר שלוש סיטי באזור - פעמיים לפני 13 שנה בראש ופעם לפני שנה וחצי באזור הצוואר)?
4. האם יש כדורים שאני אשר ער?
5. דבר נוסף ואחרון - האם, בהמלצת רופא אאג שאמר לי לקחת מאוגמנטין או מוקסיפן - ובניגוד להמלצתו של נירולוג - אוכל לנסות לקחת כדור זינת 500 מ"ג פעמיים ביום לחמישה ימים, או פעם ביום ל - 10 ימים, כחלופה למוקסיפן או אוגמנטים - כחלק מניסוי וטעיה לטיפול אפשרי בסינוסיטוס שאולי הוא הגורם לכאבים שפרטתי - חרף העובדה שלא נמצא ממצא חד משמעי בצילום מערות הפנים?
אנא - עזרו לי בכל טיפ בבקשה...
תודה מראש,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פנה לפורום העוסק בבעיות אא"ג
פרופ' יעקב פאר07/01/2010איתי,
בעיית העיניים שממנה אתה ככל הנראה סובל עם שעות מסך כה רבות היא יובש.
הפתרון הפשוט ביותר הוא עצימת העיניים ל-30 שניות לאחר כל 15 דקות עבודה מול המסך.
מעבר לכך, ממכתבך עולה כי בדיקת העיניים שלך היתה תקינה, ועל כן עליך לפנות שוב לרופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה פרופסור יקר...
איתי09/01/2010חלף עבר לו חודש מאז החלו הכאבים באזור הארובות והמצח...
חזרתי לרופא א.א.ג שלאחר מבחן ההתכופפות שאינו הגביר את החשש לסנטוסיטיס..טוען שלא כדאי לקחת אנטיביוטיקה.
מאידך - רופא עיניים שלח אותי לעשות סי טי בארובות העיניים.
האם זה הכרחי לאחר תלונות של כאבים עמומים במשך חודש????
בהנחה ומדובר על דרך לשלולל סרטן בעיניים, האם בדיקת עיניים תקינה כמו גם בדיקה נירולוגית תקינה לא מספיקים כדי לשלול זאת?
יש לי לעשות בעוד כשבוע בדיקת שדה ראייה - בהנחה וגם היא תצא תקינה - האם אני יכול לוותר לעת עתה על הסי-טי?
אני מאוד חושש מהקרינה.
אודה לך על כל צפירת הרגעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT לארובות העיניים
פרופ' יעקב פאר09/01/2010איתי שלום,
אין לך מה לחשוש מבדיקת ה-CT.
אם היה מדובר בבדיקות מרובות, היה מקום לדבר על מינון קרניה מצטבר, אך זה אינו מצבך.
בדיקת CT תוכיח בוודאות האם הסינוסים שלך מלאים או לא, וגם יכולה להדגים סיבה אחרת לכאבים שלך, אם יש סיבה כזו.
זוהי דרך טובה להגיע לתשובה מה הבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו פרופ' יקר..שכבר עברתי 5 סיטי
איתי10/01/2010פרופ' יקר,
אולי שכחתי לציין קודם ממה נובעים חששותיי אז הנה הפירוט:
עם שחרורי מצהל לאחר כאבי גב עשיתי סי-טי ונמצא לי פריצת דיסק.
לצערי, עקב תאונה מלפני 15 שנה, בה גם איבדתי את הכרתי, עברתי פעמיים סי-טי מוח.
ורק בשנתיים האחרונות:
פעם אחת עברתי סי-טי צוואר לאחר שבלעתי עצם של דג.
פעם נוספת לפני כשנה חזה -בטן -אגן מכאבים לא פוסקים בבטן שתודה לאל חלפו להם.
ולכן אני כל כך בדילמה כי אני כן חושב שאני נופל בקטגוריה של קרינה מיננת מצטברת חרף העובדה שלא כל בדיקות הסי-טי שעשו לי היו בראש.
היום אני בן 39 וחצי עם רקורד של חמישה ואולי אפילו שישה בדיקות סי-טי.
האמת, אני גם חושש שאפילו הבדיקות הרבות שעשו לי גרמו לי כבר לנזק - אבל מקווה שלא.
לכן אני בספק אם לעשות עוד סי-טי מוח/ארובות עיניים או להמתין ולקוות שכאבי הראש יחלפו מאיליהם, שהרי זו תלונה דיי שכיחה של פציינטים ונכון שאצלי זה כבר חודש ועדיין...אולי עוד חודש זה יעבור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוני CT מצטברים
פרופ' יעקב פאר11/01/2010איתי שלום,
אינני מומחה לקרינה. מידיעותי אתה יכול לעבור את בדיקת CT הראש אליה הופנית.
אם אתה עדיין חושש, אנא פנה בשאלתך לפורום העוסק ברנטגן, או ברפואה תעסוקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)