מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות ראשונית לעניין כאבים בעיןאיתי13/01/2010
שלום לצוות המומחים,
יש לי בחודש האחרון כאבים בעין שמאל - בעיקר בארובה, קצת במצח ולעיתים עובר לעין השניה או ביחד, אך כאמור, עיקר הכאב בארובה של עין שמאל, כאב קל עד בינוני, לעיתים עמום לעיתים פועם, קצת לוחץ. יותר מציק מאשר בלתי נסבל. לא כלשעות היום.
בדיקת עיניים כולל הרחבהת אישונים ולחץ תוך עיני - תקינה.
בדיקת נירולוגית - תקינה. - לטענת בנירלוג, אני סובל ממגרנות/כאב ראש אם סימפטומים בעין.
בדיקת א.א.ג של הסינוסים - תקינה.
יש לציין, שאני עובד המון מול המחשב והיה לי איזה שבועיים של עבודה מצטברת של 14 שעות ואולי 16 - שז החלו הכאבים, לפני חודש וקצת כאמור, ללא הטבה משמעותית מאז, וגם הפסקה לגמרי של עבודה על המחשב לא ממש הטיבו עם הכאב.
אומנם, הכאב לא החמיר, אך גם לא השתפר.
יש לציין, שנראה, לפי בדיקה של אופטמיטריסטית, שאני גם סובל מיובש בעיניים והן נוטות להיות אדומות.
מחר - יום ה' - אני אמור לעשות בדיקת שדה ראייה, שאני מניח שתצא גם תקינה כי אני לא מרגיש החמרה בראייה.
שכחתי לציין שאני מרכיב משקפיים וגם סטודנט.
מאחר ואני קצת מודאג וחרד, שאלותיי:
1. האם מהבדיקות שעשיתי שיצאו תקינות לחלוטין עד כה ובהנחה וגם הבדיקה של מחר - שדה ראייה תצא תקינה, אפשר לשלול סרטן בעין-ארובות העין?.
2. האם הכאבים שאני מתאר אופייניים, אם בכלל, לסרטן בארובות או בעין או במוח?
3. האם ליתר בטחון כדאי לבקש הפנייה להדמיה סי טי (MRI לא ייתנו כי זה עולה הרבה לקופה וגם צריך לחכות חודש וחצי מינימום) או שמצבי, למרות שאני כבר סובל מחודש פלוס כאבים, אינו מראה דגל אדום שמחייב זאת בשלב זה?
4. דבר אחרון - בהנחה ותשובתכם תהיה חיובית לגבי הצורך לבצע הדמיה, האם אני יכול לחכות חודש ולקוות שהכאבים ייעלמו או שאני לוקח סיכון מיותר ולא מחושב מול קרינה של סי-טי שאני כל כך חושש ממנה???
תודה לכם על התשובות,
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין
פרופסור שחר פרנקל13/01/2010דניאל שלום,
1. ניסית כבר דמעות מלאכותיות נגד היובש ממנו אתה סובל?
2. האם לימדו אותך לעצום עיניים ל-30 שניות, פעם ב-15 דקות בעבודה ממושכת מול המחשב כדי להקל על היובש בעין?
3. האם נבדקת לסינוסיטיס?
4. לא נראה שלבעייתך יש קשר כלשהו לגידולי עיניים, לאחר שנבדקת על ידי רופא עיניים, כולל בהרחבת אישונים, ולא נמצא ממצא הקשור לגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)