גבשושיות בחלקים הפנימיים של העיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבשושיות בחלקים הפנימיים של העיניים
    טובה רוזנצויי
    20/03/2010

שלום.
    אני בת 60. רואה מקרוב בעזרת משקפי ראייה ורחוק רק לנהיגה בעיקר בערב או לקריאת שלטים.
    לפני כ-4-5 חודשים התחלתי להרגיש כמו חול בעיניים. ועפעפיים כבדות. כאילו בא לי כל הזמן לסגור העיניים, הרגשה של עייפות בעיניים.
    התרוצצתי בין רופאים שבדקו ונתנו טיפות הן של סטירואידים והן רגילות. הרופאה האחרונה האישית שלחה אותי לאוקולוסקופית וזו אמרה שיש לי מלא גבשושיות על הלחמית, העפעפיים, והודיעה שצריך לקחת לביופסיות.
    ביום שלישי האחרון עשו לי את הניתוח לכריתה לביופסיות לקחה 2 חתיכות מעפעף שמאלי עליון, 2 חתיכות מעפעף שמאלי תחתון וחתיכה מעפעף ימני תחתון.
    התשובה תינתן רק אחרי 10 ימים.
    האוקולוסקופית בפגישה הראשונה איתי היתה רגועה כי זו תופעה " בשתי העיניים". בניתוח היא כבר דיברה על אולי לימפומה. עדיין ב-2 העיניים בבת אחת?
    יש לי נבוס מלידה בעין שמאל.
    האם אתם מכירים סימנים ותיאורי הרגשה של חול של אנשים אחרים.
    מה זה יכול להיות.
    למותר לציין , ב-1998 היתה לי נקודת חן בגב שנותחה כי השתוללה ונקראה לנטיגו מאליגנה. נותחתי פעמיים עד שהשוליים והעומק היו נקיים ללא טיפולים כימוטרפיים.
    מחכה לתשובה.
    טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד ללימפומה סביב העין OAL

פרופ' יעקב פאר
    22/03/2010

טובה שלום,
    התחושות שאת מתארת (חול בעיניים) ככל הנראה נובעות מיובש, בו צריך לטפל בטיפות של דמעות מלאכותיות לפחות 4 פעמים ביום. השאלה היא מדוע יש לך יובש.
    לפי הערכת האוקולופלסטיקאית שבדקה אותך, עולה חשד ללימפומה ברקמות הסובבות את העין (לחמית עם יכולת לחדור לארובה מאחורי העין). האם עברת הדמיית ראש (למשל CT)?
    ייתכן שכל שימצאו זה תגובה דלקתית תגובתית, או תגובה אלרגית, ששתיהן יכולות להיות קשורות בתחושת יובש מוגברת.
    אם יימצאו תאים החשודים ללימפומה, את מוזמנת להבדק במרפאתינו, ונדון בטיפולים אפשריים ב-
    Ocular Adnexal Lymphoma - OAL.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו