האם יכולה להיות טעות באבחנה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יכולה להיות טעות באבחנה?
    טובה רוזנצויי
    08/04/2010

שלום לכם פרופ' פאר ודר' פרנקל.
    כתבתי לכם שחשתי כאילו חול בעינייים , עשו לי ביופבסיות בעפעפיים מבפנים/בלחמיות.המימצא דיבר על פוליקולר לימפומה גרייד 1.
    מאז ניתוח הביפסיות אין לי יותר תחושה של חול בעיניים- כאילו הורידו את זה .
    יכול להיות שזיהו לימפומה פולקולרית בטעות ובעצם זה משהו שתאי לימפה תקפו אותו וזה נראה בהיסטופתולוגיה כלימפומה פולקולרית? יכול להיות שבצביעות של החומר שעל הפרפרטים טועים באבחנה?

יכול להיות שטעו למרות שהיה + cd 20
    אני גם מרגישה פיזית מצוין ללא חולשה ואיבוד משקל.
    האם יש מחלות בעיניים הנראות כמעט כמו לימפומה פולקולרית אך הן לא סרטן?
    מחכה לתשובה שלכם.
    תודה.
    טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איבחון של לימפומה סביב העין

פרופסור שחר פרנקל
    08/04/2010

שלום טובה,
    בהנחה שהביופסיה שלך נבדקה ע"י פתולוג/ית עם מומחיות בפתולוגיות המטולוגיות, אזי הסיכוי לטעות באיבחון נמוכה. אנו מומחית לפתולוגיה של העין. עם זאת, בביופסיות מחוץ לעין בהן עולה חשד ללימפומה אנו מתייעצים עם המומחית שלנו ללימפומות, שכן זהו נושא מורכב ביותר, אשר יש בו צביעות חדשות ושיטות סיווג המתעדכנות לעיתים יחסית קרובות. כמו כן יש מצבי דלקת בהם הביופסיה יכולה להראות כמו לימפומה לעין לא מיומנת בלימפומות.
    בכל מצב ברפואה בימינו, אם אינך בטוחה את יכולה להתייעץ עם מומחה נוסף, כאן - בפתולוג/ית נוספ/ת.
    לא הייתי מצפה לירידה במשקל אם הלימפומה בשלב התחלתי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו