מידע חדש שהגיע לאזניי, נא תגובתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע חדש שהגיע לאזניי, נא תגובתכם
    מתעניינת
    25/02/2009

שלום, מצב מידע שראיתי באחד הפורומים בנושא סמרטליפו. המידע מאוד הגיוני בעיניי והייתי שמחה לקבל התיחסות מקצועית ואובייקטיבית. ידוע לי שהפורום הוא פרסומי אך אודה לכנותכם. 1. בארה"ב משתמשים בכמות אנרגיה כוללת הרבה יותר גדולה. גם משתשים בלייזר של 18 או 32 וואט ולא 12 וואט וגם משך הטיפול ארוך בהרבה.(שעתיים שלוש תחת הלייזר). אפשר בקלות בחישוב קל להווכח שנחוץ זמן רב אם נצא מהנחה שמבקשים להרוס ליטר שומן, אזי יש לחממו לסביבות 70 מעלות צלסיום שהם בערך 32 מעלות מעל חם הגוף. בכדי לחמם מים בכמות כזו יש צורך ב 125000 גאול ובעוצמה של 12 וואט זה יקח 125000/12 = 10400 שניות או 173 דקות, כמעט שלוש שעות. טיפול של 20-40 דקות פשוט לא מספיק להרוס השומן.(החישוב לא לוקח בחשבון לצד הזכות שקל יותר לחמם שומן ממים אבל גם אינו מתחשב לצד החובה באיבודי האנרגיה בסיב כך ששתי ההזנחות מתקזזות) כעדות מחזקת אני מזכיר שמי שעברה את הטיפול בארה"ב מתארת טיפול די דרמטי, ולא טיול בפארק, שהגוף נסחט וזה לא היה טיפול שאחריו אפשר ללכת לטייל וכו' מה שמחזק דעתי שהטיפול שם עם הרבה יותר אנרגיה. 2. מקובל בארה"ב לבצע שאיבה (ועןד קודם להחדיר נוזל Toumuscen): הסיבה- ראשית נוזל שומני שנשאב לא מפריע לטיפול ואין סתם מבזבזים זמן לחממו עם הלייזר שוב לחינם. שנית, לתאי שומן שהושארו בגוף יש כח "להשיב את רוחם ולהתאושש" וחזור לתפקד כתאי שומן ולכן הבטוח ביותר להוציאם.קיימת אפילו טכניקה של השתלת תאי שומן שנלקחים ממקומות אחרים אז למה שומן שלא מוצא לא יתאושש וימשיך להשמין אותנו? שימו לב שלא שמענו מטוב ועד רע מאף אחת (או אחד) שעשו בהדסה, שם עושים עם שאיבה. אגב מספר מטופלות עם שאיבה בארה"ב מדווחות על "גוף מושלם" מייד לאחר הטיפול, אבל שמתנפח בימים הבאים בגלל הטראומה, וכשהיא יורדת חוזרת תוצאה טובה. לדעתי יש לעמוד בכל שיחה עם הרופאים על טיפול בעוצמה (זמן) ארןך הרבה יותר מחצי שעה (3 כפול לפחות) וגם על שאיבה!. כשלעצמי, איני מאמין כל כך שבעיות ה"סיב" הרב פעמי גרמו לתוצאות ירודות אלא בסיבות המצויינות למעלה.אילו הסיב היה פגום האנרגיה היתה נשארת בו והסיב היה מתחממם לכל אורכו במשך הטיפול כך שכל רופא היה שם לב לזה מייד. ובעיקר ברור ש ב חצי שעה ב 12 ןןאט אפילו עם הסיב האידאלי ניתן להמיס רק בערך 160 סמ"ק, וזה הרבה פחות ממה שכמעט כל אחת רוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למידע המעניין

ברוריה
    26/02/2009

תודה על המידע המעניין. גם לי הוא נשמע ממש הגיוני. הטיפול אצלי ארך שעתיים, ולדברי הרופא הוא השתמש בכמות אנרגיה גבוהה (אני לא זוכרת את המספר שנקב בו, כי לא ייחסתי לזה כ"כ משמעות, לצערי...) אני חייבת לציין, שלא יכולתי ללכת "לטייל" או חזור לעבודה כרגיל כפי שהם תיארו את זה, אני במשך 4 ימים סבלתי מכאבים. אני חודש ושלושה שבועות אחרי הטיפול, ועדיין אינני יכולה לומר שיש שינוי כלשהו, אלא אפילו שינוי לרעה. אני חושבת שהבטן שיש לי כרגע אפילו יותר נפוחה ממהשהיתה לפני הטיפול. עד עכשיו, אני מרגישה כאב עם צובטים לי את הבטן, או אם אני מעבירה את היד על הבטן, כמו ליטוף, אני מרגישה חוסר נעימות, בקיצור ולעניין, אם הייתי יודעת שכך זה יהיה, ללא ספק שלא הייתי עושה את הטיפול הזה. הייתי נשארת עם הבטן שהיתה לי וזהו. בכל מקרה, הפורום הזה ממש עוזר לי ותורם לי - אני רוצה להודות לכולם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למתעניינת

ד``ר שריה כהנוביץ
    07/03/2009

קראתי בעניין רב את החישובים בנושא האנרגטי שבהמסת שומן. ברצוני להעיר כי העיקרון בהשקעה האנרגטית שבהמסת שומן בלייזר, הוא פגיעה נקודתית בדופן תא השומן והריסתו, הדורשת כמות אנרגיה קטנה לאין ערוך, מכמות האנרגיה הנדרשת להמסת השומן.
    לאחר הפגיעה בדופן, נהרס התא בגלל מעבר של אלקטרוליטים בין פנים התא לחוץ התא, דבר המביא לירידת מספר תאי השומן באיזור המטופל.
    לכן, המטפל בהמסת שומן מניע כל זמן הטיפול את קצה הסיב הפיברו-אופטי, כדי שאנרגיית הלייזר תפעל כל הזמן על תאים חדשים, ולא תשתהה בנקודה אחת בחימום השומן שנזל כבר מהתאים.
    אכן, טיפול בהמסת שומן באזורים ובגדלים מתאימים אורך שתיים עד שלוש שעות, משך זמן הכולל גם את ההרדמה המקומית, ויתר הטיפולים הנלווים לתהליך המסת השומן.
    שימוש במכשירים להמסת שומן בעוצמות של 18 וואט ומעלה, בוודאי מקצרים את זמן הטיפול במידה כזאת או אחרת, אך אין בהם כדי לשנות את סך הכל האנרגטי, המושקע בתהליך.

בברכה,
    ד"ר שריה כהנוביץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה הטיפול לא עובד???

מאיה
    08/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ד``ר שריה כהנוביץ
    12/03/2009

למאיה שלום,
    אנא ראי תשובתי למתעניינת.

בברכה,
    ד"ר שריה כהנוביץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישובי אנרגיה

בודק
    08/03/2009

בכל החומר המדעי שעיינתי איש לא טען שקרינת הלייזר מסוגלת באופן ספציפי לפגוע בדופן התא יותר מאשר בתכולתו (השומן). [ בשפה אחרת, אין בליעה רזוננטית של הקרינה בקשר כימי כלשהו של ה Bilayer ממנו מורכב דופן התא ]. לכן - עד כמה שאני מבין - כל שהלייזר עושה הוא לחמם (באופן לא רזוננטי) את כל החומר והוא מצליח בגלל ההתחממות, לפגוע באופן לא ספציפי גם בדופן התא. לכן ההנחה בתשובתך, דר' כהנוביץ, כאילו צריך פחות אנרגיה בכדי לפרק השומן מאשר כדי לחממו לסביבות 70 צלסיוס, ניראת לי לא מבוססת דיה ואילו החישוב שהוצג בשאילתא נכון. באשר להנעת הסיב הלוך ושוב, אכן יש לדאוג שכל החומר יתחמם באופן שווה, ולא לגרום לכויות במקום מסויים. זה אבל אינו מפריך את הנאמר למעלה. אני בטוח שגם המטפלים בארץ היו שמחים אילו התוצאות היו טובות יותר ושיש תסכול בין המטפלים וחלק מהמטופלות. אין זו כוונתי להפוך את הפורום לבמת דיון מדעי, אלא לשפר הטיפול ולהפנות את תשומת לב המטפלים והמטופלות לשתי נקודות מרכזיות שיש בהן די קונצנזוס בין המטפלים בארה"ב, כפי שניתן להתרשם בפורומים שלהם. 1 שכנראה יש צורך לכל הפחות בשעתיים טיפול תחת הלייזר של 12 וואט לכל ליטר שומן 2. שיש לעמוד על כך שתהיה שאיבת שומן קפדנית וגם Toumosent.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר כהנוביץ

ביוטי
    08/03/2009

התשובה שלך נשמעת מאד מאד מוזרה, מאחר וכל המטופלים שדיווחו על חוסר
    שביעות רצון ועל כך שאין שום שינוי באזור המטופל דיווחו שזמן הטיפול המכסימלי כולל
    שלב ההרדמה המקומית אורך בין 30-45 דקות גם כאשר היה מדובר באזור נרחב
    ואפילו בשני אזורים במקביל.

משהו לא מסתדר, מצד אחד אתה מציין שאורך הטיפול (ונצא מנקודת הנחה) לאזור
    בגודל המכסימלי שאפשר לעשות, אורך בין שעתיים לשלוש, ולעומת זאת בכל המרפאות בארץ
    הטיפול איננו אורך יותר מ-40 דקות. זה עוד יותר מחזק את הדיעה בה אני מחזיקה
    שלכל הרופאים בארץ אין את המיומנות לבצע את הטיפול כנדרש, שבמתכוון לא משקיעים
    את מירב הזמן הנדרש (2-3 שעות), ובעצם מוליכים אותנו שולל, בכדי שנגיע לטיפול
    שני ושלישי בכדי להגיע לתוצאה שהיינו אמורים לקבל כבר בטיפול אחד בודד ארוך ויסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לביוטי

ד``ר שריה כהנוביץ
    12/03/2009

לביוטי שלום,
    מתוך היכרות עם רופאים העובדים בהמסת שומן, נראה לי כי אף לא אחד מהם משקיע זמן כה קצר כמתואר על ידך, לאזור בעל משמעות כמותניים, בטן או ירכיים. ודאי הוא כי הזמן הדרוש לפעולה הכוללת השכבת החולה, חיטוי מקומי, כיסוי, הרדמה מקומית, טיפול בהמסה וחבישה, הוא ארוך בהרבה ממה שציינת.
    בברכה,
    ד"ר שריה כהנוביץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למתעניינת

ד``ר שריה כהנוביץ
    12/03/2009

מהנסיון שהצטבר בקהילת הרופאים העוסקים בהמסת שומן בארץ, היגענו לפרוטוקול טיפולי באמצעות הסיבים ההולמים, בכמויות אנרגיה מתאימות, ובשדרוג המסת השומן בלייזר, ע"י שאיבת שומן, ולאחריה שוב המסה בלייזר.
    שיטה משולבת זו מביאה תוצאות אופטימליות, יותר משימוש בהמסה בלבד.

בברכה,
    ד"ר שריה כהנוביץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו