מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה
יויו19/10/2010תודה שיש אתכם. הבעיה שבצבא לעומת האזרחות אין לנו קשר עם הרופאים. וההתיעצות אתכם לפעמים קצת מרגיעה.אנסה בפעם הבאה להכנס איתה לרופא ולבקש אישור מהצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crp גבוהיויו16/10/2010
בתי החיילת סובלת מכאבי בטן מזה חצי שנה. יש לציין שקיימת הקלה רבה בכאבים. היא עברה בדעקות רבות.חיידק -אין.גסטרוסקופיה -תקינה.אולטרהסאונד וסיטי בטן-תקין.הבעיה היחידה רגישות ללקטוז שבה אנחנו מטפלים מזה כמה חודשים ועברנו לסויה וחלב עיזים.בדיקות הדם תקינות פרט לcrp שהוא 18.
השבוע היא הייתה אצל רופא גסטרו שראה את כל הבדיקות ואמר שהוא אינו רואה סיבה מיוחדת נתן לה כדורים וביקש מעקב עוד כחודש וחצי. האם הטיפול בסדר? או שעלי לקחת אותה לרופא פרטי? האם נוהל הטיפול נכון? האם באמת אין מה לדאוג כעת? האם עלי לעשות פעולות נוספות למען בריאות בתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crp גבוה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2010ברור שאינני יכולה לחוות דעתי על טיפול מקריאה של מידע חלקי בפורום. CRP הינו מדד לא ספציפי לדלקת ולא בהכרח מעיד על דלקת במערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז..
יויו17/10/2010לאן לפנות? מי יכול לענות לי הלאה? מה צריך לעשות עכשיו? איזה רופא אמור לשלוח אותה לבדיקות נוספות לדעת איפה הדלקת? אילו בדיקות צריך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/10/2010לא תמיד יש צורך בעוד ועוד בדיקות. יש רופא שהחליט לאחר שהתרשם שיש כעת צורך במעקב בלבד. אם המלצתו אינה מובנת לך, פני אליו שוב ושאלי את השאלות שיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמיכל16/10/2010
בשבוע האחרון אני מתעוררת בשש-שבע בבוקר מתוך כאבי בטן תחתונה,
דומה מאוד לכאב של גזים אבל קשה בהרבה.
לאחר יציאה יש הקלה כמעט מיידית, אך זה שונה לחלוטין מכאב גזים.
ניתוחים: הוצאת תוספתן 1994, דופלר-טחורים 2009
בנוסף לכך יש לי נפיחות בבטן, יציאות רכות וכו' - מה שכמובן אובחן כמעי רגיז.
שאלתי היא מה יכול לגרום לכאבים כה חדים בבטן תחתונה ואיזה אבחון מומלץ במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2010את מתארת כאב שמוקל לאחר יציאה ולכן הגורם הוא תוכן המעי שגורם למתיחה של המעי ולהתכווצויות באיזור. זה אופייני למעי רגיז. תנסי לשים לב אם שינית תזונה והוספת יותר סיבים כי הם יכולים להגביר את הדחיפות ליציאה. אם זה לא חולף תפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בלתי פוסקיםיואל15/10/2010
שלום רב
אני בן 35, בריא בדר"כ ולא לוקח תרופות דרך קבע
זהו היום הרביעי בו אני סובל(!) משלשולים מיימיים לגמרי. לדעתי 10 יציאות ביום בקלות. ביום הראשון הקאתי, מאז בחילות וחולשה כללית (אין כוח לזוז).
אתמול בבוקר הקאתי פעם שנייה רק קצף ומשהו מר במיוחד. אח"כ הייתי אצל רופאה שאמרה שזה כנראה וירוס (איך לא) ונתנה לי קל בטן. סיימתי עד עכשיו את כל ה-20 כדורים והשלשולים בשלהם לא מפסיקים (הפכו שחורים בשלב מסויים אבל חזרו עכשיו לצבע הרגיל).
אני מקפיד על שתייה רבה כדי לא להתייבש אבל מן הסתם מוטרד מזה שאין שיפור כבר כמה ימים. השאלה היא האם גם לכם זה נשמע כמו וירוס ומתי צריך להתחיל לדאוג אם אין שינוי במצב - עוד יום? יומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בלתי פוסקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/20104 ימים הם עדיין בתחום של זיהום ויראלי. אם אין חום/דם ביציאות ואין סכנת התייבשות תוכל להמשיך בקל בטן (שאחראי לכך שהיציאות היו שחורות) עוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASCA IgGאלפרד15/10/2010
שלום רב
בבירור ראומטולוגי (מגבלות תנועה בפרק היד) ביצעתי סדרת בדיקות דם.
קבלתי שתי תוצאות חריגות:
ASCA IgG 73.9
Erythrocytes (U) 25
אין לי תופעות חריגות בפעילות מע" העיכול.
האם התוצאה מחייבת בירור נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASCA IgG - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2010רק בדיקות דם אינן מחייבות בירור של מערכת העיכול. ההחלטה על בירור היא משלב של קליניקה, בדיקות דם וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול כרוניות,ממש זקוקה לעזרהמורן15/10/2010
אני מקווה שהנושא קשור לגסטרואנטרולוגיה,אני בחורה בת 21,אני לא יודעת אם יש קשר אבל טופלתי לפני שנתיים בכדורי טופומקס(סבלתי ממצבי רוח משתנים ודיכאון),חלק מתופעות הלוואי שלהם זה בעיות במערכת העיכול,אבל בעיות שאמורות לחלוף,ולי זה לא חלף,אני כבר שנתיים סובלת מכאבי בטן על בסיס יום יומי,בטן נפוחה מאוד,גזים בלי סוף,ויציאות רכות,כמה המון זמן לא היו לי יציאות קשות וסדירות,או שיש לי עצירות או שיש לי שלשולים,ממש התייאשתי מהרופאי משפחה,אפילו ניסתי נטרופתיה וצמחי מרפא,ושום דבר לא עוזר,עשיתי US של הבטן ויצא תקין,ממש קשה לי לחיות ככה,אני בחורה פעילה בספורט וזה ממש מגביל אותי,ולא רק בספורט גם ביום יום,הכאבי בטן מרתקים אותי למיטה,והגזים יוצרים מצבים לא נעימים בציבור,רק מי שיש לו את זה יכול להבין אותי,אני כבר לא יודעת לאן לפנות,איזה הפניה לבקש מהרופא משפחה,כל מה שהם נותנים לי זה אולטראסאונד ובדיקת צואה,ויש לציין שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס אבל מטופלת בכדורים ועכשיו היא מאוזנת.
אשמח לדעה ועצות ממך,מה לעשות איך לטפל בזה,אומנם אני מהצפון אבל אני אוכל אפילו להגיע אליך למרפאה להיבדק אני אעשה הכל כדי להבריא. אין לי כבר למי פנות אשמח לעזרה.
תודה רבה מחכה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול כרוניות,ממש זקוקה לעזרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2010זה בהחלט קשור למערכת העיכול. ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג במקום מגורייך בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה והריוןאתי13/10/2010
היי,
היום ביצעתי הפלה בשבוע 7....
בינתיים הבטן התנפחה ונוספו לה תופעות הלוואי הרגילות של הריון-
שאלתי היא--מרגע ההפלה כמה זמן לוקח לתפיחות ולנפיחות להעלם?
הבנתי שהנפיחות בשבע כה צעיר נובע יותר ממערכת העיכול ולא מהעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה והריון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2010אין מידע לגבי שאלתך, ההנחה שלי שזה יימשך מספר ימים-שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי14/10/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיים נפוחים
אתי14/10/2010הגיניקולוג אומר שבעצם בהריון-והחל מההתחלה המעיים מתנפחים...
האם יש פתרון למעיים נפוחים? חוץ מהמתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיים נפוחים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2010אין לנו אפשרות למנוע כל מה שלא נוח לנו, בדיוק כפי שלא ניתן למנוע בחילות/הקאות של תחילת הריון וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק או אנציפלמד
אתי14/10/2010מה יכול לסייע לי לוסק לפני ארוחה פעמיים ביום? או אנציפלמד עם הארוחה?
או ששניהם לא? או ששניהם יחד?
או תרופה אחרת בכלל?משהו שיכול לסייע על תחושת הכבדות ועל המראה הנפוח והתפוח מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקטובקטר המפריע לזוגיותציון13/10/2010
שלום רב,
עשיתי בדיקת נשימה ונמצא כי יש לי את החיידק בקיבה,קיבלתי אנטיביוטיקה אך הבעיה היא שאני בטוח שלחברתי מזה שנתיים+ יש גם את החיידק(מלא תסמינים,בעיקר קמה בבוקר עם רעב רציני וסובלת מכאבי בטן ועוד כמה תסימינים)וכך אם אקח את האנטיביוטיקה ואצליח לחסל את החיידק חברתי תדביק אותי שוב פעם(חברתי לא מוכנה לטפל בבעיה ולעשות בדיקת נשיפה).
שאלתי כזאת האם החיידק כל כך מדבק שכן אחרי שאחסל אותו באמצעות אנטיביוטיקה אדבק מחברתי שוב (לצורך העיניין נצא מנק' הנחה שלחברתי יש את החיידק)?
יש לציין שאני וחברתי מקיימים יחסי מין מלאים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקטובקטר המפריע לזוגיות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2010אין מידע לגבי דרך ההדבקה ולכן ההמלצה היא לבדוק את קיום החיידק רק באנשים עם תלונות, ולטפל במידת הצורך. ההדבקה לרוב מתרחשת בילדות וקרוב לוודאי שאם לחברה שלך יש את החיידק ההדבקה לא קשורה אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עשיתי?יונהגו12/10/2010
כל הבדיקות היו בסדר גמור לא נמצא שום ממצא, כבר הייתי במרפאה גסטרולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עשיתי? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/10/2010כשמתבקש יעוץ שלי אני נוהגת לקרוא את כל התשובות ולא להסתפק בדיווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עשיתי?
יונהגו23/10/2010אני לא מבינה מה את מבקשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עשיתי? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/10/2010את פונה בבקשת יעוץ ומציינת בירור מלא תקין לדברייך. על מנת שאוכל לייעץ אני צריכה לקרוא את תשובות הבדיקות ולא יכולה להסתפק ב"הכל תקין".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עשיתי?יונהגו12/10/2010
מונומטריה רקטלית, זמן מעבר במעי, דפקוגרפיה, קולונוספקופיה בקיצור כל שאפשר, הייתי גם אצל דיאטנית ששינת לי קצת את התזונה אבל זה רק בגלל שאני לא יכולה לאכול הרבה סיבים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עשיתי? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/10/2010על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך לגבי יובסלקס עד מתי, לא מספיק שביצעת את הבדיקות- אלא חשוב מה היו התוצאות. לא ניתן להתייחס לכל הבדיקות בפורום ולשם כך יש צורך בייעוץ במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרודקס+ציפי11/10/2010
שלום,,אני צריכה לקחת טיפול אנטיביוטי ובמקביל את האומפרודקס האם זה בסדר לקחת את שני הטיפולים ביחד?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרודקס+ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2010אומפרדקס נלקח חצי שעה לפני הארוחות. אנטיביוטיקה לרוב לאחר האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה ונזלת כרוניתאייל11/10/2010
רציתי לדעת מהיכן הליחה והנזלת הכרונית שיש לי...האם זה ממקור וושטי (רפלוקס) או יש לזה בסיס אלרגי/ווזומוטורי...?
אני שואל את השאלה כיוון שיש לי נזלת וליחה כרונית מזה כמה שנים ועדיין לא הצליחו לעלות על מקור הבעייה.
פעם אומרים שזה ייתכן וכתוצאה מרפלוקס ופעם טוענים שזו נזלת ווזומוטורית (לא אלרגית) ומציפים אותי בשלל תרופות ותרסיסים מבלי לכוון ולדייק.
אני אובד עצות זה מציק לי בחיי היום יום אני כל הזמן יורק, מקנח את האף..
אציין כי עברתי בדיקת אלרגיה פעמיים - ללא ממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה ונזלת כרונית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2010מהנתונים שמסרת לא ניתן לדעת מה הגורם לנזלת. לרוב רפלוקס אינו גורם לנזלת, כך שיותר סביר שהגורם איינו במערכת העיכול. מעבר לכך כדאי לפנות להתייעצות במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אייל12/10/2010תודה רבה על המענה המהיר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכול בעייתישירה10/10/2010
שלום, אני בת 21 וסובלת בחודש האחרון מבחילות, בטן נפוחה, בעיות ביציאות (שלשול, עצירות).
לאחר כל ארוחה יש לי תחושה מאוד כבדה (גם אם אכלתי מעט), וטעם רע בפה.
חשוב לי לציין שאני מעשנת (יש קשר?), ושבחודש האחרון אכלתי בעיקר ג'אנק פוד לצורותיו ובאופן לא סדיר בעקבות עבודה שהפריעה לכך.
כעת אני מנסה לאכול מסודר, אך התופעות עדיין מופיעות.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
שירה11/10/2010שאחרי ארוחה אני גם סובלת מגרפסים ויובש בפה. בנוסף אני מטופלת בכדורים אנטי דיכאוניים- סרוקסט 30 מ"ג
סליחה על הטרטור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2010אם קיימת אי נוחות בבטן העליונה ניתן להתחיל בתבחין נשיפה להליקובקטר. אם תקין או אם אין שיפור לאחר טיפול=תפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להודעה שלי, הייתי בכל הבדיקותיונהגו10/10/2010
אני בת 57 בריאה, עוסקת בספורט שותה הרבה מים עברתי את כל הבדיקות האפשריות ועדיין סובלת מעצירות. אין לי יציאות ללא יובסלק שגם אז אז מימי. ניסיתי את כל הדברים שיש בשוק ושום דבר לא עוזר לי. אני לא אוכלת גלוטן וסוכרים ולא אוכלת אוכל מלא מלבד פירות וירקות מכיוון שהקיבה שלי לא סובלת את זה ויש לי תחושה לא נוחה בבטן. מה עושים? ממשיכים עם היובסלק כל החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה שלי, הייתי בכל הבדיקות - תגובה
ד''ר רם דיקמן10/10/2010מה עשית, פרטי את הבירור שעשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות+אלרגיותתהילה10/10/2010
שלום אני בת 21
סובלת מעצירות לסירוגין שגורמת לי לאלרגיות כגון בעיות נשימה ונפיחות בצדדי הלשון,לפני כמה ימים עברתי ניתוח לכריתת קונחיות במטרה להפחית את סימני האלרגיה.שנה שעברה סבלתי גם מאלרגיה אבל אז הופיעו שלשולים וכאבי בטן וכל אחרי שלשול חולשה.הרופאה אמרה שזה דלקות ונתנה לי טיפול. וכאשר היו לי שלשולים אז היו לי פחות תופעות אלרגיות.כי הפסולת התרוקנה מהגוף..התחלתי לקחת פרוביטיק אנצדיפולוס והשלשולים פסקו מאז והתחלתי לסבול מעצירויות לעיתים גם מחוסר תיאבון קשיי בליעה ואף חום. כל יציאה שלי היא פעם ביום רק בשעות הבוקר ובמהלך שעות היום אין יציאה כלל.אני גם סובלת מבעיות הורמנליות כגון עלייה ברמות פרולקטין מחזור לא סדיר ומחזור מאחר מידי חודש.אם תופעות PMS! וכאשר אני מתרוקנת יש לי תחושה עדיין של מלאות בבטן. הצואה קשה גושית לפעמים בצורה של כדורים ולפעמים פסים .ולפעמים גושים ענקים וגדולים זה כל הזמן משתנה כעיקרון אני סובלת מזה כי זה מחמיר לי בעיות אלרגיות.מה אפשר לקחת ?
האם שימוש בנרות גליצרין שקיבלתי יקלו עליי?
והאם זה לא מסוכן להשתמש בזה עכשיו שאני אחרי הניתוח ?
כעיקרון אני מרגישה טוב .
אבל אני רוצה לפתור את הבעיה שנוצרה לי בקיבה
אפילו גיעוקים כמעט שאין לי.אני נוטלת תוספי מזון ויטמין C
ולא עוזר לי.אני משתדלת לאכול כל בוקר סובין חיטה ביוגורט ושיבולת שועל וזה גם לא עוזר לי.
יש לי תור לבדיקות הנ"ל לגסטרוסקופיה ולקולנוסקופיה ב5.1 לינואר.אבל עד אז יש זמן.איך אפשר להקל עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות+אלרגיות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2010מענה ניתן בפורום מעי רגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב קיצוניאהרון09/10/2010
שלום,
כבר מעל חצי שנה שאני סובל מרעב קיצוני ובלתי נשלט. זה התחיל פתאום, יום אחד פשוט הותקפתי ברעב שמצריך אותי לאכול כמויות גדולות של מזון בתדירות גבוהה מאוד ובגלל זה עליתי המון במשקל. מעט זמן אחרי ארוחה גדולה אני מרגיש כאילו שצמתי יום שלם. לפעמים אני מנסה לא לאכול, כי כבר נמאס, אבל אני פשוט מגיע למצב שאני הולך להתעלף ואז אני צריך לאכול.
בנוסף לזה אני סובל מעייפות קיצונית שבגללה אינני מסוגל להישאר ער יום שלם.
עשיתי בירור אנדוקריני אבל לא נמצאה שום בעיה בענף זה. לאחרונה רופא המשפחה המליץ על ביקור אצל רופא גסטרו כדי לבדוק אם יש בעיה בקיבה.
אז רציתי לשאול אם לדעתכם הרעב הזה יכול להיגרם ע"י בעיה גסטרואנטרולוגית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב קיצוני - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/10/2010אין מחלות במערכת העיכול הגורמות לעליה במשקל. אי סבילות לרעב יכולה להיות לעתים בגלל כיב במערכת העיכול העליונה, אבל אינה מלווה בתופעות שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)