מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים בצואהנטע09/10/2010
לבת 60 (שמתביישת לשאול) תופעה משונה לאחרונה, כשהצואה שלה מוטלת כמו גללים של עיזים. היא עברה קולונוסקופיה והוסרו פוליפים קטנים ולא ממאירים. נכתב בדו"ח של הבדיקה שהמעי שלה מאוד מפותל. מה המשמעות של שני הדברים והאם עליה לנקוט פעולות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בצואה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2010מעי מפותל שכיח באנשים עם עצירות. כדאי להעשיר את הכלכלה בסיבים (לפנות לדיאטנית) ואז נפח הצואה יהיה גדול יותר והיא תצא בקלות רבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרטל08/10/2010
שלום
בבדיקת נשיפה נמצא חיידק הליקובקטר
האם יתן להיכנס להריון עם החיידק הזה?
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2010אין בעיה להרות. במהלך ההריון אסור לטפל באנטיביוטיקה רלבנטית ולכן מומלץ להמתין עם הטיפול עד לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המעי הגס בשיטה וירטואלית CTרותי08/10/2010
שלום רב,
לאחרונה ביצעתי בדיקת VIRTUAL COLONOSCOPY בעקבות דם סמוי חיובי בצואה.
קיבלתי תוצאת הבדיקה וחלק מהתשובות לא ברור לי, לכן אבקש את עזרתך.
1. אין עדות לפוליפ או תהליך תופס מקום. ( זה מובן לי ) .
2. בתוצאה רשום שיש לציין ריבוי סעיפים במעי הגס הסיגמואידי עם ספזם והיצרות
מקומית. התוצאה הזו מדאיגה אותי, אבקש לחוות דיעה על התוצאה הזאת ?
3. בשאר אברי הבטן אשר הודגמו, לא נראה ממצא חריג.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 73
רותי08/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף נתונים ממצאי הבדיקה
רותי08/10/2010בוצעו שיחזורים במנח סאגיטלי וקורונלי, בשיטת VOLUME RENDERING, וכן סיור נווט ׂNAVIGATOR לאורך המעי הגס.
שכחתי לציין שהמעי הגס הודגם לכל אורכו עם סעיפים מרובים בדופנותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת המעי הגס בשיטה וירטואלית CT - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2010הממצאים אינם מדאיגים. סעיפים במעי הם מעין כיסים במעי הנוצרים אצל חלק מהאנשים. זה מאוד שכיח ואינו מהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. אין לזה טיפול ומומלצת דיאטה עתירת סיבים על מנת להקטין את הסיכוי לדלקת סעיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה ברשותך
רותי10/10/2010לד"ר יהודית אסולין דיין שלום רב ,
אני מעריכה את תשובתך המיידית שהרגיעה אותי במידת מה.
אני מאמצת את המלצתך לכלכלה עשירה בסיבים ומקוה שהלחץ
במותן השמאלי ילך ויפחת במשך הזמן. (האם אני צודקת ?).
ישנם כמה דברים שעדיין בסימן שאלה שמדאיגים אותי ?
1 . כפי שציינתי בפנייתי הקודמת שנתגלתה אנגיומיוליפומה
קטנה כ- 6 מ”מ לפני 6 שנים שלא מוזכרת בתוצאות ה- CT
האחרונות, (האם נעלמה או לא ?).
2. בדיקת הדם הסמוי החיובי לא מוכיח על בעיה כלשהי או
שמדובר בסעיפים המרובים כפי שצויין בתוצאות ?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה ברשותך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/10/2010במרבית המקרים שיש דם סמוי חיובי אין ממצא משמעותי במעי וזוהי התוצאה אצלך.
אנגימיוליפומה לא נעלמת, אך כדי לראותה צריך CT עם הזרקת חומר ניגוד מה שלא קורה בקולונוסקופיה וירטואלית- זהו ממצא שפיר והמעקב אחריו יכול להיעשות ב-US רגיל.
לסיכום בבדיקה שלך אין ממצאים מדאיגים. הלחץ בבטן השמאלית נובע מכך שמהעי ספסטי- פחות גמיש באיזור זה ולכן בכל פעם שעוברים שם צואה/גזים את מרגישה אי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ריריתסימון06/10/2010
שלום רב,
אני בת 24
מזה כשבוע כשיש לי תחושת רצון ליציאה אני מגיעה לשירותים ולא מצליחה לצאת.
במקום זאת אני רואה בניגוב המון ריר.
כשאני כבר כן מצליחה לצאת אז הריח יחסית חריף...
ממה זה יכול לנבוע?
האם זה יכול לעבור בימים הקרובים מעצמו?
איזה בדיקות עליי לבצע ואצל איזה רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רירית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2010לרוב זה חולף מעצמו ללא שום טיפול. אם לא יהיה שיפור תוך שבועיים נוספים כדאי לפנות לרופא המשפחה ובמידת הצורך לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה תמידיתתוני05/10/2010
שלום רב!
מזה כמה שנים (לדעתי שלוש-ארבע) אני סובלת מתופעה מאוד לא נעימה הן מבחינה אסטתית והן מבחינה פיזית- הבטן שלי נפוחה מתחילתה ועד סופה ללא קשה לשעה ביום או לכמות האוכל שאכלתי (לאחר ארוחה גדולה היא אכן גדלה אף יותר עד למימדי הריון).
תחילה חששתי מכך שיש לי צליאק (הלא היא כרסת, ממנה סובלת גם אמי), אך לאחר שתי בדיקות דם שונות וביופסיה מהמעי שנלקחה במהלך בדיקת גסטרוסקופיה, נאמר לי שהכל תקין.
עשיתי בדיקה לגילוי חיידק הליקובקטר והיא יצאה שלילית.
אני כבר יודעת שאני רגישה ללקטוז ולא צורכת חלב ומוצריו מזה כמה שנים (לא חלה שום השתפרות עקב ההתנזרות מחלב).
לבסוף, כאשר נשללו כל מיני אופציות בעזרת בדיקות דם והבדיקות שציינתי נאמר לי שיש לי מעי רגיז וכך אצטרך לחיות. דיאגנוזה שאני לא מוכנה לקבל, כפי שלא אקבל שום חולי ואכנע לו.
לאחר שיטוטים באינטרנט נחשפתי יותר ויותר לתופעת הקנדידה במערכת העיכול.
שלחתי בדיקת צואה למעבדה פרטים בבית החולים אלישע בחיפה (לדעתי מניחים את הדגימה בצלחת פטרי ותוך כמה ימים רואים את כמו הפטריה שצומחת על הדגימה).
התוצאה הייתה שיש לי דרגה ארבע מתוך ארבע של פטריה במערכת העיכול.
אני מטופלת של הנטורופטית דניאלה שפי ואני בדיאטה אנטי פטרייתית אדוקה-
אנני צורכת סוכר משום סוג (גם לא תחליפיו) וכן לא קמח לבן שמרים או חומץ.
יש שיפור קל בנפיחות. אני מחכה לראות האם הדרך הזו באמת תביא לתוצאות ממשיות על אף הקושי שבדיאטה חסרת הרחמים הזו.
שאלתי היא כזו: האם הרפואה הקונבנציונלית יכולה לעזור לי במקרה שהדרך הטבעית לא? יש לי קנדידה בואגינה כמה פעמים בשנה (גם היא מציקה מאוד ואף מופיעה תוך כדי דיאטה אנטי פטרייתית בצורה מפתיעה), יש לי נפיחות ברורה בבטן ולפי תוצאת המעבדה הפטריה קיימת לי גם במערכת העיכול. אני יודעת שרפואה קונבנציונלית לא מאמינה ב"התפרצות" של הפטריה. אם אחליט לחסלה בדרך קונבנציונלית, האם קיים הרופא שיתן לי את ההזדמנות לחסלה? משמעות הדבר הוא לרשום לי מרשמים לפלוקנול למשל למשך כמה חודשים. האם תינתן לי ההזדמנות להיות בריאה, משום שללא ספק משהו אינו תקין. אני רוצה לקחת את האחריות על הכבד שלי בתקווה שהחולי שלי יעבור, גם אם לא כל רופא מאמין בו. מי יודע, אולי אצליח?
אגב, חיי רגועים ושלווים, אני לא סובלת ממתחים נפשיים כאלה או אחרים ולא עוברות עלי תקופות קשות בשנה וחצי האחרונות לפחות.
אשמח לקבל תשובה
בתודה, מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה תמידית - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010מאד רוצה לעזור אך קשה לקרוא שאלה כה ארוכה, תמצתי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה תמידית - תגובה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/10/2010תפיחות הבטן=ABDOMINAL BLOATING היא תופעה תפקודית שכיחה במערכת העיכול ויכולה להיות חלק ממעי רגיז או לעמוד בפני עצמה. אני מבינה את התסכול הרב ואת אי הנוחות שהינה מנת חלקך, אך העובדה שאת לא מקבלת את האבחנה אינה משנה את האבחנה. לרפואה הקונבנציונלית אין מרפא לתופעה מעבר למה שניסית. ניתן לנסות טיפול בהיפנוזה שהראה שיפור במספר מקרים. אין הצדקה רפואית לטיפול אנטיפטרייתי.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תוני09/10/2010תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה תמידית- הגרסה המקוצרת
תוני05/10/2010שוב שלום... אנסה לקצר-
האם לאחר בדיקת הליקובקטר שלילית, גסטרוסקופיה שתוצאותיה היו תקינות כולל ביופסיה מהמעי ששללה צליאק (לאחר שתי בדיקות דם ששללו), הימנעות טוטאלית ממוצרי חלב לאחר שנקבע בבדיקה שיש לי רגישות ללקטוז ובטן שהייתה ונשארה נפוחה תמידית (נפיחות הריונית... מתחילתה ועד סופה, במשך שלוש שנים לדעתי) יש איזושהי דרך לעזור לי מלבד לקבוע שיש לי מעי רגיז?
אני תחת דיאטה אנטיפטרייתית ללא סוכרים, קמח לבן, שמרים וכו' משום שאני מטפלת (בדרך טבעית) בקנדידה שנמצאה לי במערכת העיכול בבדיקת מעבדה (בדיקת צואה). מודעת לכך שרופאים לא מאמינים בקיומה של התפרצות קנדידה אלבקינס ועל כן, אם זו הבעיה (משום שלא נמצאה אחרת וכך הראתה הבדיקה) האם רופא קונבנציונלי יכול לעזור לי בכך? גם אם זה כרוך במרשמים לתרופות אנטיפטרתיות לאורך זמן?
חיי רגועים ושלווים כבר זמן רב, והכל נראה תקין בבדיקות הרגילות, אינני מקבלת את המונח מעי רגיז. מה עלי לעשות? (אין לי בעיות עיכול ואין לי בעיה עם היציאות, הנפיחות היא הבעיה שלי).
בתודה מראש,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים קשים וכרונייםמיואשת05/10/2010
שלום רב!
אני בשנות ה-40 לחיי בריאה במשקל תקין, למעלה מ-20 שנה אני מתמודדת (מנסה ללא הצלחה) בבעיית גזים חריפה ביותר: כל יום, כל היום, ללא קשר לתזונה (בצום המצב קשה מאוד) בעלי ריח חריף ביותר. איני מסוגלת לשלוט בבריחתם וגרוע מזאת לעיתים קרובות איני חשה בכך. בכל רגע נתון אני חשה בבטן (תנועות וכבדות) אציין שהיציאות סדירות ללא בעיות. המצב הפך להיות בלתי נסבל פיזית ונפשית גם יחד, אני חשה בעייפות רבה. עם כל הבדיקות וניסיונות שינויים תזונתיים לא הביאו לשיפור. מאחר ומצאו בעיה בשרירי הרקטום ואניזמוס אני מטופלת כרגע בביופידבק מס' חודשים, זאת ללא שיפור במצב (לפי הבנתי זה לא מקור הבעיה). כיוון והיציאות סדירות ותקינות ואין תקופות הפוגה האם ייתכן כי מדובר במעי רגיז כשם שאמרו לי לא פעם?! נטלתי vsl3 וקולפרמין שגם הם לא הועילו כלל. היש טיפול / תוסף שיכול להחזיר לי ולו במעט את איכות החיים שלי או לנטרל את אלמנט הריח החזק?!
אודה לכם על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים קשים וכרוניים - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010אני מציע לבחון את האפשרות של אי סבילות לפרוקטוז וללקטוז ע"י תבחין נשיפה. במידה וגם זה נוסה יש לנסות קורס אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרjames05/10/2010
שלום רב!
אני אפתח ואומר שבעבר הלא כל כך רחוק נמצאו אצלי שרידי החיידק המדובר ובעקבות כך עברתי טיפול אנטיביוטי משולש ולאחרונה עברתי בדיקת נשיפה על מנת לוודא שאין זכר לחיידק ובבדיקה מופיע התוצאה שלהלן:
0.738
delta c
השאלה מה זה אומר ומה צריך לעשות כעת?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010זה אומר שהחיידק הוכחד בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
james06/10/2010תודה
אך אם אני עדיין מרגיש מדי פעם קצת כאבים. מה זה אמור להביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיונהגו05/10/2010
אני בת 57 בריאה, עוסקת בספורט שותה הרבה מים עברתי את כל הבדיקות האפשריות ועדיין סובלת מעצירות. אין לי יציאות ללא יובסלק שגם אז אז מימי. ניסיתי את כל הדברים שיש בשוק ושום דבר לא עוזר לי. אני לא אוכלת גלוטן וסוכרים ולא אוכלת אוכל מלא מלבד פירות וירקות מכיוון שהקיבה שלי לא סובלת את זה ויש לי תחושה לא נוחה בבטן. מה עושים? ממשיכים עם היובסלק כל החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010יש לפנות למרפאת רצפת האגן שבבית החולים לביצוע בירור פיזיולוגי של העצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
יונהגו06/10/2010הייתי והכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן בתדירות גבוההע.ע.04/10/2010
שלום לכם
אני סובל מזה שאני משתין בתדירות גבוהה ובערך כל שעה ( בדיקות דרכי שתן וערמונית תקינים לחלוטין )... איך שהוא הרופא הבחין שזו תופעת מעי רגיז ונתן לי תרופת נירבקסל וזה קצת עוזר לי והקטין את התדירות שתן . האם זה באמת תופעת מעי רגיז ??? ניסיתי תרופת קולוטל והיא לא עזרה .....איזה תרופה יכולה לעזור במקום נירבקסל ???כי תרופה זו חסרה בשוק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן שתן בתדירות גבוהה - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010הנירבקסל כנראה שיוחזר, קיימות חלופות שאורולגים מומחים בהן, בכל מקרה אין קשר לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהציפי04/10/2010
שלום,לפני הבדיקה הרופא לקח לי דם למה?נאמר לי שאקבל חומר מטשטש הכן קיבלתי לא ראיתי ולא שמעתי כלום לדעתי זה עבד כמו חומר הרדמה.האם זה נורמלי?
נאמר לי שיש דלקת קלה בקיבה ממה יכולה להגרם דלקת?(נלקחה ביופסיה)
הרופא ממליץ על אומפרודקס20מג פעם ביום למה?אשמח לקבל הסבר על הכדור,סובלת מכאבי בטן לכן עשיתי את הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010בעקרון דלקת בקיבה יכולה להיות משנית לזיהום ע"י הליקובקטר שמזהים אותו בביופסיה. אומפרדקס מפחית את הפרשת החומצה בקיבה ובכך הדלקת שהרופא ראה משתפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רבותאריאלי אמנון04/10/2010
שלום אני בן 21 ומזה זמן לא קצר יש לי 7 יציאות ביום. לפעמים שלשולים קלים.
האם יש סיבה לדאגה
תודה
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רבות - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010אם אתה מוטרד נסה לשנות הרגלי אכילה, תוכל להיוועץ בדיטאנית. למשל - הפחת מוצרי חלב וסוכר פירות...אם התופעה עוברת את החודש ימים, פנה לרופא המשפחה לביצוע בדיקות דם רגילות כולל ברזל וויטמין B12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וקולונוסקופיהענת04/10/2010
בבדיקות שערכתי לבירור מקור לכאבים בבטן תחתונה נמצא חיידק הליקובקטר וברזל נמוך בדם.
עקב התגברות הכאבים עד שאני מתעוררת מהשינה הפנה אותי הרופא לקולונוסקופיה ואמר שצריך גם לטפל בחיידק למרות שאין קשר לכאבי הבטן התחתונה.
כשיצאתי מהרופא ראיתי שקיבלתי הפניה לקולונוסקופיה אבל לא קיבלתי טיפול להליקובקטר.
האם צריך לחכות עד אחרי הקולונוסקופיה כדי לטפל בחיידק או שהרופא פשוט שכח ואני צריכה לחזור אליו?
מה הדחיפות לטיפול בחיידק? יש לציין שאחרי האוכל אני לפעמים מרגישה דקירות בבטן למעלה אבל הכאבים בבטן בתחתונה מטרידים אותי הרבה יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וקולונוסקופיה - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010שכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
ענת05/10/2010האם צריך לטפל מיידית או שאני יכולה לחכות עד אחרי הקולונוסקופיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לאוכל להתעכל?יוחאי04/10/2010
בהמשך להודעתי על המעי הרגיז,רציתי לדעת כמה זמן לוקח לאוכל להתעכל.
כלומר,מרגע שאני אוכל,כמה זמן בנורמה לוקח לאוכל להפוך לצואה,ואז לגרום לאדם ללכת לשירותים.
אני יודע שיש כל מיני סוגים של מזונות וויטמינים,ולכל אחד יש זמן עיכול קצת שונה,אבל השאלה היא די כללית.
פשוט יש לי תופעה,שאם אני אוכל ארוחה ממש ממש גדולה(כמו ארוחת שישי של 3 מנות),לרב יש לי יציאה כחצי שעה אחרי הארוחה.
אני לא רואה מזון ביציאה,והניחוש שלי הוא,שהאוכל החדש דוחף החוצה את מה שיש במערכת העיכול,ולכן יש לי יציאה.
האם אני צודק?
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לוקח לאוכל להתעכל? - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010אתה צודק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת בשר שהופשר שוב ושובאלון04/10/2010
שלום,
תמיד אני שומע וקורא שאסור להפשיר ולהקפיא שוב ושוב בשר, זאת מכיוון - למיטב הבנתי - שההפשרה החוזרת מעודדת שגשוג של חיידקים שונים בבשר המופשר.
אבל, הרי בכל מקרה כאשר מכינים את הבשר לאכילה (צלייה, בישול,טיגון וכיו"ב) מביאים אותו לטמפרטורה שבה מחוסלים החיידקים, אז מה משנה אם במהלך הכנת הבשר נשמיד בו X חיידקים או X בריבוע חיידקים ?
שאלה קצת מטופשת, אבל תמיד תהיתי לגביה, מקווה שזה בסדר לשאול אותה כאן כי בפורומים של תזונה לא קיבלתי מענה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת בשר שהופשר שוב ושוב - תגובה
ד''ר רם דיקמן05/10/2010אמת שגם אני איני מתמצא בנושא זה באופן מוחלט, נסה פורום ברפואה של מחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומיםאריאלה03/10/2010
בת 55, כ- 3 שבעות כאבים חזקים מאוד בסמוך לטבור מצד שמאל כאב מתמשך וחד , שום כדור לא עוזר חוץ מאופטלגין. בצילומי ע.ש. אין שום ממצא פתלוגי וגם לא במיפוי עצמות[ יש לי גם כאב באותו מקום גם בגב]. אני אובדת עצות ממה זה יכול להיות , לפני 9 שנים עברתי מסטקטומי]. בבקשה תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר רם דיקמן03/10/2010יש מקום לברר את הכאב ע"י פנייה לגסטרואנטרולוג כי אי אפשר לטפל מבלי לבדוק אותך גופנית, פני לגסטרואנטרולוג בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)