מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף בבקשה לעזורסיגי26/10/2010
שלום רב,
במהלך כשנה וחצי סובל בני מכאבי בטן,ירד במשקל, בבדיקה ראשונית מצאו חיידק הליקובקטור, פעמיים טופל באנטיביוטיקה החיידק נעלם אך כאבי הבטן המשיכו. נעשתה בדיקת גסטרוסקופיה ותוצאותיה תקינות. לפני כשלושה שבועות נעשתה בדיקת קולונוסקופיה ובבדיקה נכרת פוליפ(תוצאות הבדיקה תקינות בביופסיה) אך כנראה יש דלקת בקיבה. כ24 שעות לאחר הבדיקה חש בני בכאבי בטן עזים ונמצא כי כתוצאה מבדיקת הקולונוסקופיה יש חור במעי הדק. הוא נותח וכרגע מחלים.
עדיין סובל מבחילות כאבי בטן,שילשולים כאבי גב וקוצר נשימה.
מקבל אנטיביוטיקה שתי סוגים ואומפרדקס.
הגענו בשבוע שעבר שוב לחדר מיון ושוחררנו הכל תקין "יתכן ויש דלקת בקיבה".
בני בן 18 היה צריך להתגייס בתאריך 22.11.10 הוא מאוד סובל מדוכדך ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
בכל לשון של בקשה אבקש את חוות דעתך ועזרתך
תודה סיגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה לעזור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2010הליקובקטר ודלקת בקיבה אינם אמורים לגרום לירידה במשקל ובכל מקרה אמורים לחלוף לאחר טיפול אנטיביוטי.
קולונוסקופיה יכולה לגרום לנקב במעי הגס ולא הדק - כך שלא לגמרי ברור לי מה קרה לאחר הבדיקה. בכל מקרה סיפור כל כך מורכב לא ניתן יהיה לקדם בהתייעצות בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לעזור
סיגי31/10/2010תודה על התשובה, אבל מה עושים הלאה? אתמול בלילה היו כאבי בטן מאוד חזקים שחלפו כעבור כמה שעות. אני יודעת שהסיפור מורכב, בבקשה תיעצי לי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לעזור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2010להתייעץ שוב עם הגסטרו המטפל/לפנות לחוות דעת נוספת עם כל החומר הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבירון25/10/2010
שלום רב,לאחר שהיה לי במשך יותר מחודש שילשולים וקצת בחילות רופא המשפחה שלח אותי למספר בדיקות צואה,התגלה טפיל בשם Dientamoeba fragilis טופלתי במשך 10ימים בפלאגיל{metronidazole} עכשיו שבוע לאחר סיום הטיפול התסמינים עברו אבל יש ביצאות בבוקר קושי ,לפעמים ממש עצירות בהתחלה, העם המערכת עדין צריכה זמן להתאוששש? או שיכול להיות שהאנטיביוטיקה הנל חיסלה גם חידקים טובים...?מה מומלץ לעשות ....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/10/2010ליטול פרוביוטיקה למשך כחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה פרוביוטיקה ?
ירון25/10/2010איזה פרוביוטיקה ? אני ממש לא מבין בתחום הזה, ממש הודה על תשובה......תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה פרוביוטיקה ? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2010יש הרבה תכשירים והם לא נבדקו מדעית, לכן לא אוכל להמליץ על תכשיר מסוים. תתייעץ עם הרוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני.....לצ
ירון25/11/2010התחלתי טיפול כבר שבוע בפרביוטיקה{גארו דופילוס}כדור ביום לאחר האוכל וגם אני אוספתי לסלט בערב סלק ולאחר מכן שזיפים....אומנם יש שיפור קל אבל אבל עדין בבוקר יש קושי במתן יצאה, ולאחר מכן הכול יוצא בגוש בפעם אחת לאחר מאמץ,מה כדאי לעשות כדי לשפר את המצב,זה נמשך כבר חודש... ? מאוד הודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני.....לצ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/11/2010ניתן להוסיף תכשיר סיבים כגון בנפייר או קונסיל. כף מהולה בכוס מים כל ערב ולאחר מכן כוס מים נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות ביצאותג'ורג'25/10/2010
1. אני צריך לשרותים מספר פעמים ביום
2. הצואה יוצאת בכדורים קטנים ולא תמיד אני מרגיש את היציאה
מה פרוש התופעה?
תודה
ג'ורג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות ביצאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/10/2010ניתן לנסות תוספת סיבים כמו קונסיל/בנפייבר למשך חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני קצת בלחץקספר24/10/2010
עשיתי בדיקה שיגרתית לבדיקת המצב של הוושט על שם בארט .
מה שהתוצאות הראו שהאורך של התאים גדל בסנטימטר 1 והרופא לקח ביופסיה .
בבדיקה שעברה הוא ךלא לקח ביופסיה , והרופא אמר לי שהמצב משתפר .
לעומת זאת בבדיקה הנוכחית, הרופא אמר שהמצב פחות טוב , וכאמור הוא לקח ביופסיה .
אז על פי מחליטים אם המצב היה יותר גרוע לפי האורך ? לפי הטיב של התאים , אם הם לא נהפכו לי לסרטניים ? או שניראה שהם הולכים לכייון של להפוך לסרטניים?
אשמח לתשובה בכדי להסיר דאגה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני קצת בלחץ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/10/2010לרוב בבארט לוקחים ביופסיות תמיד כך שהובדה שנלקחה ביופסיה אינה מעידה בהכרח על החמרה. אין מנוס מלהמתין לתוצאות. לרוב אין שינויים משמעותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקת נשיפהקרן 3223/10/2010
שלום,
אני סובל מצרבות וביצעתי בדיקת נשיפה -ברצוני לדעת את תשובת הבדיקה
23.508 DELTA C
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/10/2010התוצאות מעידות על נוכחות חיידק הליקובקטר פילורי. רופא מטפל/גסטרואנטרולוג יתנו טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן?בב23/10/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 25, לפני כשלושה שבועות אושפזתי בביה"ח עקב חום וכאבי בטן מטורפים בצידה הימני של הבטן, בתחילה חשדו שזה תוספתן, אך לאחר אשפוז של יום והגברת הכאבים והחום, נעשה לי CT ומצאו עיבוי ניכר בדופן האנטרום של הקיבה, עיבוי דופן הצקום, קולון עולה, רוחבי ויורד. הרופא בביה"ח טען שזו דלקת במעי הגס שלדעתו היא חד פעמית, מנה של אנטיביוטיקה וזה יעלם לבד. לאחר ביקור אצל גאסטרו עשיתי בדיקות דם כולל לאבחון צליאק קוליטיס ווקרוהן וכולם היו בגדר הנורמה או שלילים. בכל זאת נעשה לי קולונסקופיה וגסטרוקופיה, (הבדיקות כאבו בצורה לא נורמאלית, נאלצו לתת לי מנה נוספת של טשטוש). כהבדיקות הסתימו והרופאה אמרה שהיו אפטות מרובות באזורים ניכרים מהרקטום עד לצקום וגם בקולון לצד רירית תקינה בין אפטות. היא אמרה כי זו תמונה חשודה לקרוהן, ולקחה ביופסיות לאשר את אבחנתה.
השאלות שלי הן כדלהמן:
1. האם הגיוני שכל הבדיקות דם יהיו תקינות בכל זאת יהיה לי קרוהן?
2. מדוע הרופא בביה"ח שלל אבחנה של קוליטיס או קרוהן?
3. האם יכולות להיוות אבחנות נוספות לאפטות מרובות ומוגלה במעי הגס?
תודה על כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/10/2010קרון יכול להיות בנוכחות בדיקות דם תקינות. אינני יודעת מדוע רופא אחר שלל אבחנה זו על הסף. אם מדובר במשך מחלה קצר (3 שבועות) עדיין יכולה להיות מחלה זיהומית שתחלוף. אם המחלה ממושכת יותר הסבירות של זיהום קטנה מאוד וקרון יותר סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרה סאונד טרנסרקטליתבני22/10/2010
שלום רב,
אני צריך לעבור את הבדיקה הזו כדי לקבוע את דחיפות הניתוח וביצועו. האם ניתן לבצע הבדיקה באופן פרטי וכיצד ניתן לזרז את ההליכים הבירוקרטים של ארצנו המגוחכת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרה סאונד טרנסרקטלית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010על מנת לברר האם הבדיקה מתבצעת באופן פרטי עליך לפנות לבתי החולים הפרטיים ולברר זאת. אם הסיבה לניתוח דחופה (לא ציינת מהי) יש אפשרות להתקשר לבית החולים בו נקבע לך התור (ולבתי חולים נוספים באיזור) כמעט בכל שבוע יש ביטולים של בדיקות וכמעט תמיד ניתן להקדים תורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונהאופיר21/10/2010
שלום רב,
לפני 3 וחצי שבועות התחלתי להרגיש כאבים בבטן עליונה (בין הטבור לצלעות) כשלעיתים הכאב היה גם באזורים אחרים בבטן אך הורגש בעיקר בבטן העליונה. כאבים אלה היו חלשים ולעיתים נעלמו. לאחר 3 ימים נבדקתי אצל רופא משפחה שהעריך שמדובר בדלקת תוספתן (כאבים חזקים באזור הבטן התחתונה מימין לאחר לחיצה של הרופא), נשלחתי למיון ושם הוחלט לנתח ולהוציא את התוספתן (למרות שהרופאים לא היו בטוחים במאה אחוז גם לאחר צילום CT שמדובר בתוספתן).
במהלך התקופה מהניתוח ועד עתה, הכאבים באזור הניתוח הלכו וירדו אך הכאב בבטן העליונה נשאר אותו הדבר. בשבוע האחרון הכאב בבטן העליונה התחיל לעבור קצת שמאל ולמטה והתחלתי להרגיש במהלך היום סחרחורות קלות עם כאבי ראש ולעיתים חולשה לפעמים גם קצת כאבי גב קלים.
רופא משפחה בדק אותי לפני יומיים ושלח אותי לבדיקת אולטראסאונד וגסטרוסקופיה.
בדיקות אלה יהיו בעוד כשבועיים שלושה ובינתיים קשה לי לתפקד במהלך היום.
שאלתי היא מה יכולות להיות הסיבות למצב וכן האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לעשות ושיתנו תוצאות מהירות יותר מהבדיקות המוזכרות לעיל.
תודה מראש,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אופיר22/10/2010שכחתי לציין שאני בן 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010אפשר להשלים תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי ואם הוא חיובי להתחיל טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטיטיס כרוניתאריאל21/10/2010
שמי אריאל ומזה כשנה וחצי אני מאובחן כלוקה בפרוקטיטיס כרונית.
דלקת חריפה בעוצמה חזקה שמאובחנת כ chronic acute inflamasion עם dysplasia וקריפטות מעוותות שאורכה כ - 10 ס"מ רק באיזור הרקטום (תוצאות ביופסיה).
הצואה היא קשיחה ונורמלית אבל יש דם ורירית מרובים, אני לא סובל מחום או מכאבים רק מדחיפות ללכת לשירותים ולפלוט את הדם והרירית. ניתן לי טיפול בסטרואידים מקומיים ו/או ראפסל כמו כן טופלתי בעבר בסטרואידים סיסטמיים. לצערי הרב זה שנה וחצי לא הייתי ברמרסיה אפילו לא יום אחד, (פרט ליציאה אחת בלבד שלפנהה סבלתי מכאבי בטן חריפים) כל טיפול כזה או אחר נכשל לחלוטין ולא השפיעה בכל צורה כזאת או אחרת אף לא במעט.
שאלתי היא כזאת
האם יתכן שאני סובל מפתוגן שפשוט לא אובחן בכלל כמו clostridium. או לחילופין מטפיל אחר, יש לציין שלא נמצאו אנטרופטוגנים בבדיקות שלי ומעולם לא טופלתי באנטיביוטיקה, המסקנה שאני חולה קוליטיס כרונית התקבלה די מהר וזאת לאחר שסבלתי מהתקפי שלשולים למשך חודש שעברו מאז. האם יתכן כזה מצב בו חיידק או טפיל גורמים לדלקת מתמשכת וממוקדת?
כמו כן ישנו גסטרואנטרולוג (thomas borody) מאוסטרליה הטוען כי הוא מצליח לרפא קוליטיס כיבית בכ- 50% מהמקרים בטכניקת HPI או fecal transplant הוא מציין זאת במאמר מ 2003 Journal of Clinical Gastroenterology:
July 2003 - Volume 37 - Issue 1 - pp 42-47
כיום ישנן מרפאות באוסטרליה ובארה"ב העובדות בשיטה זאת.
האם ידוע לכם על מישהו שמבצע את השיטה הזאת בארץ או מוכן לבצע אותה פה בארץ?
אשמח לקבל תשובה מפורטת כמה שיותר אם אפשר גם למייל
נ.ב. אני סטודנט לרפואה כך ששימוש במונחים לא מרתיעה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס כרונית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010לא מוכר לי טיפול כזה בארץ. ישנם מקרים של פרוקטיטיס כיבית עיקשת שאינה מגיבה לטיפול בראפאסל/סטירויאידים ואז יש מקום לשקול תרופות כמו אימורן/ANTI TNF. ישנם מספר רופאים מובילים בתחום ה-IBD בארץ ואינני יכולה להמליץ שמית. מציעה לפנות למי מהם ולהתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ימנית תחתונה ובטן שמאליתאייל21/10/2010
שלום רב
אני בן 35
סובל שנים מכאבים בבטן השמאלית העליונה, בדיקות קולונסקופיה וגאסטרוסקופיה יצאו תקינות ב"ה, בזמן האחרון אני גם סובל מכאבים בבטן הימנית התחתונה ובחילות ולאחר כל ארוחה מרגיש רע, בנוסף מדי בוקר סובל מתופעות אלרגיה קשות בבדיקות אלרגיה לא נמצא שום דבר, יש לי ציסטה בכבד ובכליה ופוליפ בכיס המרה,
לעזרתכם אודה מאוד
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ימנית תחתונה ובטן שמאלית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010ציסטה בכליה ופוליפ בכיס המרה שניהם ממצאים חסרי חשיבות. קשה להחליט מהנותנים שמסרת האם זה מעי רגיש/רגיז. פנה לגסטרואנטרולוג להתייעצות וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקעינב20/10/2010
שלום רב
בבדיקת דם שעשיתי ה- TTG יצא לי גבוה מהנורמל אך נגטיב.
מה זה אומר לגבי צליאק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010לא ברור מה זה גבוה מהנורמה ונגטיב. או שזה בתחום הנורמה ואז זה תקין=נגטיב, או שזה גבוה מהנורמה ויכול להיות ערך גבולי או חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המעי הרגיז?מיכל19/10/2010
אמי בת 67 סובלת מזה כשנתיים בתחושות מוזרות באזור הבטן. לפי דבריה כאילו יש לה אוויר שמסתובב בבטן, בפה ובאזור החזה ובנוסף יש לה הרבה אוויר שיוצא גם בצורת גזים וגם בצורת גרעפסים והרבה הרבה מזה. התחושות הללו מלוות בהרגשה נפשית מאד ירודה. בבדיקות שערכה במשך השנים הכל מהכל יצא תקין (בדיקות דם, קולונו', גסטרו' וכו'). ניסתה כל מיני דיאטות עם תזונה מיוחדת אצל הומאופטית שכמובן לא עזר ואף לא הקל את ההרגשה הרעה. כמו כן עשתה טיפול של ניקוי רעלים (סידרה של 6 טיפולים) שאף הם כאמור לא עזרו. אנחנו נואשים ואיננו יודעים איך לעזור לה, אנחנו מרגישים שהיא דועכת מבחינה נפשית ונכנסת לדיכאון בגלל המצב. היא אוהבת מאד לקרוא ספרים ולצפות בסרטים אך איננה יכולה לעשות כן בגלל המצב שלא מאפשר לה להתרכז.
אנא עזרי לנו לעזור לה ומהר!!!!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעי הרגיז? - תגובה
ד''ר רם דיקמן19/10/2010את מתארת מצב של תפיחות, לאו דווקא של מעי רגיש, זה מצב שדורש בירור ע"י בדיקת אי סבילות לסוכרים כגון סוכר חלב וסוכר פירות, בקשי הפניות. שנית אפשר לנסות פרוביוטיקה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מיכל20/10/2010האם יש קשר לדעתך למעי "קשור" עקב סטרס או עצבים ואם כן מה לדעתך אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושלשולים חריפיםגל18/10/2010
שלום רב,
אני בן 22, בריא בדרך כלל.
היום בבוקר קמתי עם כאבי בטן חריפים מאוד ושלשולים.
כאבי הבטן מבחינתי היו ברמה מאוד חריגה - בעיקר בזמן השלשול ובעיקר באזור התחתון של הבטן. כאבי הבטן היו מאוד מאוד חזקים שפשוט לא יכולתי לסבול אותם. מעבר לכך השלשול עצמו היה מאוד חריף.
נכון לשעה זו כאבי הבטן חלפו ולא נזדקקתי לשירותים שוב (אני חושב שפשוט התרוקנתי עד תם), מה גם שלקחתי כדור קלבטן פורטה.
אציין כי עברתי בתחילת השנה קשירות טחורים ועכשיו פי הטבעת כואב לי מאוד, ייתכן שבעקבות זאת חזרו לי טחורים?
האם יש משהו דלעיל שמצריך הליכה לרופא?
כמו כן מאז הבוקר לא אכלתי כלום, למעט מים. אני רעב, האם מותר לי לאכול בכלל משהו? האם לצום היום או שמותר לי לאכול ומה לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושלשולים חריפים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/10/2010שלשול יכול לגרום לטחורים. קל בטן הוא רעיון טוב. פנה לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנקריאטיטיסרחל17/10/2010
שלום רב
אמי (65)מאושפזת בביח עם דלקת חריפה בלבלב ואבן חוסמת את הצינורית בין כיס המרה לכבד.
כרגע היא מקבלת פטידים להקלה ונוזלים . שוקלים טיפול/בדיקה הנקאת 'ESR אני לא בטוחה לגבי ראשי התיבות. בעזרתה ינסו להסיר את האבן ע"י הרחבת הצינורית.
האם זה הטיפול הנכון וזה לא מסוכן לבצע פעולה פושלנית במצב בו הלבלב מודלק?
מה הטיפול המומלץ ?
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנקריאטיטיס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/10/2010הבדיקה היא ERCP והיא כרוכה בסיכון ולכן לא ממהרים לבצע אותה. אם לא יהיה שיפור, זו הבדיקה המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאוד חזקים בקיבה עזרה בבקשההליאור17/10/2010
שלום,
במהלך ה 3 חודשים האחרונים אני מקבלת התקפי כאב מאוד חזקים בקיבה זה קורה בלילה והכאב לא נותן לנשום זה מקרין לגב ולחזה כאילו שאני מפסיקה לנשום, זה גורם לי להקיא ולאחר שאני מקיאה זה ניראה כאילו הקיבה פשוט לא מעכלת את האוכל ואני אוכלת לפחות 5 שעות לפני השינה
אני יודעת שזה מהקיבה כי זה מתחיל שם מאוד חזק ומתפשט כל התקף כאב כזה נמשך בין שעתיים לשלוש שעות
אני לא שותה שום כדורים ולא עושה שינויים באוכל ( התחלתי שינויים באוכל אחרי כל התקף כזה אני לא אוכלת יותר את מה שאכלתי באותו היום)
וכרגע אני נמצאת בחול ומגיע חזרה לארץ רק עוד 6 חודשים
אם יש משהו שאמור לעזור לשכח את הכאב בבקשה תגידו לי מה לעשות זה נורא מפחיד אותי
והאם יש אפשרות שצרבת או חומציות או גזים יכולים לגרום לכאב כל כך נוראי?
אני אחרי 2 לידות והלידה השניה שלי כאבה פחות מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאוד חזקים בקיבה עזרה בבקשהה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2010מה שאת מתארת יכול להיוות התקף אבנים בכיס המרה.
תבקשי לבצע אולטרסאונד של כיס המרה ודרכי המרה ואם יש אבנים כדאי להתייעץ לגבי ניתוח.
אם הכל תקין תנסי תרופות המעכבות הפחתת חומציות כגון OMEPRAZOLE.
כדאי להיוועץ בגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)