מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יומירהטל20/09/2010
סובלת מקוליטיס ומטופלת בזריקות יומירה אחת לשבועיים .מאז תחילת הטיפול הזה אין לי יציאות ,פשוט לא נכנסת לשירותים .שותה כפית אגיולקס בכל ערב ורק בעזרתה מצליחה להתפנות .
האם זה לא מסוכן לי ? (כחולת קוליטיס)
האם יש קשר בין יומירה לבין עצירות ?
האם יכולה להיווצר התמכרות לאגיולקס ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומירה ועצירות
ד''ר יהודית אסולין דיין21/09/2010יומירה לא אמורה לגרום לעצירות. ייתכן שזה נובע מכך שאין דלקת ולכן יש פחות יציאות. מומלץ להיעזר בנורמלקס שהוא משלשל במנגנון אחר ובטוח לשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגישות בבטן ואי הוצאת שתןדניאל19/09/2010
שלום רב
אני בן 23 וחצי.
אחרי צום כיפור בלילה הייתה לי רגישות בבטן, כמו כאב אבל יותר בסגנון של רגישות ולא של כאב שאי אפשר לסבול.
הלכתי לשירותים, אמרתי אולי יעזור, והייה לי שתן אבל משום מה הוא לא יצא. כאילו הוא נעצר אבל עוד בבטן. זה הייה מוזר.. כאילו יצאו לי כמה טיפות אבל לא יותר. וכן הרגשתי שיש לי מה להוציא, אבל משום מה לא יצא, נעצר.
רק באמצע הלילה אחרי דאגות רבות הצלחתי להוציא..
אני מציין שתופעה דומה קרתה לי לפני כמה חודשים.. אבל באותה פעם השתן יצא בכמויות קטנות והייתי צריך כל 10 דקת לרוץ לשירותים.
אם אפשר הסבר על התופעה, והאם זה מסוכן.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במתן שתן
ד''ר יהודית אסולין דיין21/09/2010בעיות במתן שתן הן בתחום טיפולו של רופא משפחה/אורולוג ולא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בון נפוחה וכואבת לאחר קולונוסקופיהנורית19/09/2010
ב 29.8.10 עברתי בדיקת קולונוסקופיה, יומים אחרי הבטן התנפחה והחלו כאביםבבטן התחתונה. מאז הייתי פעמים במיון עברתי צילומים בבטן ו C.T ללא שום ממצא , בנוסף הופנתי לברור גינקלוגי וגם כאן ללא שום ממצא. במיון הופנתי לרופא גסטרו בקהילה.
לצערי טרם נקבע לי תור. עד היום הבטן נפוחה וכואבת מבקשת עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיחות הבטן
ד''ר יהודית אסולין דיין21/09/2010שלום נורית,
את דעתי שמעת אתמול במרפאה...
חג שמח,
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופא גסטרוברק19/09/2010
בס"ד
שלום,
אני מחפש רופא גסטרו בי-ם בקופ"ח מאוחדת,
אשמח לקבל המלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד''ר רם דיקמן19/09/2010הפורום אינו עוסק בהמלצות, לצערי לא אוכל לענות על שאלה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהמיקי18/09/2010
שלום,
אני בן 24. לאחרונה מופיע אצלי דם יחד עם הצואה. הדם לא מעורבב עם הצואה אלא נמצא על הנייר טואלא ולפעמים באסלה (מופרד מהצואה עצמה). הדם בצבע אדום בהיר ונוזלי.
כמו כן, מאז שזה קרה לראשונה יש לי כאבים ביציאות, לא חזקים במיוחד. הצואה בצבע רגיל.
זה נמשך כבר שבועיים, ויש ימים שבהם אין דם. בקרוב אני הולך לרופא אבל הייתי רוצה לדעת כמו מה זה נשמע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם ביציאות
ד''ר יהודית אסולין דיין18/09/2010נשמע כמו פיסורה=סדק בפי הטבעת או טחורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בבטןצביה18/09/2010
מזה כמה זמן שיש לי כאבים חדים בבטן וגם לכיוון הסרעפת מלויים גם בכאב בגרון - הרגשה של משהו מפריע בגרון אם אני נוגעת איפה שכואב בבטן מרגישה בגרון תחושה לא נוחה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין18/09/2010ייתכן שמדובר ברפלוקס=חומצה שעולה מהקיבה לושט. פני לייעוץ גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמיטל17/09/2010
שלום,
אני בת 23 וסובלת כבר חצי שנה מכאבי בטן,שילשולים,בחילות לסירוגין.
הרופא אבחן פטריה בנרתיק
האם זה יכול להיות קשור?מה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין17/09/2010אין קשר בין הדברים (למעט אפשרות שטופלת באנטיביוטיקה שגרמה לתופעות הללו במערכת העיכול). כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכולליאור15/09/2010
שלום רב אני סובל מזה כחודש ימים מהפרעות במערכת העיכול זה התחיל בבחילות יציאות רכות לקחתי קל בטן ואחר מספר ימים זה עבר ,לפני שבועיים חשתי בשנית מכאבי בטן ובנוסף הרגשתי כאבים במרכז החזה ניגשתי לרופא משפחה ונתנו לי לעשות בדיקות דם כלליות,צילום חזה , לחץ דם ,בדיקת נשיפה לבדיקת חיידק, אק"ג,ובדיקת צואה, הכל יצא תקין הרופא המליץ לי לקחת לנטון להרגעת החומציות וזה עוזר לכאבים שהיו לי בחזה אבל אני עדין עם כאבי בטן שבאים והולכים בחילות ואין לי תאיבון בבקשה תכונו אותי מה לעשות ומה האבחנה שלכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול
ד''ר יהודית אסולין דיין15/09/2010מכיוון שהתלונות נמשכות מעל חודש ורופא המשפחה ביצע בירור ראשוני שהינו תקין, מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ליאור16/09/2010תודה רבה על העזרה יש לך המלצה על רופא מתמחה באיזור הצפון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא גסטרו
ד''ר יהודית אסולין דיין16/09/2010כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. לרוב הם עובדים בשיתוף פעולה עם רופאים מקצועיים ויוכלו לכוון אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לגלוטןמורן14/09/2010
עשיתי בדיקות דם והרגישות לגלוטן יצאה גבולי. בגלל שאני בתת משקל ולא במשקל של בן אדם רגיל הרופאה אמרה לי לבוא עוד חודש ולעשות שוב בדיקת דם כדי לברר ב-100% אם יש לי את הרגישות.
היא אמרה לי גם לאכול כמה שפחות גלוטן במשך כל החודש הזה,
והשאלה שלי היא האם באמת זה משנה כמה גלוטן אני אוכלת בחודש שלפני הבדיקה? ואיזה כמות של גלוטן אני צריכה לאכול?
ועוד שאלה, יכול להיות שיגלו לי שיש לי רגישות לגלוטן אבל ברמה נמוכה? אם כן, אסור לי לאכול גלוטן לתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן
ד''ר רם דיקמן15/09/2010דווקא יש לאכול גלוטן בכדי להוכיח את ההשערה...לפיכך, פני למרפאת גסטרו לקבלת יעוץ מקצועני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז שלשולרונית13/09/2010
שלום רב לכולם,
אני בת 39 מאז ומתמיד סובלת ממעי רגיז,
שמתי לב שבחג למשל כשאכלתי הרבה יחסית(בד"כ אני לא אכלנית גדולה) אז כאבי הבטן התרבו וכן רצתי לשירותים יותר,מה שרציתי לשאול זה על תופעה שקרתה לי בערב חג,מיד לאחר הארוחה ניתקפתי כאבי בטן חזקים ומס' שעות לאחר מכן -מתנצלת מראש על הגועל-הרגשתי כמו הרגשה של גאזים שמשתחררים וכשניכנסתי לשירותים גיליתי כי זאת הפרשה גועלית ביותר של ריר בכמות די גדולה,גם בצואה היה הרבה ריר.האמת שניבהלתי זאת פעם ראשונה שזה קורה לי ככה. האם זאת אחת מהתופעות הרגילות של המעי הרגיש? יכול להיות שהוא עלה בדרגה כמו שאומרים? והאם יש צורך להיבדק אצל גסטרו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2010הפרשה של ריר שקוף יכולה להיות חלק מהמעי הרגיז. אם זה קרה רק לאחר ארוחה גדולה במיוחד לא נראה שיש צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hel.pyl.neshimaאפרת13/09/2010
שלום, שמי אפרת... לפני שבוע עשיתיאת הבדיקה הנ"ל והתוצאה שהתבלה הי: 14.36 Delta, הייתי מעוניינתלדעת יותר מידע עבור הבדיקה והתוצאה שהתקבלה, האם היא מדבקת? מקורה? והטיפול בה במידה וקיים והאם קיימת סיבה לדאגה?.... אודה לכם אם תוכלו להשיב לי במהרה, תוצאות הבדיקות מטרידות אותי .... בברכה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2010זה לא מדאיג. הטיפול הוא אנטיביוטיקה- מרשם מהרופא המפנה.אין המלצות לגבי המנעות מהדבקה כי עדיין לא ברור איך היא קורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההללויה12/09/2010
שלום לכם,
בשל עודף משקל של כ-40 ק"ג, התחלתי דיאטה שכוללת חלבון, ירקות, פירות, אך ללא פחמימות(מלבד כמובן אלה המצויות בחלבון הירקות והפירות) וסוכר. אני לא אוכלת שום פחמימה- לחם, אורז, פסטות וגם לא קטניות.
במשך חודש וחצי הכל היה בסדר , אך לאחר פרק הזמן הזה, התחלתי להרגיש כאבי בטן איומים התקפים, עויתות, שלשולים וצורך להקיא מיד לאחר הארוחה. הכאבים הם בלתי נסבלים ורק לאחר שעה עם משכך כאב, הכאב פוחת ולא לגמרי. איתרתי כי מדובר בלקטוז, והורדתי אותו מן התפריט. אך לאחר יומיים לפתע התחלתי להרגיש אי נוחות גם כששתיתי קפה. ואז גם לאחר ארוחה הכוללת עוף וירקות הכאבים האיומים שתוארו החלו שוב. כלומר שהבנתי שהרגישות אינה רק ללקטוז. אני כרגע לא יודעת מה לעשות. אתמול לא ישנתי טוב בלילה מכאבים שהחלו לאחר הארוחה.
מה עושים?
אני נמצאת בקבוצת תמיכה שמאוד מאוד טובה לי והיא הממליצה על תוכנית אוכל זו.
איני מוכנה לחזור לאכול כפי שאכלתי.
האם תוכלו לומר לי איך ניתן לעזור לי וממה נובעים התקפי כאבים אלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2010לא ניתן על סמך הנתונים לקבוע ממה כאבי הבטן. פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזC11/09/2010
הי אני בת 32
מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבי בטן, משלשולים לא ברורים מאוד מיימים מלווים לעיתים בהפרשה נזלתית, עברתי בדיקות דם וצואה אינני רגישה לצליאק ונשלל חיידק הג'ארדיה.
השלשולים קורים מיד עם סיום הארוחה וגורמים לאי נוחות. מיד . רופא מומחה למחלות זיהומיות שהתייעצתי איתו - הציע לעשות בדיקה קולונוסקופית לבדוק מהו מקור הבעיה אך כוון שאני בהריון בשלב מאוד מוקדם (שבוע 5) לא ניתן לבצעה וקיבלתי בנתיים כדורים בשם colpermin (שמן מנטה)
האם התסמונת תעבור מתי שהו? האם היא יכולה לגרום להפלה? האם איכות החיים תשוב לקודמה?
אבקש גם לציין כי לפני כשנה התגלו אצלי אבנים בכיס המרה ועל כן עברתי ניתוח להסרתו, התופעות הגיעו יותר מחצי שנה אחרי הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2010תסמונת מעי רגיז אינה גורמת להפלה ואם אכן זה החשד העיקרי באמת אין הצדקה לעבור את הבדיקה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהשיר11/09/2010
יש לי בעיה. אני חושבת שאני סובלת ממעי רגיז מכיוון שביומיים האחרונים כשאני הולכת לשירותים הצואה יוצאת רכה. יש גם תקופות שאני סובלת מעצירות ויש ימים שזה פשוט יוצא רך. גם טיפה כואבת הבטן. האם אני צריכה להיות מודאגת מזה? אולי זה פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2010אבחנה של מעי רגיז לא נעשית על סמך יומיים, אלא על סמך תלונות ממושכות יותר. תפני לגסטרואנטרולוג ולאחר שיתרשם מהסיפור ויחליט אם יש צורך בבדיקות, יוכל לאמר לך אם זאת האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי העצבנישלומית10/09/2010
לפני מספר שנים עברתי בדיקת גסטרו ואובחנה אצלי תסמונת המעי העצבני. נעשו ניסיונות טיפוליים בתרופות קונבנציונליות ללא הצלחה. הרופא טען כי האפשרות היחידה שנותרה היא טיפול בהיפנוזה. האם ישנו טיפול חדיש שניתן לנסות. אני לא בטוחה שאסכים לעבוד בדיקת גסטרו ואני סובלת היום יותר מתמיד מנפיחות איומה בבטן, מגזים, מבחילות ועוד. נא עזרתכם. חג שמח ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר יהודית אסולין דיין10/09/2010היפנוזה הוכחה כטיפול יעיל למה לא לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
שלומית10/09/2010בזמנו לאחר כל ניסיונות הטיפול בכדורים הוצעה לי היפנוזה אך אני חוששת מזה. איך ניתן לקבל מידע על התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/09/2010יש חומר קריאה באתר האגודה הישראלית להיפנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)