מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפענוח תוצאות הבדיקהלירון14/11/2010
אנטרוגרפי MRI להלן ממצאי בדיקת :
טכניקה: הבדיקה בוצעה לאחר שתיית אבילק במישורים אקסיאליים קורנליים וסגיטאליים.
. מ 20.10.10- CT בוצעה השוואה לבדיקת
התוויה קלינית: ירידה במשקל של 4 קילוגרמים, לפני 4 חודשיים היה שלשול ,ct בטן אנטוגרפי תקינה ללא סימני מחלה קרונס. בקולונסקופיה נראתה קוליטיס לא ספציפית.
ממצאים:
הושגה דיסנציה טובה של המעי לכל אורכו.
לא הודגמו אזורי עיבוי דופן.
אחרי הזרקה לא נצפו אזורים של האדרה פתולוגים.
הכבד והטחול ללא ממצא ראוי לציון.
אין עדות להיפרטרופיה של שומן מזינטריאלי ואין עדות לאדנופתיה.
אין עדות לנוזל חופשי בחלל הבטן.
לציין שדפנות הג'גונום מעט היפרטרופים, מעט מעובים,יש מקום לשלול צליאק.
הממצא הוא עדין מאוד ולא מאוד חשוד, אבל כיוון שאני לא מוצאת בעיה אחרת והילד יורד
במשקל , במידה והאופציה לא נשללה יש מקום לשלול אותה.
סיכום: פרט לעיבוי קל של דפנות הג'גונום ללא ממצאים מוקדים נוספים הראויים לציון.
יש לשלול צליאק.
תעזרו לי בבקשה לפענח את התוצאות , יש לי תור לרופר רק עוד שבוע ובינתיים אני רוצה לדעת מה הכיוון..
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות הבדיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/11/2010הבדיקה לא תומכת בקרון. ממליצים לשלול צליאק- אם לא נעשתה בדיקת דם של סרולוגיה לצליאק, קרוב לוודאי שימליצו להשלים אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים במוחחיים14/11/2010
אני מעוניין לדעת את כל סוגי הטפילים שיכולים להגיע למוח,אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילים במוח - תגובה
ד''ר רם דיקמן14/11/2010רצוי לפנות לפורום של מחלות פנימיות וזיהומיות ולהפנות את שאלתך, פורום זה עוסק במחלות דרכי העיכול. הטפילים במערכת העיכול כגון אמבות יכולות לגרום למחלה סוערת עם אבססים גם במוח. מזהמים אחרים כגון שמרים גם כן יכולים להגיע למוח והדבר נפוץ במדוכאי חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתליאת14/11/2010
משהו יכול להגיד לי מהו המחיר של קולונוסקופיה וירלטואלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/11/2010המחיר משתנה בין הקופות לפי מידת הזכאות. תבררי בקופת החולים אם את זכאית להשתתפות. אם את לא זכאית תפני למכון פרטי בו מתבצעת הבדיקה ושם ידעו מה המחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז-גל שנייוחאי12/11/2010
אני בן 29,וסובל שנים מ-OCD ומחרדות.
התפתח לי מעי רגיז מתרופות לא נכונות פסיכיאטריות,שגרמו לתופעות של הגברת הכפייתיות,וכן חרדות קשות.
הגעתי למצב מאוזן ע"י תרופות+דיאטה של נטורופט.
לאחרונה,עקב גורם סטרס,ה-OCD והחרדות החמירו,וכן תופעת המעי הרגיז התפרצה בשנית.
שאלתי:
אם אוכל להקטין משמעותית את החרדה וה-OCD,האם ייתכן שהמעי הרגיז ידאך בשנית?
כמה חבל שאין ריפוי מלא מהתסומנת....:(
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז-גל שני - תגובה
ד''ר רם דיקמן13/11/2010לדעתי ישנו סיכוי גבוה שתסמונת המעי הרגיש שוב תשתפר אם תתקן את רמת החרדה, נסה גם היפנוזה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה היפנוזה רפואית?
יוחאי13/11/2010נעשית ע"י פסיכיאטר?
מה בדיוק עושים שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה היפנוזה רפואית? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/11/2010אפשר להיכנס לאתר הישראלי להיפנוזה ולקרוא. היפנוזה נעשית על ידי רופאים או פסיכולוגים שהוכשרו לכך והם בעלי רשיון לעסוק בהיפנוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן-הורמונאליאני12/11/2010
האם יתכן שהבטן מתנפחת בערך 10 ימים לפני מחזור?
ואם כן מה הפתרון לכך? והאם זה מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן-הורמונאלי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/11/2010התופעה מוכרת מאוד ולא ניתנת למניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטראורן12/11/2010
שלום רב,
בבדיקת תבחין נשימה קיבלתי תוצאה חיובית 8.544
מזה שנה אני מקבל טיפול תרופתי של ארקוקסיה ואספירין, שלמיטב הבנתי עלולים להשפיע על תהליכים בקיבה. האם ייתכן כי התוצאה הנ"ל נובעת מהשימוש הממושך בארקוקסיה, או שתוצאה כזו מעידה בהכרח על המצאות החיידק?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010תרופות אינן יכולות לגרום לתוצאה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן שמאלית תחתונהעמיר11/11/2010
שלום. בן 38 בעברי חליתי בנונסמינומה של האשכים, עברתי כריתת אשך, טיפולים כימותרפיים וכ 10 שנים במעקב. במרץ השנה בבדיקת א.ס.בטן לצורכי מעקב התגלה מוקד זעיר בטחול .מאותו רגע התחלתי להיות במתח נפשי עצום. על מנת לברר את טיבו של המוקד ביצעתי CT בטן אשר היה במ"פ. ביוני אחרון בצעתי א.ס. בטן נוסף ושוב היה תקין. הממצא בטחול התגלה כחסר חשיבות.
כאבי הבטן המשיכו ובמאי בצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופייה - תקינים. (קולונוסקופייה - נכרתו 2 פוליפים אשר מצריכים קולונו' בעוד 3 שנים).
כאב הבטן חלף מאז וכעת שב. בעיקר נמצא בטן שמאלית תחתונה.אני מרגיש שהאיזור רגיש למגע- קיים בו כאב עמום אך בלחיצה ומישוש שלו- הכאב חזק יותר. לאחר התרוקנות - קיבה וגזים - מוקל משמעותית אך עדיין האיזור נותר רגיש בנגיעה. מבחינת יציאות כייום פעמיים עד שלוש ביום - רכות אך לא שלשולים. (בעבר היה פעם ביומיים וקשות. דרך אגב בחודשים האחרונים התחלתי לשנות את הרגלי התזונה והתחלתי לאכול הרבה יותר ירקות.
השאלה שלי היא ממה יכול לנבוע מקור הכאב?
האם ממעי רגיש? דלקת במעי? או חלילה משהו חמור יותר?
אודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן שמאלית תחתונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010נשמע כמו מעי רגיש שהתחיל בעקבות החרדה הגדולה בה היית נתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםשמחה11/11/2010
שלום,
אני סובלת מגזים ורובם סליחה על הביטוי מאוד מסריחים .
יש לי תחושה לא פעם של לחץ בבטן ובפי הטבעת (רצון לשחרר גזים)
רוב הזמן יש לי חתיכת צואה תקועה למעלה ,היציאות שלי הן סדירות אך ככל הנראה תמיד נשארת חתיכת צואה למעלה שלא יוצאת .
מה הפתרון ומה הסיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטיןם אישיים בהמשך לשאלה
שמחה11/11/2010מין - נקבה
גיל 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010לגבי ריבוי גזים כדאי לפנות לתזונאית. ממעט המידע שנמסר לא ניתן לאבחן ולתת פתרונות. צריך לפנוץ ליעוץ מסודר במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חיוביתבדיקה חיובית11/11/2010
שלום,
ערכתי בדיקת נשיפה והבדיקה יצאה חיובית שאכן קיים החיידק.
האם יש גם משמעות לערך של המספר יצא לי 81% ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה לשאלה
בדיקה חיובית11/11/2010אני בת 27 בריאה תמיד! זו פעם ראשונה שאני אצל רופא מזה 7 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לשאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010אין ערך למספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בצד שמאל של הבטןיניב11/11/2010
שלום לכם
מזה כשבועיים התחיל לי סוג של לחץ מתחת לצלע השמאלי אשר ותן תחושה לא נעימה בכלל יש לציין שאיני סובל מכאבים רק תחושה לא נעימה כמו בלון מנופח שיושב לי מתחת לצלע כשאני יושב התחושה יותר קשה אני יציין שהיציאות שלי לא סדירות פעם ביומיים שלוש ויציאה מאוד רכה גובלת בשילשול הייתי אצל רופא משפחה לא איבחן שום ממצא אמר שזה תופעה של המעיים והוא מאמין שזה יחלוף כלא היה.
אני מוסיף שאין לי שום תופעות נוספות מעבר למה שציינתי.
מקווה לתשובה ממכם במהרה ותודה רבה מקרב לב.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בצד שמאל של הבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010מכיוון שזה נמשך שבועיים בלבד ונבדקת על ידי רופא המשפחה הנטיה שלי היא להסכים איתו. אם זה לא יחלוף תבקש הפנייה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות בדיקות אנדוסקופיותדניאל10/11/2010
שלום רב,
אני בן 21. בפיענוח בדיקת וידאו קפסולה שביצעתי עקב חוסר בברזל הודגמו אפטות וארוזיות בג'ג'ונום ובאילאום הטרמינלי.... בביופסיה מהמעי הדק הסופי שנלקחה בבדיקת קולונוסקופיה נמצאה בצקת קלה וזקיקים לימפטיים תגובתיים.
מה משמעות הדבר והאם וכיצד עליי להשמשיך בבירור? האם התוצאות מעידות על מחלה כלשהי כגון בכצ'ט??? (יש לציין יש לי גם לשון מחופה בלבן ועליה בליטות לא כואבות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאות בדיקות אנדוסקופיות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010אם יש צורך בהמשך בירור הכתובת היא הגסטרואנטרולוג שמכיר את כל פרטי המקרה. ממעט המידע שמסרת לא אוכל ליעץ לגבי בירור. הממצאים בקפסולה מעידים על דלקת- כדי שזה יתאים לבכצ'ט יש קריטריונים נוספים כמו כיבים באיזור העריה ובפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסדק בפי הטבעתלי09/11/2010
שלום,
אני בת 21 ולפני כשנה וחצי לקחתי איזו שהיא אנטיביוטיקה שגרמה לי לכאבי בטן ויציאות קשות שהביאו להיווצרות סדק בפי הטבעת. ניסיתי לטפל בסדק בעזרת משכות אך זה לא עזר. הכרורגית שפנתי אליה אמרה שזה משהוא שאפשר לטפל רק כרורגית כי גם היה לי ממש קפל עור שבלט החוצה. היא אמרה שניתן לפתור את הבעייה עם ניתוח בלבד. מאוד קשה לי ללכת לניתוח במיוחד ששמעתי שאחוזי ההצלחה אינם מלאים. ביום יום אינני מרגישה כלל את הכאבים משום שאני אוכלת שתים שלוש כפיות סובין במהלך היום וזה לחלוטין גורם לי ליציאות רכות. אלב מידי כמה שבועות יש לי פתאום יום קשה של כאב, לא חזק אבל יורד לי גם דם. אני מאוד מוטשת ועצובה בגלל הסיפור הזה. אני רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם אני גורמת לעצמי נזק שאני לא הולכת ועושה את הניתוח הזה?
2. האם ככול שאני מושכת את זה אני גורמת לסיכויי הצלחה מועטים יותר?
3. האם אני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אני אלך לעשות את הניתוח?
4. אני כול הזמן מאוד מפחדת שזה שהעזור פתוח שם קצת זה מסוכן מבחינת הדבקות במחלות בשירותים ציבוריים וכו'... זה מאוד מציק לי? האם אתם חושבים שיש לי סיבה לפחד?
בבקשה תסבירו לי קצת על הנושא,
בתודה, ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לסדק בפי הטבעת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/11/2010סדק בפי הטבעת לא חושף אותך לזיהום בשירותים ציבוריים.
לרוב מקובל שאם לאחר 4-6 שבועות של טיפול שמרני=משחה, אמבטיות ישיבה ומרככי צואה אין שיפור הפיתרון הוא ניתוח. אם לדעתך לא עשית את, כדאי לנסות שוב לפני שמחליטים על ניתוח.
בכל ניתוח יש סיכון וכדאי להתיעץ עם הכירורגית לגבי סיבוכים אפשריים של הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לצליאק בהריוןרקפת08/11/2010
שלום רב
לפני כארבעה שבועות גיליתי כי אני בהריון, עם בדיקת הדם להריון ביקשתי הפניה לבדיקת צליאק, לאחותי גילו צליאק לפני כשלש שנים מיד לאחר שילדה את ביתה.
אני נמצאת כרגע בחו"ל וקיבלתי את תוצאות בדיקת המעבדה ואינני בטוחה לגביהן, אנא עזרתכם :
ANTI TTG IGA 115.22 AU/ML
ANTI DPG 37.29 IU/ML
תודה מראש,
רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם לצליאק בהריון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/11/2010קיים חשד לצליאק לפי בדיקת הדם.
לרוב מבצעים גסרוסקופיה כדי לאשש את האבחנה. לא מומלץ לבצע אנדוסקופיה בהריון בהתוויה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונהערן05/11/2010
שלום,
כבר 4 ימים אני סובל מכאבים בבטן העליונה, מתחת לחזה באמצע,הכאב בגליםוישנה הרגשת רעב ובור
לאחר שאני אוכל יש לי הרבה "גרפסים"
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן העליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/11/2010זה יכול להיות זיהום במערכת העיכול/חיידק. אם זה לא חולף תוך מספר ימים- לפנות לרוםא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב מתחת לחזה באמצע
רוית18/04/2011היי ערן,
אני סובלת בידיוק בותו הדבר כפי שתירת כבר שלושה ימים.
מה עשית בסוף? מה זה היה?ומה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםאני05/11/2010
מה ההבדל בין שמן פשתן לשמן פראפין? לריכוך הצואה...
אני יודעת שבפראפין אין קלוריות ומה לגבי פשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/11/2010לריכוך צואה משתמשים לרוב בזרעי פשתן ולא בשמן פשתן. פראפין אינו נספג ולכן אין לו ערך קלורי. הערך הקלורי של שמן פשתן אמור להופיע ע"ג האריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)