מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס..וכלום לא עוזר לילילך03/05/2010
היי..בת 30 בריאה בדר"כ. לפני שנה החלו בעיות צרידות קשות, יובש חמור בגרון ותחושת שריפה באזור מיתרי הקול.
נבדקתי ע"י מספר רופאי אף אוזן גרון כולל במכשיר אנדוסקופיה ואובחנתי כסובלת מריפלוקס. טופלתי בכדורים נוגדי חומצה כגון לוסק, אומפרדקס, במינונים שונים (כל פעם העלו לי את המינון).
לצערי לא רק שהכדורים לא עזרו, מצבי הולך ומחמיר.
ניסיתי לפנות לרפואה האלטרנטיבית, שיניתי תזונה, שתיתי מרקחות שונות למינהן אך שום דבר לא עוזר.
אני מתקשה לדבר עקב יובש ושריפה שלא מרפה, ואפילו כבר לאכול קשה לי יותר מכמה ביסים, כבר במהלך הארוחה אני נתקפת בחומצה שעולה למעלה ושורפת לי את איזור מיתרי הקול וממש קשה לי להמשיך לאכול.
שאלתי היא: האם קיים טיפול אחר, כגון ניתוח או כל טיפול נוסף שיכול לעזור???
בבקשה אודה לתשובתך...אני סובלת ומצבי מחמיר מיום ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין03/05/2010לא כדאי למהר לניתוח אם תרופות לרפלוקס לא עזרו כי הנתונים על ניתוחים בהתוויה זו מוגבלים.
יש תרופה בשם קונטרולוק והמינון הוא 40 מ"ג פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
לילך04/05/2010במידה והכדור שהמלצת יעזור, האם זה אומר שאצטרך ליטול אותו כל חיי? כי למיטב הבנתי רפלוקס לא עובר.
ושנית, שמעתי רבות כי כל כדורי נוגדי החומצה למינהם לאחר תקופה מסויימת כבר מפסיקים להשפיע ולא די בכך הם גורמים להפסקת הפרשת החומרים נוגדי החמצון אשר מופרשים ע"י הכיבה/מערכת העיקול.
אודה להמשך תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין04/05/2010לפני התיאור שלך סבלך רב. לכן המוקד צריך להיות איך כרגע לשפר את המצב. האם התרופה היא לכל החיים או האם היא תפסיק לעזור? מוקדם לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנוגע לאוכל.חיילת03/05/2010
חיילת בת 20.
יש לי הרבה בעיות מאז גיוסי בעיקר בריאותיות.
מה שהכי מטריד אותי הוא בעיית היציאות ובכלל בעיות הקשורות לאוכל.
קורה לי לרוב או שאין לי יציאות או שיש לי יציאות והן בחלקים קטנים מאוד והן מאוד רכות,
אך עדיין אני מתאמצת להוציא אותן וגם כשאני מתרוקנת אני מרגישה שזו התרוקנות חלקית.
בעיקר אחרי אוכל אני מרגישה נפוחה ומרגישה שהאוכל עולה לי ותקוע בגרון גם אם לא אכלתי הרבה.
נדיר אבל גם קורה שאני מרגישה חומציות כמו קיא שעולה בגרון גם...
צד שמאל כואב לי בעיקר אזור המעיי ולפעמים הוא גם קשה ונפוח...ואני רואה זאת גם ביחס לצד הימני שלא כואב וגם לא בולט כמו השמאלי של הבטן.
אני לא מרגישה תחושת רעב או שובע המצב הזה החל להכניס אותי לדכאונות וזה הדבר היחידי שאני חושבת עליו...
כבר למעלה משנה אני סובלת הסימפטום של התחושה שהאוכל עולה קרה לי רק בחודש וחצי האחרונים....
עשיתי בדיקות דם הן בסדר.
עשיית גאסטרוסקפיה-גילו אודם קל במעי דק ובקיבה-נתנו לי לנטון אני לא יודעת אם זה עזר סיימתי את השימוש טרם הייתה ביקורת.
ביופסיות טרם קיבלתי תשובה.
היה לי חיידק קלוסטרידיום דיפציל-אבל אני מניחה שהוא עבר השתמשתי בפלג'יל.
הנפיחות בבטן אני לא יודעת כבר כשאני נמצאת בבית הסימפטומים הם הרבה הרבה פחות ממה שבבסיס.אני בבסיס סגור.
כבר למעלה משנה ועדיין לא גילו מה יש לי..האם בכלל אני צריכה לעבור קולונוסקפיה?
נמאס לי כבר מכל הבדיקות הללו.
ואני גם חוששת שעליתי במשקל בגלל זה..
אני לוקחת קל בטן...ניסיתי גם פפברין לא יודעת אם זה עזר..
וחשבתי גם לנסות סיבים תזונתיים טבעיים למרות שיציאות רכות אך קטנות ואני מרגישה לפעמים כאב ראש אחרי מאמץ..אין לי שליטה על זה:(
נראה כאילו אין פתרון ועולם לא יהיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול
ד''ר יהודית אסולין דיין03/05/2010התלונות מתאימות לתסמונת המעי הרגיש. הרגישות בצד השמאלי, משך התלונות והעובדה שזה משתפר בבית רק מחזקים אבחנה זו. לא חושבת שקולונסוקופיה תוסיף מידע.
סיבים יכולים לעזור ולכן יש מקום לנסות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
חיילת05/05/2010היי...תודה מקרב לב על המענה...
יכול להיות שבאמת בעיית העצירות שלי היא ממתח וחלץ והרתיעה משירותים וסביבה שהיא אינה הבית....
שם כל הבעיות מתחילות..אבל אין לי שליטה על זה..ניסיתי להתמודד עם זה בכל כך הרבה דרכים..
סיבים תזונתיים לא עזרו לי...לקחתי בדיוק כמו שכתוב במרשם כי אני מפחדת שאם אקח יותר תווצר הבעייה ההפוכה...
הביאו לי לקסטיב ורק לאחר 6 כודרים..אתמול בערב 3 ו3 היום בבוקר...הייתה לי יציאה נורמלית..
אני לא רוצה להתחיל עם כל המשלשלים האלה..אין טיפול שלא יגרום לי להתמכרות לכדורים משלשלים או ההפך כאלה שמטפלים בשלשולים?
כל פעם נותנים לי כדור כזה או אחר..שזה בעצם פתרון זמני..ואני לא רוצה להתמכר לכל זה..
ניסיתי גם לא לקחת כדורים בכלל תקופה מסויימת זה גם לא פתר את הבעייה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי היא:
חיילת05/05/2010השאלה שלי היא במידה ואני אמשיך בפתרונות הזמניים שנותנים לי:
משככי כאבים,כדורים כנגד שלשולים/עצירות.
אני אפגע בעצמי ואגרום לנזק בלתי הפיך?
אני יודעת שמשלשלים יכולים לגרום לתלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
ד''ר רם דיקמן07/05/2010אין כל נזק בלתי הפיך במה שאת עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
עדי08/05/2010פתרון מידי מרפואה סינית טבעי לחלוטין 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנומטריה רקטאליתרעות\אתי03/05/2010
יש לי תור לתה"ש שנקבע כבר לפני 4 חודשים לבדיקה זו,עקב עצירויות.
איך נערכים לבדיקה?האם היא כואבת?ואיך היא מתבצעת?האם היא דרך הרקטום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/05/2010את אמורה לקבל הנחיות ודף הסבר- תפני בטל 03-5302660.
לרוב ההכנה היא חוקן. הבדיקה מתבצעת דרך הרקטום. לרוב אינה כואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי03/05/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרודקס לנפיחות?רעות\אתי02/05/2010
האם אומפרודקס בלבד יכול לסייע לי בנפיחות? או לטיפול בהליקובקטר
ואם כן איך ומתי נוטלים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס
ד''ר יהודית אסולין דיין02/05/2010אומפרדקס לבד אינו מטפל בהליקובקטר. לגבי הנפיחות - כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עכולסמדר01/05/2010
שלום
אמי בת80 וסובלת ממספר מחלות אך מטופלת בהתאם בג=כדורים, ומצבה יציב.
כתבתי כאן לפני שבוע בערך על בעיה שיש לה במערכת העכול, ואין עדיין שנוי.
לפני חודש סבלה משלשולים, לא ידוע בגין מה.
אחרי מספר ימים השלשול המסיבי נשאר ונותר רק שלשול בבקרים.
בתחילה היא נזהרה בתזונה, ועכשיו כבר לא אבל עדיין יש לה יציאות רכות מאוד, לא ממש מים, ומספר פעמים במשך היום.
בבקרים לפחות פעמיים שלוש ואחכ זשוב מספר פעמים.
אין לה כאבים, ועשתה בדיקות צואה לפרזיטים שיצאו תקינות וגם בדיקות הדם הכלליות יצאו תקינות לחלוטין.
מה יכולה להיות הבעיה?ומה לעשות.?
התור לגסטרואנטרולוג נקבע, עבר עדיין יש להמתין.
ושאלה עקרוניץ, אם ספירות הדם תקינות, זה מצב ראשוני שמשקף שאין בגוף גדול ממאיר?
או שאין קשר.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר יהודית אסולין דיין02/05/2010בדיקות דם תקינות לא שוללות ממאירות.
לרוב כמו שציינתי ההחלמה בקשישים אורכת זמן ממושך יותר. עד לייעוץ גסטרואנטרולוג ניתן לקחת פרוביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהענת30/04/2010
שלום נקבע לי גסטרוסקופיה לשבוע הבא שאלתי איזו הכנה יש לזה??? זה בשעה 16.45 דבר נוסף אני לאחרונה רואה נקודות שחורות מדי פעם והייתי אצל הרופא עיניים הכול בסדר האם זה יכול להוות בעיה לבדיקה עצמה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/05/2010צום 7-8 שעות. אין הכנה נוספת.
אם בדיקת רופא עיניים תקינה לא אמורה להיות בעיה. תתייעצי עם ברופא המבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנורה הראשונה זה היה עצירות קשהיעל30/04/2010
והיום הבנתי שגם הגובה האם זה קשור למעיים?
הסיפור הוא כזה:
הבת שלי עוד מעט בת שנה גיל מתוקן אחד עשר וחצי חודשים.
היא מטופלת באשפוז יום בבית חולים מאיר ויש לה דיאטנית
העניין התחיל שיש לה עצירות הכול התחיל מהיום שהפסקתי להניק עד אז הכול עבד מצוין! ברגע שהתחלתי עם המוצקים עצר הגדילה.
היא כבר באותו גובה מזה 4 חודשים.
העצירות לא ממש משתפרת מקבלת חוקן פעם ביומיים במקרים שהיא לא עושה קקי איזה יומיים.
מקבלת שמן פרפין 30 סיסי ביום.
שמה לה שמן זית בסימילק הצמחי שהיא אוכלת מזה חודש.
אין שיפור בעצירות ושוב לא גובה!!
אני מחפשת מומחים לעניין כי אני ובעלי כבר לא יודעים מה לעשות.
מסתכל זה מילה נחמד למה שאנחנו מרגישים ביום יום.
התיאבון שלה מתחיל בערב, אוכלת יפה לבד ומשלימה לה בצוהורים עם בקבוק,
לא יודעים מה הבעיה
היום היה באשפוז יום גסטרו נירולוג הוא אמר להפסיק לגמרה עם דברי חלב 0 ואין לה שום אלרגיה לדברי חלב .
ועשו לה בדיקת דם לראות מה קורה במעיים.
אשמח לכל עצה וכל עזרה או הפנייה למקום הנכון.
תודה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו פורום גסטרו מבוגרים בלבד
ד''ר יהודית אסולין דיין30/04/2010אנחנו לא רופאי ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי יונה29/04/2010
בני בן ה-16 גובה 1,65 מ' שוקל 48 ק"ג (רזה מאוד) אוכל מעט, שבע מהר, ולאחר זמן קצר שוב רעב. מתפנה כמה פעמים ביום. לא נעים לי לומר אבל כשהוא מתפנה הריח מאוד מאוד לא נעים. אנחנו תמיד יודעים מתי הוא נמצא בשירותים (...) הוא לא מוכן לבוא לבדיקת צואה.
יש לציין שהוא אוכל אוכל מתובל (חריף, שום וכדומה). האם זה משפיע על הריח? יכול להיות שיש לו תולעים? אם אתן לו טיפול מונע נגד תולעים (ורמוקס) זה יכול להזיק?
אובדת עצות נוכח חוסר שיתוף הפעולה שלו וחוששת שזה משהו יותר רציני. מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010אין נזק במתן ורמוקס אך אין בכך גם הגיון.
אין בתמונה שאת מתארת סיבה לחשוב שיש לו תולעים. ריח הצואה נקבע על ידי הרכב החיידקים והמזון של כל אדם וגם זה לא מעיד על בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופה ... בבקשהבת 2729/04/2010
שלום ,
היום לפני כחצי שעה בלעתי בטעות סיכת ( בדיוק היא כמו מחט אבל בקצה השני יש צורה פרח (אורכה כ- 5ס"מ) ... נסיתי להוציא אותה אבל לא הצלחתי ולכן שתיתי ככל האפשר מים כדי שתרד לפחות לקיבה ...
מה עושים במצב כזה ? איך אפשר להוציא אותה ? או היא תרד עם היציאות ?
האם יכול להגרם נזק במע' העיכול ?
זה ממש מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010כדאי לפנות למיון על מנת לבצע צילום ולהיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2730/04/2010כן הלכתי למיון , עשיתי צילום וכנראה הסיכה נמצאת במעי הגס , ולכן שחררו אותי ובקשו לעשות צילום בטן בעוד יומיים וגם כן אמרו לי שהסיכה תצא לבד עם הצואה...
הבעיה היא עכשיו :
אני כמעט לא ישנתי כל הלילה , לא יוכלתי לזוז מהמטה , הכאבים התרכזו בבטן מצד שמאול שמקרינים לגב ... כאבים נוראים וחזקים הם באים וחוזרים ... וגם כן בלילה הרגשתי בצמרמורת ואח"כ עלה החום ל- 38.8 מעלות ....
מה עושים במצב כזה ? האם כן לחכות לסיכה עד שתצא לבד או מה ?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/04/2010לחזור למיון.
אמנם במעי הגס הסיכה עטופה בצואה והסיכוי שהיא תפצע את המעי אינו גדול. אך קיימת כזאת אפשרות ולכן צריך להיבדק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפי הצילום הסיכה נמצאת במעי הגס
בת 2730/04/2010עשיתי היום צילום בטן במרפאה בגלל כאבים בבטן עליונה משמאל שמקרינים לגב בזמן נשימה , וגם כן יש דקות שיש כאבים חדים שבקושי נושמת (ומרגישה מין דקירות )
תשובת הצילום של היום :
צילום בטן סקירה:
מס' סיכות מתכתיות בגודל שונה הודגמו בבטן עליונה משמאל .
צל מתכתי באורך כ- 5.5 ס"מ (ייתכן מחט הודגם באותו איזור .
הערה קטנה: הסיכות האחרים הם אחרי ניתוח בטן .
האם לפי תשובת הצילום נראה שהסיכה נמצאת במעי הגס ? ומה עושים במצב כזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה הצילום
בת 2730/04/2010אין בכוונתי לאבחן מעל גבי הפורום. אם יש כאבי בטן וחום לאחר בליעת הסיכה- לחזור למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מהירה
saly08/06/2010מזה כחודש יש לי תחושה בערה על גבי העור בצד שמואל בשקע המותן, גם במגע יד על המקום קיימת
רגישות, וגם כאשר איני נוגעת במקום האזור מגרין תחושת נדנוד כשל כאב שינים קל.
עשיתי ספירת דם, שקיעת דם,צלום ע"ש גבי ומותני,US בטן,US כליות והכל תקין.
כדורים נג כאבים לא עוזרים לי. חשבתי שזה הרפס, אבל אחרי חודש לא יצאה כל פריחה.
מבקשת את עזרתכם המהירה. מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות
ד''ר רם דיקמן09/06/2010לצערי מבלי לבדוק אין ניתן להלות השערות, נסי למרוח משהו מאלחש מקומית אולם בסה"כ איני באמת יכול לעזור דרך האתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למוצרי חלברעות\אתי29/04/2010
הבנתי שאם יש לי רגישות למוצרי חלב,ישנו כדור שניתן לקחת ואז גם אם אני אוכלת\שותה מוצרי חלב לא יהיו לי תופעות לוואי.האם זה נכון ומהו הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010ראשית לא מדובר ברגישות למוצרי חלב אלא לאי סבילות כלומר פירוק חלקי של הסוכר הנמצא בחלב.
שנית, הכדור נקרא לקטזין והוא יכול לעזור בפירוק סוכר החלב. לא תמיד זה עוזר אבל ניתן לנסות. נקנה ללא מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעיכול - אוכל עולהh28/04/2010
לרוב כאשר אני אוכל ארוחות סבירות אני מרגיש מלא מאוד, נפוח מאוד, קשה לי לנשום עמוק (מפהק ללא הצלחה) והאוכל עולה לי עד כדי כך שאני מעין מקיא חלקים קטנים מהארוחה.
הייתי אצל גסטרולוג וביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה ללא ממצאים , וכן אצל דיאטנית אך ללא הצלחה
יש לציין שהתופעה החלה לפני כ 4 שנים ושמאז העלתי כמעט 20 קילוגרמים.
ממה זה יכול לנבוע ? והאם ניתן לטפל בכך ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל עולה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/04/2010התופעה של אוכל שעולה נקראת רפלוקס ולרוב במצב זה הגסטרוסקופיה תקינה.
הדבר הכי חשוב בסיפור שלך הוא העליה במשקל שהיא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר.
העליה במשקל איננה בגלל ש"האוכל עולה" אלא ההיפך.
הטיפול הוא ירידה במשקל. ניתן להיעזר גם בתרופות מסוג מוטיליום ואומפרדקס אבל ענין המשקל הוא קריטי ולא רק בהקשר של מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
h28/04/2010תודה על המענה המהיר .
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם רפלוקס היא תופעה נורמלית ? למשל עכשיו אני מקיא חלקי אוכל בשעה האחרונה (כאשר אכלתי ערב בשעה 7:00) האם ניתן למזער את התופעה למינימום על ידי אכילה נכונה או טיפול תרופתי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010רפלוקס היא לא תופעה "נורמלית" לא לכל האנשים יש אותה אך היא מאוד שכיחה.
ירידה במשקל היא הדבר הכי הכרחי (לזו הכוונה קריטי=חשוב). עם תרופות ותזונה ניתן להקל אבל אז אתה מעביר את האחריות לתרופות ולא דואג לבריאות שלך. לעלות במשקל 20 ק"ג ב- 4 שנים זה הרבה וזה לא בריא. מעבר לרפלוקס זה מעלה סיכון ללחץ דם, סוכרת מחלות לב ועוד ולכן נקטתי במילה קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם רפלוקס היא תופעה נורמלית ? למשל עכשיו אני מקיא חלקי אוכל בשעה האחרונה (כאשר אכלתי ערב בשעה 7:00) האם ניתן למזער את התופעה למינימום על ידי אכילה נכונה או טיפול תרופתי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורלימור28/04/2010
לפני כחצי שנה טופלתי בחיידק ובדקתי הוא נכחד מה הסיכוי שוהא חזר עכשיו??? וגם אם כן ואני לא אטפל כי אני בהריון ואטפל רק עוד שנה יש סיכון בזה??? הרמות שהתגלו אז בבדיקה היא 10
כי יש לי כאבים מדי פעם ברום הבטן ובאיזור הקיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין28/04/2010הסיכוי להדבקה מחודשת מאוד נמוך כ-1% לשנה.
גם אם זה קרה אין שום סכנה בדחיית הטיפול עד לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאנטיביוטיקהרעות\אתי28/04/2010
נמצא כי יש לי הליקובקטר,ונתנו לי אנטיביוטיקה
פרוטוסיד+קלרידקס+אומפרודקס.
לאחר יומיים פרחתי והתגרדתי ובהמלצת הרופאה הפסקתי את הטיפול.
בגלל היותי רגישה לפנצילין הרופאה אמרה לי כי אין עוד שום אנטיביוטיקה אשר יכולה להכחיד את החיידק,ולכן המליצה כאופציה יחידה ואחרונה כי עליי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה כדי לשלול שהקיבה לא נפגעה מהחיידק.
האם זהו הפתרון לדעתך?
אין עוד טיפולים חוץ מהבדיקה הפולשנית הזו?שגם בסופו של דבר לדעתי לא תוביל לפתרון ממשי
אשמח לדעת אם ישנו עוד פתרון ואמליץ לרופאה.
להזכירך כחברה וותיקה בפורום-אין לי כאבים בשום מקום מלבד בעיה אחת וגדולה מבחינתי ---נפיחות בבטן אשר משבשת לי את החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאנטיביוטיקה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/04/2010לא ברור לאיזה מן התרופות פיתחת את הרגישות.
ניתן לתת טיפול עם מטרוגיל (500 מ"ג 3 פעמים ביום) וטבציקלין (250 מ"ג 4 פעמים ביום) ואומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת למה פיתחתי רגישות....
אתי28/04/2010אז עדיף לנסות את הטיפול שאת ממליצה,ולא למהר לעשות את בדיקת הגסטרו?
ומה הסבירות שהנפיחות היא מההליקובקטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב...תודה רבה על התשובה הקודמת
אתי28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין28/04/2010לא רוצה לאכזב אותך אבל הסיכוי שזה קשור לתלונותייך אינו גדול.
לכן גם לדעתי כדאי לחכות עם הגסטרוסקופיה- היא קרוב לוודאי תהיה תקינה ואז תישארי עם הידיעה שיש הליקובקטר ועם חוסר הידיעה לגבי האם הטיפול יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדחה את הבדיקה,ואתחיל עם הטיפול
רעות\אתי29/04/2010אתחיל עם הטיפול שהמלצת לי....
האם גם רופא משפחה יכול לרשום לי אותו?או רק גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם רופא משפחה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכן לרשום את התרופה
רעות\אתי30/04/2010הרופא לא היה מוכן היום לרשום לי את המטרוגל בטענה שהוא "כדור לא מומלץ".
מה אני עושה?
הבדיקה בעוד 3 ימים ואני כבר אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CEAגרימד27/04/2010
שלום, האם יכול ליהות שכריתת כיס מרה, עקב דלקת, תשפיע על תוצאה של בדיקת דם
4.7 ב-CEA ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CEA
ד''ר יהודית אסולין דיין27/04/20104.7 זהו ערך תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי הייתי?גבי26/04/2010
אצל הגסטרולוג היום .והוא אמר לי שהפוליפ היה בסדר ולא חס וחלילה חמור .ונאמר לי שההכנה לקולונסקופיה לא הייתה טובה .והוא אמר לחזור בעוד חודשיים לבדיקה קולונסקופיה חוזרת .השאלה שלי מה הסיכויים למצוא משהו?? ואמרתי לו שהעצירות נמשכת לי אז הוא נתן לי כדור לקסדין .האם זה אמור לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר יהודית אסולין דיין27/04/2010אם ההכנה לא היתה טובה והיה פוליפ אחד ייתכן שלא ניתן היה לראות פוליפים נוספים.
זו הסיבה לבדיקה החוזרת. רוב הסיכויים שאין משהו מדאיג. לקסדין יכול לעזור לעצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)