פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שחר
    22/03/2010

שלום
    עברתי בדיקת פאסז שבמהלכה 6 צילומי רנטגן ובסופה
    3 צילומים תחת שיקוף.
    רציתי לדעת האם הצילומים שעברתי בשיקוף שווי ערך מבחינת קרינה לקרינה מבדיקת שיקוף רגילה עם בליעת בריום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קרינה

ד''ר רם דיקמן
    23/03/2010

ממה שאתה מסביר לא ניתן לחשב את כמות הקרינה, בעיקרון מה שקובע את עצמת הקרינה זה לא השיקוף בעיקר אלא הצילום עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה
    בת 27
    22/03/2010

צוהריים טובים ,
    אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה דימום בקיבה ולכן ביקו ממני לעשות בדיקת קולונוסקופיה ...
    האם אפשר לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית במקום הפולשנית ?
    בת 26

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• וירטואלית

ד''ר רם דיקמן
    23/03/2010

השאלה היא מה מחפשים, במקרה שלך הייתי רוצה שתעברי את הבדיקה הרגילה שכן במהלכה יכנסו ויבחנו את המעי הדק הסופימה שלא ניתן לאבחן באותה מידה עם הבדיקה הוירטואלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בת 27
    23/03/2010

אבל לצערי אני כן עברתי חצי מהבדיקה הרגילה והפסיקו אותה מחוסר השתתפות ממני וכאבים רבים וחוץ מההכנה הלא טובה ...
    לצערי חומר הטשטוש לא עובד עליי - אפילו בגסטרוסקופיה הייתי עירה וכל הבדיקה הייתי זזה - ולכן עברתי שתי טראוות בבדיקות הפולשניות ולא מעוניינת לחזור שוב ושוב על הבדיקות האלה ....
    מה לא מגלים בקולונוסקופיה וירטואלית ( אני חושבת על זה בלי המלצת אף אחד) אם יש דימום כלשהו במעי הגס או באברי הבטן הסביבים ... ?!!!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר רם דיקמן
    25/03/2010

הבדיקה הוירטואלית הא צילום, ההדיקה הרגילה ניתן לקחת ביופסיות ואף לבדוק טוב יותר את המעי הדק. בקשי את הבדיקה הרגילה אך עם הרדמה כללית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע ל-GIST
    אורן
    21/03/2010

שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
    רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.

מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

כמה פרטים נוספים שידועים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
    המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
    מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
    כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
    האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
    האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע ל-GIST

הוספת תגובה

• GIST

ד''ר רם דיקמן
    23/03/2010

השאלות נוקבות אולם לא נוגעות לפורום זה ולא לסוג זה שלשאלה תשובה, לשמחתי, ברפואה, כל מקרה לגופו ולכן, לא לשאול אותנו על תוחלת חיים, נראה לי ממש לא לעניין. מציע לפנות למרפאה אנדוקרינית בבילינסון, דר' נפלאה מטפלת בחולים עם GIST, אשמח לתת פרטים בהמשך אם תרצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת החמרה..
    שי
    19/03/2010

שלום רב
    אני בן 51 מטופל בין היתר בסיבסטטין 20
    קיימת היצרות 25% בעורק תרדמני ימני ולכן מקבל מיקרופירין0.75
    לפני חודש וחצי עברתי גסטרוסקופיה שלפנייה הפסקתי ל7 ימים את נטילת האספירין
    כעת אני לפני קולונוסקופיה ושוב מפסיק את נטילת האספירין
    שאלותי: עקב הפסקה זו של 14 ימים מצטברים,מה רמת ההחמרה שעלולה להיות במצב ההיצרות בעורק,ההחמרה במצב הטרשת. באיזו מידה? האם ניתן לאמוד את ההחמרה הזו באחוזים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מידת החמרה..

הוספת תגובה

• כ

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

אין שום אפשרות למדוד באחוזים.
    זה לרוב לא משמעותי. אם אתה חושש תתייעץ עם הנוירולוג שהמליץ על המיקורפירין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולנוסקופיה בהריון
    אני
    18/03/2010

שלום יש לי תור לשבוע הבא. בינתיים גיליתי שאני בהריון. אני בלחץ מהבדיקה בזמן הריון.
    הרוקח אמר לי שלא כדאי לקחת את החומרים המשלשלים בהריון, הרופא אמר שנראה לו שזה בסדר.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות
    שם התרופות הן -
    laxadin 5 mg
    picolax sac 10mg

האם זה מותר?
    האם זה יכול להזיק להריון? אני בשבוע 8, מצב תקין, אך בכ"ז התחלה.

לקביעת תור
    סגירה
    קולנוסקופיה בהריון

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

לא כדאי לבצע קולונוסקופיה בטרימסטר הראשון. בהריון מבצעים בדיקות אנדוסקופיות רק אם ברור שזה הכרחי. פיקולקס לא מומלץ בהריון ואם הכרחי לבצע בדיקה מומלת מרוקן.
    תפני לגסטרואנטרולוג שלך ותתייעצי איתו אם לדחות את הבדיקה עד לאחר ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחר בדיקת דם
    רחלי
    18/03/2010

שלום רב,
    אני בת 27, בריאה.
    מזה זמן רב אני סובלת מגזים. הייתי פעמיים אצל דיאטנית, אך לצערי גם שינויי התפריט שערכתי בעקבות הפגישות עמה לא שיפרו את מצבי בצורה משמעותית.
    רופא המשפחה חושד בצליאק, אך בטרם אגיע לגסטרו', הפנה אותי לבדיקות דם. התוצאות:
    iron 82 mcgr/dL
    ferritin 23 ng/cl

לתגובתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאחר בדיקת דם

הוספת תגובה

• גזים

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

הבדיקות יכולות להעיד על חסר ברזל שבגיל שלך שכיח מאוד ולא עוזר לטפל בתלונותייך.
    אם תקבלי ברזל בעקבות הבדיקה קחי בחשבון שתלונותייך יכולות להחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים בדם להליקו פילורי
    ציפי
    18/03/2010

בתוצאות בדיקת דם לגילוי נוגדנים להליקו פילורי התקבל הערך 6.97 U/ML
    אני מבינה שמדובר בערך חריג. האם זו חריגה רצינית ? האם פרוש הדבר שבטוח שהבקטרייה הזו פעילה עתה בגופי?
    יש לי נכדה בת שנה וחצי, האם עלי להמנע ממגע איתה? תודה.

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

אין שום צורך להימנע ממגע עם הנכדה או כל אדם אחר.
    בדיקת נוגדנים איננה מדויקת ולא יכולה ללמד על מידת הפעילות.
    מומלץ לבצע תבחין נשיפה או גסטרוסקופיה תלוי בגיל ובתלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהחזר קיבה-ושט
    אסתי
    18/03/2010

שלום רב
    נבדקתי על-ידי רופא אאג בשל שיעול יבש הנמשך כ-6 חודשים. אני מטופלת באומפראדקס כ-4 חודשים. הייתה הטבה והשיעול כמעט חלף.בחודש האחרון ישנה החמרה והשיעול חזר.האם במקרה שלי ייתכן שתרופת הלוטן תעזור בשילוב עם לורסטין?
    לציין: הנני סובלת מאלרגיה לעובש ,קרדית, חתולים ושומשום. כמו כן ,בילדותי סבלתי מאסטמה של העור.
    טרם עברתי ברור גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהחזר קיבה-ושט

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

אין לדעת אם לנטון יעזור אלא רק אם תנסי אותו.
    כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג -לא תמיד כל תלונה הקשורה למערכת האא"ג קשורה ברפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות עיכול
    איילה
    17/03/2010

בעלי בן 39. מסובל מעודף משקל.בשנה האחרונה סובל מבעיות במע' העיכול הכוללות כאבי בטן לאחר כמעט כל ארוחה, ריבוי גזים, תכיפות בהתפנות לאחר ארוחות. בעבר סבל מפיסורה וטחורים ובגיל 21 עבר ניתוח טחורים. לעיתים לא קרובות מתפנה עם דימום טרי. לפני כשבוע עבר בדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה. בדיקות דם בעבר יצאו תקינות למעט שומנים גבוהים בדם.מהי לדעתכם הבעיה ומה צריך לעשות? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות עיכול

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר יהודית אסולין דיין
    18/03/2010

קשה לפי התיאור לומר מה הבעיה. אם כאבי הבטן יותר בבטן העליונה זה מכוון לבעיות אחרות מאשר כאבים בבטן התחתונה וכו'. ייתכן שמדובר בתסמונת המעי הרגיז.
    הדימום אינו מדאיג כי קרוב לוודאי משני לטחורים ובענין זה כדאי לפנות לפרוקטולוג.
    הכי נכון יהיה לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית מזון (רפלוקס)+קשיי עיכול מזון
    צריך עזרה
    17/03/2010

*שלחתי הודעה זו לפני מספר שעות ומשום מה היא לא מופיעה אז שלחתי אותה שוב.
    אני מספר שנים סובל מעליית מזון חומצי ורפלוקס (GERD) במידה בינונית.
    לקחתי כדור נגד חומציות אומפרדקס לתקופה מסויימת. הוא עזר כשלקחתי - לא הפסיק את עליית המזון באופן דרסטי, אבל בכל זאת הפחית והקל. אבל, ברגע שהפסקתי לקחת הכל חזר להיות כמו לפני- עליית מזון בתדירות די גבוהה. אך לא כ"כ עזר (עזר מעט כשלקחתי וכשהפסקתי חזר להיות בתדירות די גבוהה כמו קודם).
    בעיה נוספת שיש לי ונראה לי שקשורה בזה היא קושי בעיכול של מזון במידה קלה-בינונית.
    כבר ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה והיא יצאה בסדר.
    הלכתי לגסטרולחוג הצבאי והוא אמר לי לחזור לקחת אומפרדקס, אך הפעם בשילוב עם מוטיליום. זה יוצא יחסית הרבה כדורים ביום. אני לא ניסיתי ולא מכיר את מוטיליום. האם זה נראה לכם יעיל להשתמש בזה ובשני כדורים אלה יחד? נראה לכם הגיוני מה שהוא אמר?
    הכוונה שלי היא שאני מעדיף לעשות צילום זה רק אם הוא באמת יהיה יעיל בשבילי, בדרך טיפול שלי ברפלוקס ואולי אף בבעיות עיכול שיש לי ושזה לא צילום שאינו הכרחי ושאינו יוביל לפתרון טיפולי. אני שוב מזכיר שכבר עשיתי גסטרוסקופיה שיצא תקין, ולכן אם שני בדיקות אלו בודקות אותו דבר בערך אז מכתחילה אין טעם שאעשה צילום זה.
    האם יש הבדל בין בדיקת גסטרוסקופיה שכבר עשיתי לצילום בליעת בריום? כלומר-האם ניתן לעלות על דברים שלא ניתן לעלות בבדיקת גסטרוסקופיה או שזה בערך אותו דבר, ואז אין שום טעם שאעשה את הצילום?
    האם בכלל יש דרך אחרת לטפל בבעיית עליית מזון חוץ מטיפול חלקי דרך כדורים?
    אני מצטער שזה יצא ארוך פשוט יש לי הרבה שאלות בנושא זה, אין לי כל כך ידע בנושא ואני קצת מבולבל.
    תודה לכל מי שמשיב ועוזר :-)

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    17/03/2010

התיאור שלך מתאים לרפלוקס ואין צורך בבדיקות נוספות לצורך האבחנה.
    הטיפול התרופתי מקל בלבד ואינו מרפא רפלוקס ולכן לא מפתיע שהתלונות חזרו עם הפסקת הטיפול.
    טיפול באומפרדקס ומוטיליום הוא טיפול מקובל.
    אם תרופות לא עוזרות השלב הבא הוא ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עדיין קצת מבולבל

צריך עזרה
    18/03/2010

אני עדיין קצת מבולבל ויש לי שאלות שאודה לך אם תענה לי:
    1.ממה שאני מבין ממך בדיקת גסטרוסקופיה היא בערך אותו דבר כמו צילום בליעת בריום, ובגלל שתוצאות בדיקת הגסטרוסקופיה שעשיתי לפני שנה וחצי היו תקינות, אין טעם שאעשה שוב צילום בליעת בריום. בכל זאת מסקרן אותי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה יותר מדוייק.
    2. אני צעיר בגיל ומאוד לא רוצה להיות תלוי במוטיליום ואומפרדקס כל החיים שלי. עוד לא ניסיתי את השילוב של שני הכדורים, אבל כבר ניסיתי אומפרדקס לבד לתקופה קצרה והוא לא כל כך עזר לי. זה גם נראה לי מאוד לא בריא לקחת אכדורים אלה כל יום. אני בכלל לא יודעי מה התופעות לוואי של כדורים אלה....מה הם?
    3. חשוב לי לציין שזה התחיל לפני כ-4 שנים והחמיר עם הזמן. האם לדעתך זה ימשיך להחריף? ממה זה בכלל מתחיל ברוב המקרים, כי זה מוזר שפתאום זה מתחיל משום מקום ולא נגמר....
    4. בנוסף לבעייה זו, יש לי בעייה של קשיי עיכול מזון כשנתיים. האם לדעתך יש קשר בין שני בעיות אלה? או שיש לטפל בשני בעיות אלה בנפרד?
    4. אודה לך מאוד אם תמליץ לי על המשך הטיפול בעניין.
    תודה לכל מי שמשיב :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/03/2010

גסטרוסקופיה מדויקת יותר.
    בסך הכל שתי התרופות בטוחות בשימוש ממושך בלי השלכות משמעותיות על תפקוד של איברים חיוניים. אם אינך מעונין בטיפול תרופתי ממושך בגלל גילך הפתרון הוא ניתוח- בענין זה פנה להתייעצות עם כירורג.
    אנחנו לא יודעים למה מתחיל רפלוקס ומה גורם להחמרה למעט מה שאתה אוכל ועליה במשקל אם היתה. בענין זה כדאי לפנות ליעוץ תזונאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיקייד
    שי
    17/03/2010

שלום.
    אני בן 19 חולה במחלת קרוהן. לפני יומיים עשיתי בדיקות-דם והתקבלו תוצאות חריגות בכמה ערכים.
    MONO% הסקלה בין 1-9 ולי היה 13.1
    MONOabs הסקלה בין 0.1-0.8 ולי היה 1.1
    PLT הסקלה בין 150-450 ולי היה 99
    MPV הסקלה בין 7.1-11.1 ולי היה 11.5
    בנוסף הייתה לי ירידה בהמוגלובין מ14.2 ל12.2
    אני אמור לעשות עירוי רמיקייד ביום א' הקרוב. האם אוכל לקבל את העירוי למרות החריגה בבדיקות-הדם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רמיקייד

הוספת תגובה

• רמיקייד

ד''ר יהודית אסולין דיין
    17/03/2010

ההחלטה על רמיקייד נתונה בידי הרופא המטפל הגסטרואנטרולוג שמכיר אותך ולא בידי רופא הפורום. זו לא החלטה שמתקבלת על סמך בדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    16/03/2010

אני בן 45 .
    מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
    אין לי חום בבדיקה במדחום .
    כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
    ישנה תחושה של לחץ בשתן .

האם התופעה מוכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חום בגוף

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/03/2010

זהו פורום של מחלות מערכת העיכול בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הובן
    דביר
    16/03/2010

לד"ר שלום רב,
    שלחתי לך פה הודעה לפני כשבוע-שבועיים בעניין שלא עובר לי ההילובטקר לאחר כמה טיפולים.
    רשמת לי לשלוח טפסים בפקס לבילנסון.לא הבנתי למה הכוונה
    כי אין לי הפנייה לביצוע צילום אנדוסקפיה ולא הפנייה חדשה לגסטרו.

לקביעת תור
    סגירה
    לא הובן

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/03/2010

השאלה שלך מכוונת לד"ר דיקמן- אנא שלח שאלה זאת שוב וציין לד"ר דיקמן בכותרת הנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.
    דני
    16/03/2010

סליחה על ההטרדה.
    רציתי להוסיף שאלה בקשר לבדיקת נשיפה, האם יש להמנע גם מליטול סותרי חומציות ותוספי סידן, בימים שלפני הבדיקה.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/03/2010

יש מניעה מליטול תרופות המדכאות הפרשת חומצה מסוג לוסק ודומיו.
    אם יש לך ספק לגבי ההכנה פנה למעבדה בה מתבצעת הבדיקה וקבל מהם את ההנחיות המדויקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי ASCA גבוהים
    שני
    15/03/2010

שלום,
    אני סובלת מאי סדירות קלה במעיים ונשלחתי לבדיקות דם. להלן התוצאות:
    ASCAIga- 11.8
    ASCAIgg- 31.88
    atypical pANCA-negative
    Immunoglobulin A-202
    בנוסף, ההמטולוגיה וספירת הדם שלי תקינות פרט ל:
    Eosinophils- 6.5 (לקחתי כדור לורסטין מספר שעות לפני הבדיקה והבנתי שהכדור יכול להשפיע על ערך זה)
    אשמח לדעת על מה מרמזים ממצאי הבדיקה? האם יתכן כי מדובר בצליאק או במחלות אחרות? אם כן, באילו? האם יתכן כי כל המדדים תקינים פרט ל-ANCAIgg והכל בסדר?
    תודה רבה רבה,
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי ASCA גבוהים

הוספת תגובה

• נוגדנים

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/03/2010

הנוגדנים שתיארת יותר שכיחים במחלת קרון אך האבחנה אינה נעשית על סמך נוגדנים אלא על סמך קליניקה, ממצאים בהדמייה ובדיקות אנדוסקופיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה