מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- IBD!יעקב26/04/2010
שלום
עברתי היום קולונסקופיה לשלול קרוהנס בשללתסמינים בעבר
בבדיקה הכל תקין ואין מחלה
אך לקחו ביופסיה, האם יש סיכוי המחלה "התרפאה" בעצמה ויגלו את זה רק בביופיה
אני מש לחוץ כי אמרו לו יהיה תשובה רק עוד שבוע
המון תודות לך ולכל הרופאים המסורים הנחמדים
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IBD
ד''ר יהודית אסולין דיין27/04/2010לרוב כשהכל תקין גם הביופסיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- parietal cellרעות26/04/2010
שלום
אני בת 24, סובלת משורה של סימפטומים, בעיקר במערכת העיכול- שלשולים, עצירות חסימתית שבסופה שלשולים, נפיחויות, חולשה וכאבי בטן עזים. התופעות נמשכות כבר כשלושה חודשים, וירדתי במשקל ירידה משמעותית יחסית למשקלי בד"כ. עברתי סדרת בדיקות.
בשתי בדיקות שתן שונות (בהפרש של שלושה שבועות) נמצאו חלבונים בשתן (מיקרואלבומין).
בדיקות הצואה נמצאו תקינות, ללא פרזיטים (ב3 בדיקות שונות)
סרולוגיה לצליאק - (הטווח בין 70 ל400) celiac screen 5, Iga 252. לא נבדק deam.gliadin
הליקובקטר פילורי גבולי 1.1, parietal cell 13 בלי ציון טווח הנורמה.
B12 נמוך תמיד (190 בבדיקה הנוכחית), Ferritin 21 (הטווח בין 10 ל120),
Urea 16 (הטווח בין 17 ל43)
WBC 4.5 (הטווח בין 4.8 ל10.8) LYM% 52.1 (הטווח בין 20 ל50)
ציינתי כאן את כל מה שחרג מהנורמה וכל מה שהרופאה שלי בחרה להתייחס אליו בביקורי.
מה זה אומר?
אני ממתינה לאולטראסאונד בטן (עליונה ותחתונה) ולייעוץ אצל גסטרואנטרולוג.
יש איזהשהו כיוון שעולה מהבדיקות?? איזה בדיקות נוספות אני צפויה או שעליי לעבור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת העיכול
ד''ר יהודית אסולין דיין26/04/2010אין בתוצאות הבדיקות סיבה לתלונותייך.
הגסטרואנטרולוג יתרשם האם יש צורך בבדיקות נוספות. לא ניתן להמליץ על בדיקות בלי היכרות מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכיב קיבהלימור26/04/2010
ד"ר שלום
אני בשובע 5 להריון ויש לי תחושות של אי נוחות בקיבה לפני כשנה הומלץ לבצע גסטרוסקופיה בגלל פריטין נמוך אך התנגדתי והמשכתי להיות במעקב גסטרו לא היו כאבים והגסטרו אמר שלא חייבים ההמוגלובין 12 והברזל תקין
עכשיו בגלל התחושות הלא נעימות באיזור הקיבה עוד לפני ההריון אם וזה כיב קיבה האם זה יכול לגרום לבעיה כל שהיא במהלך ההריון האם זה מסוכן??? אין צרבות...
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב קיבה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/04/2010הטיפול בכיב קיבה הוא לוסק או אומפרדקס (שמותר בהריון) ולפי הצורך גם אנטיביוטיקה (שכדאי לדחות לאחר ההריון). בהריון לא מומלץ לבצע גסטרוסקופיה אלא אם ההתוויה מאוד משמעותית כמו דימום. מציעה לפנות שוב לגסטרואנטרולוג שכבר מכיר אותך ורוב הסיכויים שידחה את הבדיקה עד לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון ואיחור במחזורטל26/04/2010
שלום
נטלתי במשך 10 ימים 60 מ"ג ביום של פרדניזון וכרגע אני נוטלת 40 מ"ג ביום .
האם שימוש בפרדניזון יכול לגרום לאיחור במחזור ?והאם הריון עם מינון כזה אינו מסוכן ?
אני חולת קוליטיס
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון
ד''ר יהודית אסולין דיין26/04/2010פרדניזון לא אמור לגרום לעיכוב במחזור אבל מצב של סטרס ודלקת כן יכולים לגרום לכך.
פרדניזון בטוח לשימוש בהריון במינון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךליהי25/04/2010
שלום ,
אני בהריון שבוע 27 נוטלת פרנטל (מולטיויטמין),ו פולקס( ברזל)
בדיקת דם לפני מספר ימים:
פריטין 11
המוגלובין 11.3
נמוך מן הנורמה.
כמו כן ,יציאות בצבע שחור, עוד לפני שנטלתי תוספת ברזל.
סובלת גם מעצירות.
מה ניתן להסיק מכך? ומה ניתן לעשות?
רמת העייפות מאוד גבוהה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך
ד''ר רם דיקמן25/04/2010יש לשלול דמם מגרכי עיכול כגון כיב קיבה או תרסריון, סיימי את ההריון ובצעי בירור של מערכת העיכול, התייעצי בכל מקרה עם רופא גסטרו לבירור דרגת הדחיפות מאחר ואם ימצא לנכון שזה דחוף ומצדיק בירור עוד בהריון, בצעי זאת גם כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך
ד''ר יהודית אסולין דיין26/04/2010גם בפרנטל יש ברזל ואם נטלת אותו קודם לפולקס גם הוא גורם ליציאות שחורות.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריאיתן66925/04/2010
שלום רב,
לפני יותר משבועיים גילו אצלי את החיידק הליקובקטר פילורי.
קיבלתי את הטיפול המשולש למשך 10 ימים (KARIN,OMEPRADEX,FLAGYL) וסיימתי איתו.
ואחריו התחלתי לקחת כדור ביום של אומפרדקס.
הבעיה היא שיש לי עדיין את הגרפסים ואת הכאבים בבטן, יש מצב שזה לא עבר וצריך טיפול אחר? או התסמינים האלה עוברים אחרי כמה שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2010אפשר לבדוק אם ההליקובקטר נכחד רק לאחר 4 שבועות מתום האנטיביוטיקה ולכן מוקדם לומר שהטיפול נכשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
איתן66925/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןדגנית25/04/2010
שלום יש לי שאלה יש לי קרוהן מזה שנה ובסיטי האחרון נראה עיבוי בדופן ימין ובבלוטות RLQ
האם זה ישפיע מבחינה פיזית והאם יש דרך למנוע עיבוי ??והאם תרופות כמו רמיקד משפיעות על עיבוי הדופן הימנית ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2010רמיקד מטפל בדלקת ויכול לשפר עיבוי דופן שהוא משני לדלקת באיזור. לא תמיד יש התאמה ברורה בין הממצאים ב-CT לתלונות ולכן לא בהכרח יהיה לזה ביטוי "פיזי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורסמדר25/04/2010
שלום
בני בן 24 סובל מאוד מכאבי בטן, יציאות מרובות.
עבר בדיקת נשיפה והתגלו רמות גבוהות (30.6).
הטיפול כולל 3 מיני כדורים, אבל יש לו בעיה גדולה, הוא לא מסוגל בכל מקרה לבלוע כדורים. ניסה הכל, עם מים, עם מיץ, עם חומוס. הוא בשום פנים ואופן לא מצליח.
מוקסיויט אפשר לקחת סירופ נוזלי, אבל 2 הכדורים האחרים אין כנראה סירופ.
מה אפשר לעשות? אולי את מכירה איזה סוג של כדורים שאפשר לרסק? אולי כן אפשר לקחת איזשהוא סוג של נוזל במקום הכדורים?
ומה עושים אם אין, והוא לא יכול לקחת את הכדורים?
אין טפול אחר בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2010חיידק ההליקובקטר גורם לכאבים ברום הבטן ואינו גורם ליציאות מרובות ולכן לא כדאי לצפות שזה ישתנה לאחר טיפול נגד החיידק.
מסיבה זו יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ולבחון את השאלה האם יש קשר בין התלונות לממצא של החיידק. המצאות החיידק היא יחסית שכיחה ולכן יכולה להיות ממצא מקרי שאינו קשור לתלונות.
אם המסקנה היא שהכרחי לטפל בחיידק אין שום דרך אחרת למיטב ידיעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?רעות23/04/2010
שלום,
עשיתי בדיקת דם לצליאק ויצאו התוצאות הבאות
CELIAC SCREEN - 5
HELICO PYLORI IgG - 1.1 גבולי U/ml
Deam.GLiadin.Pept- במקרים מיוחדים units
IgA - 252 mg/dL
(טווח בין 70 ל400)
הרופאה שלי אמרה שזה כנראה לא צליאק.
האם יכולה להיות סיבה נוספת שבגללה אני משלשלת וסובלת מכאבי בטן אגרסיביים כל פעם שאני אוכלת משהו המכיל קמח?
והאם תוצאה שלילית בסרולוגיה מספיקה כדי לשלול צליאק? (אני ממתינה לקולונוסקופיה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
רעות23/04/2010חשוב לי לציין שהדבר נמשך שלושה חודשים, בהם ירדתי 7 ק"ג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
ד''ר יהודית אסולין דיין23/04/2010העובדה שאת משלשלת לאחר קקמח אינה מעידה על צליאק. צליאק הוא מצב של דלקת כרונית המופיעה לאחר חשיפה לגלוטן והיא קיימת גם כשאוכלים מוצרים אחרים. לכן מי שמשלשל בגלל צליאק משלשל כל הזמן ולאו דוקא כשאוכל קמח.
קולונוסוקפיה אינה שוללת צליאק כי זו דלקת המערב את המעי הדק הקריבני שנבדק רק בגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולסמדר23/04/2010
שלום
אמי בת 80, וסובלת מכמה מחלות, ומטופלת בהתאם בכדורים. לתץ דם, כולסטרול, עברה ניתוח תירואיד עקב גידול, עברה כריתה של נגע מלנומה.
לפני כ10 ימים חשה ברע עקב שלשול שנמשך יומיים שלושה עם כאבי בטן ויציאות מימיות רבות.
לאחר מס ימים התופעות חלפו אבל נשארה בעית השלשול. יש לה שלשול כל בוקר (ממש מים) ובמשך שאר היום אין לה כלום, גם לא כאבי בטן.
היא אוכלת תזונה דלה, כמו בזמן קלקול קיבה, אבל אין שום שנוי.
מה צריך לעשות?
איזה תזונה צריך לאמץ? לאכול כרגיל? לשמור?
קבענו תור לגסטרולוג, אבל ההמתנה די ארוכה, וגם תרבית מהצואה נלקחה.
באם הממצא מדאיג?
האם צריך בדיקה פולשנית כמו קולונסקופיה? (מעולם לא עשתה).
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר יהודית אסולין דיין23/04/2010לא הייתי ממהרת לקולונוסקופיה לאחר מחלה שנמשכה מספר ימים ויש רושם שחולפת. בקשישים ההתאוששות מדלקות שונות ממושכת יותר. אם אין כאבים ויש יציאות מימיות כדאי באופן זמני להפחית צריכת מוצרי חלב וסיבים (פירות ירקות דגנים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות חוזרות לגבררוני22/04/2010
שלום, אני בן 34 וסובל מזה כחודשיים מבחילות קלות חוזרות, כמעט מדי יום. זה בדר"כ אפיזודה קצרה של עד שעה, אבל לפעמים מתמשכת כמה שעות, ולעיתים מלווה בסחרחורות קלות.
הרבה פעמים זה עובר כשאני מתרוקן בשירותים.
לפני כמעט שנה התופעה הופיעה לראשונה, והיתה תקופה של כחודש שסבלתי מאותה בעיה, ואז רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם, שתן, אולטרסאונד כליות, נשיפה לתוך קש וכו', והכל יצא תקין.
למספר חודשים היה לי שקט הבעיה נעלמה, אבל כאמור חזרה על עצמה.
העליתי השערה שמדובר ברקע נפשי, כי הייתי קצת במתח, אבל כבר כחודש אני "רגוע" והתופעה נמשכת. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2010מתח משפיע על מערכות שונות ובכללן מערכת העיכול. אם חל שינוי במערכת העיכול הוא לא תמיד חולף כשהמתח חולף. אם התופעה מוכרת וחלפה בעבר ניתן לנסות בשלב ראשון להקל עם כדור נגד בחילות למשך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מלוח בפהעופרי22/04/2010
בת 48. בחודש האחרון יש לי טעם מלוח בפה כמעט לאורך כל היום. המליחות לא חולפת ולכן אשמח לדעת ממה זה נובע. אילו בעיות יש לשלול? איזה בדיקות עלי לבצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מלוח
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2010לצערי הבנתנו בנושא טעם מצומצמת.
תשימי לב לשינויים בתרופות/תוספי מזון.
נזלת/דלקת במערות הפנים יכולה לשנות טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה וכאביםמיטל21/04/2010
שלום רב,
בתקופה האחרונה הבטן העליונה שלי נפוחה ויש לי כאבים לאחר הוצאת צואה.
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2010קשה לקבוע על סמך המידע שמסרת מה זה יכול להיות.
מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
מיטל22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס ותזונהטל21/04/2010
לפני כשבועיים אובחנתי כחולת קוליטיס כיבית מאז אני נוטלת פרדינזון 60 מ"ג ליום שהקל מאוד את מצבי (אך מפריע את שנתי ומנוחתי ....)
ישנם המון פרסומים שונים לגביי הקשר בין תזונה לקוליטיס (מזה חודשיים שאיני אוכלת פירות ,ירקות ומוצרי חלב) וחלקם סותרים אחד את השני .כיצד אוכל לדעת בצורה יותר מדויקת מה הקשר בין קוליטיס ותזונה וממה עליי להשמר ומה מותר לי לאכול ?
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר יהודית אסולין דיין21/04/2010למרות פרסומים רבים בנושא אין עדיין דיאטה המומלצת לחולי קוליטיס.
ההחלטה לא לאכול פירות, ירקות וכד' אינה מסתמכת על הספרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת ביופסיהליאת20/04/2010
שלום רב,
בצעתי בדיקת קולונוסקופיה לאחר שגיליתי דם בצואה, בהיסטוריה הרפואית שלי היה חשד לקרוהן אך לא אובחן סופית. להלן תוצאות הביופסיה מקולון:
"4 פירורי רקמה בגודל כולל 2.5*0, 0.1*0 ס"מ. קטעי רירית המעי הגס עם זקיקים לימפיים, אין דלקת פעילה".
שאלתי היא מהם "זקיקים לימפיים" ומה משמעות התשובה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/04/2010משמעות התשובה שהרירית תקינה=בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)