מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולנוסקופיה בהרדמה כלליתבת 2712/04/2010
צוהריים טובים , אני קאסם אריג שמטופלת במכון גסטרו בבילנסון ... עשיתי לפני כחודש בדיקת קולונוסקופיה בטשטוש , אבל לא הצליחו להשלים את הבדיקה עד סיומה מכיוון שזריקות הטשטוש לא השפיעו עליי , וכל הפעולה הייתי בתזוזה וכאבים נוראים ... היום התקשרה אילי המזכירות ואמרה לי שצריך לעשות את הבדיקה בנוכחות מרדים אבל זה לוקח הרבה זמן - אפילו יותר משנה , ולכן אפשר לחפש ב"ח אחר שיסכים לעשות את הבדיקה עם הרדמה בזמן הכי קרוב ... האם נראה לך המצב הגיוני ?!!! אני כמעט מאושפזת בב"ח כמעט כל שבועיים ומקבלת דם (כי ההימוגלובין יורד עד 6 ) ... מה אפשר לעשות כבר נמאס לי !!! אה , אני גם מקבלת 2 שקיות ברזל 3 פעמים בשבוע וזה לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה בהרדמה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/04/2010קולונוסקופיה בהרדמה ניתן לבצע גם במכון הגסטרו בתל השומר והתור הוא סדר גודל של חודשיים.
תשלחי בפקס הפנייה רפואית ובה המלצה לבצע את הבדיקה בהרדמה ויצרו איתך קשר 03-5303160.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדיספפסיה, ריפלוקס ודלקתליאת12/04/2010
שלום רב,
קראתי את המאמר של ד"ר רם דיקמן על דיספפסיה.
הנני בת 38, סובלת מזה 4 חודשים מכאבים בושט, בחילות, גרפסים, איבוד במשקל (שוקלת 42 ק"ג, בחורה רזה, ירדתי 4 ק"ג ב-4 חודשים), חוסר תיאבון.
בביופסיות נראה כי יש דלקת בושט, במעבר קיבה ושט וגסטריס. בבדיקת במונומטריה נמצא גלים בלחץ נמוך לאורך כל הושט.
שאלותיי הן:
תרופות סותרות החומצה לא עוזרות , הרופא הוסיף לי מוטיליום, (עוד לא מרגישה אחריי יומיים הקלה), האם להמשיך תרופות שכלל לא עוזרות לתופעות?
מה לדעתכם הכיוונים הנוספים שעליי לגשת אליהם ברמת טיפול? רופא? בדיקות?
החיים שלי בלתי נסבלים, אני לא מסוגלת ללכת לעבודה תחת הכאבים והסבל הזה.
המחשבה על אוכל מפחידה , בגלל איך שארגיש לאחר מכן...הבחילות הכאב וכו. הלילות קשים בגלל הכאב...
אני מרגישה שהדכאון שלי נובע מהייאוש ומהכאב לכן אינני יודעת אם כדאי להכנס להרפתקאה של תרופות פסיכיאטריות...שהריחי הדכאון נובע מהכאב..
אשמח לתשובה כלשהיא.
בברכה
ליאת הסובלת מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין12/04/2010לפי התיאור שלך הבדיקות החשובות בוצעו ויש אבחנה.
כעת נותר להתאים את הטיפול האופטימלי.
תרופות נגד רפלוקס (לוסק, לנטון, קונטרולוק ונקסיום) יעילות מאוד ואם לא עזרו קיימות שתי אפשרויות עיקריות: שזהו מינון נמוך עבורך או שקיימת גם מידה של רגישות יתר.
אם מוטיליום הוסף רק לפני יומיים כדאי לדעתי להקפיד על נטילתו עוד מספר שבועות. למצוא דרך להגביה את מראשות המיטה כדי שהלילה לא יהיה כרוך בסבל. אם עדיין שי כאבים כדאי לבצע ניטור חומציות בושט תוך כדי טיפול (זה יראה אם בנוכחות הטיפול לרפלוקס יש מדד אובייקטיבי לחומציות יתר בושט או שמא הכיוון הוא רגישות יתר ואז כדאי להוסיף טיפול אנטידיכאוני. לא כי את בדיכאון אלא כי נמצא שטיפול כזה יעיל לכאבים).
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזאידית11/04/2010
ראשית יצויין כי אני בחורה בת 35 אם לשני ילדים ופעילה ספורטיבית.
לאור כאבי בטן רבים ונפיחיות בבטן (ממש כמו הריון) פניתי לרופא המשפחה ועברתי בדיקות רבות ,כל הבדיקות היו תקינות. יחד עם זאת נגלתה רגישות ללקטוז.
לאחרונה אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב ועדיין מופיעות התופעות של נפיחות וכאבים בבטן הגורמים לי לחוסר תפקוד .מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010אם לאחר בדיקות תקינות ודיאטה דלת לקטוז אין שיפור זה הזמן לפנות לגסטרואנטרולוג (למרפאה) לייעוץ. זה יכול להיות מעי רגיש, אי סבילות לפרוקטוז ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהליאורה11/04/2010
שלום לרופאים הנכבדים,
אימי, בת 75, אשה פעילה ומתפקדת.
לפני כשנתיים עברה צינתור ומאז בדיקות הלב תקינות. נוטלת נורמיטן מינון מינימלי 1 כדור מידי יום, עקב לחץ דם גבוה - עם הכדור לחץ הדם תקין. כמו כן, נוטלת כדור נגד כולסטרול וכדור לדילול דם - מאז הצינתור. מעבר לכך, פעילה ביותר ומתפקדת היטב.
בשלושת השבועות האחרונים, סובלת אימי מכאבי בטן בדרגות שונות, מידי יום, שבאים והולכים, בליווי בחילות. ככה כשלושה שבועות. למרות שלא פוגע בתפקוד- מאוד מציק.
נשלחה ע"י הרופא לבדיקות דם מקיפות (עושה בדיקות כנ"ל מידי שנה באופן שגרתי) יבוצעו השבוע.
וכן נשלחה לרופא גסטרו (ההנחה היא שהרופא גסטרו ישלח אותה לגסטרוסקופיה, אם כי זה לא כתוב בהפניה).
מציינת שלפני פחות משנה התגלה אצל אימי חיידק הליקובקטר פילורי וקיבלה טיפול.
שאלותיי:
אני מאוד מפוחדת וחוששת.
1) מה הסבירות, לאור הנתונים הנ"ל שלאימי חס וחלילה מחלה רצינית מסכנת חיים?
2) האם הסימפטומים שתיארתי בשלושת השבועות האחרונים יכולים להיגרם גם מדברים אחרים ולאו דווקא ממחלה מסכנת חיים חלילה? מה הסבירות שנגרמים מדברים לא מסכני חיים?
אני מפוחדת מאוד - אנא תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010התלונות אינן ספציפיות ולכן לא ניתן לומר בוודאות במה מדובר.
תלונות כאלו יכולות להיות משניות לזיהומים ויראליים ולתרופות ולאו דוקא למחלות חמורות.
בגיל של אימך מספיקות התלונות שתארת על מנת להפנות לגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נסיונית לקוליטיסעמית10/04/2010
שלום
אני חולה קוליטיס מזה כ 5 שנים.
קראתי מאמר בפופולר סיינס האחרון (מרץ 2010) על תרופה נסיונית לטיפול במחלות אוטואימיוניות, על פי הכתוב שם מדובר באנטי cd3. במאמר מספרים על ניסוי בחולי סוכרת סוג 1, אך טוענים כי התרופה נבדקת גם אצל חולי קוליטיס וקרוהן.
האם התרופה מוכרת בארץ? האם נערך ניסוי? יש איזה שהן תוצאות? מה היתרונות שלה על פני התרופות המוכרות (למשל פורינטול)?
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לקוליטיס
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010התרופה קיימת בארץ במסגרת מחקר.
היא לא יותר טובה מפורינטול. מיועדת לחולים שלא הגיבו לANTI TNF (רמיקד או הומירה).
תפנה לגסטרואנטרולוג שלך על מנת לבדוק האם אתה עומד בקריטריונים של הכנסה למחקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נגרם נזק לקיבה ?בת 2708/04/2010
ערב טוב ,
יש לי כמה שאלות , אם אפשר מענה , אז תודה לך ...
לפני כשבוע ניסיתי לשים קץ לחיי (בגלל בעיה כלשהי) ולכן בלעתי כמות גדולה של תרופות ... טרמדקס 3 בקבוקים , 16כדור SLEEP AID , טיפ לייף 20כדור , 5זריקות וולטרין , 5 זריקות אסיוול , 7כדורים וואבן ...
לטובתי הייתי בבית לבד (המשפחה הייתה בטחון מחוץ לארץ ) ולכן אף אחד לא הרגיש במה שעשיתי ... נכון ישנה הרבה אבל כשהתעוררתי היו לי כאבים בקיבה ולא מצחילה לשתות שום דבר- אני מקיאה כל דבר אוכל ושתייה וגם נוזל מררתי בצבע צהוב )
האם יכול להיות שגרמתי בעיה בקיבה ? ואם כן איך אפשר לזהות את זה ? איזה בדיקות עושים ?
לצערי הרב, אני לא רוצה שאף אחד ידע במה שעשיתי
הערה קטנה - לפני שנה הייתי סובלת משני אולקוסים אחד בקיבה והשני בתריסריון
תודה ולילה טוב,
בחורה בשנות העשרים לחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
קספר08/04/2010דרך קופות החולים , את יכולה להגיש בקשה לטיפול פסיכולוגי בסכומים קטנים
ניראה לי שכנ"ל לגבי פסיכיאטרים .
אותו הדבר לגבי מרכזים לבריאות הנפש. אולי צריך לחכות לתור, אבל הטיפול הפסיכולוגי והפסיכאטרי הוא בחינם .
לפי דעתי, ליפני שאת דואגת לקיבה, תידאגי לעצמך להרגיש טוב בנפש .
גם אני בטיפול פסיכולוגי, המרכז לבריאות הנפש .
אשמח לעזור בכול דבר שתירצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לקיבה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010וולטרן יכול לגרום נזק לקיבה וגם לאולקוס.
כדאי להתחיל אומפרדקס או לוסק ולפנות ליעוץ גסטרו נטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל .... לקחתי את הוולטרין בזריקות
בת 2711/04/2010תודה
אבל לקחתי את 5 הבקבוקים של הוולטרין לקחתי דרך זריקה בטוסיק ...
האם זה יזיק לקיבה ובמיוחד שעדיין יש לי אולקוס (גסטרוסקופיה האחרונה הייתה לפני 3 חודשים ) ?
אה , שכחתי לציין שאני כבר שלושה ימים מקיאה רוב הזמן (ללא קשר לאוכל או שתייה ) , אני מקיאה נוזל צהוב מר מאוד ... והפרמין שלוקחת לא עוזר בכלל ( לא דרך הכדורים ולא אפילו בזריקות או דרך הווריד במרפאה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לקיבה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010אין קשר לצורה שבה לקחת את הוולטרן. הוא יכול לגרום לאולקוס בכל דרך בה ניתן. אם בוצעה גסטרוסקופיה לאחרונה לא הכרחי לחזור עליה.
דרך אגב גם טרמדקס יכול לגרום להקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות גזים בכמות מוגברתאמיר08/04/2010
שלום
אני גבר בן 45
בשנה האחרונה אני סובל מגזים עם ריח חריף מאד.
אין לי כאבי בטן או עצירות
אוכל בעיקר אוכל בריא, לא מטוגן, מעט מאד לחם
אוכל בעיקר עוף, דגים וסלטים
מעט קטניות.
שותה בעיקר קפה שחור ומים עם עלים.
אני מרגיש את היווצרות הגזים (כמו תסיסה בבטן התחתונה)
בגלל הכמות אני לא מצליח תמיד להגיע לשירותים וזה מאד לא נעים.
בלילה, הרבה פעמים יוצאים ממני גזים תוך כדי שינה (דיווח מאשתי)
יש דרך להפחית את כמות הגזים או לצמצם את הריח החריף?
תודה, אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010הבעיה הכי שכיחה היא חלב ומוצריו וסיבים. צמצם את מוצרי החלב והסיבים למשך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים ומערכת עיכולשמעון07/04/2010
שלום רב
מהם הסימנים להפרעה במערכת העיכול (מבחינת עצבים)
האם זה גורם לעצירות או שלשולים ,בחילות והקאות
כאב בבטן שבא והולך מייד ברגע שאאני נושם עמוק , בירידה על מדרגות ,הליכה
האם יש בדיקות שצריך לעשות כדי לברר בקשר לתופעה הזאת ולהתיעץ עם רופא נורולוג
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה עצבית
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010הפרעה עצבית במערכת העיכול יכולה לגרום לכל התופעות שמנית.
נוירולוג לא יוכל לעזור- יש לפנות לגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה עם פיקו סלאקסאתי07/04/2010
שלום ד"ר,
אבקש לדעת אם כחלק מההכנה לקולונוסקופיה באמצעות פיקו סלאקס יש צורך גם בנטילת כדורים משלשלים ובחוקן.
מה עוד יכול לעזור לתוצאות טובות של ניקוי המעי באמצעות פיקו סלאקס? אולי דיאטת נוזלים לזמן ארוך יותר מהמומלץ?
אני צעירה, לא סובלת מעצירות או מכל בעיה רפואית ועושה את הבדיקה בגלל סיפור משפחתי של סרטן המעי.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקולקס
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010מקובל להוסיף משלשלים.
חוקן -ההמלצה משתנה יש מקומות שמוסיפים חוקן ויש שלא.
תבקשי הוראות ברורות ממי שיבצע את הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- picolax ותרופות קבועותמשה06/04/2010
שלום,
אני צריך לעבור בדיקת קולונוסקופיה. במקביל אני נוטל סרוקסט.
כהכנה לבדיקה אני צריך ליטול משלשלים דוגמת picolax.
שאלתי היא - מתי וכיצד לקחת את הסרוקסט ( אני נוטל אותו בערב ) כדי שהוא יספג למרות המשלשלים.
בתודה,
משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010תוכל לקחת את הסרוקסט שעתיים לפני שאתה נוטל את הפיקולקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםקספר06/04/2010
לי יש עבר לא נעים עם מערכת העיכול
בגיל 4 אפנדיצינט שהתפוצצה בבטן
בגיל 20 חסימת מעיים , שבגלל שלא ידעו מה בסיבה לכאבי בטן , החסימה נהפכה לנמק!
בגיל 28 ריפלוקס ומצאו שיש לי תסמונת בארט.
יש לי שאלה לגבי תסמונט הבארט
הבנתי שאתם לא מעונינים שיתנו לכם תתוצאות של בדיקות.
אז ממה שהבנתי , יש לי וושט על שם בארט באורך של בין 5 עד 10 סנטימטרים
אני לוקחת לוסק, פעם ביום אבל אמורה לקחת פעמיים .
טוב בקיצור השאלה שלי היא שביום בבוקר אני לא אוכל ת אחרוחת בוקר , אז יש בכלל טעם לקחת על בטן ריקה ? והאם זה מזיק?
ובערב אני אמורה לקחת לוסק ליפני השינה , אבל אחרי האוכל .
אז מה יותר עדיף , ליפני השינה או ליפני האוכל?
בנוסף הייתי רוצה לדעת מה סיכויי לחלות בסרטן .
אפילו שאני לוקחת תרופות, עדיין יש לי העלת גרה .
והתסמונת שלי הוגדרה במצב של 2
תודה תודה על כול תשובה . וסליחה על החפירה.
נ.ב. שאלתי רופא בפורום אחר , והא התעלם משאלתי , אז כבר פחדתי הבארט באורך הזה זה נורא מסוכן , והוא לא רוצה לומר לי את זה , על דפי המחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארט
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010לוסר רצוי לפני האוכל כי אז הוא יותר יעיל וזה נכון בבוקר ובערב. אם עדיין אוכל עולה כדאי לפנות לתזונאית להקפיד על ארוחות קטנות עם תכולת שומן נמוכה, לא לישון סמוך לאוכל וכו'.
בארט אכן קשור לסיכון לסרטן הושט ולכן את במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחכוחים בגרוןצפריר יפה06/04/2010
מזה מספר חודשים אחרי כל ארוחה ולא משנה סוג האוכל אני מתחילה לכחכח בגרון, יש לי הרגשה כי משהו תקוע בגרון וכל הזמן מכחכחת ומנסה לבלוע, אני מגיעה ממש לאיבוד אוויר מרוב כחכוחים. הגרון מאוד רגיש כול הזמן יש לי הרגשת גירוד חזקה ואני גם כל הזמן משתעלת בתקווה שיעזור. מאוד מפריע ואפילו התחילו להעיר לי, מה ניתן לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחכוח
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010כחכוח לאחר האוכל אינו בהכרח בעיה במערכת העיכול.
ראשית עלייך לפנות לרופא אף-אוזן-גרון. אם בבדיקתו יעלה חשד לבעיה במערכת העיכול אז יש לפנות לגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה במעי הדקיואב05/04/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.
גודל הגידול: 13.5 ס"מ
מדד מיטוטוני: 30/50 HPF
גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".
כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.
כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?
ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GIST
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010למיטב זכרוני קרוב אחר שאל שאלה עם אותם פרטים.
שאלות לגבי תוחלת חיים לא יכולות להישאל בפורום אלא רק את הרופא שמכיר את פרטי החולה באופן מעמיק ויסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בושטליאת05/04/2010
שלום רב,
קבלתי את התוצאות של הגסטרוסקופיה בהן נלקחו ביופסיה מהקיבה ומהושט. התוצאה בדואר ששלח לי הרופא היא- דלקת במעבר קיבה ושט+ דלקת בושט + דלקת כרונית קלה בקיבה, והוא כתב להמשך טיפול קבוע. במקביל עשיתי בדיקת מנומטריה, אמורה לקבל תוצאות.
עד שאראה את הרופא- מהו הטיפול המומלץ מבחינת מינונים של סותר החומצה לדלקות ?
מתי לקחת? למשך כמה זמן? יש לציין שלקחתי (לא באופן קבוע, סך הכל חודש וחצי לסרוגין) קונטרלוקס 40 מ"ג בבקר במהלך השלושה חודשים האחרונים, אך מצבי לא משתפר כלל.
אני בת 38 ירדתי 4 ק"ג (אני רזה גם ככה ושוקלת 42 ק"ג כעת), אוכלת מזון בסיסי ביותר המורכב מירקות ותפוחים מזה 3 חודשים.
ושאלה נוספת- מה אומרת התוצאה הבאה- ONLY ONE SMALL FOCUS OF INTESTINAL METAPLASMA IS PRESENT' HIGHLIGTED BY AB-PAS STAIN.
תודה רבה על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בושט
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2010עד לביקורת הרופא אפשר להמשיך קונטרולוק קבוע במינון שנטלת 40 מ"ג ליום.
לגבי הביופסיה: חייבים לדעת מאיזה מקום נלקחה על מנת להבין נכון את המשמעות. זה ר הרופא שביצע אותה יכול לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פסיליוםגלית04/04/2010
אני סובלת ממעי רגיש ושלשולים כרוניים
לקחתי פסיליום והרגשתי טוב ,לקחתי 2 טבליות ביום עם קצת מים
אך יומיים אחרי העלתי את המינון ל-4 ביום ולמחרת היה לי מין תחושה של פקק בבטן ולאחריה שלשול מתמשך,הייתי 7 פעמים בשירותים.
שאלותתי הן:
1.על איזה פסיליום אתם ממליצים?של איזה חברה?
2.מה המינון שעליי לקחת ביום?האם עליי להתנסות לבד ולבדוק או שאת יודעת?
3.נאמר לי כי הפסיליום מגיב לכמות המים שאני שותה לאורך היום ולא לכמות שאני שותה באותו הרגע עם נטילת הכדור כפי שחשבתי?
הרי רק במעי הגס הוא סופג את המים,נכון?או שלא?
אני רוצה להיות בשליטה על הנטילה ועל השימוש במים שאני שותה ולא רוצה לשלשל בגלל זה.
מה דעתך?
4.מדוע לאחר צואה יבשה יש שלשול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת-עבור רם דיקמן
גלית04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)