מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי תזונה לבעלי סטומהרחל14/02/2019
יש לי סטומה כבר מספר חודשים
יש לי כיבים ברגל שאינם מתרפאים
קראתי שתוספת חומצה אמינית ארגינין יכולה לסייע
בהתוויות נגד של הארגינין יש דלקות במעי
האם מותר לי לקחת אותו
אני לאחר טיפול כימי וביולגי (כבר עברו חודשיים מסיומם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה15/02/2019הי
מה היא מחלת המעי? קרוהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונה לאחר יציאהליטל14/02/2019
שלום,
בשבוע האחרון הנני סובלת מכאבי בטן בבטן העליונה , ממש בנקודה שבאמצע הריאות לאחר יציאה , כאבים שלא מאפשרים לעמוד זקוף ועליי לנוע מקופלת לאחר כמה זמן הם עוברים עד היציאה הבאה.
אציין כי לפני שזה התחיל התעוררתי מכאבים עזים באותו המקום מתוך שינה.
האם יש תיאוריה למה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה14/02/2019הי
הסיבות לכזאת תלונה יכולות להיום מרובות
מציע שתתחילי עם בדיקת הבטן, ובהתאם us גסטרוסקופיה.
יתכן והכולל מצב הדומה למעי רגיש/רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה האם זה לרוב פטריה או יכול להיות רפלוקס?שירלי13/02/2019
שלום,
יש לי ריפלוקס שמטופל עם תרופות. בנוסף, יש לי חיפוי לבן בלשון וצריבה ועקצוצים בלשון ובגרון. האם החיפוי הלבן יכול להיות בגלל הריפלוקס, או שכנראה מדובר על פטריה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לשון לבנה לא קשורה לריפלוקס
סביר שמדובר בפטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס, האם יכול לגרום לתסמינים כאלו?מאיה13/02/2019
שלום,
אני בת 37. יש לי ריפלוקס ומטופלת פעמיים ביום עם קונטרולוק. בדיקות הגסטרוסקופיה יצאה תקינה, ואין לי הליקובקטור.
כבר כמעט שנה שיש לי קושי רב לדבר. אני ממש לא יכולה להוציא קול(לא צרידות) ונאלצת לכתוב הרבה את מה שאני רוצה לומר, או לעיתים מצליחה ללחוש ומעט מאוד יכולה לדבר. בבדיקה של רופא אף אוזן גרון נראתה מעט בצקתיות. האם מצב כזה יכול להיות בגלל ריפלקוס שהוא מטופל? או שהגורמים לא שייכים לתחום הגסטרו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בדרך זאת לא תלונה שכיחה
בדיקת הבחירה במצב זה היא ph מטריה תחת טיפול במועדי חומצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני צליאק לא יורדיםאיריס13/02/2019
לפני 8 חודשים גילו לי צליאק transglutaminase lga 597 לאחר חודשיים זה ירד ל101. לפני שבועיים היה 113. למה הנוגדנים לא יורדים. אני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן endomyslal ab. חיובי תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
איריס13/02/2019חשוב לציין לא נעשתה ביופסיה לאחר גילוי הנוגדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
הסיבה היא שבדכ יש מאכלים מכילים גלוטן שאת בכל זאת צורכת.
מומלץ להתייעץ עם דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה של 3 שבועות לביופסה מאז הקולונוסקופיהמוטי13/02/2019
שלום דוקטור עשיתי לפני 3 שבועות קולונוסקופיה בגלל דימומים עם שלשולים ויציאות מרובות אני נלקחו דגימות לביופסה הרופא לא בטוח אבל רשם שניראה כמו קוליטיס כי יש דלקת קשה בכל המעי הגס ואולי קרוהן ... מאז אני מחכה לתשובות מביופסה כבר 3 שבועות .. ולפי מה שאני קורא בכל מיני מקומות רשום שבדרך כלל זה מקבימום המתנה של שבועיים ואם זה מעבר לשבועיים זה כבר לא טוב ומראה שעושים פיופסות חוזרות כי כניראה שיש חשד לעוד דברים ... אני רוצה בבקשה לדעת כמה זה נכון ..... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תקופת ההמתנה תלויה במערך הפתלוגי באותו מוסד ואין משמעות לביופסיה רגילה/חוזרת. אין מה לדאוג
מציע סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת קולונוסקופיהשיר12/02/2019
אבי בן 81 . סובל עשרות שנים מקוליטיס כיבית. לאחרונה, לאחר הפוגה של שנים, חזרו לו השילשולים והכאבים. עבר בדיקת קולונוסקופיה (15 שנים לא היה במעקב) ואלו התוצאות: מעי הגס נבדק לכל אורכו. סעיפים לכל אורכו אך בעיקר במעי השמאלי. רירית מבריקה עם ציור כלי דם תקין. ללא עדות לדלקת פעילה או כרונית. ללא צלקות או רירית אטומה. הכנה בינונית. בצקום פוליפ ססלי גדול בקוטר 20-30 ממ, עם רושם למוקדים קטנים לא סדירים על פני השטח אך מתרומם ונייד. ניכרת בחתיכה אחת emr סגירה של אתר הכריתה עם 4 אנדו קליפים. תוצאה טובה. נלקחה ביופסיה אחת ממוקד חשוד כשארית בודד וקטן בשולי הכריתה. מסקנות: ללא עדות לקוליטיס כיבית פעילה או ישנה. פוליפ ססלי חשוד גדול בצקום.
פעולות: ביופסיה ממוקד בודד בשולי הכריתה - שארית?
אודה בבקשה להסבר על תוצאות הבדיקה והאם ישנו חשד גדול שאותו פוליפ גדול בצקום הינו ממאיר? ומה הם אותם מוקדים לא סדירים? מדוע הפוליפ לא נכרת בשלמותו? את הפוליפ עצמו שנכרת לא בודקים? תודה רבה לך על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה13/02/2019הי
יש לחכות לתוצאות ביופסיה ולהגיע עם התוצאות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של מגנזיום עם לנטוןיונתן11/02/2019
האם כשלוקחים לנטון צריך לקחת גם מגנזיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה11/02/2019הי
לא צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לטיפול בריבוי גזיםשירה09/02/2019
שלום, אני סובל מזה כמה שנים מריבוי גזים (הדיעות המקצועיות חלוקות האם מדובר במעי רגיש כי אין כאבים). במהלך השנים פניתי אל רופא גסטרו, דיאטנית, רפואה משלימה, צמחי מרפא... לעיתים היתה הקלה זמנית.
שמתי לב שכאשר אני לוקח אנטיביוטיקה (זינאט) לדלקת גרון/סינוסיטיס, התופעות פוחתות ואפילו נעלמות. לאור זה, לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה לורמיקס אך ללא הטבה.
רציתי לשאול מה המשמעות של זה? מה בזינאט גורם לגזים להיעלם? איזה תרופה או טיפול אחר כדאי לקחת כדי להמשיך עם בטן "שקטה", ללא גזים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/02/2019הי
אחת הסיבות לריבוי גזים זה ריבוי לא תקין של חיידקים מעיים לא טובים ולכן מומלץ לקחת טיפול בשם לורמיקס שזה אנטיביוטיקה למעיים פעמיים ביום למשך שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים מרובים שלא עובריםשלומי06/02/2019
כבר כמה זמן שיש לי ריבוי גזים, שיניתי תזונה וזה אמנם פחת אבל לא עזר לגמרי. מה עוד אפשר לעשות?
ד``ר מוחמד מסארוה06/02/2019הי
אפשר לנסות פחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות באבחנה ונזק למעייניב04/02/2019
בהמשך להןדעה הקודמת כריתה של רירית במקום פוליפ בגלל טעות באבחנה יכול חגאום לנזק לריריצ, מעי הגס, או לכן פוליפים בעתיד ? או הפציעה מהכריתה לא מזיקה ותשקם טת עצמה. תודה .
ד``ר מוחמד מסארוה04/02/2019זה לא ממש טעות
זה קורה כל הזמן. עדיף להוציא כל מה שנראה חשוד גם אם יוכח שזה תקין
אין מה לדאוג
סהכ הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלנסטופיה והוצאת 2 פוליפיםיניב04/02/2019
עשיתי קלנסטופיה והוציאו לי 2 פוליפים , אשמח לדעת מה התשובה שקיבלתי, לא ברור..כתוב שזה לא היב פוליפים ?
ד``ר מוחמד מסארוה04/02/2019הרקמה תקינה
אין פיליפ
כנראה נראה כמו פוליפ (התקפלות רירית תקינה בלבד שנראתה בבדיקה כמו פוליפ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז מוגבר בדם ובשתןמאיר ציונוב04/02/2019
שלום אני בחור בן 18 אים כאבים ברום הבטן המקרינים לחזה ולגב בבדיקת שתן לעמילאז יצה 1300 ובדם 190 ליפאז תקין רמת סרוטונין באיסוף שתן גם מוגבר 60 מזה אומר אים זה דלקת בלבלב או לא יש לצין שאת הבדיקת דם של ליפאז ניבדק לא באתקף של כאבים במעקב גסטרו ילדים בבדיקת גסטרוסקופיה נמצה דלקת בקיבה ותרסריון בוושט יש דלקת חריפה בוושט תחתונה אים לשונות אדומות על כול הוושט בבדיקת מטריה של הוושט אודגם בשלושת הימים חומצה בקמות פתולוגית ( ריפלוקס קיבתי ושטי)
ד``ר מוחמד מסארוה04/02/2019לפי מה שאתה מתאר אתה סובל מריפלוקס. לכוון הוא הטיפול.
לפי הבדיקות אין עדות לדלקת בלבלב.
מכל מקום מומלץ להתרחק מאלכוהול בתקופה הקרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על התרופה מבבריןיואל03/02/2019
שלום,
האם תוכל להסביר לי מהי התרופה מבברין להרגעת שרירי המעי? האם מדובר בסוג של סטרואידים? איך התרופה עובדת והאם יש סכנה עצבית במנת יתר או שימוש קבוע?
האם יש התעמלות או תזונה שכדאי להמנע ממנה כאשר משתמשים בתרופה באופן קבוע (אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה03/02/2019הי
מדובר בתרופה שמקלה את התרומות המעמ ומיועד להקלת כאבים. היא מתאימה למעי רגיז.
כל תרופה שנוטלים במינון מעל המומלץ היא בפוטנציאל נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נקרא שאני ברגיעהאבי31/01/2019
שלום דוקטור לפני שבוע עשיתע קולונוסקופיה בגלל שלשולים עם הרבה דם ועם יציאות מרובות ללא הפסקה 3 שבועות .. בבדיקה של הקולונוסקופיה יצא שיש לי דלקת עד לצקום דלקת קשה יותר עד כפף הטחול .. עוד לא קיבלתי את התוצאות של הביופסה אבל הרופא נתן לי טיפול התחלתי בכל זאת של רפאסל 4 פעמים ביום כל כדור 1 גרם (למרות שאמר שניראה לו שזה קוליטיס אבל יכול להיות גם קרוהן אבל גם בקולונוסקופיה רשם שזה כניראה קוליטיס כיבית ) .. דוקטור הכדורים כמעט והפסקו לי את הדם לגמרי אין לי בכלל בכלל יציאות מרובות יותר האם זה אומר שהכדורים טובים לי גם למשך הטיפול ?כי שהוא נתן לי את המרשם של רפאסל אמר לי שרוב המקרים שנעבור לתותחים כבדים יותר כמו סטורידים אבל עם הכדורים עושים את העבודה האם ניראה לך שיהיה צורך באמת לעבור לטיפולים חזקים יותר ?
ד``ר מוחמד מסארוה31/01/2019רגיעה במחלה הוא שילוב של פרמטרים עובדתיים ואנדוסקופיים.
נשמע שיש שיפור במצב. יש לפנות למרפאת גסטרו עמ להמשיך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)