מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות מוזרות בזמן אכילה קרבה למזוןשגית15/08/2016
ערב טוב ישמע מעט הזוי ..אבל ככה אני כבר כ10 שנים לערך סובלת מבחילות בבוקר ומלוות בהתעטשויות מרובות בעיקר בכניסה למטבח ולאחר מכן הקאה ..ובאותה העת גרד עז בבטן העליונה מתחת לחזה ומלווה בגרד שמתפשט לגפיים וצריבה עזה בעניים כולל דמעות צורבות יש לציין שכל זה קורה בעת קרבתי למזון כל מזון...או אחרי ארוחה (אגב במקום גרעפס אני מתעטשת כ 8-10 פעמים)יש לציין כי אני כבר עשור לוקחת מדיי יום 2 כדורים מקבוצת האנטיהיסמינים ע"מ להרגיע את הגרד...מוזר אגב ביתי בת ה 19 מראה את אותם הסימנים אך בכמות מועטה ...יש לזה הסבר?? עשיתי גאסטרו לפניי 4 שנים נמצא תקין ובדיקת אלרגיות ..תקין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מוזרות בזמן אכילה קרבה למזון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016יש מספר הסברים. פני לגסטרואנטרולוג או אחלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לדלקת בכיס מרה מעובהר.15/08/2016
שלום דר
עשיתי us ונאמר לי שדופן כיס מרה מעט מעובה? כתב שיכול להתאים למצב דלקתי. אין לי כאבים ולא אבנים זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לדלקת בכיס מרה מעובה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016דושר מעקב. פנה לגסטרואנטרולוג. לא מדאיג בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת יתר של מזונות על בארוחה אחתמורן10/08/2016
שלום, רציתי לשאול במידה ואני ״מעמיס״ על מערכת העיכול עם כמה מזונות על באותה ארוחה כגון זרעי צ׳יה, פשתן, שבבי קקאו ועוד, האם הערכים התזונתיים והתרומה של כל מאכל בנפרד קטן, או שאם גודל הארוחה תקין מבחינת מערכת העיכול אז כל היתרונות והרכיבים נספגים כראוי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת יתר של מזונות על בארוחה אחת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016קשה לענות כי לא ברורות לי הכמויות אבל הצעי בריא קרוב לודאי שאין בעיה. ל"איכות" המזון אין קשר לספיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםצביקה09/08/2016
היי, בתקופה האחרונה יש לי הרבה שילשולים וטעם של משהו מקולקל בפה, ברגע שאני אוכל משהו על קיבה ריקה או יוצא לחום לאחר ארוחה אני משלשל מיים.
רופא גסטרו אמר שזה מעי רגיז האם יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016לא ברור לי אך נשמע שרצוי שתפגש שוב עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציט - האם יכול להיות בגיל 55?תמר25/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפנדציט - האם יכול להיות בגיל 55? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016בכל גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי סובלת משלשולים חריפים לאורך זמןהילה25/07/2016
שלום
אמי בת 70, סובלת לאחרונה משלשולים חריפים בתדירות די גבוהה ולאורך זמן ממושך.
בעבר סבלה מתופעה דומה (לפני שנתיים שלוש) ואז עבר מעצמו.
כעת חזר בעוצמה גדולה יותר (ברמה שלא מספיקה להגיע לשרותים).
פרט לזה אין תופעות לוואי.
על מה יכול להצביע לדעתך?
אציין שלפני כ- 5 שנים עברה קולונוסקופיה שהייתה תקינה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי סובלת משלשולים חריפים לאורך זמן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016קצרה היריעה. מציע ייעוץ גסטרואנטרולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה משותפת לבני זוג בעניין יציאות בארץ ובחו"לגיא רוטמן22/07/2016
שלום
לי ולאישתי יש תופעה זהה ומוזרה, בארץ שנינו סובלים מיציאות רכות או שילשוליות. ואילו בכל נסיעה לחו"ל ,ואנחנו נוסעים הרבה ולפחות ל 3 שבועות כל פעם. שם היציאות סדירות ונראות כפי שבכל תוכנית בריאות בתקשורת מסבירים איך יציאה צריכה להראות.
בעיקר חשוב להדגיש שבחו"ל אנחנו לא מקפידים כלל על איכות המזון ואוכלים די הרבה ג'אנק פוד, ואילו בארץ הרבה ירקות ופירות ותזונה מאוזנת.
יש הסבר לפרדוקס הזה?
אנחנו בשנות ה 50
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה משותפת לבני זוג בעניין יציאות בארץ ובחו"ל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016השוני נובע כנראה מההבדל בתזונה מלבד גורמים אחרים. ריבוי פירות יכול לגרום לצואה רכה במיוחד.השאלה מספר היציאות ליום , תסמינים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנה דרך פאג וריור סמיך וצמיגי...סיבה?פתרון?מיכל14/07/2016
שלום רב..אימי מוזנת באמצעות פאג..ומריירת המון מה הסיבה ואם זה תקין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה דרך פאג וריור סמיך וצמיגי...סיבה?פתרון? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016התייעץ עם גסטרואנטרולוג. יש לשלול רפלוקס של מזון בזמן האכלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן תחושת רעב למשך יותר משבועייםעוז10/07/2016
שלום לכולם. מזה שבועיים וחצי שאין לי כל תחושת רעב בגוף ואני מסוגל לא לאכול בכלל במשך כמה ימים. תופעה דומה קרתה לי לפני שנתיים, אז חודש וחצי הייתי ללא תחושת רעב וזה עבר.
אני בן 28, בריא בגופי ובנפשי, וכרגע נמצא בבדיקות מטעם הקופת חולים שלי
חוץ מחוסר תחושת רעב ותחושת נפיחות קלה בבטן אם אני אוכל משהו בכוח, אני מרגיש בסדר גמור. כל השאר תקין
אשמח לשמוע על כיוון כלשהו. כי כרגע אין לאף אחד מושג מזה וזה מדאיג אותי.
תודה רבה, עוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן תחושת רעב למשך יותר משבועיים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016מקווה שהכל הסתדר מאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן תחושת רעב למשך יותר משבועיים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016מקווה שהכל הסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מבחילות כבר 8 שנים ומאוד מיואשתהדס08/07/2016
כבר 8 שנים שאני סובלת מבחילות. כל מה שאני מכניסה לפה כל מה שאני אוכלת כאילו תקוע לי בוושת למשך 6 שעות לפחות מלווה בבחילות ואי נעימות כללית, כמו כן חולשה כללית בכל הגוף עייפות וחוסר אנרגיה בשעות האלו.
כמו שאמרתי זה נמשך כבר 8 שנים, כשזה רק התחיל כל דבר שהייתי מכניסה לפה ישר הייתי רצה להקיא, מאז הצלחתי לשלוט בזה. עשיתי כמה פעמים בדיקת הליקובטור פילורי שלא הראה בעיה, אולטרסאונד, דיאטות למיניהן, רפואה סינית שום דבר לא עוזר. (הגסטרולוג שהלכתי אליו לפני כמה שנים אמר שלא מוצאים אצלי שום דבר ושלח אותי לרפואה אלטרנטיבית)
אני כבר מאוד מיואשת זה משפיע על כל תחום בחיים שלי. לא יכולה לעשות הרבה דברים אחרי שאני אוכלת גם אם עברו 4 שעות מאז, אז אני מאוד בוררת מה שאני מכניסה לגוף, לא יכולה ללכת לישון על בטן מלאה אחרת אני קמה באמצע הלילה מאוכל שעולה לי. באופן כללי יש לי הרבה פעמים מצבים של "אוכל עולה"
בנוסף אני לא יודעת אם זה קשור או לא אבל יש לי יובש נוראי בעור בכל הגוף (יכול להיות שזה קשור לסימפטומים?)
אני בת 28 ומרגישה כמו יותר
אתה יכול להמליץ לי על משהו לעשות בנוגע לזה? אני יודעת שאם אני אלך לרופא שלי בפעם ב200 הוא שוב ישלח אותי לבדיקת הליקובטור פילורי..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מבחילות כבר 8 שנים ומאוד מיואשת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016נראה לי שלאחר 8 שנים את צריכה ייעוץ גסטרואנטרולוג טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן שנמשכים גם לאחר האשפוז בבי"חהדר28/06/2016
שלום רב,
לאחר אשפוז של 11 יום בבי"ח עקב דלקת + אבנים בכיס מרה + כאבים עזים בבטן. לאחר בדיקת MRI + אולטראסאונד חוזר, נמצא כי אין עדות פתולוגית במעי הגס והדק. יחד עם זאת, נמצא כי עדיין יש דלקת + אבנים בכיס מרה ועל כן הוחלט להסירו. טרם עברתי את הניתוח. כמה חודשים לאחר האשפוז והבדיקות הנ"ל, קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 1,500 מ"ג ליום * 10 ימים, בגין טיפול בסינוסיטיס. במהלך 10 ימים אלו, הבטן שלי חזרה למצב רגיל והתופעות נעלמו כלא היו.
יום לאחר שסיימתי את הטיפול הנ"ל, הבטן שלי חזרה לאותו המצב - כאבים, נפיחות, דקירות, התכווצויות.
בנוסף, אציין כי נכון לעכשיו, הכאבים באיזור כיס המרה הינם מזעריים לעומת הכאבים בבטן.
שאלתי היא:
אם בזמן שלקחתי אנטיביוטיקה לטובת טיפול במשהו אחר (סינוסיטיס) ובזמן הזה הטיפול האנטיביוטי עזר גם לבטן שלי, האם זה אומר שאכן כן ישנה דלקת במעי הגס ואולי אפשרי רק לאבחן אותה ולטפל בה?
בתודה מראש,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן שנמשכים גם לאחר האשפוז בבי"ח - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016יש כמה שאלות בתמונה . למשל השפעת האנטיביוטיקה על אוכלוסית חיידקי המעי ולכן על התסמינים. מציע ייעוץ גסטוראנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בבטן תחתונה אצל גבר בן 74ירון23/06/2016
בן 74 בריא בד"כ מזה כחודש מרגיש אי נוחות בבטן התחתונה{לא כאב} בייחוד בשכיבה.ללא שלשולים או עצירויות מיוחדות. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת קולונוסקופיה[עקב עצירות פתאומית ללא כל הסבר} יצא תקין. הגסטרולוג המטפל רשם לי ליברקס שהתחלתי לקחת. שאלתי האם כדאי לבצע בדיקה זו שנית? בעוד כשבועיים אעשה סי טי בטן תחתונה. על מה תופעה זו יכולה להעיד? בברכה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בבטן תחתונה אצל גבר בן 74 - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016מקווה שהשלמת את ה CT והכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכאב בטן חלש בלי הקאותשמעון23/06/2016
שלום,
אני בחור בן 30. בתחילת השבוע התחיל לי כאב בטן חלש באמצע הבטן העליונה.
יש לי קושי ביציאות. פעם אחת היה שלשול. פעם שנייה שלשול מעורב עם צואה.
היום בבוקר 3 יציאות בלי שלשול.
לעיתים כאב הבטן הוא טיפה חזק אבל לא משמעותית.
יש תופעה שכואבת הבטן ואז יש תחושת רעב גדולה. אין הקאות.
עליי לציין שלפני שבועיים היו לי כאבים בגב העליון, חזה ויד שמאל,
עשיתי בדיקות ולא היה מדובר באירוע לבבי והתחלתי טיפול אצל כירופרקט.
איזה בדיקות עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לכאב בטן חלש בלי הקאות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016נשמע לי שיש להסדיר את יציאותיך ואז לראות מה נשאר מהתלונות. פנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה- אשמח לעזרהמיה20/06/2016
היי, לפני כארבעה חודשים הייתי בהריון כשתוצאה מטיפול הורמונלי שהיה מלווה בשלשולים וגזים. לצערי ההריון לא שרד אבל השלשולים והגזים המשיכו עד היום ומפריעים לי בתפקוד היומיומי. מדובר בעניין של יום יום ומלווה גם בבטן נפוחה. בנוסף, אני מנסה לעשות דיאטה ולא מצליחה לרדת במשקל למרות השמירה על התזונה ולמרות היציאות המרובות. בדיקת צואה לא הצלחתי לעשות כיוון והיציאות הן לא בבקרים ולא סדירות. אשמח לעצה, המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה- אשמח לעזרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016יש לפנות לגסאטרואנטרולוג לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות וכאב בטן ומטרוגלdori18/06/2016
אני סובל מזה כ-10 שנים מיציאות רבות .לאחרונה המצב החריף -יותר מ-10 יש לי כאב בטן כמעט תמידי בבטן תחתונה crp 13 ובעיות ספיגה . הרופא נתן לי מטרוגל 750 מג כפול 3 ליום .היציאות והכאבים לא השתפרו. הצואה יוצאת מפוררת ולא מעוקלת בחלקה.
לא יודע מה לעשות
תודה מראש לתשובה
דורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות וכאב בטן ומטרוגל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016יש לפנות לגסטוראנטרולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות מרובות וכאב בטן ומטרוגל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)