מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר בין מיצי קיבה ואסטמהנאוה16/03/2016
שלום רב. הנני מטופלת בלנטון פעמיים ביום,פמוטידין לפני השינה,3 פעמים ביום גביסקון בשתייה,ולמרות זאת מיצי הקיבה עולים למעלה וגורמים לי לקוצר נשימה. אינני יודעת מה לעשות. האם יש תרופה או בדיקה או רופא שיודע לשלב בין שני הדברים. זה מגיע לרמות שאינני יכולה לתפקד.האם טיפול פולשני יעזור? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין מיצי קיבה ואסטמה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/03/2016אם עדיין יש לך רפלוקס ואין פתרון תרופתי תזונתי, נתן לעשות ניתוח ךהטית הושט שיכולה למנוע את הרפלוקס ואולי לעזור לקוצר הנשימה אם אלה קשורים. פני לגסטרואנטרולוג או כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ועצירות שלושה ימים. שום דבר לא עוזר.מאיר04/03/2016
שלום
אני סובל כבר שלושה ימים מעצירות עם כאבי בטן חזקים
לא נרדם בלילה.
לקחתי גליצרין - לא עזר
לקסעדין - לא עזר
חוקן - לא עזר
מה זה יכול להיות?
אין חום
אין הקאות
כאב במרכז הבטן
כאב לוחץ לא דוקר
תודה רבה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ועצירות שלושה ימים. שום דבר לא עוזר. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016זה יכול להיות רק עצירות אבל גם דברים אחרים. פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ועצירות שלושה ימים. שום דבר לא עוזר. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/03/2016הכל יכול להיות קשור לעצירות אך יש גם סיבות אחרות. פנה לרופא המשפחה לבדיקה והמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיתי עשב חיטה כולל הסיבים - מה לעשות? דחוףליאור01/03/2016
בטעות שתיתי עשב חיטה כולל הסיבים,
אני מבינה שזה לא טוב, ויכול לגרום לסתימה מה כדאי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיתי עשב חיטה כולל הסיבים - מה לעשות? דחוף - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016מקווה שהכל עבר בסדר. הזהרי בפעם הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים שתקועים וליוצאים רק אחרי הרבה זמןרפאל29/02/2016
שלום
אני בן 27 אני כבר שנתיים סובל מגרפסים שתקועים .. ורק לא מזמן הצלחתי לאבחן שזה גרפס שתקוע בהתחלה חשבתי מלחץ או מעצבים של משך היום ...עשיתי בדיקה נשיפה
והראו שיש לי את החיידק הליקובקטר בקיבה כתוצאה מכך קיבלתי את הטיפול המשולש
..
תחושת הגרפס התקוע מלווה אותי לאורך כל היום כמאין גוש של אויר שתקוע מאחורי איזור החזה ומשתחרר רק אחרי הרבה זמן ..
יש לציין שעברתי בדיקות דם והכל תקין
חשוב לי לציין שאני לא מרגיש תחושה של צרבות רק חוסר נעימות ותחושת מועקה של גרפסים שתקועים ..
אשמח לעזרה כל רופא שהייתי אצלו לא ממש הבין מה הבעיה ..
תודה מראש על כל עזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים שתקועים וליוצאים רק אחרי הרבה זמן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016גרבסים לא קשורים בהכרח להליקובקטר. פנה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה שלשול מימי הנמשך 3 חודשיםרחל17/02/2016
בתי בת שנה וחצי ונמצא אצלה חיידק הסלמונלה בצואה.הסימפטום היחידי שהיא סובלת ממנו הוא שלשול מימי כ 3 חודשים.האם ישנה דרך לעצור את השלשול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה שלשול מימי הנמשך 3 חודשים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016כן. האם יש עדיין סלמונלה. פני לגסטרואנטרולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות תכופות ועצירות בגיל צעירשלמה15/02/2016
שלום,
אני בן 22 וחצי, רזה ולא מעשן.
לפני כחצי שנה נמצאו אצלי טחורים מוגדלים במידה קלה לאחר בדיקת רקטוסקופיה עד לגובה כ-10 ס"מ עקב דמם רקטלי ללא כאבים בעת היציאות.
עוד נמצא כי הבטן רכה ללא גושים ו בקעים, כשהבדיקה הרקטלית תקינה ולא נראיתה פיסורה ללא רגישות.
הטחורים והדם הקטן לא מפריעים לי. הבעיה היא שאני סובל מיציאות תכופות (כמה פעמים ביום צריך לשירותים), ואני חושש לעצירות (כלומר שהגוף לא מצליח להוציא הכל בבת אחת).
מה דעת הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות תכופות ועצירות בגיל צעיר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016יציאות תכופות דורשות אולי בירור רחב יותר ממה שעשית. פנה לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגן על הקיבה והכבד?רפאל14/02/2016
שלום רב,
אני אדם בן 35 עם מגוון מחלות ברקע (יל"ד, סוכרת 2, חוסר שליטה על סוגרים, היפרליפידמיה, השמנת יתר חריפה ושלל בעיות על רקע נפשי). מצבי מצריך אותי ליטול ביום קרוב ל-30 כדורים!! יוקריאס 2X1, גלוקומין1X1, וזודיפ קומבו 20 מ"ג 2X2, נורמיטן 50 מ"ג 2X2, טוביאז 1X1, סרוקסט 80 מ"ג, אלפרליד 1X3, סרוקוול 100 מ"ג, בזפיברט 400 מ"ג 1X1, סימבקסון 40 מ"ג 1X1, סליפ-אייד 1X1.
אין לי צל של ספק שכמות כדורים שאני נוטל פוגעת בצורה זו או אחרת בקיבה וכבד. כמעט ברב שעות היום אני חש צרבת ופעם בכמה חודשים אני מרגיש בחילה עם טעם לוואי סופר מגעיל שלא ניתן לתאר במילים העולה מהקיבה עם כל גיהוק ופיהוק. אותו הטעם מלווה את היציאות שלי והגזים.
לפני שנתיים ערכתי בירור גסטרו מקיף שכלל אולטרה סאונד בטן, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. למעט כבד שומני, תודה לאל הכל יצא תקין.
איני מצפה לפתור את הבעיה בפורום ואני מודע שעלי לשלם מחיר בלי ברירה בשל הצורך ליטול כמות תרופות שכזו. אך יחד עם זאת הייתי מאוד שמח אילו אזכה כאן להכוונה ועיצה, באיזה תכשירי גסטרו עלי להיעזר בכדי להקטין ולמנוע את הפגיעה בכבד ומרקם הקיבה. רופאת משפחה רשמה לי לבקשתי כדור פמוטידין (1X1 בבוקר), אך אני חש כי זה לא זה ועקב מצבי זו טיפת בים.
אשמח להכוונה של כדורים, פרוביאוטיקה, מוצרי טבע וכל דבר שעשוי לעזור.
בתודה מראש,
רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגן על הקיבה והכבד? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016תמונה מורכבת. דורשת התייחסות יותר פרטנית. פנה לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה יש לי והאם לבדוק את זהבן 1711/02/2016
שלום,
יש לי בעיה חוזרת ונשנית ואני לא בטוח ממה היא נובעת
הבעיה היא שיש לי כאבים באזור שבין פי הטבעת לשק האשכים. מרגיש לי שיש שם צינור כלשהו שעמוס מדי ומכאיב או שזה שפשפת שחוזרת אצלי. מדי פעם יש לי גם מעט דם על נייר הטואלט בשירותים.
אני לא יודע אם הדבר קשור, אבל לפני כשנה הייתה תקופה בה הייתי מחדיר מלפפונים לפי הטבעת מתוך סקרנות ובלבול מיני. נהגתי לרחוץ את המלפפון עם סבון ולפעמים לשמנו עם קרם גוף. האם המנהג הזה הוביל למה שקרה לי? והאם מה שיש לי זה אכן שפשפת או שזה משהו חמור יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע מה יש לי והאם לבדוק את זה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016מציע שרופא יסתכל. גסטרואנטרולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכות שחורות בצואה יבשות ומפוזרותאור08/02/2016
שלום
לאחרונה שמתי לב שבצואה ישנן חתיכות שחורות דקות וקטנות בגודל של שני מ"מ
הן נמצאות בתוך הצואה ובניגוב ניתן לראות אותן יבשות ומפוזרות ממש כמו פסים קטנטנים ודקים.
אני בת 35 בריאה בדרך כלל
רציתי לדעת מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתיכות שחורות בצואה יבשות ומפוזרות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016יש לוודא שזה אינו דם קרוש. פני לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת נדירהרווית08/02/2016
שלום, אני סובלת מתסמונת שנקראת טרימתילאמינוריה. עשיתי בדיקת שתן מיוחדת לאיתור התסמונת הזאת, כיוון שאני סובלת מריח לא טוב מהפה והגוף לאורך כל שעות היממה. האם יש לזה תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת נדירה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016פני לרופא מחלות מטבוליות בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמיה02/02/2016
אני בת 25 אכלתי לפני יומיים במסעדה חזרתי הביתה הכל בסדר למחרת היה לי עצירות למרות שאני מרגישה צורך לכנס לשירותים אני לא מצליחה .. יומיים של כאבי בטן ועצירות מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016בעיקרון לפנות לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץחן31/01/2016
שלום. אני בן 28. לפני כחצי שנה אבא שלי נפטר מסרטן קיבה. לפני שבוע התחלתי להרגיש קושי בבליעה באזור הוושט קיבה ולפעמים צרבות קלות, ולפעמים כאב בטן אחרי האוכל.
אני מאוד לחוץ!! הייתי אצל רופא שאמר שזה רפלוקס ורשם לי אומרדקס פעם ביום בבוקר.
אני כבר 3 ימים לוקח ואין שיפור.
מה לעשות? אני לחוץ וחרדתי מאוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוץ - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016פנה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותשיר29/01/2016
היי כבר תקופה מאוד ארוכה יש לי תופעה של התנפחות בצד ימין של הבן התחתונה בצורה צינורית,זה קורה לי בדרך כלל ביחד עם גזים השאלה שלי היא אם זה נורמלי ובסדר כי כל רופא שאמרתי לו את זה פשוט אמר לי לצלם ולהראות לו את זה,דבר שקצת קשה לעשות ולא כ"כ עזר.
אשמח לדעה או ייעוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016פנה לגסטרואנטרולוג. איך משטר היציאות שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה מאוד גרפסיםמאיר28/01/2016
שלום רב,
שמי מאיר ואני בן 31. בשבועות האחרונים התחילה אצלי תופעה מוזרה שאחרי כמעט כל ארוחה - יש לי מתקפת גרפסים (עשרות ויותר) למשך כחצי שעה. יש לציין שלאחרונה אני גם סובל מהתקפים של כאבי בטן מאוד חזקים. למרות שביקרתי אתמול אצל רופאת גסטרו (שקבעה שיש לי התפרצות של מחלת מעי רגיז) לא קיבלתי הסבר מלא ומספק לתופעת הגרפסים. מה גורם להם להגיע בקצב כל כך חריף עד שקשה לי לנשום? מציין גם שאני לא אוכל מאכלים כגון חלב (אי סבילות ללקטוז) וקטניות.
אשמח להסבר בנושא
תודה רבה!
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה מאוד גרפסים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016הייתי פונה שוב לגסטרואנטרולוג ומבקש גסטרוסקופיה בתור התחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה יותר-28/01/2016
שלום,
אני בת 26. כבר כמה שנים שאני סובלת מכאבי בטן, גזים, קולות בבטן (של גזים) כחצי שעה אחרי אכילה. אני צריכה ללכת לשירותי כשעה אחרי כל ארוחה, ובמידה ואני לא מתפנה המצב בלתי נסבל בגלל הקולות הלא נעימים מהבטן והכאבים וחוסר הנוחות. עברתי בדיקת הליקובקטר שיצאה שלילית ונאמר לי שכנראה מדובר במעי רגיז.
לאחרונה נוספו לי תופעות- קולות שעולים לי בגרון ומלווים בתחושה לא נעימה, של בחילות וכובד (הבנתי שקוראים לתופעות האלה דיספפסיה?).
אחרי שאני מתפנה בשירותים כל התופעות מוקלות, אך הקולות בגרון לא תמיד עוברים לגמרי..
המצב הזה בלתי נסבל, אני מפחדת לאכול ליד אנשים, חושבת פעמיים לגבי כל מה שאני אוכלת, ובכלל מרגישה שאני צריכה לתכנן את האכילה ואת הפעילות היומיומית שלי כך שאוכל להתפנות בשירותים.
האם יתכן שאני סובלת גם ממעי רגיז וגם מדיספפסיה? האם יש טיפול שיכול להקל עליי?
עניין הבחילות והקולות בגרון הפך להיות מצב בלתי נסבל בכלל ואני כבר לא יודעת מה לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה יותר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/03/2016יש בהחלט מספר כיווני מחשבה. פני לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)