מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו ערך תקין לבדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטור?חגית לוי29/01/2019
הנני בת 59 . הרופא הפנתה אותי לתבחין נשיפה לחיידק הליקובקטור.תוצאה שיצאה בבדיקה 0.787. האם זה ערך תקין? האם זה חיובי או שלילי?
יש לציין הנני סובלת מרגישות ללקטוז. הפחתתי את מוצרי החלב בתזונתי ועדיין סובלת מדי פעם משילשולים ,כאבי בטן. או לחלופין עצירויות למשך מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה29/01/2019הי
זה תלוי במעבדה אבל רוב הקיטים מראים שעד 5 זה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממושכים עם שינויים ביציאות וצריבה בשתןיוסי27/01/2019
שלום רב,
בן 31, סובל ממעי רגיז מגיל 18, עם הקלה בתסמינים בשנים האחרונות, לא צורך תרופות באופן קבוע. לפני כ-4 חודשים התחילו אצלי כאבים חזקים ושונים ממה שהורגלתי אליהם. הכאבים לעיתים מתחילים כבר בבוקר כשאני מתעורר, לפעמים מגיעים לאחר ארוחות, לעיתים לאחר יציאות ולעיתים סתם ככה באמצע היום. הכאב רוב הזמן הוא מפושט, כלומר מן הרגשת נפיחות קשה בכל חלל הבטן, שמוקלת לפעמים לאחר יציאה ולפעמים פשוט נמשכת כל היום.
היציאות בד"כ הם כאחת ביום (לפעמים 2), אין שלשולים, לעיתים גושים קטנים וארוכים, כאשר הצבע שלהם השתנה בתקופה האחרונה למשהו יותר בהיר, לעיתים עם ריר, ולעיתים לשילוב בין בהיר לכהה.
בנוסף לכך בחודש האחרון ישנה גם צריבה בעת מתן שתן (רוב הפעמים), כאבי בטן עמומים לאחר מתן שתן, וחולשה בכל הגוף שמגיעה בימים מסוימים ונפסקת בד"כ
ביום למחרת.
לא צורך בכלל מוצרי חלב (למרות שאין רגישות בבדיקות), ומרגיש שפירות וירקות שעד עכשיו היו עוזרים לפעילות מעיים תקינה - דווקא מחמירים את הכאבים.
בדיקות דם ושתן תקינות, בדיקות תולעים, חיידקים ופרזיטים תקינה, ובדיקת קלפרוטקטין עם הערך 6, שגם היא תקינה.
מה יכולה להיות הבעיה? רופא המליץ לבצע CT בטן וקולונוסקופיה, אך אני מעדיף להימנע מהבדיקות הללו אם אין בהם צורך דחוף עקב הסיכונים שבהם.
מיותר לציין שאני סובל מאוד, הכאבים אומנם לא מעירים אותי בלילה, אבל כן פוגעים לי בשגרה היומיומית.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/01/2019שלום
יתכן ומדובר בדלקת של הפרוסטטה (תלונות של שתן בגבר). תחילה יש להשלים שתן הכללית ולתרבית ולפנות לאורולוג. אם הכל תקין, מדובר ההחמרה של ה ibs ויש לפנות למרפאה עמ לשדרג את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה ללא הקאה או פליטת תוכן קיבתיאילנה27/01/2019
שלום רב,לפני כמה ימים חליתי בהרעלת מזון קשה.
שלשלתי המון וגםהיו לי בחילות רבות וצורך להקיא.עברתי סיוט על כך שחוויתי את הספזם מעל הסערפת,רפלקס הקאה עד חנק ודמעות אבל להפתעתי הרבה לא הצלחתי לפלוט שום תוכן קיבתי.וזה קרה מס' פעמים במהלך הלילה אבל זה לא יצא למרות מאמצי הרבים.האם יש בסיס לתופעה זו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה27/01/2019בהחלט
מדובר בחבילה
יש לקחת פרחים וזה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי קולונוסקופיה מבקש קצת הסברמוטי25/01/2019
שלום דוקטור היום עברץי את הבדיקה עכב דימום בצואה ובניגוב שנמשך 3 שבועות .. בבדיקה הרופא שם ככה
דלקת קשה מרקטום עד לצקום .דלקת קשה אף יותר עד כפף הטחול .אליאום סופי עם מספר אפטות .נלקחו דגימות מהאיליואם סופי ומהקולון ...
הבחנה : m/p ulcerative colitis
(556)
רני מבין שהמצב לא מי יודע מה אבל כמה אני במצב מסוכן לדעתך דוקטור הוא אמר שעוד שבועיים יהיה תשובות כדי לדעת אם זה קוליטיס בטוח ..
השאלה שלי כמה אני במצב מסוכן ?
האם יכול להיות שסרטן גם חלק מהבדיקה ששלחו בעצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה25/01/2019הי
מדובר בדלקת כמו שאתה מתאר. אין משהוא מפחיד.
יש לפנות למרפאה עמ לקבל הסבר מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מוטי25/01/2019קודם כל המון תודה על התשובה מהירה שלך דוקטור .. השלאה שלי זה שרופא רשם דלקת קשה עד לצקום אף דלקת קשה יותר עד הטחול כמה זה אומר שהמחה התפרצה וכמה הסוג טיפול שאני אמור לעבור קשה או ארוכה דוקטור .. פשוט אני קצת לחוץ ..לדעתך המקצועית אחרי שיתחיל טיפול תוך כמה זמן אמור להפסיק ריבוי יציאות ושלשול דמי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה26/01/2019הי
אין מה להילחץ
דלקת קשה מצריכה טיפול ע"מ להחלים וזה עושים במרפאה
צריך לדעת מה יצא בביופסיות שאני סבור שנלקחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מוטי27/01/2019דוקטור אתה צודק לקחו לביופסה ועדיין לא קיבלתי תשובות ... אבל דוקטור תגיד לי בבקשה זה ליגיטימי שיצא בכל יציאה כמויות גדולות של דם ? הרבה דם דוקטור לא רואים את הצואה מרוב הדם כאילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה27/01/2019במקרים כאלה, עמ לראות אם לגטימי, יש להתרשם בבדיקה פזקלית
בבקשה לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גאסטרוסקופיה וושט בארטאביטל23/01/2019
בת 35 נמצאת מס' שנים במעקב גאסטרואנטרולוגי בשל אנמיה מחוסר ברזל וחוסר ספיגתו. לפני מס' שנים נכרת אצלי פוליפ מסוג טובולר אדנומה ומאז במעקב קולונוסקופיה כל מס' שנים. בנוסף נמצא אצלי רפלוקס קיבתי וושטי וברקע גם מחלת כליות כרונית מסוג IGAN. בשל הרפלוקס טופלתי מס' שנים באומפרדקס/לנטון במינון גבוה וכשהיתה רמיסיה הפסקתי טיפול ולקחתי רק במקרים קשים. נאמר לי בעבר שזה עלול לגרום לאי ספיקת כליות ולכן הפסקתי ולקחתי רק כשהייתי חייבת. לפני מס' שנים עברתי גאסטרוסקופיה ובביופסיה נכתב תאי z ליין אי רגולרים. לפני 3 שבועות עברתי שוב בדיקה בשל החמרה בצרבות ונכתב לי בביופסיה בארט קצר. עם ההמלצות של הרופאה שהן: נטילת אומפרדקס במינון של 20mg×2/day ובדיקת גאסטרוסקופיה אחת לשנה. שאלותיי הן: 1. מה המשמעות של בארט קצר? (קראתי באינטרנט שזה עלול להוביל לממאירות ולסרטן הוושט) 2. האם אכן מצריך טיפול קבוע על בסיס יומיומי כדי למנוע החמרה? 3. האם הטיפול שנרשם לי אכן טוב? 4. האם בדיקת גאסטרוסקופיה אחת לשנה זה המעקב המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה23/01/2019הי
הטיפול והמערב סהכ סבירים
ניהול מקרה של בארט מחייב ביקור פורמאלי במרפאה
בבקשה לפנות למרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הגורם לבחילה ביום למחרת?יונתן סתיו23/01/2019
שלום וברכה,
לעתים תכופות אני נוסע עם אישתי לצימר, ואנחנו מקיימים יחסי מין מספר פעמים, כמובן שהדבר כרוך במאמץ גופני, ותמיד ביום שאחרי, כשאנחנו חוזרים לשיגרה, יש לי בחילה נוראית שמונעת ממני לתפקד.
מהו הגורם לבחילה?
האם אפשר למנוע אותה מלכתחילה?
ואיזו תרופה ניתן לקחת כאשר הבחילה מופיעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה23/01/2019הי
מדובר בתלונה לא שגרתית שגורמת לבחילה
האם יש כאבי בטן?
ממליץ להתחיל בירור מגסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה בתסמינים עקב החלפת טיפול לריפולוקסאייל23/01/2019
שלום,
לאחר שנטלתי נקסיום 10 ימים, לא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי (למרות שהרגשתי שיפור בריפלוקס). רופא הגסטרו החליף לי את הכדורים ללנטון (כרגע נוטל 3 ימים). האם בזמן ההחלפה יכולה להיות הרעה בתסמינים של הריפלוקס? האם זה זמני עד שהלנטון יתחיל לעבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה23/01/2019באיזה מינון החניון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אייל23/01/2019התחלתי 10 ימים נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום, ירדתי לנקסיום 40 מ"ג פעם ביום למשך 4 ימים ואז החלפתי ללנטון 30 מ"ג פעם ביום.
כרגע אני 5 ימים עם הלנטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה23/01/2019תן לזה זמן
האפקט המטיב יהיה בעוד שבוע בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבחון גם את הלבלב?איציק22/01/2019
שלום.
האם בבדיקות גסטרקוסקופיה וקולונוסקופיה ניתן לבחון גם את הלבלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/01/2019הי
אין קשר בין בלבלב לבדיקת גסטרו/קולונוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה לפני קולונוסקופיהאלי22/01/2019
שלום דוקטור עשיתי בדיקת צואה של Clostridium difficile ag. - Stool culture - parasites/ova stool
וכל זה יצא שלילי אם יש דלקת במעי זה היה יוצא לאור באחד מהבדיקות האלה ????
אני כרגע סובל משלשולים דמיים כבר שבועיים.. עשיתי גם לפני שנה קולונוסקופיה בגלל דימום יחסית מאוד קטן ואז יצא טחורים פנימיים ופעם פעמיים שמתי משחה ועזבתי כי עבר .. פשוט עכשיו הדימום רב יותר גם בזמן ניגוב וגם בזמן של
היציאה וגם יש לי ריבוי יצאיות לפחות 10 פעמים ביום במשך שבועיים .. אם אפשר אשמח מאוד לשמוע גם את דעתך המקצועי בנושא .. תודה רבה דוקטור מחכה לתשובתך... עשיתי בדיקות דם יצא הכל תקין למעט crp 17 שמקסימום היה צריך להיות 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בדיקת הבחירה במקרה הזה היא לקולונוסקופיה
אי אפשר לדעת או להביע דעה לפני קבלת התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות מומלצת של קולונוסקופיהשפרה22/01/2019
ראיתי שחלק ממליצים על קולונוסקופיה פעם בחמש שנים ואחרים פעם בעשר מה הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תלוי אם יש סיפור משפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה רגילה והפסקת נשימה בשינהתמיר20/01/2019
אמרו לי שאסור לי קולונוסקופיה רגילה וחייב וירטואלית בגלל הפסקות נשימה בזמן השינה. מה הקשר בין הדברים?
ד``ר מוחמד מסארוה20/01/2019הי
כשעושים לקולונוסקופיה מקבלים חומר טשטוש מה שגורם לדיכוי הנשימה ולכן אפשר לעשות את הבדיקה בבית החולים בנוכחות מרדים או לעשות אותה ללא טשטוש או לעשות בדיקת ct (קולונוסקופיה וירטואלית). מדובר בעניין של בטיחות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית קפה שחור לפני קולונוסקופיהנוגה19/01/2019
אני הולכת לעבור בדיקת קולונסקופיה ביום רביעי.
רציתי לדעת לגבי שתיית קפה שחור.
האם מותר לי לשתות בשלושת הימים לפני הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה19/01/2019הי
אפשר עד ליומיים לפני הפרוצדורה.
יום לפני הפרוצדורה מומלץ נוזלים צלולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתייעצות לגבי קולונוסקופיה
נוגה20/01/2019אם הבדיקה ביום רביעי-
מתי עלי להתחיל את הדיאטה המיוחדת שזה אסור ירקות ופירות ודגנים וסיבים?
בראשון או בשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה20/01/2019מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתייעצות לגבי קולונוסקופיה
נוגה20/01/2019תודה רבה.
האם מותר לאכול מעדני סויה אשר לא מכילים פרי?
כמו מעדן חלב, רק מסויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה20/01/2019אפשר אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל למטה אחרי אוכלשי17/01/2019
שלום דוקטור .. אני כבר שבועיים סובל מריבוי יציאות לפחות 10 פעמים ביום אני בן 31 .. הייתי אצל גסטרואנטרוליה הסברתי לו שגם לפני שנה עברתי קולונוסקופיה בגלל דם בצואה שהתגלה בסוף כתוצאה של תחורים פנימיים ..הרופא אמר לי לקחת פרובוקיטה ושזה כניראה ויראלי רק שחכתי להגיד לו שכל פעם שאני אוכל יש לי כאב בצד שמאל למטה .. לפני הגסטרו הייתי אצל חירוג ועשה לי בדיקה עם אצבע .. ולא יצא דם או משהו אבל בהפניה שנתן לגסטרו רשם לבדוק את מעי הגס מה לדעתך הכאבים שיש לי בצד שמאל למטה אחרי כל ארוחה שאני אוכל ? האם זה מעי הגס לדעתך ? ויש לי לאחרונה דם קצת בצואה הרופה הגסטרו אמר לי שזה כניראה בגלל שאני מבלה הרבה זמן בשרותים .. רציתי לשמוע את דעתך בנושא
ד``ר מוחמד מסארוה18/01/2019הי
ממה שאתה מספר יכול להיות הרבה דברים כולל דבירטיקוליוזיס, קולינס על כל סוגיה.
לא בטוח שפרוביוטיקה הוא הטיפול וכמובן יש להגיע לאבחנה.
האם זה אירוע חוזר?
עשית בדיקות דם?
Us מעיים או ct?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז וליפאז נמוכים בבדיקותע.15/01/2019
שלום,
במסגרת מעקב אחרי המנגיומה בכבד (התגלתה במקרה בעקבות בעיה של אבנים בכליות, ולא גורמת לכאבים או לסימפטומים אחרים), נשלחתי לבדיקות דם מקיפות (תפקודי כבד, כולסטרול, שומנים בדם, ספירת דם וכו').
כל הבדיקות יצאו תקינות, מלבד - עמילאז נמוך (22), וליפאז נמוך (10).
בבדיקות CT וUS שנעשו לי בחודשים האחרונים (וגם בשנים קודמות) לא נמצאו ממצאים מיוחדים באיברי הבטן, מלבד אבן בכליה (שהוצאה בניתוח).
אני אדם בריא, עוסק הרבה בספורט. טיפה עודף משקל לצערי. לא סובל מכאבים כאלה או אחרים.
מה המשמעות שלה הערכים הנ"ל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה15/01/2019הי
אין שום משמעות לערכים הנמוכים של האנזימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה להקיא בכל בוקררעיה15/01/2019
בשבוע וחצי האחרונים אני כל בוקר ישר אחרי שאני מתעוררת אני רצה לשירותים להקיא. יש לי בחילות במהלך היום ולפעמים אני מקיאה גם בהמשך היום. כמובן שאני לא בהריון. חוץ מזה אני מרגישה טוב, אין חום או כל דבר אחר. מה יכולה להיות הסיבה לזה?
ד``ר מוחמד מסארוה15/01/2019הי
יש הרבה סיבות מחייב הקצבה ועד עצלנות קיבה (גסטרופרזיס).
יש לעשות גסטרוסקופיה ולפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)