מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בקיבה ללא h.pylori ומיצי מרה בקיבהמרק19/09/2016
שלום רב מאוקראינה,
לפני כ-4 שבועות חשתי תחושת כובד באיזור הקיבה, יותר במהלך שעות היום וכמעט ולא בשעות הלילה. כשאלכתי, בד״כ חשתי הקלה.
ביצעתי בדיקה אנדוסקופית בה נצפו מיצי מרה בכמות מתונה/בינונית בקיבה והאדמה (erythema) מתונה/בינונית של האיזור האנטראלי של הקיבה. התריסריון ויתר הקיבה היו תקינים.
עשיתי גם 2 בדיקות ל-h.pylori (במהלך האנדוסקופיה ובדיקת דם), ללא ממצא חיובי, בדיקת דם כללית (ללא בעיות) ואולטרסאונד של כלל מערכת העיקול. הכל תקין, כעקרון, למעט הקביעה כי תוכן הכיס נוזלי אך ישנה הצטברות וישנה התקשות של דפנות הכיס (אך אין התעבות). לפני כ-5 חודשים עשיתי אולטרסאונד מסיבה אחרת וגם אז היו בדיוק אותם ממצאים בכלל ובפרט לגבי הכיס המרה.
לפני כשנתיים, כשעוד הייתי בארץ, חשתי תחושה דומה באיזור הקיבה ועשיתי בדיקת נשיפה ל-h.pylori אשר גם היא היתה שלילית. אז, התחושה חלפה כעבור שבועיים לערך.
עוד אציין שלפני מספר שנים מסיבות לא ידועות התחלתי לסבול מרגישות ללקטוז, פרוקטוז וכד׳, הרגישת לכלל המאכלים המשתייכים לקבוצת ה-fodmap.
כרגע אני ממשיך להרגיש כבדות מסוימת בקיבה וכאב קל בלחיצה במרכז הבטן או מימין, מתחת לצלעות. אינני מעשן ובסה״כ אוכל תזונה מאוזנת, ללא מאכלים חריפים, לא שותה אלכוהול. כבר שנים אני נוטל nsaids מספר פעמים בחודש (3-4), 400-600 מ״ג בכל פעם, נגד כאבי ראש. בתקופה האחרונה שתיתי הרבה קפה, גם על קיבה ריקה. לא סבלתי ממצב סטרס שאני יכול להעיד עליו. לא יכול להצביע על משהו ספציפי שיכול היה לגרום לבעיה הזו.
הרופאים כאן באוקראינה המליצו ליטול ppi ותרופות לזירוז הפרשת מיצי מרה. לא קיבלתי הפניה לבדיקות אחרות שכן כמעט ולא עושים כאן בדיקות אחרות וצריך לנסוע לשם כך לעיר אחרת.
אודה על המלצתך אילו בדיקות עלי לעשות ותרופות מאילו סוגים כדאי ליטול.
בברכה
מרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה ללא h.pylori ומיצי מרה בקיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/09/2016לא ברור לי במדויק ממה אתה סובל כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה
מרק22/09/2016שלום, תודה על המענה.
הבעיה לא נתפרה - אני ממשיך לסבול מכאב קל בקיבה. משהו אינו כשורה עדיין. כנראה הדלקת בקיבה עודנה בעינה.
אילו בדיקות לעשות, מעבר למה שעשיתי, כדי להגיע לאבחנה ברורה באשר לסיבה לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה אשמח לקבל תשובה במהרה מפחדתליאל18/09/2016
ם אני בת 26, ביום שישי הייתה לי עצירות ולא הצלחתי להוציא יציאה אך ראיתי שעל האסלה יש דם שהשפריץ (לא בכמות גדולה), ועל נייר הטואלט, אתמול שוב ניסיתי לעשות יציאה היא הייתה קשה במיוחד ועד שהיא יצאה היא הייתה מלווה בדם, וגם בנייר הטואלט. לעיתים יש אי נוחות מקומית באיזור אבל לא מעבר. מפחדת עד מאוד שיש לי משהו מסוכן בגילי.. האם זה ייתכן ? מה אפשר להבין מהתיאור ? הולכת לרופאת משפחה להמשך מעקב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה אשמח לקבל תשובה במהרה מפחדת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/09/2016אני מניח שהעצירות והצואה הקשה פצעה את המעי הסופי וגרמה לדימום. יש לרכך את הצואה ואם הכל יחזור לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפי הטבעת מרמז על סרטן?ליאל16/09/2016
, בריאה בדרך כלל. אתמול היה לי דחף להכנס להתפנות, לחצתי על מנת להוציא את היציאה אך ללא הצלחה. לאחר מכן הבחנתי שיש טיפת דם על האסלה, ועל נייר הטואלט וטיפה על התחתון. בדקתי מה מקור הדם הוא מפי הטבעת. צבעו היה אדום כדם טרי. ישנה תחושה קצת של אי נוחות באיזור אך באופן נסבל. מה הסבירות שזה מרמז על סרטן? כמו כן, זהו אירוע חד פעמי הדימום היה מועט ולא חזר על עצמו שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בפי הטבעת מרמז על סרטן? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/09/2016יש סיבות רבות לדם בצואה מטחורים , פוליפים ועד לתהליכים גידוליים. פני לגסטרואנטרולוג לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עצירות כרונית והטיפולנינה12/09/2016
שלום.בת 85.במשך שנים אני סובלת מעצירות כרונית,השתמשתי בסלק ושזיפים מיובשים ביומיום וזה די עזר לי.
מזה כ10 ימים יש לי עצירות : תחילה השתמשתי בסירופ אבילק (ללא הצלחה ) ונרות גליצרין 0גם ללא הצלחה ) ,כעבור 5 ימים החלטתי להשתמש בחוקן גליצרין (בהשפעה סבירה ). עברו כ4-5 ימים מאז שימוש בחוקן (כפי שציינתי קודם סך הכל העצירות נמשכת כ 10 ימים ). אבילק לא עוזר. אני שותה הרבה מיים,החלתי להשתמש בסירופ אל צירות במינון 2-3 כפות פעמיים ביום. עדיין ללא השפעה. ללא בחילות והקאות,יש הרבה גזים.
שאלה : כמה זמן אמור לעבור עד שירופ אל עצירות יתחיל לעבוד במינון של 2-3 כפות פעמיים ביום?
התור לרופא גסטרו נקבע לעוד שבועיים,תור לרופא משפחה נקבע לעוד 4 ימים .אני מודאגת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על עצירות כרונית והטיפול - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/09/2016מציע שתחכי לשני הייעוצים הנ"ל ומכיוון שהתלונות נמשכות שנים קרוב לוודאי שאין בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלחת זכוכית שנשברה והיה עליה מזוןאיציק04/09/2016
שלום
היום אחר הצהריים גיליתי שבצלחת זכוכית אשר חיממתי בה היום פעמיים, מזון במיקרו, חסרה בשולי הצלחת ,בהיקף, חתיכת זכוכית שכנראה התפוררה, הבחנתי בזה רק כששטפתי את הצלחת, ואינני יודע מתי הצלחת נשברה, ואני בחשש שאולי השבר חדר למזון שאכלתי, כייצד אוכל להיות בטוח שלא בלעתי את השבר ? שיתכן והתערבב במזון
מה עשוי לקרות במידה וכן, מה ארגיש ומה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלחת זכוכית שנשברה והיה עליה מזון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016לא יודע על דרך לוודא שלא אכלתה.
אם מדובר על רסיסים נקווה שהם יתערבו בצואה והכל יעבור בשלום.
בכל בעיה הקשורה לבטן וליציאות שתצוץ בזמן הקרוב פנה רופא או מיון ונקווה שהכל יעבור ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות לאחר יציאה אוליתולעיםורד01/09/2016
לאחר יציאות , בניגוב בנייר יוצאות נקודות שחורות
יבשות בגודל כזה ,,, (טיפה יותר גדולות ) אני לא אהיה בארץ חודש האם אפשר לחכות ? או רצוי ללכת לרופא אני באיטליה .
בת 58, בריאה בדרך כלל . לפני כחודש היה לי איזה זיהום בקיבה ולקחתי אנטיביוטיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות לאחר יציאה אוליתולעים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות שחורות לאחר יציאה אוליתולעים - תגובה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016אם על הצואה נתן כנראה לחכות עד תום החופשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות מפעם לפעמיים ביוםציפי31/08/2016
שלום וברכה,
אני בת 35 ובמשך שנים רבות היתה לי יציאה פעם ביום.
אני בריאה בדר"כ ב"ה פרט לברזל נמוך.
לאחרונה, בשבועיים האחרונים התחילו לי יציאות פעמיים ביום, מדובר ביציאות תקינות ובאותה כמות כל פעם, ז"א ביחד זה כמות כפולה מפעם אחת שהייתי רגילה.
ואני חוששת קצת, האם קורה איזה שינוי בגוף שלי? וממה זה יכול להיגרם?
השאלות שלי מאחר ולא עשיתי שינוי בארוחות שלי לא בכמות ולא באיכות, אני אוכלת אותו דבר ובשעות פחות או יותר קבועות כבעבר, אז מה קרה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ביציאות מפעם לפעמיים ביום - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016האם יש שינוי אחר כמו עבודה, שינה, התרגשות וכד,.האם יש שינוי באופי היציאה, מרקם, צף על המים ועוד? האם יש משהו אחר במצבך הכללי שמפריע לך לאחרונה. אם ימשיך פני לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטן עליונה ובטן נפוחהקרן30/08/2016
בעקבות כאבי בטן עליונה ,בטן נפוחה מאד לאחר שתיה או אכילה, תחושת כאבי כמו כשרעבים,כאבים שמקרינים לכתפיים ולגב עשיתי בדיקת גסטרוסרופיה לא נמצא חיידק הליקובטר או ממצאים שמצדיקים את הכאבים.קיבלתי פנטומד 40 מג הכאבים קצת פחתו אבל עדיין בטן מתנפחת מיד אחרי אוכל ושתיה תחושת צריבה ורעב למרות שאני לא רעבה.אני צריכה לחכות לתור עם הרופא ומאד מודאגת קראתי שזה יכול להיות כיס המרה אן הכבד
תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטן עליונה ובטן נפוחה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016פחות נראה כיס מרה או כבד. פני לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת שנמשכת כחודשיים למרות טיפול בלוסקשלום30/08/2016
שלום, אני בן 67 סובל לאחרונה מצרבת המוקלת אחרי ארוחה. קולונוסקופיה תקינה לפני חצי שנה. גסטרו ביוני 2014 עם אודם קל באנטרום. פתולוגיה גסטריטיס כרונית קלה. אולטרה סאונד בטן לפני חודשיים תקין מספר חודשים חש כאב אפיגסטרי למרות טיפול בלוסק. מה זה יכול להיות? תודה, שלום.
כמו כן אני מקבל אספירין באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת שנמשכת כחודשיים למרות טיפול בלוסק - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016נתן להחליף לנקסיום. יתכן ומדובר ברפלוקס לא חומצי. פנה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בפי הטבעת ובאזור החיץ לכיוון שק האשכיםעדי28/08/2016
שלום רב,
סובל מ 2 בעיות שמאוד מפריעות:
1. גירוד באזור בין פי הטבעת לשק האשכים, בעיקר לאחר הזעה, התרגשות מינית וכד'.
יוצר גירוד עד להופעת דימום קל.
2. במשך היום או לאחר ביקור בשירותים, גרוד בתוך פי הטבעת/המעי.
נבדקתי במהלך בדיקות סקר - לא סובל מטחורים, הומלץ להשתמש במשחה שאיני זוכר את שמה.
אודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 44
עדי29/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד בפי הטבעת ובאזור החיץ לכיוון שק האשכים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016הגירוי בין פי הטבעת ושק האשכים תלוי כנראה בהזעה ונסה לפתור זאת עם פד , תחתון מתאים וכו.
גרד בפי הטבעת יכול להעיד על תולעים. בדוק וטפל בעזרת גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצבע צהוב, האם הצבע קובע ?לוגי24/08/2016
בן 58
צמחוני
רזה
עוסק בספורט
לא שותה אלכהל
מעשן
בימים האחרונים צואה בצבע צהוב
גודל רגיל
רך
(לפני הארוע הנ"ל שבועיים של גללי עזים בצבע תקין מרקם רך)
ריח סביר
לא נמרחת( 2 ניגובים ויצאתי לדרך)
לחמית העין בצבע סטנדרטי
צבע העור לא השתנה
תאבון סביר
משקל יציב
עיפות מעל הממוצע ( אצלי )
מצב רוח סביר עד גבה גלי
שתן שקוף
מאין צריבה קלה באמצע הבטן העליונה טיפה כאב באכילה וטרום אכילה
שימוש ב - zantac נוזלי מעלים ת׳כאב ואת האי נוחות
ולאחר שהרבתי באותיות לא תיתן לי איזה צפירת הרגעה??
ותגיד לי שאין לי מה להכנס לחרדת ההיפטיטיסים ו/ או משהו חמור יותר( גם לא בא לי להיות חבר בנבחרת הצליאק )
בתודה מראש
לוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה בצבע צהוב, האם הצבע קובע ? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016תיאור מרתק.
צבע הצואה מושפע ממספר גורמים. שינוי יכול לגרום שינוי צבע וקונסיסטנציה (מרקם). לא נראה שיש בעיה בהפרשת מרה או עודף שומנים שלא נספגו שיכולים לשנות את צבע הצואה. עקוב ואם יהיו שינויים נוספים פנה לרופא משפחה או גבטרואנטראולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז ורגישות ללקטוז - תרופה שעשויה להקל על הכאבים והעצירותגילה23/08/2016
שלום רב, אני בחורה בת 23 שנים סובלת כבר ארבע שנים ממעי רגיז ורגישות ללקטוז. זה מתבטא אצלי באי התרוקנות עד הסוף, עצירויות, וכאבי בטן. קופא גסטרולוג עשה לי קולונוסקופיה קצרה והכל תקין. הלכתי לדיאטנית שהרכיבה לי תפריט וזה לא עזר. כואבת לי הבטן כל מה שאני אוכלת. כמו כן נעשה בירור mri למחלת אאנדומטריוזיס והכל יצא תקין. כמו כן עשיתי מספר טיפולי ביפידבק אגני שגם לא עזרו. שאלתי היא האם אין תרופה למעי הרגיז שיכולה לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז ורגישות ללקטוז - תרופה שעשויה להקל על הכאבים והעצירות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016פני לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת המוקלת אחרי ארוחה למרות טיפול בלוסקשלום22/08/2016
שלום,
אני בן 67 סובל לאחרונה מצרבת המוקלת אחרי ארוחה.
קולונוסקופיה תקינה לפני חצי שנה.
גסטרו ביוני 2014 עם אודם קל באנטרום. פתולוגיה גסטריטיס כרונית קלה.
אולטרה סאונד בטן לפני חודשיים תקין
מספר חודשים חש כאב אפיגסטרי למרות טיפול בלוסק.
מה זה יכול להיות?
תודה,
שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת המוקלת אחרי ארוחה למרות טיפול בלוסק - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016פנה לגסטרואנטרולוג לבירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי אשה בת 63, איבוד משקל רב- כ-30 אחוז ממשקל הגוףשי זיו18/08/2016
שלום
אמי בת 63 סובלת בעיקר בבקע סרעפתי ופיברומאלגיה ועוד (בין השאר גם סכרת)
מתחילת השנה היא איבדה כ30% ממשקל הגוף שלה, כעת שוקלת 38 ק"ג בלבד,
רופאה תזונתית הגדירה אותה במצב של סכנת חיים לפי BMI ולפי תוצאות של בדיקות שונות.
היא עברה עשרות בדיקות, נפגשה עם כמה ממומחים, אפילו התאשפזה בבי"ח פיסיכאטרי, ניסתה תרופות לבקע וכן תרופות פסיכיאטריות (סירוקאל וכו').
סובלת מכאבים בכל הגוף, חוסר שינה, לא יכולה לאכול ורק ממשיכה לאבד משקל.
לא מסכימים לאשפז אותה כיוון "שלא נשקפת סכנה מיידית לחיים שלה" לטענתם, כמו כן רופא המשפחה לא נותן הפניה לניתוח לבקע הסרעפתי כיוון שלטענתו הירידה במשקל אינה נובעת מזה אלא ממשהו אחר (אבל הוא לא יודע ממה.)
אנחנו הבנים שלה מאד דואגים לשלומה, ואנחנו עובדי עצות, לא יודעים למי עוד ניתן לפנות.
היינו גם במחלקה "פנימית מייעצת" אבל הפנו אותה למחלקה פסיכיאטרית במקום (שם היא שהתה קרוב ל-3 שבועות והמצב רק החמיר)
אנחנו מאד חוששים לחייה, האם לא כדאי לבצע ניתוח לטיפול בבקע הסערפתי אפילו אם יש סיכוי קטן שזה יכול לעזור? איך ניתן להכריח את הרופא לתת הפניה לניתוח שכזה?
לאן עוד אפשר לפנות?
מצורף חלק מהפניית רופא המשפחה בו מתואר בתמצית את הבעיות הרפואיות / בדיקות שנעשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי אשה בת 63, איבוד משקל רב- כ-30 אחוז ממשקל הגוף - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016לא נתן לקבל יעוץ במסגרת זו. לא נראה לי שהבקע הוא הבעיה. ירידה שך 30% במשקל דורשת בירור והתערבות ולא צריכה להדחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ודלקת, האם אפשר לדעת היכן הדלקת לפי ערכים אלו?עדי פ18/08/2016
שלום, עשיתי בדיקות דם והרופאה אמרה שיש דלקת. חזרתי על הבדיקות שוב, האם לחזור לרופאה במיידי או שאפשר לחכות עד ראשון? כמו כן, האם אפשר לדעת איפה הדלקת/ זיהום והאם לקחת כדורי ברזל בינתיים יעזור (תשושה בימים האחרונים)?
תודה.
הערכים הלא תקינים:
FERRITIN 10.2
iron 27
ALBUMIN 52.3
GLOBULIN ALPHA-1 7.3
GLOBULIN ALPHA-2 15.4
HB 11.3
HTC 35.4
HYPO 7.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 24
עדי פ18/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם ודלקת, האם אפשר לדעת היכן הדלקת לפי ערכים אלו? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/09/2016פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)