שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינה
    09/05/2010

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת 7, לפני כ-8 חודשים יצא לביתי בעין גולה מתחת לריסים, נפוחה בצבע אדום,כשנוגעים ממש אפשר להרגיש את הג'ולה, הרופאין המליצו לי קומפרסים חמים או ניתוח.
    עכשיו אחרי כל אותם חודשים של ניסיון לרפא את זה נהיה לה גם בעין השניה.
    בעין השניה זה קצת אחרת, יותר פנימה והפעם זה מפריעה לה לראיה.
    יכול להיות שזה חיידק/וירוס, האם ניתוח יעזור וירפא את זה סופית ? יש עוד תרופות סבתא כאלו או אחרות שאפשר להמליץ לי ? אנחנו חסרי אונים וביתי מצוברחת מאחר וזה משפיע לה על הלימודים, כל הזמן שואלים ואומרים לה שיש לה שעורה וזה מעליב אותה.
    אנא עזרו לי. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרינה

ד''ר חיה מורורי כץ
    10/05/2010

מה שאת מתארת אכן מתאים למה שמכונה "שעורה" או כלזיון בשפה הרפואית. יש אנשים שיש להם נטיה להופעה של שעורות , ללא סיבה ברורה.
    ברוב המקרים זה נספג מעצמו לפעמים אפילו לאחר מספר שבועות עד חודשים.
    הטיפול המקובל הינו אכן של קומפרסים חמים מספר פעמים ביום ונסיון טיפולי במשחה בלילה לפני השינה. בנוסף כדאי לעשות ניקוי יומיומי של העפעפיים לפחות פעם ביום לפני השינה , קיימים מספר תכשירים לכך , כמו אייקר (EYECARE) של ד"ר פישר או ליד קר (LID CARE).
    במידה וטיפול זה לא עוזר אפשר לטפל ע"י הזרקה מקומית של סטרואידים לשעורה עצמה או בשלב אחרון ניתוח. כדאי לגשת לרופא עיניים ולהיות במעקב ולדון איתו לגבי האופציות הטיפוליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו