מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרינה09/05/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 7, לפני כ-8 חודשים יצא לביתי בעין גולה מתחת לריסים, נפוחה בצבע אדום,כשנוגעים ממש אפשר להרגיש את הג'ולה, הרופאין המליצו לי קומפרסים חמים או ניתוח.
עכשיו אחרי כל אותם חודשים של ניסיון לרפא את זה נהיה לה גם בעין השניה.
בעין השניה זה קצת אחרת, יותר פנימה והפעם זה מפריעה לה לראיה.
יכול להיות שזה חיידק/וירוס, האם ניתוח יעזור וירפא את זה סופית ? יש עוד תרופות סבתא כאלו או אחרות שאפשר להמליץ לי ? אנחנו חסרי אונים וביתי מצוברחת מאחר וזה משפיע לה על הלימודים, כל הזמן שואלים ואומרים לה שיש לה שעורה וזה מעליב אותה.
אנא עזרו לי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינה
ד''ר חיה מורורי כץ10/05/2010מה שאת מתארת אכן מתאים למה שמכונה "שעורה" או כלזיון בשפה הרפואית. יש אנשים שיש להם נטיה להופעה של שעורות , ללא סיבה ברורה.
ברוב המקרים זה נספג מעצמו לפעמים אפילו לאחר מספר שבועות עד חודשים.
הטיפול המקובל הינו אכן של קומפרסים חמים מספר פעמים ביום ונסיון טיפולי במשחה בלילה לפני השינה. בנוסף כדאי לעשות ניקוי יומיומי של העפעפיים לפחות פעם ביום לפני השינה , קיימים מספר תכשירים לכך , כמו אייקר (EYECARE) של ד"ר פישר או ליד קר (LID CARE).
במידה וטיפול זה לא עוזר אפשר לטפל ע"י הזרקה מקומית של סטרואידים לשעורה עצמה או בשלב אחרון ניתוח. כדאי לגשת לרופא עיניים ולהיות במעקב ולדון איתו לגבי האופציות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)