תרופה להתדרדרות בראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה להתדרדרות בראייה
    מיכל
    13/06/2011

איך יודעים אם התרופה לונסנטיס מתאימה לסבתא שלי או לא?
    היא עברה טיפול לייזר בתחילת הנסיגה בראייה (סובלת מהתדרדרות בראייה בעקבות רטינופטיה סכרתית) ולאחר מכן טופלה באווסטין, עדיין אין שיפור..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה להתדרדרות בראייה

הוספת תגובה

• תרופה להתדרדרות בראייה - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    14/06/2011

שלום ליאור! לא ברור לי ממה שכתבת מה הסיבה לירידה בראיה? האם זה עקב בצקת במקולות (מרכז הראיה) על רקע רטינופתיה סכרתית?
    אם אכן הבעיה היא הבצקת , לפי מחקר חדש שיצא לאחרונה הטיפול המומלץ כיום הינו הזרקות לעין של לוסנטיס או אבסטין. יש צורך בדר"כ במספר די גדול של הזרקות , אפילו מעל 20 הזרקות כדי לטפל בבצקת ולשמר את אפקט הטיפול.
    המחקר נעשה על לוסנטיס , אולם לפי הניסיון בקליני , קרוב לודאי שהאפקט של שתי התרופות די דומה.
    בדר"כ מקובל להתחיל טיפול באבסטין , ואם למרות מספר זריקות אין השפעה , שוקלים מעבר ללוסנטיס.
    אני ממליצה שתשוחחו בעניין אם רופא העיניים המטפל של סבתך שמכיר את הנתונים שלה טוב ויכול ליעץ לגבי המשך הטיפול. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו