מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטיחות במטבחבת שבע09/01/2012
יש לי ילד בן שנתיים בבית, ואנחנו חושבים לקנות טוחן אשפה.
האם זה מסוכן? איך אפשר לגונן על הילד מפניו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות במטבח - תגובה
חיים זייד09/01/2012היי
טוחן האשפה נמצא בד"כ בכיור ,, הוא בהחלט מסוכן עם לא מפעילים אותו לפי ההוראות ,
אני ממליץ לך להתייעץ עם החברה ממנה את רוכשת את הטוחן אשפה ,
יש להם ניסיון ועצות איך למנוע תאונות שכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת רגליים למתעלפיםקרן29/12/2011
זה באמת עוזר או שזה תרופת סבתא?
אם מדובר בעלפון בגלל סוכרים, או שוק, או חוסר בתזונה...חום גבוה
זה באמת עוזר?
יש פה ויכוח...תודה למומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת רגליים למתעלפים - תגובה
חיים זייד01/01/2012היי רון
התעלפות קלאסית שנקראת גם סינקופה (פ דגושה) נובעת מירידה פתאומית של לחץ דם
שיכולה להיגרם מצום, איבוד נוזלים , ירידה ברמת סוכר, בהלה , בשורה רעה, וכיו"ב ונמשכת בדכ 20-40 שניות ,,אי הגעת דם\חמצן למוח ולו לזמן קצר ביותר גורמת להתעלפות\איבוד הכרה זמני ,
הטיפול הוא אכן הרמת רגליים לזווית של 30 מעלות כדי להגביר את זרימת הדם מהפריפריה לכיוון המוח ,
ברוב המקרים המתעלפ\ת פותחים עיניים ורואים מסביבם 30-40 פרצופים דואגים (וזה עושה להם חשק להתעלף לעוד 20 שניות)
אבל ברצינות אין לשפוך מים או לסטור ,
חשוב מאוד לתחקר את המתעלפים האם זה משהו חד פעמי או תופעה חוזרת .,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס עזרה ראשונהאדם29/12/2011
היי
אם עברתי קורס עזרה ראשונה בארה"ב, האם אני יכול להתנדב במד"א ללא קורס או שעליי לעשות את הקורס שלהם בכל זאת? יש לי תעודה משם ועשיתי את הקורס ההוא לפני כשנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס עזרה ראשונה - תגובה
חיים זייד01/01/2012הקורס בארה"ב יעזור לך מאוד אבל.....תצטרך לעבור גם קורס מקומי של מד"א ,
כי הנוהלים הם שונים ומחייבים לימוד ספציפי,
כך שהחלק המקצועי יהיה לך קרוב לוודאי קל הנוהלים לא כל כך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על היררכיה בצוותי מדארועי21/12/2011
שלום .
רציתי לשאול על ההיררכיה בתוך צוותי מד"א.
האם בצוות אמבולנס רגיל (לבן) שבו יש למשל :
חובש רפואת חירום - נהג
חובש בכיר (עם פס כחול) בלי רישיון נהיגה - כמלווה.
ומתנדב נוער .
מי יהיה "מפקד הצוות" : החובש הרגיל שהוא בעל רישיון נהיגה לרכב ביטחון,
או החובש הבכיר (עם הפס הכחול על השרוול) שאין לו רישיון לאמבולנס ?
איך זה עובד במצבים כאלה?
בעצם, יכול להיות מצב שיתנו למישהו לעשות קורס חובשים בכירים, בלי שיש לו רישיון לאמבולנס, או בכלל רישיון נהיגה כלשהו ? (כמו המצב אצלי - שאין לי רישיון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה מראש- כמובן
רועי21/12/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רועי
חיים זייד21/12/2011ההירכריה במד"א בנויה אכן לפי הדגות והפסים על השרוול,
ויחד עם זאת בעל הניסיון הטיפולי הרב יותר הוא יהיה ראש הצוות,
הדברים האלה אמורים להיסגר בתחילת משמרת ,
להגיד לך בדיוק איך זה עובד זה קשה כי הרי מדובר בבני אדם עם "אגו:" ,
ולכן חייב להיות סנכרון בין אנשי הצוות שאם לא כך זה בלאגן ,
לכן רישיון זה חשוב והשאיפה שלכולם יהיה רשיון לאמבולנס,
אבל מי שאין לו ונחשב למקצועי ורציני יקבל גם ללא מסמך כתוב את הרשות לנהל,
ראש צוות הוא זה שיכול להפעיל את הצוות בצורה יעילה ומקצועית ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפרט קצת ...?
רועי21/12/2011תודה על התשובה.
תוכל לומר לי אולי :
מי מחליט על ראש צוות ? האם זהו ועד הסניף, או משהו שנסגר בין אנשי הצוות בתחילת המשמרת על פי האסרטיביות שלהם? או שיש איזה נוהל רישמי להסמכת ראשי צוותים בתחנות ?
וגם -
מה המשמעות של הדרגות?
האם חובש מתחיל (נניח שסיימתי קורס 160 חובשי רפואת חירום) מקבל דרגה כזאת של כתף?
אני שואל כי ראיתי כל מיני בנות שירות וצעירים עם פס אפור של חובשים אבל בלי דרגות. אז מי אמור לקבל דרגות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר גם איזה טיפ ?
רועי21/12/2011אני בתחילת קורס חובשים מתנדבים
איך לומדים לנהל צוות ? הרי בקורס מלמדים רק עזרה ראשונה ? איך אפשר להתאמן בלהיות מנהיגותי וסמכותי ? נולדים עם זה או שיש דרכים לתרגל התנהגות כזאת ?
מה דעתך ?
זה מאד חשוב לי אבל אין לי ניסיון בקטעים האלה (לא הייתי מפקד בצבא או משהו כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר גם איזה טיפ ? - תגובה
חיים זייד21/12/2011את המנהיגות רוכשים עם הניסיון והשנים, ו ...או נולדים עם זה
חייב להיות למנהיג באשר הוא את היכולת להנהיג,
כשאתה נכנס למשמרת אתה בדכ יודע אם מי אתה עובד ,
ואם זה אכן כך אתם מחליפים כמה מילים תוהים זה על קנקנו של זה ,
ומתחילים להתגלגל ,
ברוב המקרים בעל הנסיון הוא גם ראש הצוות ,
אתה בתחילת הדרך לכן חשוב שתצא לנסיעות כמתנדב השתדל להביט מהצד איך הדברים מתנהלים,
מקרה ועוד אחד ועוד.....יתנו לך כלים להבין אם מי יש לך עסק,
אינני יודע מי המדריך שלך בקורס אבל יש פרק חשוב בקורס שנקרא עבודת צוות ,
יש מדריכים שנותנים לנושא הזה משקל חשוב,
כי העבודה במדא בנויה כולה על עבודת צוות ,
ואם אין לך אינטרקציה \יכולת לעבוד בצוות מדא הוא לא המקום בשבילך ,
לא צריך להיות היסטרי ולחשוש ,יכול בהחלט להיות שבהתחלה תרגיש מעט לא בטוח ,
אבל ככל שתעשה יותר משמרות והחיידק הזה יזרום בעורקך תקבל גם ניסיון,
אל תתעסק בזה בשלב הזה תן לקורס להתגלגל ולכשתגיע לפרק של עבודת צוות תוכל לראות מה מקומך ,
בקורסי פרמדיק (אני מתאר לעצמי שגם בקורס חובשים)יש תרגול קבוצתי מקבלים סצנריו מסוים וכל פעם משתנה ראש הצוות והוא אמור להפעיל את אנשי הצוות שלו זה צוות של 3-4 שמתרגלים את נושא עבודת הצוות ובבחינה אתם נבחנים ביכולת שלכם לעבוד כצוות ,
אחרי 2-3 תרגולים כאלה תוכל לדעת מה מקומך בכלל ובצוות בפרט.
עוד נקודה חשובה מדא מורכב מעמך ישראל לכן חשוב שלפחות בהתחלה אל תנסה לדחוף ולהידחק היות ואתה עלול לדרוך לאנשים על יבלות ,
והם יזכרו לך את זה להרבה זמן,
אם הפכת להיות "מסומן" אתה בבעיה ,
לכן עבוד עם הראש ולא עם הבטן , פתח עיניים בדוק את משחקי הכוחות בתחנה או בקורס,
אם מי כדאי להתעסק ואם מי לא ,
כל היתר יבוא מעצמו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, אז
רועי21/12/2011נשמע שמד"א דומה לצה"ל בקטע הזה... המקצועיות אולי חשובה במידה מסוימת, אבל בלי יחסי אנוש טובים לא מגיעים לשומקום ...
אם לדבר בכנות אז זה קצת מאכזב אותי לשמוע, כי בהתחלה חשבתי שבמד"א יותר בודקים את היכולת הרפואית והמקצוענות נטו (כמו בבית חולים שם יש לך לפעמים רופאים אנטיפתיים שיכולים להתקדם בזכות המקצועיות בלבד) , בלי כל הפוליטיקה שיש בחברות רגילות ...
אבל מה לעשות... זה החיים... :)
אולי עוד 2 שאלות קטנות אגב קטנה על הדרך... אם כבר אנחנו מתכתבים פה:
1. אתה חושב שיש עדיפות לעשות משמרות לילה בהתחלה, כי בלילות ממה שהבנתי יש רק חובש וחובש מלווה בלי נוער, ואז אפשר ללמוד וגם להתחבר יותר טוב עם החובשים הבוגרים בתחנה (8 שעות עם בנאדם אחד זה המון זמן לפתח יחסים טובים, אני מכיר את זה משמירות בצבא) ?
2. ואם מדברים על שיבוצים - אז עדיף בשלב ראשון לשאוף להיות באמבולנס לבן שיש בו פרמדיק שהוא יותר מקצועי , ואז יותר לומדים?
או שעדיף עם חובש-נהג, שהוא אולי פחות מקצועי מבחינת הידע, אבל יתן לי לעשות יותר פעולות ולהשתפשף בתכלס?
מה דעתך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, אז - תגובה
חיים זייד22/12/2011לגבי משמרות בלילה ובכלל
לפי דבריך אתה הולך להיות ממורעלי מדא, זה טוב אבל במידה ,
אני חושב שחשוב להיכנס לזה נכון , זה אומר שלילה זןהי משמרת שיש בה יותר אינטימיות מה שמאפשר לך לעיתים (תלוי עם מי) ליצור קשרים טובים יותר,
המשמרות ביום הם לחוצות יותר ולכן אין זמן לדיבורים,
יש למשמרות בלילה יתרונות וחסרונות במיוחד אם יש לך יום למחרת יום עבודה או לימודים,
לכן ראשית בנה לך סדר יום שיתאים לך מדא זה חשוב אבל....
עשה קצת עבודת הכנה תעשה סיבוב של משמרות עם כל מי שאפשר וציין לך אם מי היה לך כיף לעשות משמרת או יותר נכון אם הצלחת ליצור שפה משותפת,
מרגע שתהיה לך רשימה כזו צא לדרך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ,
רועי22/12/2011שוב, תודה על התשובות.
וגם תודה על הדאגה.... :) נראה לי שאני לא אאבד את הצפון בגלל משמרת אחת בשבוע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס עזרה ראשונה באילתעינת08/12/2011
שלום שלום
מישהו יכול בבקשה להמליץ על קורס עזרה ראשונה באילת?
מהו המוסד המומלץ והמוכר ביותר?
אתם יודעים גם איזו הכשרה צריך על מנת להדריך טיולים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס עזרה ראשונה באילת - תגובה
חיים זייד08/12/2011לאילתית שלום
שלב א בדקי במד"א אילת ,
במידה ואין שם חפשי שרותי אמבולנס פרטי בד"כ יש להם מידע על קורסים,
שלב ג במידה ולא תמצאי ותוכלי לארגן 10-15 איש ניתן יהיה לקיים כזה קורס אצלכם ...באילת ,
שלב 4 לעיתים ניתן לבדוק בבתי ספר שם מתארגנים קורסים של מ החינוך ,
אולי תוכלי להשתלב בקורס כזה,(לא מבטיח)
בקיצור יש לך עבודה לשבועיים הקרובים.
אשר להדרכת טיולים מדובר בד"כ על קורס 22 ש. ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק מחומציות בקיבהשירי04/12/2011
שלום,
לאבי קורה לפעמים שהוא נחנק כתוצאה מאכילת מזון חומצי כמו עגבניות וכו'.
רופאים אמרו לו שאין ממש לעשות בעניין.
אך מה עושים ברגע שזה קורה? הוא נחנק ונאנק וחווה קשיים בנשימה.
מיותר לציין שזה מפחיד נורא.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק מחומציות בקיבה - תגובה
חיים זייד04/12/2011אביך סובל מריפלוקס
זה תופעה ידועה בה תוכן הקיבה עולה כתוצאה מבעיה ב"שוער" שבין הקיבה לוושט ,
זה מוזר שאמרו לאביך ....שאין מה לעשות , אגב הוא סובל גם מעודף משקל??
ראשית חשוב לשמור על דיאטה ומשמעת עצמית ,ולא לאכול דברים שמגרים את הקיבה , ולא לאכול ארוחות כבדות לפני שהולכים לישון ,,
שנית יש לישון גבוהה 2-3 כריות זה מונע את העלאת תוכן הקיבה,
שלישית יש ללכת לגסטרו ולהיתייעץ ישנן כדורים שמסייעים בהורדת החומציות,,
זה נושא כבד מידי כדי להשאיר אותו ללא טיפול, ובהנחה שאבא שלך חשוב לך קבעי לו תור "אתמול" ואל תעזבי את זה ליד המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות בקיבה
מתן15/12/2011הוא עשה לפני כמה שנים אחרי איזה אירוע חנק רציני כל מיני בדיקות.
ביניהן גם גאסטרו. הוא לא סובל מעודף משקל, והוא בדרך כלל בן אדם בריא.
נתנו לו כדורים נוגדי חומציות.. אבל לא תמיד כשהוא אוכל משהו ספיציפי, כמו עגבניות זה קורה. לפעמים זה קורה והסיבה לא ברורה.
שוב, ברגע שזה קורה, איך אפשר לשחרר את תחושת החנק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות בקיבה - תגובה
חיים זייד16/12/2011היי שירי
כפי שכבר כתבתי לך
לאביך יש בעיה שברוב המקרים ניתנת לפתרון,
דווקא כשאת כותבת שהוא אוכל עגבניות שהם חומציות מאוד,
הוא כנראה מגרה את מיצי העיכול,
בכל מקרה הפתרון חייב להמצא בהתייעצות עם רופא,
זה שהוא עבר בדיקות לפני כמה שנים זה לא מספיק,
חייבים לחדש את הבדיקות , בדיקות תרופות ודיאטה עשויים לפתור את הבעיה,
אל תזניחו היות וזה עלול להיגמר.......
פנו לטיפול בהקדם וזה לא הפחדה אלא רצון אמיתי לסייע,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!גלי20/11/2011
צהריים טובים,
אתמול קיבלתי מכה בציפורן (חשוב לי לציין שיש לי בניית ציפורניים מלאכותית)
הציפורן המלאכותית נשברה ונפלה עם הציפורן שלי-ולא מהשורש אלא מהחצי.
זה קרה בצהריים,ירד לי דם וכאב לי בטירוף. בערב שמתי משחת פולידין וחבשתי את המקום..
לפני זמן קצר הורדתי את התחבושת כדי לשטוף את המקום ולמרוח מחדש פולידין אבל מה שקרה זה שהצלחתי להוריד את כל התחבושת מלבד במקום שנוגע ישירות בפולידין ובבשר היכן שנפלה הציפורן...שמתי את האצבע עם פיסת התחבושת הקטנה שדבוקה בכוס עם מים פושרים בערך 5 דקות על מנת לרכך ושאוכל להוריד את התחבושת אך ללא הצלחה.... ולמשוך אותה מהבשר אני לא יכולה כי כואב לי...
בבקשה תגידו לי מה עליי לעשות כדי להוריד את החתיכת תחבושת שנותרה דבוקה לעור כנראה כתוצאה מהדם שהיה והתייבש..וגם כי העור עדיין היה טרי ורטוב... ובבקשה תנו לי טיפים ועזרה שאני אעשה זאת ולא לגשת למרפאה בבקשה בבקשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! - תגובה
חיים זייד20/11/2011וואאו כמה שזה כואב
למיטב נסיוני שימי בקערה מים חמים (רק לא לקבל כוויה- מים בדרגת חום סבירה שנעים להכניס את היד)הוסיפי סבון נוזלי והכניסי את האצבע\יד ל15 עד 20 דק
לאחר כרבע שעה נסי כשהיד במים לקלף את התחבושת , אם לא הולך תני לזה עוד 15 דק נוספות ,
נראה לי שבכל מקרה תצטרכי להגיע למרפאה כדי שעין מקצועית תפקח על זה ....
ע"מ שלא תקבלי זהום ,
שווה גם לחבוש את המקום עם ויטהמרפן זו משחה מעולה שמחטאת וגם בונה תאי עור חדשים .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך..
גלי21/11/2011לאחר קרוב לשעתיים הצלחתי להסיר לגמרי את התחבושת שנדבקה..בטבילה במים חמימים וסבון גוף נוזלי..
לאחר מכן לא חבשתי את המקום כדי שהתחבושת לא תידבק לי שוב למקום וגם כדי שלא תהיה הרבה לחות ושהמקום יתייבש מה שכן אני כל הזמן מורחת משחת פולידין,שהיא אנטיספטית...
פעם אחת במהלך היום אני טובלת את האצבע בכלי חד פעמי עם מים חמימים וסבון.. לאחר שהאצבע ממש מתייבשת אני מורחת את הפולידין... חשוב לי לציין שבמהלך הלילה אני מורחת משחת עיניים שהיא אנטיביוטית..ולא חובשת..
האם מה שאני עושה זה בסדר...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך.. - תגובה
חיים זייד21/11/2011את צריכה להיות זאת שיודעת ,
מה מצב האצבע? מתחיל תהליך ריפוי\הגלדה או שזה עדיין טרי ,אדום כמו בשר חי ??
הפולידין אמור לייבש את המקום ,
ושוב אני ממליץ בחום על הויטהמרפן זו משחה שמחוללת נפלאות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בלחץ דם וטיפול מיידינוח07/11/2011
שלום, לעתים אני חווה ירידה בלחץ דם. רצוי לציין שאני בן 45 ובכושר טוב, ומקפיד על תזונה בריאה יחסית. כל הבדיקות תקינות אז כרגע לא ברור ממה הירידה בלחץ דם.כשזה קורה אני מתחיל להרגיש חולשה ובמקרים נדירים יאני מרגיש את הדם אוזל מהראש וחייב לשכב. הייתי רוצה להיות מוכנה למקרה שזה ימשיך לקרות וכדי שמצבים אלו לא יגרמו למשהו חמור יותר. ותהיתי האם יש משהו שכדאי שתמיד יהיה איתי במידה ופתאום זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בלחץ דם וטיפול מיידי - תגובה
חיים זייד07/11/2011היי
קשה לי להחליט אם זה את או הוא ...אני מקפיד על תזונה ו...הייתי רוצה להיות מוכנה ...
אחת הסיבות לירידת לחץ דם היא גירוי ואגאלי (גירוי של עצב הווגוס שווה קריאה באינטרנט)שיכול להיות מופעל מלחיצה(עצירות) בשרותים , הקאה ועוד ,
לעיתים שינוי חד בתנוחה משכיבה לישיבה או מהזדקפות פתאומית ממצב כריעה ,
פשוט חייבים להיות ערים לדברים הללו ולנהוג בהתאם ,
קצת יותר תשומת לב למה שקורה איתנו ,
מקווה שהלחץ דם שלך תקין לעיתים ממליצים על כוס קפה שמכווץ כלי דם וע"י מעלה את הלחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על התנדבות הנוער במדא?ליאת27/10/2011
רציתי לשאול את מנהלי הפורום שהם עובדים ותיקים או פרמדיקים בפורום .
לאחרונה הזמנו אמבולנס עבור קרוב משפחה , והגיע צוות שממה שהבנתי היה בו חובש אחד , בחור צעיר וחמוד בן 25 בערך, ועוד שלושה ילדים ממש צעירים, שנראו בערך בכיתה י'. מה שנקרא מערים. ..
הילדים נראו מבולבלים וקצת המומים, ניסו לקחת לחץ דם והסתבכו, ובסוף הבחור נהג כל הדרך לבית החולים והילדים ישבו מאחורה איתנו...
המקרה שלנו היה קל, אבל בטח הם מגיעים גם לדברים קשים יותר , תאונות דרכים קטלניות, התקפי לב.... ואז מה?
אישית ממש לא הייתי רוצה שצוות כזה יבוא לטפל בי ובקרוביי במקרה חמור, והבנתי מגוגל שעשיתי שיש במדא המון אמבולנסים שבהם יש בעיקר ילדים שעוברים קורס קצר וחובבני של שבוע שבועיים, ויושבים עם הפצוע מאחורה בזמן שהחובש עסוק בלנהוג.
מפחיד...
גם הבנתי שבאמבולנס אין בכלל ציוד חוץ מחמצן וציוד קיבוע. מאד מינימאלי ....
זה נראה לכם תקין התופעה ? הייתי די המומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם על התנדבות הנוער במדא? - תגובה
חיים זייד27/10/2011היי ליאת
ראשית יש דברים במה שאת כותבת אבל....
השאיפה בד"כ שבאמבולנס יהיו לפחות 2 אנשי צוות, נהג חובש+חובש מלווה ,
אבל לא תמיד זה מתאפשר (בעיות של כח אדם בתחנות מסויימות), וכאן נכנסים לתמונה מתנדבי נוער,
המתנדבים הללו הם בוגרי קורס וחייבים "לשפשף" אותם אין מה לעשות, ולכן הם מצטרפים לנסיעות והחובש נהג אמור לתפעל אותם הוא גם מעביר משוב על כל אחד מהם,
יכול להיותשהם ממש חדשים ועוד טרם התנסו מספיק, כאן החובש\נהג אמור להיכנס לתמונה,
מזווית אחרת צריך להבין שללא התנסות וצבירת ניסיון אין לך צאנס ,ולכן גם רופאים שיורדים למשמרת ראשונה שלהם נראים גם קצת מבולבלים ו...מפשלים,
המנחה שלהם חייב לקחת את המושכות ולהוביל,
מתנבי הנוער חייבים להיות לפחות בהתחלה עם חונכים,
אבל מנסיון שלי כשיש מישהו שיודע להפעיל אותם הם עושים עבודה נהדרת,
ולאט לאט רוכשים נסיון רב ,
ו...משמשים חונכים לחדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תפקידים במד"א לחסרי רישיוןמיכל26/10/2011
שלום,
אני תוהה אם זה המקום לשאול...
רציתי לברר
יש עדיפות למתנדבים במדא עבור כאלה שרוצים להיות בהכרח נהגים (על פני חושבים מלווים) ?
עוד שאלה- חובשת מלווה יכולה להיות מוקדנית או כוננית (ראיתי בפורום אחר שיש תפקידים כאלה.) ?
ומה לגבי התקדמות להיות חובשת בכירה או פראמדיקית ? כלומר לעשות את כל המסלול הזה רק בלי הפרט השולי של רישיון נהיגה לאמבולנס.... ?
בקיצור, כדאי להיות חובשת ללא רישיון נהיגה במדא או שזה כמו להיות מתנדבת נוער רק עם פס בצבע אחר ?
שונאת לנהוג!
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה
חיים זייד26/10/2011יש הרבה בעלי תפקידים ללא רשיון אמבולנס,
רשיון הנהיגה הוא יתרון אבל .........
ולכן אם תהיי מספיק טובה כחובשת מלווה\חובשת בכירה \פראמדיקית
תוכלי להתקדם ואם לא אז חוסר הנהיגה יהיה לך לרועץ.
זה תלוי בך
ובבקשה זה חובשים מלווים ולא חושבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כתבתי "חושבים" בטעות הקלדה
מיכל26/10/2011הקלדתי מהר,
לא כתבתי מתוך זילזול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כתבתי "חושבים" בטעות הקלדה - תגובה
חיים זייד26/10/2011מיכל ????
חשבתי שיש לך חוש הומור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי רק לחדד, אם אפשר להיות קצת
מיכל26/10/2011נודניקית....
:)
תפקיד של כונן (כזה שמגיע עם הרכב הפרטי שלו למקום האירוע), או מוקדן במוקד 101,
פתוח בפני מי שאינו נהג?
אלה התפקידים שבעיקר מעניינים אותי
כונן צריך רישיון אמבולנס בשביל לשים סירנה על האוטו הפרטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי רק לחדד, אם אפשר להיות קצת - תגובה
חיים זייד26/10/2011יש כוננים ללא רשיון לאמבולנס ,
אשר לסירנה זוהי נקודה בעייתית ,
מי שמוסמך לתת אישור לסירנה ואור אדום זה רק משרד התחבורה, בהמלצת המשטרה\מד"א\כיבוי
בד"כ אישורי הכונן של מד"א מסייעים למי שנוסע עם סירנה ואור אדום,
אבל שוטר שמחליט להיכנס בך יכול לעשות זאת חוקית ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שבורה וקיבוענחמיה25/10/2011
הבן שלי נפצע בתאונת דרכים לפני כמה ימים. פציעה קלה, למזלנו, לא נגרם לו נזק בלתי הפיך. יחד עם זאת,רגלו הימנית נשברה בשני מקומות, והפראמדיקים שהגיעו למקום התאונה קיבעו אותה. בבית החולים הרגל גובסה וכעת הוא אמור להישאר כך כחודשיים.
השאלה שלי היא - האם ישנם חומרים אחרים פרט לגבס לקיבוע הרגל? אמנם בני הוא כבר אדם בוגר, אך עדיין לי, כאבא, מציק לראות אותו מתגרד ומתייסר בגלל חום, זיעה ועקצוצים.
יש משהו לעשות לגבי זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שבורה וקיבוע - תגובה
חיים זייד25/10/2011ראשית רפואה שלמה לבן ,
שנית קיימים בשוק "גבס סינטטי" רחיץ ,
אתה חייב לבדוק עם האורטופד שגיבס אותו האם ניתן להמיר את הגבס הקלאסי בגבס הסינטטי,
אני יודע שזה סיפור יקר הגבס הסינטטי אבל זה בהחלט שווה,
בחלק גדול מהמקרים הם קובעים נניח שלושה שבועות ראשונים זה יהיה גבס רגיל,
ולאחר מכן ניתן להמיר את הגבס כאמור בגבס הסינטטי.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי בטיחות בהובלה באמהולנסיובל17/10/2011
מהם הכללים לחגירת מטופלים באמבולנס. יש נוהל כתוב. במיוחד לגבי חולים המוסעים בכסאות גלגלים. האם צריך לקשור אותם או שמספיק לקשור את כסא הגלגלים ?
יש תקנות/הנחיות לנושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי בטיחות בהובלה באמהולנס - תגובה
חיים זייד17/10/2011חג שמח
קשה מאוד להעביר חולה בכסא גלגלים באמבולנס , מבחינת מקום פנוי ,
אם הכסא סטנדרטי ניתן איך שהוא להעלות אותו מהדלת הצדדית ולמקם אותו סמוך לכסא הפראמדיק\ חובש מלווה , המיקום הצר הזה תורם לבטחון כי אין כמעט אפקט של תזוזה ,
,
במידה ואין אפשרות אחרת קרי הורדת החולה מהכסא והעברתו למיטת האמבולנס שם הוא מקובע היטב , גם המיטה מקובעת וגם החולה נחגר , ואז לקפל את הכיסא ולאחסן אותו מהדלת הצדדית,
אם ממש אין ברירה קרה כבר שהורדנו את המיטה והעלנו את הכיסא וקיבענו אותו בעזרת הרצועות של לוח גב ,
אתה בוודאי מבין מהתשובה שהנושא חייב להיות מותאם לכל חולה בנפרד לפי מצבו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי את הדבר המרכזי,
חיים זייד17/10/2011שכחתי את הדבר המרכזי,
בכל פינוי כזה חייב להיות מלווה צמוד לחולה בכסא הגלגלים,תפקידו לוודא כל שינוי , תזוזה, במצב החולה , ללא מלווה כזה אין פינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה וגלולותיפית16/10/2011
אני סובלת בשבוע האחרון מוירוס של קלקול קיבה. אני בת 29 ונוטלת גלולות 'יסמין'. רציתי לדעת כמה זמן לוקח לגלולה להשפיע - כך שאדע שהיא הייתה "בתוקף" בין הביקורים התכופים בשירותים... אשמח לדעת אם הגלולות בכלל אפקטיביות במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה וגלולות - תגובה
חיים זייד16/10/2011אני מרים ידיים
בד"כ התרופות מתפרקות בקיבה בטווח של 15-20 דק,
אבל לא הייתי לוקח צאנס תרימי טל לגניקולוג שלך ותתייעצי איתו ,
האחריות גדולה מדי עלי ואינני רוצה להכשילך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מבוגרים יכולים להתנדב למד"א?אור04/10/2011
שלום,
אני בת 22, כשהייתי נערה רציתי להתנדב במד"א במסגרת מחויבות אישית ובסוף
ויתרתי על זה והתנדבתי במקום אחר.
כבר למעלה משנה אני מתלבטת לגבי מקום התנדבות חדש, אני שוקלת הפעם כן
לבחור במד"א, השאלה היא האם מד"א מעביר קורסים ומקבל מתנדבים אשר חצו
כבר את גיל 16-17 ואין להם הכשרה פורמלית בנושאים של חובשות, רפואה וכו'?
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מבוגרים יכולים להתנדב למד;א? - תגובה
חיים זייד04/10/2011מתנדבים בוגרים
חיובי ,ישנם מתנדבים בוגרים במד"א ,
את צריכה ליצור קשר עם התחנה שבה את רוצה להתנדב , עם אחראי מתנדבים בוגרים ולשמוע ממנו מהו התהליך ,
תצטרכי לעבור קורס שיכשיר אותך כמער"ית או לעבור קורס חובש\נהגי אמבולנס,
אבל בהחלט ישנם מתנדבים בוגרים במד"א,
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מבוגרים יכולים להתנדב למד"א? - תגובה
חיים זייד04/10/2011הינה הלינק המתבקש לנושא ההתנדבות במד"א
http://www.mdais.org/234/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנור חשמלישחר23/09/2011
מה הם כללי הבטיחות בשימוש בתנור חשמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנור חשמלי - תגובה
חיים זייד23/09/2011אני לא מכיר ה הוראות מיחדות ,
סכנה לכוויה וסכנה להתחשמלות ,בדיקת תקינות ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)