התיעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות
    מתלבטת
    09/12/2011

שלום,
    אני בת 50 תמיד רזה ונאה. ועברתי לפני כשנה ניתוח מתיחת פנים תחתונים. יש שיפור מהניתוח אך לא משמעותי, בצוואר נשארו לי שני המיתרים האורכיים בולטים ומעט עור רפוי, (אחרי הניתוח היה לי חוט וצלקת בת חצי סנטימטר מתחת לסנטר), הפנים נראות יפה ואני מרוצה מהמראה.
    איזה סוג של טיפול / ניתוח ניתן לעשות כדי להעלים את מיתרי הצוואר? האם אני צריכה לעבור ניתוח חוזר של מתיחת פנים עם תפרים מאחורי האוזניים? האם יש ניתוח אחר יותר קל? ידוע לי שבטיפולי בוטוקס ניתן להעלים אותם, זה פיתרון זמני שאני לא חפצה בו.
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר אבישי וינברגר
    10/12/2011

מיתרי הצואר כפי שאת מכנה אותם הינם שריר הפלטיסמה אשר נמצא משני הצדדים.
    הטיפול בשריר זה בטכניקות שונות - דבר אשר מוכיח שאין טכניקה אחת טובה ויעילה.
    המטרה היא לגרום להיעלמות המיתר על ידי חתוך השריר בזמן ניתוח וסילוק חלקים ממנו על מנת שלא ידבק מחדש (כמו שריר הלב אשר מתאחה לאחר אוטם השריר והלב ממשיך לעבוד ברב המקרים)...
    בנוסף לכך ניתן לבצע "משיכת" שריר הפלטיסמה לכוון מאחורי האפרכסת , דבר אשר תורם באופן ניכר להיעלמותו.
    ניתן לגרום לסילוק של השריר בעזרת חתכים קטנים יחסית של כ-1 סמ בקוי הרוחב של הצואר וסילוק חלקים של השריר דרך חתכים אלה ועל ידי כך לגרום להארכתו ולהיעלמות המיתר ששריר זה גום לו בזמן שהו מתכווץ. זוהי גם הטכניקה שנותנת את התוצאות כאשר מזריקים לשריר בוטוקס על מנת לגרום לכך שלא יתכווץ ויגרום להופעת המיתרים המרגיזים.
    טכניקה מאוד רדיקלית היא לסלק חלקים ניכרים משריר זה על מנת להעלים את המיתרים אשר נוצרים עקב המצאותו ופעילותו . זה נתוח די אגריסיבי ורב המנתחים אינם משתמשים בו.
    מקוה שנתתי לך סקירה ממצא יחסית על הטכניקות השונות. על מנת לדון באופן ספיצפי בבעייתך עלים כמובן להבדק על ידי מומחה לעיניין
    שלך בכבוד רב
    דר אבישי וינברגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתייחסותך

מתלבטת
    10/12/2011

תודה על התייחסותך המהירה והמקצועית.
    "סילוק של שריר הפלטיסמה בעזרת חתכים קטנים יחסית של כ-1 סמ בקוי הרוחב של הצואר וסילוק חלקים של השריר דרך חתכים אלה ועל ידי כך לגרום להארכתו ולהיעלמות המיתר ששריר זה גורם לו בזמן שהוא מתכווץ" האם מותיר צלקת/ות? היכן? באיזה אורך? מהו זמן ההחלמה? מה הסיכוי להעלמותם לחלוטין? האם יש סיכוי שיחזרו? ומה ההשלכות לעתיד? האם זה גורם לרפיון העור?
    תודה מראש לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתייחסותך - תגובה

ד''ר אבישי וינברגר
    17/12/2011

למתלבטת היקרה.
    חיתוך זה הוא אחת הטכניקות לשיפור הבעיה של שרירי הפלטיסמה. הסיכוי לשיפור הוא טוב ואולם אינו אולטימטיבי. רפואה היא אינו מדע מדוייק אשר משהו אחראי לא יבטיח הצלחה של מאה אחוז.
    עליים להבדק באופן אישי לפני שתקבלי הצעה אופרטיבית (תרתי משמע...)
    שלך בכבוד רב

דר אבישי וינברגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו