היפרדות שרירי הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות שרירי הבטן
    גל
    26/01/2016

שלום.
    אני לאחר שלוש לידות. האחרונה לידת תאומים. שלושת הלידות בניתוח קיסרי.
    חזרתי לעצמי די מהר לאחר כל לידה וגם עכשיו אני במשקל בו התחלתי 53
    יש לי היפרדות קלה של שרירי הבטן שגורמת לי להראות בהריון חודש רביעי.
    לפני הלידה חשבו שזה בקע בטבור והביאו מנתח ללידה שיתקן. בלידה הוא אבחן שזה לא בקע אלא דיאטיסיס רקטי בטבור ותיקן. (בוצע בחול)
    לאחר ההחלמה מהלידה מתברר שיש היפרדות לא רק בטבור אלא גם מעט מעל ומתחת. הרווח אינו גדול מאוד אבל קיים.
    תמיד רציתי לעשות ניתוח לשיפור צלקת הקיסרי אחרי הלידות בשילוב עם הגדלת חזה ועכשיו שוקלת מה לעשות לגבי הבטן. מנתח פלסטי אמר לי שאינני מועמדת למתיחת בטן כיוון שאין לי עור עודף, שומן עודף וסימני מתיחה. הטבור במקום.
    אז לשאלתי האם אפשר לעשות רק תפירה של השרירים? הוא אמר שיתפור קצת. יסדר את הצלקת והבליטה הקלה מאוד מעליה.
    מה אתם אומרים? מצרפת תמונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות שרירי הבטן

הוספת תגובה

• היפרדות שרירי הבטן - תגובה

ד``ר טלי פרידמן
    27/01/2016

גל שלום,
    אני מאמינה שהטיפול המתאים לצורך תקון הדיאסטזיס ועודף העור הקיים (אותו יש להעריך באמצעות צביטת העור ) הנו באמצעות ניתוח מתיחת בטן.
    הניתוח יכלול קרוב של שרירי הבטן על מנת שפעולתם תהא תקינה, ותהיי מסוגלת לעמוד עם בטן אסופה. בנוסף יכלול הניתוח הסרת העור העודף ועצוב טבור חדש.
    בעיית הדיאסטזיס ממנה את סובלת הנה שכיחה לאחר הריונות, ואופיינית להריונות גדולים , להריונות מרובי עוברים ולוולדניות (מספר גדול של הריונות). עם השנים, תפקוד השרירים הולך ויורד אצל נשים רבות, משום שנמנעות מפעילות גופנית ולמעשה הטיפול המומלץ במצב זה הנו מתיחת בטן. לניתוח זה משמעות אסתטית ותפקודית בו זמנית, משום שמתקן את מנח השרירים הפגום ומאפשר לשרירים למעשה לתפקד טוב יותר.
    אשמח לראותך ולייעץ לך אישית. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    28/01/2016

הייתי כבר אצל שני מנתחים שאמרו שאינני מתאימה למתיחת בטן כיוון שאין לי כמעט בכלל עודף עור ושומן. ובכל זאת רוצה לתקן את היפרדות השרירים ואת מראה הצלקת מהניתוח קיסרי. כלומר לא ממש מתיחת בטן מלאה כי אין מה למתוח. האם שהמשנה את תשובתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר טלי פרידמן
    02/02/2016

גל שלום
    כדי לתקן דיאסטזיס שרירי, יש לבצע מתיחת בטן מלאה, או גרסה דומה של ניתוח זה. המשמעות הנה שהצלקת התחתונה, בשפולי הבטן, תהיה רחבה. במידה ואינך מוכנה לצלקת רחבה, אין סיבה לנתח אותך.
    בנוסף, לעיתים ניתן לשפר דיאסטזיס שרירי קל באמצעות פעילות גופנית לחיזוק שרירי הבטן ואני ממליצה בחום שתנסי בכל מקרה אופציה זו טרם ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו