היפרדות בטנית אחרי ניתוח קיסרי תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות בטנית אחרי ניתוח קיסרי תאומים
    מאיה
    14/08/2016

היי, אני חודש וחצי אחרי ניתוח קיסרי תאומים. בטן של חודש שביעי למרות שכל המשקל ההריון ירד ואפילו יותר.
    יש לי היפרדות בטנית חמורה- כ 4 ס"מ
    אין בקע. מבחינה גניקולוגית הכל תקין.
    האם טיפול פיזיותרפי מיוחד (שניתן ע"י פיזיותרפיסט מיוחד לרצפת האגן) באמת יכול להואיל לסגירת ההיפרדות?
    אם לא, במה כרוך ניתוח לסגירת השריר האורכי? האם הוא מסובך? האם מסוכן? היכן ניתן לקרוא על ניתוח כזה? האם ניתן לשלב סגירת שריר ומתיחת בטן באותו הניתוח? האם באמת לא ניתן להיכנס שוב להריון אחרי ניתוח שכזה?
    כמה זמן החלמה וכו'..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היפרדות בטנית אחרי ניתוח קיסרי תאומים - תגובה

ד``ר טלי פרידמן
    14/08/2016

שלום לך,
    אני בהחלט בעד טיפול פזיותרפי לחיזוק שרירי האגן, כמו גם עבודה עם מאמן אישי לטובת חיזוק שרירי הבטן והגב. חיזוק השרירים מסיע בסגירת דיאסטזיס קל עד בינוני ולא חמור. אני מציעה שתנסי להסתייע באמונים הללו יחד עם סבלנות רבה, על מנת לחזק ולייצב את דופן הבטן לקראת הריון נוסף.
    במידה ואינך מעוניינת בהריון, הייתי מקפידה לייצב את משקל הגוף ולחזק שרירים ובהמשך מבצעת מתיחת בטן.. במהלך הניתוח מחוזקים השרירים ומעוצב דופן הבטן. ההחלמה אורכת בין שבוע לשבועיים, כאשר זמן ההחלמה הנו אישי , וארוך יותר בקרב כאלו להם טופל הדיאסטזיס במהלך הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות בטנית אחרי ניתוח קיסרי

מאיה
    15/08/2016

לדעתך היפרדות של 4 ס"מ זה חמור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות בטנית אחרי ניתוח קיסרי - תגובה

ד``ר טלי פרידמן
    17/08/2016

הי מאיה, הביטוי החצוני של ההפרדות תלוי בחוזק שרירי הבטן ולא רק ברווח בניהם, שזהו מדד המשתנה לאורך דופן הבטן. בנוסף, רק בעת הניתוח אנו יכולים להעריך מהו הרווח מדויק בין השרירים.

במידה ושרירי הבטן שלך חלשים, זהו רווח גדול. במידה ויש לך שרירים חזקים, הם עשויים לצמצמו משמעותית בעמידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו