מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור סנטר וצוואר נפולאביבה20/11/2018
יש דרך לטפל בצורה לא כירורגית בעור סנטר וצוואר נפול? לכמה זמן טיפול כזה מחזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור סנטר
ד"ר איליא27/11/2018אביבה שלום
טיפול בסנטר כפול ועודפי עור, ניתנים לטיפול במספר שיטות על פי חומרת המצב, טיפול ע"י מיצוק בגלי רדיו, שאיבת שומן, וכמובן הדרך עם התוצאות הטובות ביותר (תלוי בעודפי העור ) מתיחת צוואר רשמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת חומצה הילרואינית באףדיקלה18/11/2018
היי דר יהנותן
לפני כשבועיים רופא הזריק לי חומצה הילרואינית באף בצד ימים.. בימים האחרונים אני מרגישה כאילו קיסלתח מכה באף
וגם נהיה לי שתף דם קטן בעין.. החומצה כבר נעלמה ואין שום שינוי באף לדעתי זה לא נתפס בכלל ץ מדוע יש כאבים באף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה היאלרונית באף
ד"ר איליא27/11/2018דיקלה שלום
סיפור המקרה מעט מוזר,
עך פי התיאור שלך נשמע כמו ארוע של שטף דם שהופיע שבועיים לאחר ההזרקה, כמו כן הופעה של כאב (יכול להופיע במקרה של שטף דם)
בנוסף לכל זאת את מציינת שהכל נספג ולא נשאר, כל הארוע לא ברור, אשמח אם תצרפי תמונה ואוכל להתרשם בצורה טובה יותר, כמו כן להוסיף יותר פרטים, כגון הייכן הוזרק, לשם מה? איזה חומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים עמוקים בצידי הפהמיכל17/11/2018
יש לי קמטים עמוקים בצידיי הפה. עשיתי לפני שנה מתיחה בעזרת חוטים אך זה לא עזר. הקמטים חזרו במהרה. גילי 58. עשיתי גם בוטוקס וחומצה הילרונית בעבר. הבוטוקס החזיק יפה במצח ובצידי העיינים. מה ביכולתי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים בצידי הפה
ד"ר איליא18/11/2018לרב קמטים בצידי הפה מטופלים במילוי ע"י חומצה היאלרונית
ניתן לטפל גם במתיחת פנים פורמלית
חשוב לראות את עומק הקמטים ומיקומם המדוייק לתושבה יותר מעמיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פנים אחרי הזרקת בוטוקסטל14/11/2018
שלום, עשיתי טיפולי בוטוקס. מבקשת לדעת כמה זמן אחרי ההזרקות אפשר לבצע טיפולי פנים אצל קוסמטיקאית הכוללים החדרת לחויות גם עם אולטרסאונד, עיסויים, גלי רדיו, מזוטרפיה, ופילינג קל ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג לאחר בוטוקס
ד"ר איליא יהונת15/11/2018נהוג להמתין כחודש בין טיפול פיליניג לבוטוקס וכנ"ל הפוך
אך כל מטפל נוהג אחרת לכן מומלץ להתייעץ עם הקוסמטיקאית שתבצע את הטיפול הפנים עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי שפתיים כשיש הרפסאנסטסיה11/11/2018
האם מותר לעבות את השפתיים כשיש הרפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי שפתיים במהלך הרפס
ד``ר יהונתן איליא11/11/2018לא!
יש להמתין עד אשר כל הפצעים יחלפו טרם הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים לאחר הזרקת רבנסש08/11/2018
שלום,
זקוקה לעזרה. לפני כשבוע ימים ביצעתי אצל רופא שיניים, מילוי שפתיים (רבנס) כ90% מתכולת מזרק אחד. רובו בשפה העליונה. לאחר ההזרקה נוצרו לי מספר שטפי דם. ולאחר מספר ימים הופיעו גושים/גבוששיות רבות לאורך כל השפה העליונה. אשר בולטים בעיקר במתיחת השפה או בחיוך. מרקמם שונה וצבעם. נוסף על כך קו השפה העליונה כביכול בולט בנפרדותו משאר החומר. וישנם מעיין שקעים. הלכתי לביקורת לרופא המטפל שהמליץ על עיסוי ולחכות עוד שבועיים ובמידת הצורך להמיס זאת אצלו. עד כה עיסוי לא עזר.
ברקע- בספטמבר ביצעתי בפעם הראשונה אצל רופאה אחרת (פנימאית) הזרקה של רסטילן קיס שהתמוססה לאחר כשלושה ימים במלואה. ולאחר הזרקה נוספת של רסטילן מסוג אחר גם התמוססה במלואה בשנית.
שאלותיי-
1. האם כדאי לבצע המסה? ואם כן האם לרופא השיניים מותר לעשות זאת?
2. האם כדאי שאפנה לפלסטיקאי בנושא?
3. האם האנזים שממיס יכול לגרום להמסה גם של רקמות השפתיים הטבעיות שלי?
3. האם יכול להיות שבכל זאת נשאר מעט חומר רסטילן מההזרקה בספטמבר ובשילוב עם הזרקת הרבנס הדבר קרה?
מאוד מודאגת ואשמח מאוד לייעוץ,
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים לאחר הזרקה
ד``ר יהונתן איליא09/11/2018ש' שלום
נשמע מקרה לא פשוט עם המון גורמים מעורבים
אתחיל ואגיד כי איני חובב את ביצוע ההזרקות ע"י רופאים שאינם כירורגים פלסטים (אין דבר כזה אסטטיקה רפואית)
לבצע הזרקה כולם מסוגליים אבל צריך לדעת מה עושים ואיך להתמודד עם סיבוכים ולצערי הרב הרופאים שאינם כירורגים פחות מנוסים
ועניינך הרושם (וקשה להתרשם מתמונה) שבוצעה הזרקה בנקודות ואילו הגושים הבולטים ניתן לנסות לטשטש אותם ע"י הזרקה נוספת, או המסה של כל החומר וביצוע הזרקה חדשה על הכל, פני לרופא המטפל שלך בנסיון לתקן את אותם שקעים (ע"י הזרקה נוספת) לרבות בחלק העליון של השפה, במידה והדבר לא יעזור פני לייעוץ אצל כירורג פלסטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגושים לאחר הזרקה
ש09/11/2018תודה על תשובתך
אבל האם לדעתך הגושים יכולים להיווצר מעצם ״העירבוב״ מניסיון ההזרקה הקודמת של רסטילן וכעת רבנס? האם מותר להזריק חומר אחר בהפרש זמנים כזה?
בנוסף האם ישנה אפשרות שהגושים יתמוססו מעצמם (ולא רק אחרי מספר חודשים) כיוו שלא הייתי רוצה לחזור אליו.
כיצד ניתן לתאם התייעצות אצלך במרפאה בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יהונתן איליא09/11/2018- איני מאמין כי הגושים נוצרו בעקבות ערבוב החומרים
- הבעייה בהזרקה של חומרים/חברות שונות בהפר זמן קצר, כאשר נוצרת בעייה קשה לדעת לאיזה חומר/חברה לשייך אותה
- החומרים יתמוססו בעוד מספר שבועות/חודשים
- נסי לפתור את הבעיה תחילה עם הרופא המטפל
- אני מקבל בירושלים, צרי איתי קשר באיימיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמט הבעה בין הגבותסבינה08/11/2018
כבר מצעירותי יש לי קמט הבעה בין הגבות, עם הזמן הוא הולך ומעמיק ואני חושבת שהגיע הזמן לעשות עם זה משהו, מה הפתרון המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמט הבעה
ד``ר יהונתן איליא09/11/2018סבינה שלום,
לרב קמטי הבעה במצח ניתן לטשטש ע"י הזרקת בוטוקס ישירות לשריר על מנת להחלישו, במקרים שהקמט עמוק ועיקש ניתן להעזר בתוספת של חומצה היאלרונית,
אך על מנת לדעת מה מומלץ עבורך יש צורך לראותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה מומלצת לעיצוב סנטרנאווה06/11/2018
איזה חומר או חומצה מומלצים לעיצוב של הסנטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומה לעיצוב הסנטר
ד``ר יהונתן איליא09/11/2018נאווה שלום
היום כמעט לכל חברה יש ליין בעל נפח ועוצמת הרמה גבוהה (מה שנזקק לעיצב הסנטר) ומכך שאין בפורום זה מקום להמליץ על חברה אחת או אחרת אמליץ רק שתבדקי ע"י איזה משרד בריאות החומצה מאושרת (אירפאי/ישראלי/אמריקאי) חומצה המאושרת רק ע"י ישראל פחות מומלצת , רצוי עוד משרד בריאות אחד לפחות שיאשר אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמה של זויות הפהציונה04/11/2018
זוויות הפה שלי צונחות מטה, לא מעוניינת בניתוח כירורגי, האם בוטוקס למיניהם יכולים לעשות את זה בצורה שתיראה טבעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמה של זוית הפה
ד``ר יהונתן איליא06/11/2018ציונה שלום
ניתן להרים של זוית הפה ללא ניתוח במידה מעטה ע"י הזרק של חומר מילוי בזויות הפה, מדובר בהרמה מינימלית אך לרב מטופלות מרוצות מתוצאה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע בלחי כשאני מחייכתעדי31/10/2018
הזרקתי לראשונה פרופילו בשני צדי הפנים, אחרי כמה ימים שמתי לב שנוצר לי שקע בלחי ימין כשאני מחייכת. זה זיהום או הזרקה לא נכונה או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע בלחי
ד``ר יהונתן איליא03/11/2018עדי שלום
שקע בלחי לאחר הזרקה נובע לרב, מהזרקה אשר נותנת נפח בלחי ואז אזור שהוזרק אליו מעט משאר האזורים לא מקבל נפח בצורה שווה, חשוב לציין כי כדי לקבל תוצאה טובה ע"י הזרקת פרופילו לפעמיים נדרשים 2-3 סבבים של הזרקה (לאור שאין מדובר בחומצה היאלרונית רגילה) לכן בסבב הבא בקשי מהמנתח שלך שיתרכז באזור זה ליצירת סימטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושית מעל השפה העליונהגלית27/10/2018
עשיתי מילוי בחומצה הילרואנית ברסטילן בשפה העליונה בלבד מזרק שלם לפני חודשיים וחצי. מאז ההזרקה יש לי מעל השפה העליונה גוש בצקת קשיח למגע עם גוון כלחל. זה מפריע לי ובעיקר מלחיץ אותי שאולי זה מסוכן. עשיתי בעבר הזרקות בשפתיים ולא הייתה לי תופעה כזו. פניתי לרופא המטפל והוא אמר שהוא בקושי רואה על מה אני מדברת (זה נראה בעיקר בתאורה עמומה אבל מורגש מאוד במגע). אני לא יודעת מה לעשות והאם זה עלול להסתבך או משהו כזה. זה גם יוצר חוסר סימטריה מסויימת בשפתיים. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושוית מעל השפה
ד``ר יהונתן איליא27/10/2018גלית שלום
אם אכן ישנה גבשושית שמפריעה לך, תמיד ניתן להזריק מעט אינזים כדי לפרק את החומר, רק לקחת בחשבון כי הפרוק עלול לגרום לצורך בסבב הזרקה של חומצה נוספת לאור שהפירוק אינו מדוייק, כל זאת שאכן החוסר סימטריה נובע מהזרקה בעודף במקום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסה של מילוי שפתייםשרון22/10/2018
שלום. אם הרופא הזריק לי יותר מידי ולא אהבתי שזה ככה נפוח יש אפשרות להמיס קצת או שזה ימיס את כל החומר בשפתיים?
וכמה זמן אחרי המילוי אפשר להמיס? שבועיים זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסה של מילוי
ד``ר יהונתן איליא26/10/2018שרון שלום
כמות החומר שמתפרקת כתוצאה מהזרקה של האנזים הינה תלות בכמות החומר והשטח המוזרק, לא ידוע לי על הגבלה בזמן לשימוש באינזים, אך במידה והמסת יותר מידי חומר כבר יומיים לאחר מכן ניתן להזריק חומצה שוב ולתקן את האי-סימטרייה החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם בשפתיים לאחר מילוילכ22/10/2018
היי תוך כמה זמן בערך נעלמים השטפי דם לאחר מילוי השפתיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם
ד``ר יהונתן איליא26/10/2018לרב שטפי דם בשפתיים נעלמים במהלך השבוע לאחר הטיפול כמובן בתלות כמות שטפי הדם והשוני בין מטופלת למטופלת אך לרב סביב מספר ימים בודדים עד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במידה ויש לי סיליקון השפתיים, האם ניתן להזריק חומצה הילירואנית בפנים?נופר21/10/2018
במידה ולא..מה ניתן להזריק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת חומצה היאלרונית לאחר סיליקון
ד``ר יהונתן איליא26/10/2018נופר שלום
כפי שהוסבר רבות פה בפורום
הזרקת סיליקון יכולה לגרום לבעיות רבות ולכן לא מעט כירורגים נמנעים מהשימוש בסילקון להזרקה, אני אישית לא מזריק כלום! באזור שהוזרק בו סיליקון, לאזורים מרוחקים יותר ניתן להזריק בזהירות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפתיים לאחר מילוי שפתייםליאת21/10/2018
רופא ממש מוכר ומומחה הזריק לי ג’ובידרם בשפתיים ועכשיו ממש נפוח לי השפתיים ברמות אני לא יכולה לצאת מהבית ככה! מתי בדרכ כלל הנפיחות יורדת?
ונשאר עוד קצת חומר במזרק הוא אמר שיזריק לי עוד חודשיים / חודש וחצי , האם החומר לא יתקלקל עוד חודשיים? יהיה אפשר להזריק איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפתיים
ד``ר יהונתן איליא21/10/2018על פי מה שאת כותבת ישנן מספר אפשרויות, או שהוזרקה כמות גדולה מידי של חומר מילוי, או שינה בצקת/המטומה מקומית בכל מקרה צרי קשר עם אותו רופא ממש מוכר לקבלת הסבר מפורט יותר, לגבי שמירה של שארית חומר, ניתן לבצע שימוש חוזר במזרק עד כחודש בתנאי שנשמר בקירור (זמן חיי מדף כמוצר פתוח משתנה מחברה לחברה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)