פורום דיקור סיני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור "קצוות" לפוריות
    יעל
    03/10/2010

לפני ואחרי החזרת עוברים אני מקבלת דיקור שנקרא דיקור קצוות. הדיקור כואב מדיקור רגיל. האם משתמשים בסוג זה של דיקור לטיפול זה? האם דיקור קצוות אינו קיצוני מדי לשלב שלפני ואחרי החזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיקור "קצוות" לפוריות

הוספת תגובה

• דיקור קצוות

צחי שגב
    03/10/2010

שלום יעל,

דיקור קצוות היא טכניקת טיפול למגוון רחב של בעיות. אני באופן אישי חושב שטיפול מסוג זה הוא כן קיצוני מידי לשלב של אחרי ההחזרה. לפני ההחזרה אין שום מניעה לעשות זאת.
    עם זאת, אם הגעת אל מטפל מנוסה בעל המלצות, סימכי עליו. עדיין הטיפול מותאם באופן אישי לכל מטופל ויתכן שזה מה שאת צריכה.

בהצלחה,
    צחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביוץ
    אורלי
    30/09/2010

משהי ספרה לי שדיקור סיני עשוי להסדיר בעיות של מחזור. רציתי לשמוע יותר.

אני רק יכולה להכנס להריון באמצעות זריקות הורמנליות. לא סיפור רציני. זה עובד די מהר.

הסיבה היא שאני לא מבייצת. וכתוצאה מכך לא מקבלת מחזור.

בדיקות אנדוקרינולוגיות הראו שהכל בסדר, רק שחסר איזשהו תזמון בגוף שלי.

בכל אופן, האם דיקור יכול לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביוץ

הוספת תגובה

• בעיות פוריות

צחי שגב
    02/10/2010

שלום אורלי,

דיקור סיני יכול בהחלט להסדיר בעיות של מחזור ובעיות כמו חוסר ביוץ ובעיות תזמון.
    באבחון מסודר המטפל מזהה את הבעיה ומכאן מתחילה סדרת טיפולים שמטרתה היא שתצליחי להרות.

אני מאחל לך בהצלחה,
    כל טוב,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בכף רגל
    מייק
    22/09/2010

אני בן 27 ובריא בדרך כלל
    מזה כשנה יש לי לחץ בכף רגל שלא מפריע לי בכלל אבל מטרידה אותי המחשבה שיש שם משהו. התחושה היא ברגל שמאל ואני מרגיש אותה רק במנוחה בכף רגל לכיוון האצבעות. באותה תקופה שזה התחיל לי עשיתי אולטרסאונד והלכתי לנוירולוג ואורטופד. בהתחלה האורטופד חשב שיש לי אולי פריצת דיסק כי אז זה היה מלווה בכאבי גב. עשיתי סי טי גב והוא היה תקין וגם האולטרסאונד גב היה תקין היה רק משהו קטן אבל ששני הרופאים לא ייחסו לו חשיבות. כמו כן יש לי תקופות שאני נמצא בסטרס ואז אני מרגיש את הרגל עוד יותר. אני גם נוטל כדורים בשביל הסטרס.לכן חשבתי שאולי זה נובע מלחץ נפשי. מבחינתי הדבר לא מפריע לי אבל מידי פעם צצה לי המחשבה שמשהו לא תקין שם וקצת נמאס לי מבדיקות והריצה לרופאים. רציתי לדעת אם זה לא בעיה שאני משאיר את זה ככה.
    ניסיתי דיקור סיני ושיאצו בעבר אבל אני לא מרגיש הבדל אחרי הטיפולים.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בכף רגל

הוספת תגובה

• לחץ בכף הרגל

צחי שגב
    26/09/2010

שלום מייק ,
    אינני יודע מה מצב רגלך לפי התיאור שסיפקת. אם כבר היית בדיקור סיני וזה לא עזר לך אולי כדאי לך לנסות שיטות אחרות ואם אתה מתעקש על דיקור סיני אז אולי כדאי לנסות מטפל אחר.

תרגיש טוב,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני
    שמרית
    15/09/2010

האם דיקור יכול לעזור נגד בעיות תורשתיות הקשורות ללב? האם הוא יכול לחזק את מערכת הלב?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני

הוספת תגובה

• בעיות לב

אלעד שלו
    15/09/2010

שמרית שלום,
    לאיזו בעיה ספציפית את מתכוונת?
    דיקור וצמחי מרפא יכולים לעזור ולשפר את מערכת הלב באיזון הקצב, בפתיחת העורקים, וכו'.
    מבנה גנטי שכבר קיים בלב לא ניתן לשנות , אולי במקרים מסוימים ניתן להקל על תופעות.
    אם את רוצה יותר לפרט , נוכל להיות יותר ספציפיים.

כל טוב.
    אלעד שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר ודיוקר
    ליז
    09/09/2010

שלום ,

אני מוניינת לדעת האם דיקור סיני יכול לתרום לסובלי זיעה בעיקר גב , צוואר, חזה (מתחת , בקיצור אני מזיעה הרבה , בגב , וזה מאוד מפריע לי , בעיקר כשיש לחות בחוץ , ובלי לעשות כלום , בדקתי אז את עניין בלוטת הטריס והכל היה בסדר

האם זה יכול לעזור לי ? זה אוכל אותי , ומתביישת , לא מקל על חיי......

אם כן הטיפול עוזר , כמה טיפולים אני צריכה ......

תודה רבה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר ודיוקר

הוספת תגובה

• הזעת יתר

צחי שגב
    11/09/2010

שלום ליז,

הזעת יתר יכולה להגרם ממספר סיבות. עודף חום בגוף שמנסה לצאת גם דרך הזעה וגם יכול להתבטא בסימפטומים נוספים של חום. או חולשה של אנרגיית הריאות אשר שולטות על נקבוביות העור וכך יוצרים הזעה ספונטנית. גם במצב זה נוכל להבחין בסממנים נוספים של חולשת ריאות. יתכן שמצב זה נובע גם מחולשה באנרגיית הטחול...
    בקיצור יש לבחון ולבדוק מהיכן הבעיה נובעת ולהתחיל לטפל. דיקור בהחלט עוזר. כמות הטיפולים תוערך רק לאחר מספר טיפולים, לפיהם יבחין המטפל איך גופך מגיב. בכל מקרה מדובר בסדרה של טיפולים.

בהצלחה,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני לילדים
    נירית בירן
    05/09/2010

לבני בן ה- 5 יש נוזלים באוזניים ברצוני לדעת האם דיקור סיני יכול לפגוע בהתפתחותו?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני לילדים

הוספת תגובה

• נירית שלום

אלעד שלו
    05/09/2010

שלום לך,
    אני לא בטוח שאני מבים את כוונתך, אם את שואלת האם הדיקור עצמו עלול לפגוע בהתפתחות אז התשובה היא לא... אין שום סכנה כזו.
    כדאי לשלב גם עם צמחי מרפא, תזונה ונרות הופי.
    כל טוב.
    אלעד שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתולעים לילדה
    אורלי
    02/09/2010

יש לי ילדה בת 5 וחצי שנדבקת בתולעים מאז גיל שנתיים לעיתים תכופות, ניסינו טיפול נטורפותי שעוזר רק בעת שנוטלים את הפורמולה ברגע שמפסיקה נדבקת שוב ואף נדבקה לאחרונה עם הפורמולה.
    האם דיקור יכול לעזור לה? כיצד אפשר להיפטר מהבעיה הזו לצמיתות?!
    תודה
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתולעים לילדה

הוספת תגובה

• תולעים לילדים

צחי שגב
    05/09/2010

שלום אורלי,

ניתן לטפל בתולעים בעזרת דיקור סיני ומומלץ לשלב גם צמחי מרפא. הרפואה הסינית דוגלת בטיפול בשורש הבעיה ולכן מומלצת לך ביותר.

בהצלחה ושנה טובה ובריאה,

צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער לבן - המשך הודעה מ - 24.8.10
    ר
    26/08/2010

צחי שלום ותודה על תשובתך,
    אין לילדה סממנים של חוסר דם כמו אלה שציינת והיא איננה צמחונית, האם ייתכן גורם אחר לבעיה?
    בתשובתך התייחסת לצמח שמשחיר שיער, האם הכוונה לצמח שממנו מפיקים צבע שצובע את השיער
    לשחור או לצמח שמפיקים ממנו תרופה לבליעה, למשל, וזה עוצר את ההלבנה? האם תוכל לומר לי מה שמו והיכן ניתן להשיגו? תודה רבה רבה על התייחסותך הרצינית והמקצועית.

הוספת תגובה

• צמחי מרפא

צחי שגב
    26/08/2010

שלום שוב,

צמח המרפא הוא ללקיחה דרך הפה ואינו משמש לצביעת השיער.
    ניתן להשיג אותו רק דרך מטפל ברפואה סינית שמורשה לעסוק בצמחי מרפא סינים.

צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!!!

ר
    27/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ההתנגדות הנחרצת הזו לקופ"ח?
    אני
    25/08/2010

האם יש המלצה על מירי שטרצר?

הוספת תגובה

• אין התנגדות

אלעד שלו
    25/08/2010

בקופת חולים הטיפולים מצד אחד יותר זולים, מצד שני יותר קצרים ופחות אישיים ומורכבים.
    כל אחד עושה את הבחירה שלו.
    יש אנשים שמתאים להם משהו אחד ולאחרים משהו אחר.
    יש גם מטפלים טובים בקופת חולים.
    אני עבדתי מספר שנים בקופת חולים עם תוצאות טובות , אבל העדפתי לתת יותר זמן ויחס וטיפול מקסימלי לאנשים לכן המשכתי רק ברפואה פרטית.

אם נופלים על מטפל טוב בקופת חולים אז זה יכול להיות טיפול טוב.

לגבי השאלה הספציפית אני לא מכיר וגם לא נהוג להמליץ מעל דפי הפורום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער לבן
    ר
    24/08/2010

שלום רב,
    לבתי , בת 12.5 (מאומצת, מהמזרח הרחוק.) יש צמיחה של שיער לבן בשנה וחצי האחרונות (בעיקר מאחורי האזניים ובעורף). כיום יש כבר כ- 60 שערות לבנות .
    בדיקות דם: Fe-iron- 104 , Ferritin - 11 , B12 - 956 ,המוגלובין-12.6
    רופאי עור אומרים שזה גנטי. לי אין כל ידע על הרקע הגנטי שלה. האם יש טיפול לעצירה/האטה של צמיחת שיער לבן? האם שערות שהלבינו עשויות לחזור לצבע הטבעי? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שיער לבן

הוספת תגובה

• שיער לבן

צחי שגב
    24/08/2010

שלום לך,

שיער לבן מעיד על חוסר דם ברפואה הסינית. לעיתים חוסר דם ברפואה הסינית אינו מתבטא בבדיקות דם אך אפשר לראות סממנים שלו בגוף: נשירת שיער, קוצר ראיה, מחזור דל (אם יש), חיוורון ועוד.
    אם בתך צמחונית זה בהחלט יכול להוות אינדיקציה לחוסר דם.

ישנם צמחים (סיניים) אשר מחזקים את הדם ואפילו צמח מסוים שמשחיר את השיער.

אתה מוזמן לפנות למטפל ברפואה סינית על מנת להתאים פורמולת צמחים לבתך.

בהצלחה וכל טוב,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    גלית
    23/08/2010

שלום
    אני בת 29, בעבר היו לי חרדות למינהם,שעם הזמן הם עברו לי.
    אני אחרי 2 לידות, בילדה השניה היה לי דיכאון לידה שעם הזמן גם עבר.
    כיום ישלי פוביה להיכנס למעליות מיכוון שנתקעתי לא פעם, ויש לי חרדות בנסיעות ארוכות מיכוון שחוויתי טראומה בנערות בטיול השנתי, ורציתי להגיע הביתה כמה שיותר מהר.
    אני קצרת סבלנות בנסיעות ורוצה להגיע מהר ליעד, אינני נוסעת לדרום או לצפון בגלל החרדה אני מפחדת להיכנס ללחץ בזמן נסיעה.
    הלכתי לפסיכיאטר והוא אמר שאינני צריכה טיפול יומיומי, רק לקחת כדור בזמן נסיעה.
    אינני רוצה להתמודד דרך כדור כי זה נראה לי לברוח מהבעיה ולא להתמודד איתה.
    אני רוצה לדעת אם הדיקור סיני יכול לעזור לי עם הבעיה או אם יש לכם דרך אחרת להציע לי.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

צחי שגב
    24/08/2010

שלום גלית,
    הרפואה הסינית יכולה בהחלט לעזור לך להפחית את עוצמת ההתקפים ואף כלל לא להגיע אליהם.
    מכיוון שבלידה מאבדים הרבה דם, הבעיה הוחמרה וכרגע את צריכה לחזק את הגוף והנפש.
    טיפולים בדיקור וצמחי מרפא סינים יועילו לך מאוד.
    לפי דעתי, ניתן לשלב עם טיפול פסיכולוגי קצר או טיפול רגשי כמו פסיכודרמה, פסיכותרפיה הוליסטית וכדומה.

תרגישי טוב,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור בתחילת הריון
    יעל
    20/08/2010

שלום,
    אני בשבוע שביעי להריוני. יש לי ילדה בת שנתיים ולפני כחצי שנה נאלצתי לעבור גרידה עקב כך שבשבוע 14 לא היה דופק.
    בהריון זה, בדומה לקודמיו, אני סובלת מבחילות קשות במהלך כל היום.
    בשני ההריונות עשיתי דיקור החל משבוע 7 לערך. שאלתי היא האם אין סכנה בדיקור בשלב זה של ההריון? האם יכול להיות שהעובדה שבשבוע 14 בהריוני הקודם פסק הדופק, קשורה באופן מסוים לדיקור?
    חשוב לי לציין כי את הדיקור ביצעתי במרפאת רפואה משלימה של אחת מקופות החולים ע"י מדקר מוסמך.
    לתשובתך אודה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור בתחילת הריון

הוספת תגובה

• דיקור בהריון

צחי שגב
    24/08/2010

שלום יעל,

קשה לומר בוודאות,
    אמנם טופלת אצל מטפל מוסמך, אך כמה תשומת לב הוא הקדיש לך אני לא יודע.
    בחילות בהריון ברפואה הסינית זה סימפטום של אנרגיה שעולה למעלה ואם העיקרון הטיפולי הוא להוריד אנרגיה למטה אז צריך לעשות זאת מאוד בזהירות עם קשב רב למטופלת ולהריון.
    אני באופן אישי מטפל בהרבה מקרים של בחילות בהריון ועד עתה לא היו בעיות של הפסקת ההיריון מכל סיבה שהיא. עם זאת, יכול להיות שסתם נפל עלייך מזל רע.

אני ממליץ לך לקבל טיפולים אצל מטפל מוסמך באופן פרטי,

בהצלחה והריון קל,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה אחרי ביקור אצל מדקר
    יריב_1234
    18/08/2010

אשתי הייתה אתמו אתל מדקר (עקב בעית פריון לא מוסברת) והגיעה בציפיות גבוהות שהיא תצא משם רגועה אבל ההיפך הוא מה שקרה ,הוא נתן לה תפריט שקשה מאוד לעמוד בו כאשר אסור לאכול את רוב הדברים שאנחנו אוכלים מדי יום (פירות וירקות בין השאר) וצריך לאכול המון דברים שקשה להשיג כאשר אדם נמצא 9 שעות במשרד כל יום. מה שקרה זה שאשתי יצאה משם מאוד לחוצה ומדוכאת כי היא תלתה המון תקוות בטיפול הסיני אבל עניין התזונה הוציא לא את כל הרוח מהמפרשים ואפילו גרם לה את הפעולה ההפוכה מזאת שציפינו לה.

השאלה היא האם התזונה הקשה הזאת היא החלק המכריע בטיפול והאם כל מדקר (שמתמחה בבעיות פריון) ישים דגש על התזונה כי אנחנו חשבנו לתומנו שהדיקור זה החלק העיקרי והמכריע ולא התזונה.

תודה ,יריב.

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה אחרי ביקור אצל מדקר

הוספת תגובה

• פוריות ותזונה

צחי שגב
    18/08/2010

שלום יריב,

צר לי לשמוע על מצבכם. בעיית פוריות ללא סיבה רפואית יכולה לנבוע מהרבה גורמים.
    יכול להיות עקב מתח נפשי, טראומה נפשית או כל בעיה אנרגטית אחרת.
    תזונה קיצונית שכזו, מטרתה לנקות את הגוף ולרוב רואים תוצאות מדהימות אחרי מספר שבועות.
    עם זאת, היא לא מתאימה לכל אחד ותפקיד המטפל הוא להבחין בכך ולהתאים את התזונה למטופל ולא את המטופל לתזונה.

מניסיון אני יכול לומר שהרבה מטופלות עם בעיות פוריות מסיבות שאינן ידועות נכנסו להריון אחרי טיפולי דיקור בלבד, עם הנחיית תזונה נכונה (ולא קיצונית).
    אתם בהחלט יכולים לבחור לעבור למטפל אחר.

אשמח להפנות אתכם למטפל באזור מגוריכם,

בהצלחה,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת גוף זר בגרון בהריון
    רינת
    17/08/2010

שלום אני בשבוע 23+3 להריון סובלת כבר הרבה זמן מתחושה של גוף זר בגרון מה שגורם לי לבחילות והקאות לפעמיים והרגשה כללית ממש לא טובה ונעימה .

הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שערך לי בדיקה ולא מצא שום דבר הרופא חשב שאולי זה משהו שקשור למתח ועצבים והפנה אותי לנורולוג .

הנורולוג לא הצליח לאבחן כלום ונתן לי כדורי קלמנרבין להרגעה טיפלתי בכדורים והם ממש לא עזרו לי . הנורולוג הפנה אותי לרופא גסטרו.

פניתי לרופא שלא בדק אותי אלא רק טען שזוהי תופעה מוכרת בהריון שנקראת חומציות בקיבה רפלוקס . נתן לי כדורים שאמורים לטפל בתופעה אני שותה בערך שבוע וחצי ושום שיפור משמעותי .

יש לציין שאני לא יודעת מה לעשות כבר הדבר היחיד שמרגיע הם סוכריות מנטה, שאני אוכלת אני לא מרגישה שום דבר, וגם שאני כמה מהשינה אני לא מרגישה כלום אלא רק אחרי חצי שעה בערך.

שמעתי שדיקור יכול מאוד לסייע אשמח לקבל תשובה אני ממש נואשת כבר.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת גוף זר בגרון בהריון

הוספת תגובה

• הי רינת

אלעד שלו
    17/08/2010

הי רינת ,
    שלום לך , אני מכיר את התופעה, זה יכול להיות בעקבות חומציות בקיבה או בעקבות מתח נפשי.
    הטיפול הוא בדיקור סיני.
    מומלץ ללכת למטפל עם ניסיון של טיפול בנשים בהריון.
    את יכולה לנסות להכין לך חליטה של ג'ינגר טרי ודבר זה גם יכול להקל.
    כל טוב.
    אלעד שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור בהריון
    נטע
    15/08/2010

האם יש איזו מניעה מלהמשיך בטיפול של דיקור סיני (לצורך טיפול בכאבי ראש) גם במהלך ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור בהריון

הוספת תגובה

• דיקור בהריון לכאבי ראש

צחי שגב
    15/08/2010

שלום נטע,
    בעקרון אין מניעה לטפל ולדקור בהריון אם המטפל יודע מה שהוא עושה לא מייצר תנועה חזקה מידי ברחם שעלולה לסכן את ההיריון.
    אם כאבי הראש מאוד מציקים אז תטפלי, עדיף על לקחת כדורים. אבל אם לא- הייתי מחכה עד סוף ההיריון.

תרגישי טוב והריון קל,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה