מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת הריון חודש תשיעידנה26/03/2014
יש לי סכרת הריון. האם מומלץ/אסור לעשות דיקור בחודש תשיעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון חודש תשיעי - תגובה
צחי שגב26/03/2014הי דנה,
אין מניעה לעשות דיקור בחודש התשיעי, גם אם יש לך סכרת הריון.
מה מטרת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור אחרי החזרהאלה24/03/2014
לאחר שאיבת עוברים. האם מומלץ לעשות דיקור לפני החזרה? האם דיקור לאחר החזרת עוברים יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי החזרה - תגובה
צחי שגב25/03/2014שלום אלה,
מומלץ לעשות טיפול לאחר שאיבת עוברים וזאת כדי לשחרר את האנרגיה התקועה שנוצרה (והיא נוצרת) בזמן השאיבה.
טיפול אחרי ההחזרה מיועד לעזור לרחם לקלוט את העוברים. מכיוון שחלק זה בתהליך הוא קריטי ולרוב כל התהליך עלול להכשל בחלק הזה, אני ממליץ על 2 טיפולים, אך אחד גם יכול להספיק.
מקווה שעזרתי,
המון בהצלחה!!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שאיבה
גלי19/08/2014למה הכוונה ב"שחרור אנרגה תקועה" לאחר השאיבה?
האם יש משהו שמרגישים על מנת דעת שבאמת משהו תקוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שאיבה - תגובה
צחי שגב19/08/2014הי אלה,
בדרך כלל מרגישים (מרגישות) כאבי בטן או תחושת אי נוחות בבטן.
בהצלחה!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור אחרי החזרהיוליה20/03/2014
בוקר טוב. ביום שבת עברתי שאיבה ויום לפני זה(יום שישי) עשיתי דיקור, ביום שלישי אחרי ההחזרה באותו יום עשיתי דיקור נוסף, האם זה מספיק או שרצוי להמשיך עם הדיקוי גם שבוע אחרי ההחזרה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור אחרי החזרה - תגובה
צחי שגב20/03/2014שלום יוליה,
מומלץ לעשות 2 טיפולי דיקור אחרי ההחזרה בטווח של 5-7 ימים.
בהצלחה!!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור אחרי החזרה - תגובה
אלעד שלו20/03/2014עקרונית ככל המרבה הרי זה משובח.
הכי טוב שתתיעצי עם המטפל שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ודיקור סינימיכל12/03/2014
שלום ,
בת 44
יש לי מיומה גדוגל 15 ס"מ שלא גורמת לי לבעיות מיוחדות אלא רק בטן נפוחה.מחזור סדיר ללא דימום חזק .
הגינקולוג המליץ על ניתוח אבל אני מנסה לעשות הכל כדי למנוע תהליך פולשני .
לפני כשבוע התחלתי טיפול בדיקור סיני (לא מעוניינת בצמחים )
ומייד לאחר הטיפול התחלתי להרגיש מיחושים באזור הבטן , כמו כן סימני דם על נייר (למרות שהייתי לאחר מחזור)
. היום קיבלתי את המחזור ביום ה- 18 למרות שכל החיים קיבלתי בצורה מדוייקת ביום ה-24 , 25 .
1. האם ייתכן שלאחר טיפול אחד ישנה השפעה ?
2. האם התופעות מראות על השפעה חיובית ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה ודיקור סיני - תגובה
צחי שגב12/03/2014שלום דנה,
קשה לי לדעת ללא אבחנה מדויקת. יתכן והעיקרון הטיפולי של המטפל שלך היא "לשתן" את המיומה על ידי תנועת הורדה מטה של האנרגיה ולכן הדימום וההקדמה בווסת.
אם את יודעת שהוא מטפל טוב אז תסמכי עליו שיידע להסיק מסקנות ולכוון את הטיפול בהתאם לתגובות הגוף שלך. אני ממליץ לך לשוחח איתו על כך.
מקווה שעזרתי,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור לתסמונת CRPSרוית02/03/2014
שלום, אני סובלת מתסמונת CRPS ברגל ימין רציתי לדעת האם דיקור יכול לעזור לי לכאב? ואם כן כמה בערך טיפולים צריך לעשות או מומלץ עד שרואים תוצאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לתסמונת CRPS - תגובה
צחי שגב02/03/2014שלום רוית,
דיקור סיני יכול מאוד לעזור. בקשר לכמות הטיפולים, לא ניתן לקבוע בצורה זו.
אחרי אבחון ניתן לדעת יותר וגם לפי התגובה של הגוף לטיפול הראשון ניתן לדעת צפי החלמה.
רפואה שלמה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאלתיתדנה12/02/2014
אני בת 39. בריאה.לפני חודש וחצי החלטתי לעבור להיות טבעונית.באופן מוזר יש לי קצת הפרשה צהובה קלה על התחתון.אני יודעת שמקובל שיהיו הפרשות שכאלו כשאוכלים דברי חלב אבל כאמור, אני נמנעת מכך.אין לי דלקת, לא שורף לי, אין לי תכיפות במתן שתן.שמתי לב שאני לא שותה מספיק.מה דעתכם? ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שאלתית - תגובה
צחי שגב12/02/2014שלום שולה,
אכן מעניין מדוע זה קרה דווקא כשהפסקת עם מוצרי החלב.
עם זאת, אינני יודע מה כן הוספת לתפריט שלך ומה הוא כולל.
את יכולה לפרט אם את מעוניינת.
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםרותם05/02/2014
שלום
לפני שלושה שבועות התחלתי דיקור בעקבות כאבים בגב ובצוואר
מאז התחילו לצאת לי פצעים בפנים...
זה יכול להיות בגלל הדיקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפנים - תגובה
צחי שגב08/02/2014שלום רותם,
בגדול זה יכול לקרות אבל לא סביר.
אני ממליץ לך לדבר על כך עם המטפל שלך.
בהצלחה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגילשגית03/02/2014
שלום,
האם היכן שעושים עגיל באוזן ( חור ראשון ) " יושבת " נקודת דיקור ? האם חור במקום הזה יכול לגרום לאיזשהו חוסר איזון ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל - תגובה
צחי שגב03/02/2014שלום שיר,
אני מאמין שזמן מה אחרי שמנקבים את החור נקודת הדיקור והאנרגיה זזה קצת ואינה נפגעת.
עם זאת, אני בטוח שיש דעות שונות בנושא.
בברכה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור לאחר החזרת עובריםא29/01/2014
שלום,
רציתי לדעת האם דיקור באותו יום של החזרת העוברים
עלול לגרום נזק? האם עדיף לדחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לאחר החזרת עוברים - תגובה
צחי שגב30/01/2014שלום לך,
אם את הולכת למטפל שיודע מה צריך לעשות ומה לא לעשות אז את יכולה להיות רגועה.
זה מקובל בהחלט ואף מועיל.
בהצלחה!!!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתאא27/01/2014
שלום אני בן 28 וסובל מילדות מנזלת אלרגית ואלרגיה לקרדית האבק, שינויי מזג אוויר, חילופי עונות וכו', אני רוב השנה מנוזל ומתעטש וסובל מהתפרצות אלרגית, אני לוקח תמיד כדורי היסטמינים על מנת להקל על התופעה ולפעמים המצב מגיע לדלקות בסינוסים..רציתי לדעת אם דיקור סיני יכול להועיל במקרים אלו ולהפחית או להעלים את תופעות האלרגיה והנזלת האלרגית.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית - תגובה
צחי שגב30/01/2014שלום לך,
דיקור סיני בהחלט יכול לעזור גם למצבים האקוטים ולדלקת הסינוסים וגם למצב הכרוני ולטיפול באלרגיה.
בברכה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטרorizont20/12/2013
האם ניתן לעשות דיקור סיני לאדם שיש לו קטטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר - תגובה
צחי שגב22/12/2013שלום,
בוודאי, אין שום מניעה.
בברכה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות דיקור סיניעמי07/12/2013
שלום, בן 62 סובל ממספר בעיות העיקריות כעת : כאבי גב תחתון עקב פריצת דיסק + כתף מסוידת ומוגבלת תנועה + תכיפות במתן שתן וזרם חלש ובלתי סדיר.
באילו משלושתם ניתן לטפל על ידי דיקור סיני ?
בברכה
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות דיקור סיני - תגובה
אלעד שלו08/12/2013עמי שלום,
בשלושת המקרים שציינת ניתן לטפל בדיקור סיני, כדאי לשלב צמחי מרפא.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני לטיפול בדורבןאורה28/11/2013
שלום
מחפשת מטפל מומלץ לדיקור סיני לטיפול בדורבן בכף הרגל במכבי טבעי באיזור חולו בת ים או ראשון.
תודה
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני לטיפול בדורבן - תגובה
אלעד שלו28/11/2013מצטער לא מכיר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדורבן
משה ריק21/01/2014ניתן לטפל בדורבן באמצעות הקזות דם בעקב.קודם ממליץ על טיפול שמרני כגון מתיחת שריר התאומים מול קיר או גלגול בקבוק מים קפוא מתחת לכף הרגל בישיבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור והשפעותרירי06/10/2013
שלום,
לפני כמה ימים עברתי טיפול ראשון בדיקור בעקבות כמה בעיות (עור, עיכול ובעיות אורטופדיות).
במהלך הדיקור ההרגשה היתה בדיוק ההפך מנינוחות ורגיעה.
אחרי הדיקור היתה תחושה מאוד לא נעימה של מועקה וכובד באזור החזה ואחרי כחצי שעה התחילו מעט כאבי גרון והתעטשויות אבל לא כמו שאני מכירה את זה בדרכ, אלא מן סוג של רגישות ודגדוג פנימי (ואין לי שום אלרגיות בתחום הזה).
מבחינת ההשפעה על העיכול, ההשפעה היתה גם כן מידית והתחילו מן עוויתות כאלה במיוחד במעי הגס. אמנם עם העוויתות יש גם יותר יציאות אבל פתאום הן מלוות בגזים - דבר שממש לא היה לי לפני, עוויתות כשאני מתחילה לאכול.. בקיצור יש יותר פעילות באזור הזה אבל לא מהסוג הרצוי.
מבחינת נקודות הדיקור שהמטפל השתמש בהן עד כמה שאני יכולה לדייק -
שתי נקודות באזור הבטן מתחת לטבור - עד כמה שאני יכולה למפות נראה לי שאלו CV 4 ו-6.
שתי נקודות באזור כל עין - באזור הזווית הפנימית (ממש בצמידות) ואחת נוספת איזה ס"מ מעל.
ונראה לי ששלוש נקודות באזור הקרסול - נראה לי שכולן בצד הפנימי יותר - שתיים באזור הקרסול ואחת נוספת איזה 10-15 ס"מ מעל.
ניסיתי מאוד לדייק אבל יכול להיות שפספסתי איזה פרט...
בכל אופן - האם משהו מהנקודות הנ"ל יכול להצביע על למה קרו כל התופעות? על מה כל אחת מהן אחראית? אשמח לפירוט כי משום מה המטפל התחמק מלענות.
עד כמה בכלל העניין הזה של תופעות לא רצויות קורה בטיפול סיני? טיפול לא נכון יכול לפגוע במטופל?
אשמח אם תוכלו לשפוך אור על העניין כי לצערי הרב זה זה תחום שהדאון סייד היחיד שמוצג בו זה שמקסימום לטיפול לא תהיה שום השפעה חיובית ואין שום התיחסות לצדדים שליליים אפשריים..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור והשפעות - תגובה
אלעד שלו07/10/2013שלום לך
לגבי פעילות העיכול, נראה כי זה דבר רצוי, אם לא היתה פעילות קודמת,
למרות אי הנוחות, יתכן שהמערכת מחזירה את עצמה לפעילות.
לגבי התופעות בגרון, יתכן ויש קרש לטיפול ויתכן שלא.
בדרך כלל, תופעות של ניקוי ואיזון לאחר טיפול, אם הן קורות, עוברות אחרי 24- 48 שעות.
למרות שבדיקור הן אינן שכיחות.
כמובן שאינני יכול להתייחס לנקודות או לדיקור וגם לא לאבחון שלך, אין לי מספיק נתונים.
הדבר הטוב ביותר הוא לדבר עם המטפל, שיסביר לך ולנסות עוד כמה טיפולים. אם אינך סומכת על המטפל או שאת חשה שאינך מקבלת יחס הוגן תעברי למטפל אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בגלוקומטר- נקודות דיקור?מירי19/09/2013
שלום רב,
האם לבדיקת סוכר בכריות האצבעות יכולה להיות השפעה שלילית על אישה בחודש שלישי להריון מכיוון שהדבר משפיע על נקודות דיקור (כמו למשל- יצירת דימום פתאומי )?
אודה מאוד על תשובתכם בהקדם,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר בגלוקומטר- נקודות דיקור? - תגובה
אלעד שלו07/10/2013שלום מירי,
כל הגוף מלא נקודות דיקור, אולם האפקט הוא ברוב המקרים לא דרמטי.
הבדיקה עלולה ליצור דימום נקודתי, לא דימום פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)