מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאמריםגלי30/08/2014
שלום,
אני מחפשת המלצה על ספר בעיברית או באנגלית על אוקופנטורה למתחילים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צמחי מרפאגלי21/08/2014
שלום רב
מה החשיבות של שימוש בצמחי מרפא בטיפולי פוריות?
איך סוג של צמחי מרפא יכולים לסייע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא - תגובה
צחי שגב21/08/2014שלום ללה,
לצמחי מרפא יש חשיבות גדולה בכלל ובטיפולי פוריות על אחת כמה וכמה.
צמחי מרפא עושים את אותה העבודה שהמטפל עושה בדיקור סיני. הם מבוססים על אותם העקרונות והמטפל יכול לבחור אותם לפי הטמפרטורה האנרגטית שלהם (כמו שמנטה מקררת גם אם תשתי אותה בתה חם וג'ינג'ר מחמם גם אם תאכלי אותו קפוא , כך גם צמחי המרפא מסווגים לפי טמפ' קר מאוד, קר, קריר, ניטרלי, חמים, חם וחם מאוד), לפי האיבר עליו הם משפיעים, הפעולה שהם עושים - חיזוק, הנעה, סילוק לחות וכו' ועוד קטגוריות נוספות. כך שהבחירה של המטפל בצמחי המרפא עבור כל מטופל צריכה להיות ספציפית ומדוייקת.
את הצמחים את יכולה לקחת בבית ולעשות לעצמך טיפול ולחזק את ההשפעה של הטיפול בדיקור בכמה רמות. ההבדל המהותי של צמחי מרפא נובע מתוך היותם חומר שנכנס לגוף, להבדיל מדיקור שמשפיע על האנרגיה בגוף. חומר שנכנס לגוף יכול לחזק את היין בצורה הרבה יותר חזקה ובטיפולי פוריות זה מאוד משמעותי.
העקרון הטיפולי משתנה יחד עם העקרון הטיפולי של הרפואה המערבית והרופא המטפל. המטפל תמיד יתמוך ולא יתנגד למניפולציות של התרופות בשלבים השונים וצמחים מסוימים יעזרו להרגיע נפש, לחזק את רירית הרחם, לסלק לחות שעלולה ליצור הדבקויות ברחם, לתמוך בהתפתחות הזקיקים, לתמוך בהתפתחות הביצית המופרית, לעודד השתרשות ברחם ועוד ועוד.
צמחי מרפא הם חלק חשוב מאוד בתהליך הפוריות ואני ממליץ מאוד על שילובם בטיפול!
בהצלחה!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת...
גלי30/08/2014תודה על התשובה.
למה התכוונת בסילוק לחות? ממה נוצרת הלחות?
מה הקשר בין לחזק אתיין לפוריות? מה זה יין ברפואה הסינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנהלי הפורוםאורית15/08/2014
שלום רב,
אני פונה אליכם מכיוון אחר.
אני חושבת לבצע הסבת מקצוע לרפואה סינית.
רציתי לבדוק אתכם איזה בתי ספר בארץ נחשבים הטובים ביותר
ללמודים הנ״ל.
תודה מראש
גאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למנהלי הפורום - תגובה
צחי שגב17/08/2014שלום גאיה,
ברוכה הבאה לעולם המרתק שלנו. אני מכיר רק באזור המרכז, שם יש את מכללת ברושים, רידמן וסמינר הקיבוצים. כל אחד מהם הוא מצוין.
בהצלחה!
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוגברים אחרי דיקורא14/08/2014
היי,
התחלתי דיקור בשביל פוריות ודלקת בדרכי השתן.
בחודש האחרון עברתי 4 מפגשים רצופים, 1 כל שבוע. בשעות אחה"צ המאוחרות/ערב.
בשבועיים הראשונים חשתי תשישות,עייפות, כאבי ראש, סחרחורת ובחילות.
בשבוע השלישי חשתי קצת יותר טוב אחרי שקיצרנו את הסשן ב-10 דקות מאחר וחששתי שהשכיבה הארוכה לא מתאימה לי, אך עדיין היה לי קשה אחרי הטיפול.
בשבוע הרביעי זה הגיע לשיא- הפעם הרגשתי כאבים עצומים שנמשכים כבר שבוע, כמעט בכל מקום שבו היתה המחט, בעיקר אני מרגישה כאבים שחשים כמו "פעימות" וכאב שהוא פנימי, כמו על העצם- באזור הקרסוליים, ליצד אצבעות כפות הרגליים , מצידי הברכיים, וליד מפרקי הידיים והאמות..
מה עושים? מתי זה יעבור? האם זו תופעת לוואי מוכרת? כדאי להפסיק?
תמיד אמרו לי שלא כואב אבל יש ממש הגברה של כל הכאבים מאז הדיקור !
באינסינקט שלי, כשמהו כואב ברמה הזאת הוא כנראה לא מתאים או לא נעשה נכון..
בעקבות כל הסיפור, חשבתי שאולי יש לי כאב כרוני / פיברומיאלגיה, האם ידועים מקרים שבהם דיקור מחמיר ומעצים כאבים כאלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוגברים אחרי דיקור - תגובה
צחי שגב14/08/2014שלום א,
צר לי עם התחושה שמלווה אותך אחרי טיפולי הדיקור שעברת.
אני לא מכיר מקרים כאלו ומכיוון שאינני מכיר את המטפל ואת הטיפולים שקיבלת, קשה לי לומר אם הטיפול לא היה נכון או שפשוט סוג הטיפול לא מתאים לך.
אני ממליץ לך לנסות להחליף מטפל ואם זה לא יעזור אז לנסות שיטת טיפול שונה.
המון בהצלחה ורפואה שלמה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתןמישהי10/08/2014
שלום,
אני בת 26 ולאחרונה ראו כי יש לי שארית שתן גדולה.
האם ניתן לטפל בשארית שתן בעזרת דיקור סיני? הרופאים המליצו לי על פיזיותרפיה לרצפת האגן אך אני רוצה לדעת אם דיקור יכול לעזור או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן - תגובה
צחי שגב11/08/2014שלום לך,
שארית שתן היא בהחלט בעיה לא נעימה ודיקור סיני יכול מאוד לעזור.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
צחי שגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתורד10/08/2014
האם יש כאב בדיקור עם מחטים?לאיזה עומק מגיע המחט?האם יכול לדמם הדקירה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
אלעד שלו10/08/2014שלום לך יש לעיתים כאב קל מאוד בחדירה ולעיתים תחושה של זרימה או כאב עמום כאשר המחט מגיע למרידיאן. העומק משתנה בהתאם לנקודה בדכ 1 סמ.
לעיתים יש דימום, לא שכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת השלפוחית הכאובהמישהי02/08/2014
שלום,
אובחנתי לאחרונה כסובלת מתסמונת השלפוחית הכאובה.(painful bladder pain) האם אתם מכירים מטפלים שמתמחים בשלפוחית השתן ובתסמונת זו בפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת השלפוחית הכאובה - תגובה
אלעד שלו03/08/2014שלום לך,
אני מטפל במקרים כאלו.
אין התמחות כזו ברפואה סינית, אבל זה עניין של נסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב יחסית יציבנועה16/06/2014
שלום רב, אני מטופלת כבר למעלה מחודש בדיקור סיני, בטיפולים הראשון והשני הרגשתי שינוי עצום הן בפן הפיזי (הבעיה שבגללה באתי) והן בפן הנפשי, מספר ימים לאחר הטיפול השני הרגשתי ירידה במצב...קיוויתי שהטיפול השלישי יחזיר אותי לאיזון אך מהטיפול השלישי אני חשה שהמצב די יציב ולא בדיוק משתנה, מעבר לכך אני חשה כבדות בגוף לאחר הטיפולים, עייפות, עלו לי מעט פצעים בפנים (יכול להיות שזה קשור לדיקור?), רגישה יותר מהרגיל...אני לאחר 7 טיפולים וזה מאוד מתסכל שהרגשתי בעלייה בטיפולים הראשונים ועכשיו אני תוהה לעצמי אם אחוש כך שוב...
האם המצב הזה נורמלי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב יחסית יציב - תגובה
אלעד שלו17/06/2014שלום לך,
אין מספיק פרטים כדי להבין את מצבך,אנא התייעצי עם המטפל ונסו לברר ביחד מה קרוה. יתכנו סיבות רבות להחמרה במצב, לא כולם שליליות, לעיתים זה ירידה לשם עליה, אולם עליכם לברר זאת ביסודיות.
כל טוב.
אלעד שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב יחסית יציב - תגובה
אלעד שלו17/06/2014שלום לך,
אין מספיק פרטים כדי להבין את מצבך,אנא התייעצי עם המטפל ונסו לברר ביחד מה קרוה. יתכנו סיבות רבות להחמרה במצב, לא כולם שליליות, לעיתים זה ירידה לשם עליה, אולם עליכם לברר זאת ביסודיות.
כל טוב.
אלעד שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה12/06/2014
נבדקתי במכון לחקר השנה,ונמצאתי מזיזה הרבה את הרגליים,הגעתי בגלל עיפויות ונחירות,בת 56,האם דיקור עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אלעד שלו12/06/2014שלום לך לנחירות והפרעות שינה יעזור לך מאוד מניסיוני דיקור סיני צמחי מרפא והתאמה של תזונה.
בברכה אלעד שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי11/06/2014
שלום,
בת 25, מזה כמה חודשים סובלת מלחץ אדיר בשלפוחית השתן במשך כל שעות היום שמתגבר מאוד אפילו בתזוזה קלה ובכלל יש לי רגישות גדולה מאוד עד כאב באזור השלפוחית. בבדיקה אורודינמית נראה כי יש לי פגיעה משמעותית בהתכווצות שריר השלפוחית (כנראה בעיה עצבית)אך לא גילו מהו המקור. האם ניתן להקל על התסמינים האלו באמצעות דיקור?בנוסף סובלת גם מעצירות מזה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אלעד שלו11/06/2014שלום לך,
ניתן לעזור על ידי דיקור וצמחי מרפא גם לבעיה בשלפוחית וגם לעצירות.
בברכה אלעד שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור כטיפול במיגרנהאורח09/06/2014
עד כמה דיקור יעיל לטיפול במיגרנה?
לגבי המחטים-הן סטריליות ונמצאות רק בקצה העור בשעת הטיפול? (כלומר לא חודרות למחזור הדם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור כטיפול במיגרנה - תגובה
אלעד שלו09/06/2014דיקור מאוד יעיל למיגרנה,
המחטים לא נכנסות לכלי הדם ,
אבל הן נכנסות לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מדקר - בעיות זרעאורי08/06/2014
אבקש המלצה על מדקר טוב בתחום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על מדקר - בעיות זרע - תגובה
אלעד שלו08/06/2014שלום לך כל מטפל טוב יכול לעזור לך עדיף שילוב של דיקור עם צמחי מרפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והריוןאודליה02/06/2014
שלום!
אני בת 33 והתגלתה אצלי מיומה בגודל 4 ס"מ לפני כארבעה חודשים. התחלתי טיפול בדיקור סיני וצמחי מרפא, ואתמול הלכתי להיבדק כדי לראות אם חל שיפור ואולי המיומה קטנה, אבל לאכזבתי הרבה הרופא אמר שהמיומה באותו הגודל והביא לידיעתי את כל הסיכונים במידה ואכנס להריון (שזה התכנון): צירים מוקדמים, הפלות, גידול משמעותי של המיומה.
אני בדילמה ולא יודעת אם להחליט לקחת את הסיכון ולהיכנס להריון או להמשיך בדיקור ובצמחים (שעד עכשיו לא הוכיחו את עצמם חוץ מהקלה על תסמינים של כאבי מחזור וביוץ ותחושה כללית טובה).
יש לי כרגע שני ילדים קטנים אבל אני ובעלי מאוד רוצים ילד נוסף.
אשמח לשמוע את דעתם בנושא ולעזור לי להחליט איך להמשיך טיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה והריון - תגובה
אלעד שלו02/06/2014אודליה שלום,
תתיעצי על כך עם המטפל שלך , קשה להגיד לך מה נכון לעשות, תוודאי עם המטפל שלך שיש לו נסיון בנושא. באופן עקרוני דיקור סיני וצמחי מרפא עוזרים להוריד את המיומות בדכ כלל מדובר על 3-4 חודשים.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל במקום הדיקוררנאוה26/05/2014
שלום,
אני יודעת שיש מקום באוזן שנוהגים לעשות בו דיקור כדי להפחית תיאבון. האם פירסינג באותו מקום יכול להועעל לטווח ארוך?
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל במקום הדיקורר - תגובה
אלעד שלו26/05/2014צר לי אבל לא... הגוף מתרגל לגירוי וזה מספיק לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהםלי30/03/2014
שלום, בת 30 בריאה
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה
המליצו לי לקחת טיפות שיח אברהם מצוי
מה נספג יותר טוב / מומלץ כדורים או טיפות ?
מה השוני ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם - תגובה
אלעד שלו30/03/2014שלום לך,
מומלץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל שיאבחן אותך וייתן לך צמחים ביחד עם מעקב.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)