פחד קהל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד קהל
    מלאך
    09/03/2012

שלום לכם
    יש לי פחד קהל, ולא פניתי לפסיכולוג אני לא רואה בזה צורך
    אם אני עומדת מול אנשים מיד מסמיקה ונכנסת ללחץ
    אני מקווה שתכוונו אותי לפרחים המומלצים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

• פחד קהל - תגובה

רותי בזק
    09/03/2012

יקרה
    פחד קהל יכול לנבוע מכמה וכמה גורמים ועל פי הסיבה - ינתן הטיפול האפקטיבי ביותר.
    אנסה בכל זאת לעזור לך.
    אם הפחד נובע כתוצאה מטראומה שחווית בעבר, שקשורה לעמידה מול קהל , אזאי התמצית המומלצת היא : סטאר אוף בית לחם.
    אם הפחד נובע מחוסר בטחון, אז התמצית המומלצת היא לארץ . לעיתים רצוי לתת את שתיהן.
    ככלל תמציות פרחי באך הן מאוד סינרגטיות , כלומר , כאשר נוטלים אותן בשילוב , הן הרבה יותר אפקטיביות
    לפחדים באופן כללי , יש לנו 2 תמציות נפלאות: לארץ ואספן , כל אחת מהן מטפלת בקבוצה אחרת : פחדים ממקור ידוע ופחדים ממקור לא ידוע , גם הן פועלות נפלא ביחד.
    אם התגובה היא פאניקה , אז יש תמציות אחרות ,
    בקיצור , המגוון הוא רחב ואני מציעה לך לגשת למטפל בפרחי באך , שיערוך לך תשאול מדוקדק ויתן לך הרכב שבאמת יעזור.
    בכל מקרה , אל תישארי עם הפחד.... חבל.
    שיהיה הרבה בהצלחה
    רותי בזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל - תגובה

אלינור אגם
    09/03/2012

מלאך (כית) יקרה,
    ראשית אחזק אותך על הרצון להתעמת עם הפחד. מנסיוני בתחום זה אקדים ואומר כי מעבר לפרחי באך ולהיבטים הרגשיים המזינים את פחד הקהל שלך ישנם מספר דברים טכניים שניתן לעשות כדי לשכך את החרדה או כדי להתמודד איתה ברגע האמת. פחד קהל לרוב מתבטא בסופו של דבר בסימפטומים פיזיים כשבבסיס נמצאת או תגובת בריחה או תגובה הלם או תגובת מלחמה- בפועל אנו יכולים לדבר על הזעה מוגברת/ יובש בפה/ רעידות /תחושת חום והסמקה וכן הלאה. לכל אלו ניתן לעשות מניפולציות התנהגותיות שמטרתן לשכך את הלחץ - פעילות גופנית מתונה לפני העמידה מול קהל כמו הליכה נמרצת אל המקום או עלייה במדרגות, שתיית מים קרים, שימוש בנשימות כל אלו עוזרים לאזן את תחושת הלחץ והמתח. מעבר לזה ישנם טיפים התנהגותיים שאפשר להעזר בהם להוריד את מפלס החרדה- כגון התחלה של ההרצאה בעמידה מאחורי כיסא או שולחן שניתן להתמך בו ושיטשטש רעידות קלות. שימוש במצגות או עזרים יכול לתרום לתחושת ביטחון, שימוש בטכניקות העברה שבהן משתפים את הקהל בהתחלה יותר מאשר מדברים.
    זכרי כי הומור מרפא ומשחרר מיד מתחים על כן כדאי אולי לחשוב על פתיח משעשע שיגרום לקהל וגם לך לחייך וישבור את הקרח. אפשרי גם לנקוט בגישה הכנה יותר האומרת "תשמעו חברים אני מנחה הרבה שנים- אבל ההתרגשות לא הולכת וקלה יותר" מה שיכול ליצור הבנה של הקהל. ואם מפקששים להודות בנונשלנטיות ולא לנסות לטייח- זה תמיד נראה רע.
    ובסופו של דבר אוסיף כי פרחי באך יעזרו רבות לנושא אבל כרגיל יש צורך בהתאמה אישית בהתאם למקור הפחד. אני יכולה לרשום שמות רבים של תמציות אך לא הייתי ממליצה להשתמש לפני התייעצות מדוקדקת. aspen, mimulus הן תמציות קלאסיות של פחדים אך לדעתי לבד הן לא תספקנה אפשרי לחשוב על larch, אולי אפילו beach- אם המקור הוא בשיפוטיות, centaury אם הבסיס הוא רצון לרצות את הקהל, wild oat או clematis אם יש בילבול או חוסר מיקוד באותו זמן, star of beit lehem למצב של בלק אאוט, כנ"ל גם rock rose- בקיצור אין סוף שילובים אפשריים- המלצתי, תרימי טלפון למטפל מוסמך שיתאים לך אישית.
    לסיום, אמר פעם אדם חכם - "אין לפחד אלא מהפחד עצמו"
    אחרי שאנחנו קוראים לפחד בשמו הוא הרבה פחות מפחיד ואפשר להתחיל להתמודד.
    הרבה הצלחה בהמשך
    אלינור אגם- מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו