מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה לא מוצלחתאמא לילדה05/04/2012
הילדה שלי בערך בת 3 וחצי.
לפני קצת יותר מחצי שנה בערך התחלנו עם גמילה מטיטול. גמילה מאוד לא מוצלחת. היום היא עדיין מפספסת. יכולה לפספס המון פעמים.ואם לא מזכירים לה ללכת לשירותים היא לעתים קרובות מפספסת.
יש לציין שניסינו תקופה ארוכה לא להזכיר לה כדי שתלמד בעצמה את הגוף שלה ותדע מתי ללכת לבד. זה לא עבד והיא פשוט היתה מפספסת המון.
בגן מזכירים לה ללכת והיא עושה מה שאומרים לה. בבית היתה תקופה שסרבה ללכת כששלחנו אותה. ואז פספסה 3-4 פעמים ביום. (פיפי וקקי, עם קקי תמיד היה יותר קשה)
ממש בתחילת הגמילה התגובה שלה היתה יותר טובה. אבל זה לא המשיך.
ואז הגיע גם הלחץ שלנו ההורים והתסכול שלנו, שבטוח לא הוסיף. ואני חושבת שאולי זה מקור הבעיה.והתחילו מאבקים סביב הליכה לשירותים.
יש לציין שהיא עברה לגן חדש כחודש-חודשיים לאחר תחילת הגמילה (כאשר ממש לא היתה גמולה עדיין)
חוץ מהגמילה היא גם ילדה שמתוסכלת מאוד מהר. חייבת להיות ראשונה בהכל. מתקשה לוותר לאח שלה הקטן. וגם מרביצה לו. וקיימים גם התקפי זעם רבים על כל דבר קטן שהיא לא מקבלת או שלא מצליח לה.והיו המון מאבקים בבית.ומולנו ההורים.
אני התחלתי לקחת פרחי באך לעצמי בגלל בעיות שלי. ואז חשבתי לתת גם לה,אולי זה יעזור.
בתחילה נתתי לה רסקיו (בגלל שהוא מכיל את 6, 9, 18 שנראו לי מתאימים) והוספתי לזה גם 33 ו23.
היתה תקופה שבה הרגשתי שהיא קצת רגועה יותר עם פחות התקפי זעם. אבל זה לא היה זה.
החלטתי לשנות והתחתי לתת לה: 6 בשביל התקפי הזעם, 7 בשביל ללמוד את עניין הגמילה, 33 בשביל קבלת השינוי, 15 כי היא מקנאה באח שלה מאוד.19 בשביל הבטחון העצמי.
(את ההרכב שלה התחלתי לקחת גם אני)
אחרי שבועיים כאלה בערך הרגשתי שיפור עצום ברגיעה והתחושה שלה. היא היתה סבלנית יותר,וותרנית יותר,חייכנית יותר,רגועה יותר. מוכנה יותר לקבל את סמכותי. (לא תמיד, אבל הרבה יותר מקודם). וכיום היא מסכימה יותר ללכת לשירותים כששולחים אותה. אבל הרבה פחות מצליחה לשים לב לבד.
האם ההרכב הזה מתאים? האם צריך לשנות משהו? כי בעצם בגמילה עצמה לא קרה שום שינוי. השינוי הרגשי והשינוי בקשר בינינו מבורך ביותר, ורק עליו אני שמחה על שלקחנו פרחי באך. אבל לא קרה בעצם שינוי בפספוסים.
האם יש משהו שכדאי להוסיף? האם פרחי באך זה לא הכתובת בכלל?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לא מוצלחת - תגובה
רותי בזק05/04/2012אמא יקרה
קודם כל, לא כתבת מתי נתת כל תמצית , לכמה זמן?, האם את כולן ביחד? או כל אחת לחוד? באיזה הפרשי זמן זה מזה?
בפרחי באך , כל דבר חשוב. יש תמציות שעדיף לקחת אותן לבד , לזמן ממושך יותר (לעיתים אפילו חודשיים ויותר), ויש תמציות שפועלות מהר יותר וניתן לקחת אותן יחד עם תמציות נוספות.
רסקיו עצמה מורכבת ממספר תמציות ולא מומלץ לקחת אותה יחד עם תמציות מסויימות.
תמצית הכעסים , הולי , רצוי לקחת לבד , לפחות בתחילת התהליך.
בגדול , אני ממליצה לך לדבר עם מטפל או מטפלת מוסמכת לטיפול בפרחי באך שהיא תאמר לך בדיוק לפי תיאור המצב שאת מספרת מה כדאי לקחת.
את מתארת הרבה דברים שזקוקים לטיפול ונראה לי שלא ניתן לטפל בכולם בבת אחת , אלה להחליט מה הכי חשוב לתחילת הטיפול ולאט לאט להמשיך הלאה , לפי תגובותיה של הילדה.
מאחלת לכם הרבה הצלחה , פרחי באך יכולים לעשות פלאים.
אבל , זהו טיפול נפשי , רגשי , שדורש סבלנות וזמן....
כל טוב וחג שמח
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לא מוצלחת - תגובה
אלינור אגם05/04/2012אמא יקרה.
קראתי את מכתבך מספר פעמים כדי לרדת לעומק החוויה שלך ולהבין את הדברים שאת מתארת. כאמא לשני קטנים שאחד מהם עבר זה מכבר את התהליך ואחד כרגע נמצא בהליכי גמילה אני קוראת את דברייך ומבינה את התיסכול שלך, אני מזהה את הכעס והבילבול ותחושת חוסר האונים שעולה ממכתבך, ורגע לפני שנדבר על פרחי באך הרשי לי לומר לך כי עם כל חוסר הנוחות זוהי אינה חוויה חריגה. בגיל 3 חווה הילד חוויה נפלאה של מסוגלות ללא גבולות. הוא הופך להיות מיצור תלותי וחסר אונים שכל קיומו תלוי בהוריו הוא הופך לאדם עצמאי שמסוגל לקבל החלטה ולהכריז- לא רוצה/ כן רוצה/ עכשיו אני/ את לא מחליטה עלי וכאלה. תחושת הכל יכול הזו היא תחושה חשובה מאוד ועלינו כהורים להבין את המשמעות שלה ולכוון אותה מבלי לדכאה ותוך כדי החזרת בוחן מציאות לסיטואציה. הילד בעצם מבין כי עם כמה שהוא עצמאי הוא עדיין תלוי בנו ובפעם הראשונה מתאפשרת לו תחושה של כוח עלינו ושל כוח בכלל במסוגלות שלו לשלוט מתי לשחרר ומתי להחזיק את הצרכים שלו. ישנם מצבים בהם הילד יגיש לנו את "יצירותיו" כמתנה כדי לגרום לנו להתגאות בו וישנם מצבים שהילד יחזיק או ישחרר שלא במקומות שראוי כדי לגרור מצידינו תגובה- הכל זה תוצר של מערכת היחסים, אופי הילד ולא פחות חשוב מכך- התגובה של ההורה לסיטואציה- היא החומר המלבה. אשמח להסביר ולפרט עוד אודות התהליך הפסיכולוגי העומד מאחורי שלב התפתחותי זה אך לא כאן המקום. נחזור לפרחי באך. הרבה בפרחי באך זה ניסוי וטעייה - חשוב להדגיש כי "טעות" אינה מביאה לנזק אלא פשוט אם נלקחה תמצית שאין בה צורך- לא תהיה שום פעולה שלה.
אני שמחה לראות שניסית והיה שיפור במערכת היחסים- בכדי שהשיפור יחזיק מעמד וגם ישפיע על הסימפטום שהוא הגמילה- יש להתבונן בצורה מעמיקה וישירה על הילדה, עליכם וההתנהלות. אני מוקירה את ההתבוננות העצמית וההבנה כי הילדה חוותה שינויים שבוודאי השפיעו על התהליך- אח קטן, גן חדש. יש לבדוק יותר לעומק את העולם הרגשי המניע את הילדה- יתכן ובאמת דווקא הקנאה באחיה הקטן היא המניעה אותה ואז אולי הייתי שוקלת לשלב chicory ו walnut - לא בטוח שיש צורך ב- holly. התקפי הזעם נשמעים לי כמו סימפטום נוסף של התנהלות חסרת פשרות והישגית- ואם כך הדבר לא הייתי ניגשת לזה עם charry plum אלא בודקת עוד איפיונים שלה ורגעים בהם זה תוקף אותה ומטפלת בתמצית טיפוס יותר מאשר בתמצית מצב. יתכן שבכלל יש לטפל ב- aspen- אולי כל המעמד של השיחרור והפרידה מחלק ממנה (הילדים פחות רואים את זה כפסולת של הגוף ויותר רואים את זה כחלק מהם) אולי הפרידה הזו מאיימת עליה וההתנהגות שלה נובעת בעצם מחרדה. יתכן והייתי חושבת גם בכיוון של crab apple- יש לבדוק את ההתייחסות שלה להפרשות- האם היא סולדת מהן, האם ישנם דברים נוספים המעוררים בה גועל. rock water היא גם תמצית שיכולה אולי להתאים אבל כל אלו הם רק לאחר איבחון באמת מעמיק. לא הייתי בוחרת ברסקיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אלינור אגם05/04/2012clematis מתאימה רק אם את חושבת שהבעיה טמונה בחולמנות של הילדה וחוסר תשומת לב. ובכן יש הרבה מה לחשוב ולבחון ותמיד כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך ואפילו הייתי משוחחת עם הגננת או אנשים שמכירים את הילדה ואת סומכת על הראייה שלהם כדי לנסות ולהבין את ההתנהלות שלה- האם זה שיכחה או פעולה מכוונת וכו'. הכי חשוב impatiens עבורכם- גלו אורך רוח, סלחנות והבנה, בסופו של דבר הילד בעצמו מבקש להיות גדול ועצמאי, כל תגובה אחרת מצידכם יכולה לעודד את המשכיות המצב.
בברכת חג שמח ושיחרור מעבדויות
ותזכורת כי כל דבר קורה בזמנו,
אלינור אגם
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן
אמא לילדה06/04/2012על התגובות ועל המהירות.
נתתי לה את הטיפות בפה ,או בתוך שתיה מספר פעמים ביום,השתדלתי יותר מ4 פעמים. השתדלתי על הבוקר ובבקבוק מים שלה במשך היום ובשתיה בערב. ובין לבין לפעמים בפה כמה שהספקנו. לרוב היא הסכימה לקחת בשמחה. לפעמים לא רצתה.
נתתי את כל התמציות ביחד בתרכובת אחת. האם זה משנה? למה הולי יותר טובה כשנותנים רק אותה בנפרד?
העניין הוא שזה כן עבד מאוד, התרכובת שהחלטתי עליה,זה כן פגע במטרה מסויימת ויש שיפור עצום. רק אני לא בטוחה באמת האם צריך לתת לזה עוד זמן או להחליף תרכובת.
ורציתי לדעת אם באמת פרחי באך זו דרך מתאימה לטיפול בגמילה לא טובה או רק במצבים הרגשיים.
קשה לדעת אצלה האם היא מתעקשת ולא רוצה ללכת לשירותים כי יש לה משהו שהיא רוצה להפגין מולנו (אני כן חושבת שיש בזה משהו) או שבאמת היא חולמת ולא מספיקה. לכן גם חשבתי לתת את 7 כדי שתלמד מההתנסויות שלה.
מה הההבדל בין צ'יקורי להולי בעניין של קנאה באח קטן? זה לא כל כך ברור לי.
היא לא נראית נגעלת בכלל מההפרשות שלה. זו ממש לא ילדה שנגעלת מדברים. לדעתי להפך,היא יכולה להשאר עם הפיפי והקקי במכנסיים ולא לומר לנו בכלל.
אבל אני כן חושבת שיש לה בושה מסויימת מכך שהיא מפספסת, כי היא מבינה שזה לא מתאים.
למה רוק ווטר יכולה להתאים בסיטואציה כזו?
תודה רבה אני צריכה להמשיך עוד קצת לחשוב על העניין ועליה. ובינתיים אני ממשיכה איך שזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן - תגובה
אלינור אגם07/04/2012אמא יקרה, שלום שוב,
chicory ו - holly שתיהן יכולות להתאים במצבי קינאה אך שתיהן שונות זו מזו. תוכלי לקרוא ולהעמיק בספרות על האיפיונים השונים ולהתאים למצב של ילדתך. בגדול. holly היא תמצית לרגשות קשים כמו שנאה, קנאה ועוד שלל (חשדנות, תחושת נקם, תאוות בצע ועוד). ה- chicory מיועדת לטיפול ברכושנות רחמים עצמיים ומתאימה בסיטואציות בהן האדם נוהג במניפולציות על מנת להשיג שליטה על האהובים שלו. שאלי עצמך האם לילדתך יש מזג נוח או מזג זועף, האם את מזהה בה כעס ולא רק בגלל האח הקטן - (holly) או האם את מזהה בחוסר ההצלחה בגמילה ניסיון נואש לשלוט בכם ולתמרן אתכם- שניהם יכולים לנבוע אולי מקינאה אבל האופי שונה. לגבי chestnut bud- אם אכן הפיספוסים מכוונים ולא עניין של אי למידה הרי אין צורך בתמצית זו. לגבי rock water- העליתי אותה כמחשבה בעקבות התיאור שלך של ילדה תחרותית עם סף תיסכול נמוך כאשר משהו לא מצליח לה אבל זה כבר באמת עיניין איבחוני מעמיק יותר ולא בשלב ראשוני של העבודה עם התמציות.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת בשמחה לפנות.
אלינור אגם
מטפלת מוסמכת בפרחי באך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מה שאת כותבת
אמא לילדה08/04/2012לפי התיאור שלך צ'יקורי יותר מתאים לילדה מאשר הולי.
אולי בגלל שהכעס והתקפי הזעם מתבטאים בעיקר בבית מול ההורים, ובמקומות אחרים היא חייכנית ורגועה הרבה יותר.
אבל בהרגשה שלי מהסתכלות על התרכובת ועל השיפור בתחושות הילדה,דוקא הולי זו התמצית העיקרית שהשפיעה , אז מעניין שדוקא היא פחות מתאימה. (אולי כי לקחתי אותה בעצמי והרגשתי את ההשפעה שלה עליי. אולי בכלל מה שעזר זה שאני עצמי לקחתי את התמציות שלה?) והיא המשמעותית לה ביותר.
גם רוק ווטר זה כיוון מעניין כי אכן יש לה סף תסכול נמוך מכל דבר שלא מצליחה, ישר מתעצבנת (אם כי,גם זה השתפר מאוד מאז לקיחת התמציות ) אולי בהמשך כדאי לשלב גם אותו.
אולי תוכלי מעט להרחיב עליו?
ואולי שווה לנסות את הASPEN לראות האם משהו נעוץ שם ואני לא יודעת.
אני אמשיך עוד קצת ככה,ואז אנסה לראות אם זה מתאים ואולי גם צ'יקורי.
האם 19,33 נראות לך רלוונטיות לתהליך כתמציות תומכות או שמיותרות?
ואני מתלבטת האם 7 מתאים יותר במקרה כזה או 9? במידה וזה אכן חולמנות וחוסר למידה, מה שאני לא מצליחה להבין ממנה עדיין.
(את מספר 7 הוספתי קצת מאוחר יותר כשראיתי שאין שיפור בגמילה עצמה,אז חשבתי אולי העניין הוא בלמידה ולא רגשי)
סך הכל היא לוקחת את התרכובת האחרונה 3-4 שבועות לפחות,האם זה הזמן לנסות שינוי של התרכובת בדרך כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מה שאת כותבת - תגובה
אלינור אגם08/04/2012אמא יקרה,
הגישה שלך לסיטואציה מאוד מתאימה לאופי הטיפול בפרחי באך. כאשר ד"ר באך השלים את עבודתו לאחר שנים של איסוף וניתוח ומחקר, הוא יצא אל חצר ביתו עם כל כתביו ותיעודיו והבעיר אותם במדורה. כל עבודתו שיכלה לשמש מקורות למידה בלתי נדלים נעלמה בדקות ספורות. תלמידים שלו שלא הבינו איזה רגע של טירוף עובר על האיש הגדול הזה ניסו להציל חלק מהכתבים ללא הצלחה. מלבד ספרי הגות הותיר אחריו באך רק ספרון דק ובו בערך 6 שורות המפרטות לגבי כל תמצית. מטרתו הייתה לבטל אפשרות של מוחלטות. מתוך ההבנה כי אין אדם אחד דומה במאת האחוזים לאדם אחר. כל תמצית משפיעה באופן שונה על כל אדם, כל תרכובת יוצרת משהו אחר מאדם אחד למשנהו. מאז נכתבה ספרות ענפה על התמציות עם ניסיונות כן להכניס למסגרת את ההבנה והאבחנות בין התמציות השונות אבל בעיקרון משנתו של באך הייתה למידה תוך כדי פעולה ושינוי. על כן הניסיונות שאת מבקשת לעשות עד לשינוי המיוחל הם מבורכים בהתבוננות שלך, יחד עם זאת אני מציעה לא להרבות בשינויים בטווחים קצרים. אין טווח זמן המוגדר כמומלץ לשינוי תרכובות. תחושי את הילדה, תבדקי מה עושה לה טוב, מה השתנה, לאיזו תמצית אין תגובה. אני מציעה שלפני הכל תגדירי את המטרה שלך. מלבד המטרה של גמילה- הרי פרחי באך לא פועלים באופן נקודתי בסימפטומים. אבחני את הקושי שאת מזהה לפני הכל, לפני הבדיקה והניסיונות ושינויי התרכובת. אחר כך קבעי מטרה (כללית) איך לדעתך יכולים חייה של בתך להיות טובים יותר ומתגמלים יותר- ע"י איזה שינוי? ואז החיפוש אחר התמציות הרלוונטיות יהיה קל יותר. השאלות שאת שואלת לגבי התמציות השונות יענו מתוך עצמן לאחר שתגדירי לעצמך את הקושי שאת מזהה והסיבות לו ואז את המטרה שלך. טיפ נוסף, התבונני בילדה, הקשיבי לה בשעת משחק ודמיון, צרי מצב של משחקי דמיון, היי בו כמה שפחות פעילה ותני לה להוציא החוצה במסווה של משחק את עולמה הפנימי- שם תמצאי את התשובות המדויקות ביותר אותן את מחפשת. תני לגיטימציה לרגשות שלה.
העלית נקודה חשובה שאני רוצה להתייחס אליה- את כותבת ושואלת כי אולי זה שאת לקחת את התמציות עזר בעצם לילדה ובכן, אין לי כל ספק שכאשר אנו ההורים מזהים קושי בילדים שלנו, הדרך העיקרית לפתרון נעוצה בכך שאנו מתאימים את עצמינו ואת ההתנהגות שלנו לקושי של הילד. לא תמיד הבעיה נעוצה בילד אלא בהסתכלות שלנו, בציפיות שלנו, בתפיסת העולם שלנו. כשמגיע אלינו ילד או כשמגיעה סיטואציה שמערערת את האמיתות שלנו אנו ממהרים לאבחן בעיה בילד כדי להשיב את הסדר על כנו, ובכן לעתים הפתרון נעוץ בהסתגלות שלנו ומשם ישנה השפעה וישנו שינוי בילד.
הרגישי חופשיה לשוב ולהתייעץ
אלינור אגם
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה על ASPEN
אביבה09/04/2012הייתי רוצה להתייעץ לגבי התמצית הזו.
אני חושבת שאתן לבת שלי עוד שבוע בערך את ההרכב הנוכחי ואז אעשה שינוי והייתי רוצה לנסות את הASPEN
מהכרותך עם התמצית הזו האם עדיף לתת אותה לבד? או אולי להפך-לא מומלץ לתת אותה לבד? האם יש לה ריאקציות חזקות?
אני מתלבטת איך לתת את התמצית?
האם לחשוב על שינוי ההרכב של הבקבוק הטיפולי שנתתי לבת שלי ולהוסיף את הASPEN
או אולי לתת אותה לגמרי לבד
ואולי לתת רק עם תמצית 33
(ואולי עם 15 שהרגשתי שהיא טובה לנו)
תוכלי לחוות את דעתך?
שוב תודה על העזרה וכיווני החשיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה על ASPEN - תגובה
אלינור אגם10/04/2012אמא יקרה,
כדי לעשות סדר- אם אני מבינה נכון, התרכובת עליה את מדברת היא:
charry plum
chestnut bud
walnut
holly
larch
אם כך הדברים ולאור השיח ביננו אני רוצה לכוון אותך בעוד דבר- בעבודה עם התמציות- ככל שהתרכובת מכילה יותר תמציות ההשפעה לרוב היא יותר איטית ויש יותר "אינטראקציות" בין תמציות שונות. זה בסדר זו שיטת העבודה אבל לעיתים כדאי להיות נקודתיים.אני אחרוג ממנהגי ואיעץ לגבי תרכובת. אני לא לגמרי רואה את הצורך ב- walnut וב- chestnut bud וזאת מכיוון שנכון שההסתגלות למצבים החדשים עוד לא הושלמה אבל אני לא חושבת ש- walnut תביא להסתגלות, ולגבי chestnut bud- לפי התיאורים שלך, הגיל ומשך הזמן של הגמילה- אני לא מרגישה כי זו תמצית שלה הילדה זקוקה. מעבר לזה- charry plum- אינה תמצית פשוטה- וזקוקה למחשבה מעמיקה האם היא המתאימה ביותר לילדה. השילוב של holly ביחד עם larch הוא שילוב טוב ומחזק במידה והחלטת כי holly מתאימה יותר מ- chicory.
לגבי aspen- זוהי תמצית נהדרת, מרגיעה, ממרכזת, חושפת את המטופל לאט בקצב האישי שלו, אצל מבוגרים מתגלה גם מקור הפחד. ריאקציות הן מאוד אישיות אם בכלל אבל יכולות להופיע כעייפות, לעיתים שיחרור דרך חלומות אבל שוב זה באמת מאוד אישי ומדובר בתמצית "מלטפת" כך שאינה מעוררת קושי מיוחד.
ואמא יקרה, זיכרי כי כל האמור לעיל מסוייג כיוון שמאוד קשה לתת יעוץ טיפולי ואיבחוני מבלי להתרשם מהילדה ומכם ולקבל אינפורמציה נוספת. קחי את דבריי כנקודות חשיבה ובדקי אותן למול הילדה.
תמיד לשרותך
בברכת חג שמח,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שהגעתי למסקנה איך להמשיך
אביבה10/04/2012אני אתן לה את ההרכב הנוכחי עוד שבוע ואז אעשה שינוי
ואז אתן לה הרכב של 15, 2, 19
אולי בהמשך אתן את הצ'יקורי,אבל כרגע אני מעדיפה להשאר עם ההולי ורק לנסות האם תמצית אספן תענה על איזשהו צורך.
את 6 באמת חשבתי להוריד כי התקפי הזעם פחתו משמעותית בזמן האחרון. (כשאני חושבת שהשינוי קרה באמת רק כשהוספתי את ההולי להרכב). גם את 7 חשבתי להוריד בגלל שלא רציתי יותר מדי תמציות בהרכב החדש ולא הייתי בטוחה לגבי יעילותה אצל הילדה שלי. רק על 33 התלבטתי כי מנקודת מבטי זו תמצית תומכת מאוד וחשבתי שתעזור כאן בקבלת התהליך, אבל באמת התלבטתי גם בגלל שלא רציתי יותר מדי תמציות.
תודה שכיוונת אותי ועזרת לי להחליט סופית. אני אמשיך לנסות ונראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך צלחה שתהיה
אלינור אגם10/04/2012סמכי על עצמך והיי קשובה, אין לי ספק שכאשר יש רצון להיטיב הטוב יגיע.
חשוב לומר שוב כי כל האמור לעיל אינו יכול מחליף טיפול ואבחון מקיף.
בברכת הצלחות וכל טוב,
אלינור אגם
מטפלת מוסמכת בפרחי באך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)