מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהמור22/10/2012
שלום,
לפעמים בחיים תוקפים אותי מעין התקפי חרדה ממושכים מלווים בתחושת מוות מתקרבת
אני לא יודעת אם מישהו מכיר את התחושה הזאת אבל זה נדמה כאילו משהו ממש רע עומד לקרות. בתקופות כאלה אני מאוד זקוקה לחברה אנושית (לא זקוקה לה בדרך כלל) מאוד לחוצה, לא ישנה וחסרת מנוחה. סיפרו לי שפרחי באך יכולים לעזור לי אבל אין לי מושג בזה ולכן אני פונה אליכן לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
רותי בזק22/10/2012מור יקרה
אכן לפרחי באך יש פתרונות נפלאים לחרדות ופחדים
רוק רוז -תמצית שמטפלת במצבי פאניקה , חלומות רעים , פחדים בעקבות מחלות , תאונות.
אם הפחדים ו/או התקפי החרדה נובעים בעקבות טראומה - יש לנו תמצית בשם סטאר אוף בית לחם שמטפלת נפלא במצבי טראומה ו"קולפת" את הטראומה לאט לאט מהמטופל.
מימולוס- לטיפול בפחדים מגורם ידוע (טיסה, חושך, מעלית וכו').
אספן- לטיפול בפחדים ממקור לא ידוע.
צ'רי פלאם- פחד מאיבוד שליטה.
רד צסנאט- לטיפול בדאגת יתר לאחרים.
מנסיוני, בד"כ לטיפול בהתקפי חרדה כדאי להישתמש בתמהיל של מספר תמציות ותמיד אני גם מוסיפה וולנאט בכדי לתת מעין "בועת הגנה".
לפי התאור שלך הייתי הולכת על רוק רוז, מימולוס, אספן, אימפיישנט וולנאט. לגבי חוסר השינה , לעיתים מחשבות טורדניות הן אלה שמפריעות ותמצית שעוזרת לכך היא הוויט צסנאט ביחד עם האימפיישן (שמרגיעה).
בכל מקרה , כדי לדייק , אני ממליצה לגשת למטפל שיתשאל אותך וירכיב לך תמצית מתאימה.
כל טוב ובריאות טובה.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
אלינור אגם22/10/2012מור יקרה שלום רב,
את מתארת תחושה מאוד קשה של חרדה שאני מאמינה שמביאה איתה דאגה רבה ומועקה גדולה. לשאלתך אם מישהו מכיר את התחושה הזו אני יכולה לומר לך שאת אינך היחידה שמסתובבת עם הענן הזה, אם זה מקל עלייך במעט את הקושי הנלווה.
ראשית אענה ישירות לשאלתך- כן פרחי באך יכולים לעזור למצבים של חרדה לא מוסברת ותחושה כי משהו רע עומד להתרחש- התמצית המדוייקת לכך נקראת aspan שמטפלת בפחדים לא מאוד מוגדרים אבל קיימים ונוכחים.
אבל אני לא רוצה להסתפק בזאת כיוון שיש לדעת כמה זמן את סובלת מזה. האם זה משהו חדש או התנהלות ישנה. האם זה בעקבות אירוע מסויים שמאז את חשה את החרדה הזו? האם משהו בחייך השתנה לאחרונה?
בנוסף, הייתי רוצה לשאול איך את מתגברת על זה ולכמה זמן זה תוקף.
שאלה חשובה מאוד היא האם החרדה הזו פוגעת בך ומונעת ממך פעילות סדירה.
כל השאלות הללו יביאו להתאמת תמצית מדוייקת לצרכים שלך.
מור, אינך צריכה להישאר לבד עם החרדה. אני שמחה לשמוע כי את מוצאת מפלט זמני בקשרים שונים.
אם יורשה לי אני רוצה להוסיף משהו קטן- סיפורון על פחד. לקוח מתוך ספרה הנהדר של רחלי בהרל ונקרא "מיפלצולה". הסיפור מתאר ילד קטן שבשעת לילה בעת ההרדמה הוא מביע חשש בפני אימו מפני מפלצת שעשויה להגיע. ומאותו רגע בכל דף האם מנסה להושיע את בנה מהפחד בכל מיני כלים. היא מציעה כי היא תבנה חומה מסביב לבית, תשים את הכלב ככלב שמירה, תנעל בשבעה מנעולים וכן הלאה והלאה.
הילד בכל פיתרון שמציעה האם מעצים את המפלצת ומוצא פיתרונות כיצד היא יכולה לעקוף את המכשולים שמציבה האם- בדיוק כפי שקורה לנו כשאנו נכנסים לסחרחרה של חרדות.
בסופו של דבר האם מתארת שהיא תשים את המפלצת בכלוב. רחמיו של הילד יוצאים אל המפלצת והוא שואל את אימו מה יקרה אם היא תהיה עצובה? והאם בחכמה רבה משיבה לבנה הקט שאם היא תהיה עצובה הם ישחררו אותה והילד (אם איני טועה) מבקש כי היא תבוא איתם לטיול ובסופו של הספר לאחר שהילד עבר תהליך כל כך מרגש של התמודדות וחיבור ל"מפלצת" הזו- (מה שהיא לא תהיה) ממש כבר לא יכול לחכות עד שהיא תגיע אליהם ואף קורא לה בשם שהמציא- "מיפלצולה".
מה אני רוצה לומר? הפחדים שלנו גם אם אינם ממקור ידוע- הם אמיתיים ולעיתים מאיימים לכלותינו ,אבל , כשאנו מעיזים להתבונן בהם ( לעיתים עם יד מכוונת של מטפל או אדם קרוב) וכשאנו מעיזים לומר את שמם, פתאום אנו מבינים ש"צל הרים הוא" שממפלצת ענקית בעצם מדובר רק במיפלצולה.
לסיכום- הפחד הוא שלך וכשם שהוא מגיע כך הוא גם יכול להשתחרר.
אשמח להמשיך לשמוע ממך ולכוון אותך.
אלינור אגם
מנהלת הפורום
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)