מידע רפואי
פורומים
- נטורופתיה ותזונה
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- מחלות חניכיים
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- איפור וטיפוח
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- רפואת עור משלימה
- זכויות רפואיות
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- מין וסקסולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- דרך התאמת התמציתשלי10/11/2013
שלום,
למדתי פרחי באך אך בלימודי לא השתמשו בשאלון אבחון אלא דרך קלפי הצמחים או מטוטלת או בחירה של המטופל.
רציתי לדעת מהן דרכי האבחון שאתן עובדות איתם והאם יש טופס תשאול איתו אפשר לעבוד? האם אתן בחורות את התמצית למטופל?
שאלה שניה - אני מטפלת ברפואה סינית. פרחי הבאך נועדו להשלמה.
באים אלי מקרים רבים שהם פיזיולוגיים בראש ובראשונה (כמובן שקושר לגוף נפש) .
האם נכון להתסכל על הסימספטומיפ ולפי זה לתת תמציות? או שלא...
ודבר אחרון - בני בן שנתיים עם שקד שלישי. איך אני יכולה להתאים בעבורו תמצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך התאמת התמצית - תגובה
רותי בזק10/11/2013שלי שלום
אנסה לענות על כל השאלות.
אני משערת שכל מטפל מאבחן על פי דרכו , אני בלימודיי , למדתי גם תשאול , גם אבחון דרך קלפים , גם אבחון דרך מטוטלת וגם קיבלתי מעין שאלון שאמור לעזור. עם השנים , אני מוצאת לנכון בעיקר לתשאל את המטופל , גם על ילדותו , משפחתו , עברו וכו'. את תלמידיי אני עדיין מלמדת את כל השיטות , אבל , מתמקדת מאוד בתשאול.
אין דרך נכונה יותר או פחות , את צריכה להשתמש במה שניראה לך נכון לכל מטופל. ללכת על פי תחושת הבטן , ואני משערת שהיא תשתנה בין מטופל אחד לשני.
גם התבוננות בסימפטומים , הבנה מאיזה מקור רגשי נפשי הם מגיעים , היא דרך נכונה לפי דעתי (אני משתמשת בה רבות).
לגבי בחירת התמציות , לעיתים אני משתפת את המטופל בבחירה ולעיתים לא.
לעיתים אני אומרת לו מה נתתי לו ולעיתים אני לא משתפת אותו בבחירה ואומרת לו שחלק מהתהליך שלו , הוא לא לדעת....
חשוב גם לעשות החלטה אם להישתמש בתמציות מלטפות או בתמציות עומק.
לגבי בנך , תנסי להבין מדוע הוא "גידל" שקד שלישי , לפעמים קשה לנו לאבחן את ילדינו כי אנחנו מעורבבים מידי.... ואז כדאי להעזר בגורם חיצוני.
נסי לבדוק מה היה במהלך ההריון , איך המערכת החיסונית שלו וכו'
מאחלת לך הצלחה והרבה בריאות
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה ..
שלי20/11/2013תודה על התשובות. עזרת לי מאוד.
כיצד אני יכולה ללמוד / לקרוא עוד אודות החיבור שבין פרחי באך לבין מערכות / איברים בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה .. - תגובה
רותי בזק21/11/2013שלי יקרה
אני לא מכירה ספר שעושה את החיבור הישיר בין פרחי באך ומערכות ואיברים בגוף.
מה שאני עושה , אני משתמשת הרבה בספר של לואיז היי "רפא את גופך" , בו יש את המשמעויות הנפשיות לכל בעיה פיזית ואז עושה את החיבור הנפשי , רגשי.
שיהיה בהצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?