מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- היפרדות של שרירי בטןגל04/04/2017
שלום,
אני אחרי שלוש לידות, האחרונה היתה הריון תאומים כולם נולדו בניתוח קיסרי.
כל המשקל ירד מהר אחרי הלידות, אין לי סימני מתיחה בכלל ומעט מאוד עור עודף.
מה שכן יש לי זה היפרדות שרירי הבטן. לא חמורה אבל מספיק חמורה שאחרי כוס קפה אחת אני כבר נראית כמו בהריון חודש 3-4 ממש מבאס כי אני רזה
ניסיתי פילאטיס ותרגילים ייעודיים. אני שנה ושמונה אחרי לידת התאומים וזה רק מציק לי יותר ויותר.
חקרתי את עניין מתיחת הבטן אבל אין לי מספיק עור עודף כדי למתוח עד הטבור, יש לי אולי 2-3 סמ. אבל נורא רוצה לתקן את עניין השרירים.
מה ההמלצה למישהי שיש לה היפרדות שרירים אבל לא מספיק עור/שומן/ סימני מתיחה כדי להצדיק מתיחת בטן?
אפשר לראות בתמונה שהבטן בולטת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות שרירי דופן הבטן לאחר לידות
ד``ר בני מייליק11/04/2017שלום לך
ראשית, אני חייב לציין שמראה הבטן שלך (כפי שנראה בתמונה ששלחת) הוא מושלם. במיוחד לאחר שסיפרת לנו שאת אחרי שתי לידות בודדים ולידת תאומים אחת ושלושתן היו בניתוח קיסרי.
מאידך, את מספרת שהיפרדות שרירי דופן הבטן מציקה לך מאוד למרות שאין לך כמות משמעותית של עור עודף.
הדרך לתיקון היפרדות זו היא בניתוח מתיחת בטן שבו מבצעים הצמדה של שרירי דופן הבטן בחזרה לקו האמצע, כפי שהיו לפני ההריונות.
במקרה שלך, תיקון כזה הוא אפשרי אך מאתגר במיוחד למנתח, שיבצע הידוק של שרירי דופן הבטן דרך צלקת קצרה (רק במעט יותר ארוכה מהצלקות שכבר יש לך בעקבות הניתוחים הקיסריים בשיפולי הבטן) .
בהצלחה
ד״ר בני מייליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרדות שרירים
גל12/04/2017אני יודעת שהבטן נראית בסדר יחסית לשלושת ההריונות שעברתי, כולל שלושה ניתוחים קיסריים והריון תאומים. אבל- עדיין הרפיון הזה של הבטן מציק ככ! זה בסדר בבוקר ועם כוס הקפה הראשונה יוצאת הבטן. ממש מתסכל שכן אני ממש שומרת על הגוף שלי. מהצד זה יותר בולט כמובן מהקדימה. ולא הייתי שוקלת את זה לולא היתה לי כבר צלקת של ניתוח קיסרי.
למרות שאני יודעת שהבטן שלי נראית סדר- זה נורא מפריע לי!!!
האם מה שאני צריכה זה מיני מתיחת בטן או מתיחה רגילה? האם תפירה של השרירים רק מתחת לטבור זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרדות שרירי דופן הבטן
ד``ר בני מייליק13/04/2017שלום גל
אוכל לענות לך באופן רציני על שאלותייך רק לאחר בדיקה גופנית במרפאה.
דר׳ מייליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?