שאלה בבקשה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה..
    בר
    14/07/2011

שלום רב,
    אני בת 20 וסובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי בירכיים. במיוחד ברך שמאל. בנוסף, אני סובלת מכאבי כפות רגליים. לאחר שבדיקות הדם העלו שאיני סובלת מדלקת פרקים או בעיה בשרירים, הלכתי להתייעצות עם אורטופד. הוא אמר שאין לי בעיה בברכיים ובכפות רגליים. הוא אמר שאולי זה הסחוס ושלח אותי להשתמש בוולטארן.

בנוסף,כבר במשך כ- חודשיים 2 אצבעות רדומות לי ביד שמאל (הזרת והקמיצה) הרופא אמר לי שגם לזה אני צריכה להשתמש בוולטארן..

לא יודעת, יצאתי בהרגשה לא טובה.. כאילו לא קיבלתי באמת טיפול..
    שאלותי:
    האם מקובל להשתמש בוולטארן גם כשאין דלקת פרקים? (כי זה הרי לדלקות)
    האם לאצבעות רדומות (הסיבה: עצב לחוץ ככל הנראה) הטיפול בוולטארן יעיל?

האם יש טיפול שמטפל בבעיה ולא בסימפטום??? ובכלל, מהן הסיבות שיכולות לגרום לכאבי פרקים כשהסיבה אינה בעיה בשרירים או דלקת..

אשמח מאד מאד לתשובה מפורטת!!!!! מאד מחוץ לי!
    תודה רבה רבה ויישר כוח!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה..

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה.. - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    14/07/2011

שלום בר,
    על מנת לטפל בבעייה , צריך קודם לאפיין אותה..
    יש לבדוק מה סוג הכאבים במפרקים והממצאים הפיזיקאלים בבדיקה וכן בדיקות דם.
    גם אם הבדיקות דם תקינות, כדאי שתבדקי על ידי ראומטולוג .
    אם אין עדות למחלה דלקתית, יתכן ומדובר בכאבים מכאנים קשורים למבנה הברכיים והפעילות, ובכל זאת תרופות מסוג וולטרן או מאותה משפחה יכולות לעזור לכאבים, אך אינן מומלצות לטווח ארוך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר ואלרי..!

בר
    14/07/2011

קודם כל תודה על התשובה!!!
    האורטופד סיכם את הביקור כך:
    כאבים בברכיים, רגישות למישוש בסדק מיפרקי יותר פנימי. תנועות בברכיים לא מוגבלות בסוף כיפוף וישור יציבות שמורה.עד כאן.

מה זה אומר? הוא אמר שהמבנה תקין גם בברך וגם בכפות רגליים. שוב, הוא אמר שאולי זה הסחוס.. אשמח אם תאמרי לי מהן הסיבות לבעיות הקשורות בסחוס.. ד"א, את ממליצה עם צילום?? נראה לך שבדיקה קצרה ע"י אורטופד מספיקה כדי לקבוע אם המבנה תקין?

בנוסף, אחזור על כמה משאלותי הקודמות:
    האם השימוש בוולטארן יעיל גם למי שאין לו דלקת פרקים?
    האם השימוש בוולטארן יעיל גם לקצות אצבעות רדומות? (כפי שהוא אמר)
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו