כאבי פרקים כתוצאה מבעיה בסחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים כתוצאה מבעיה בסחוס
    בר
    20/07/2011

היי,
    רציתי לדעת בבקשה מה הטיפול המומלץ לכאבי ברכיים שמקורם ככל הנראה בסחוס.. (לפי האורטופד, הבחנה ראשונית ללא צילום) קראתי מאמרים בנושא והם ממליצים על זריקות, ניתוח לנקיון האזור מדלקות והחלפת מפרק.. אני צעירה (20) והטיפולים האלו מרתיעים אותי.. עם זאת אני מרגישה שהמצב מחמיר..

בנוסף, האם ידוע לך איזה כושר גופני אפשרי לעשות במצבי וממה כדאי להמנע..? והאם בזמן שכואב ניתן לעשות כושר גופני או עדיף שלא??
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי פרקים כתוצאה מבעיה בסחוס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    21/07/2011

הטיפול המומלץ על מנת לשמור על הברכיים משינויים ניווניים שעיקרם שחיקת סחוס כולל בראש ובראשונה שמירה על משקל גוף תקין.עודף משקל שוחק את סחוס הברכיים ביתר. אין תרופות שחדמשמעית משקמות את הסחוס - קיימים מספר תוספי מזון כדוגמאת גלוקוז-אמין-כונדרויטין, אומגה 3 ועוד העשוים לשמר את הסחוס הקיים ואולי לבנותו אך ההוכחות אינן מאוד מרשימות. פעילות גופנית המחזקת את השרירים סביב הברכיים (הליכה, שחיה) תורמת ליציבות המפרק ומונעת שחיקה. פרט לכך - גנטיקה טובה!
    מותר שיהיו מעט כאבים בזמן אימון גופני אך אם הכאב מלווה אותך משך יותר מכמה דקות לאחר סיום האימון - סימן שהתאמצת יותר מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירב!!!!

בר
    22/07/2011

תודה רבה לך על התשובה! בקשר לגנטיקה ידוע לי שסבא שלי סבל מכאבי רגליים (אבל אולי זה בגלל הגיל. וגם סבתא שלי מהצד האחר..) אבל ההורים שלי לא סובלים מכך.. הם סביבות גיל ה- 55..
    האם לדעתך כאבי פרקים בגיל 20 יכולים לעבור מאליהם?? כלומר שאחרי תקופה זה פשוט עובר??
    האם יש לך טיפים בשבילי כמו סוג נעליים, מזון, איך לגרום שהמצב לא ידרדר??
    אני לא סובלת מעודף משקל..(לפי הטבלה.. אבל אולי יש לי להוריד 4 קילו כדי להיות ללא שום עודפים..:)
    תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירב!!!! - תגובה

ד''ר מרב לידר
    27/07/2011

הקפידי על פעילות גופנית סדירה וסביר שהכאבים יחלפו מאליהם.
    כמעט כל נעל התעמלות היא נעל טובה ולהבדיל, כל הכפכפים הפתוחים שרובינו נועלים בחום הישראלי - ממש לא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! מודה לך מאד!

בר
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו