האם טוב להפסיק פלאקווניל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טוב להפסיק פלאקווניל?
    מיכל
    22/07/2011

שלום רב. בת 49. סובלת כבר שנים מכאבי פרקים אך הסתדרתי, לעיתים עם דיקור סיני. משנה שעברה התחלתי פלאקווניל 200 מ"ג 2 ביום, עם הטבה רבה בהתחלה, כשבסביבות מאי השנה היה לי כחודש וחצי שוב כאבים רבים. במקרה לא היו לי תרופות מס' ימים, והרגשתי יותר טוב. מאז כשבועיים שלושה אני לא נוטלת את הפלאקווניל, כל הזמן יש לי כאבים שונים אבל בעוצמה מאד חלשה. (כרגע אין לנו ראומטולוג בסביבת מגוריי). שאלתי - האם לטווח ארוך עדיף להיות עם תרופות (האם הן עוצרות התדרדרות) או עדיף כשאפשר להיות בלי, כשעל פניו המצב יותר טוב כך? מבינה שלא תוכלי לתת לי תשובה ספציפית, אלא מעוניינת בתשובה לגבי העקרון של תועלת השימוש מול אי שימוש. אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם טוב להפסיק פלאקווניל?

הוספת תגובה

• האם טוב להפסיק פלאקווניל? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    27/07/2011

התשובה כמובן תלויה בהגדרת מחלתך. אם מעולם לא סבלת מדלקת ממשית במפרקים אלא מכאבי מפרקים בלבד - סביר שניתן להפסיק הפלקווניל ללא חשש.
    את יכולה להמשיך ללא פלקווניל עד שיגיע התור לראומטולוג ואז להבדק ללא טיפול. אם תהיה התלקחות - אזי אששת את הצורך להמשיך ולטל פלקווניל.
    המחלה היחידה בה אנו נמנעים מהפסקות פלווקניל כמעט לחלוטין היא לופוס - זאבת, אך לפי תיאורך אינך סובלת ממחלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו