פיענוח תוצאות בדיקת MRI מחלת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח תוצאות בדיקת MRI מחלת פרקים
    עוז הלוי
    03/09/2011

שלום רב. בגיל 60 בצעתי MRI ברכיים .ברקע סובל מבעיות גב תחתון.ובעייה עיצבית ברגל ימין( לפי בדיקת EMG ). להלן תוצאות הבדיקה. ברך ימין -ACL מעובה והסיגנל בו גבוה מתאים לניוון מוקואידי .אי סדירות סחוסית בקונדיל הפמורלי המדיאלי עם מוקד קטן של בצקת לשדית מתאים לנזק אוסטאו כונדרלי. קרע בקרן האחרורית של המניסקוס המדיאלי עם מוקד של חוסר במניסקוס באורך כ- 3 מ"מ. מוקד של כונדרומלציה פטלה סחוסית באורך כ- 5 מ"מ בפסט מדיאלי של הפיקה. בגדוליניום נראית האדרה אחידה של הסינוביה ללא גושים. ברך שמאל -מוקד ציסטי תת קורטילי באספקט האחורי של הטיביה בקוטר כ- 9 מ"מ מלווה בבצקת לשדית מתאים לשינויים ארטריטים. מוקדים קטנים של בצקת לשדית תת קורטיקלית במשטח הפרקי של הטיביה בסמוך מוקד של נזק סחוסי שטחי בקונדיל הפמורלי באורך כ- 8 מ"מ ללא בצקת לשדית.קרע בגוף הניסקוס הלטרלי נמשך אל הקרן הקדמית ומלווה בציסטה פרי מניסקלית קטנה. מניסקוס מדיאלי תקין. . קושי ניכר בהליכה. מתהלך עם קביים. לפי הבנתי ולפי מה שקראתי באינטרט כנראה שיש לי בעייה ניוונית.
    בנוסף רופא המשפחה הפנה אותי לרופא פרקים.(יש לי תור לעוד חודש ) מבקש את עזרתכם בהבנת התצאות .
    תודה מקרב לב על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת MRI מחלת פרקים - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    06/09/2011

שלום עוז,
    הממצאים בברכיים מתאימים בהחלט לשינויים נווניים שחיקתיים עם פגיעה בסחוס ובמניסקוס של הברכיים. תופעה זו גורמת לכאבים וקושי בהליכה ובמדרגות.
    אם הופנת לרופא ראומטולוג, הוא ישלול גם בכל זאת סיפור של מחלה דלקתית במפרקים שיכולה לגרום לתהליך שחיקתי משני.
    בכל אופן, יש לטפל בשחיקה בברכיים. נתן לשקול שימוש בנעלי APOS (שמחזקות את הברכיים ומשפרות הליכה), הזרקות של חומצה היאלורונית שיכולות לשפר את תפקוד הברך, וכמובן , במקרים קיצונים, מגיעים להחלפת ברך.
    ניתן להיתיעץ על האפשרויות אלא עם האורטופד או הראומטולוג.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו