RA והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RA והריון
    שרון
    05/01/2012

שלום,

בת 27.5,יש לי RA מאובחן ממרץ האחרון אך אינני נוטלת תרופות מכיוון שהחלטתי להיכנס להריון. במספר החודשים האחרונים חלה רגיעה כלשהי והשבוע כשגיליתי שאני בהריון (שבוע 6) התחילו שוב הכאבים. בעיקר בכתף ובכפות הידיים בצד שמאל.

רציתי לשאול מה ידוע מבחינת המחקרים לגבי RA והריון?
    האם המחלה מתלקחת או נרגעת במהלך תקופה זו?
    ואיזה טיפול קיים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RA והריון

הוספת תגובה

• RA והריון - תגובה

פרופ' שאול סוקניק
    08/01/2012

שלום שרון ,
    מזל טוב,עליך להתייעץ עם הראומטולוג המטפל בך בנוגע לתרופות מאחר ויש תרופות האסורות בהחלט בזמן ההיריון כמו שישנן תרופות נגד כאבים המותרות כמובן בזמן ההיריון.
    רוב החולות מרגישות טוב יותר בזמן ההיריון אבל המחלה עלולה להתלקח עם סיום ההיריון.
    לפני מספר שנים פרסמנו בעיתון 'הרפואה' על הקשר בין היריון ודלקת מפרקים ועל כל הסיבוכים העלולים להתרחש בזמן ההיריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקות mri

חן
    30/07/2012

ד"ר שלום,

כבר כמה שנים אני סובלת מכאבים עזים באזור האגן ועמוד השדרה.
    לפני כחודש ביצעתי בדיקת mri ומודגמת בצקת לשדית בצד האיליאלי והסקרלי של המפרקים בסקרו- איליקליים משני הצדדים.
    לאחר הבדיקה גליתי שאני בהריון. ועכשיו אני בשבוע ה7.2 ואני סובלת מכאבים עזים באזור, בהפרעות חמורות בשינה וקשב לי לתפקד בצורה נורמלית בחיי היומיום.

לפני ההריון טופלתי תרופתית ב-"אטופן" במינונים 600mg ומפני שעכשיו אני בהריון איני רוצה להשתמש בתרופות העלולות לסכן את עוברי.

מה עלי לעשות?

תודה,
    חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו