תוצאות בדיקת MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת MRI
    מאור
    20/05/2012

שלום שמי מאור, במשך כשבועיים אני סובל מכאבים מצד ימין לאורך כל הרגל.

אני חולה קרוהן ובבדיקות דם CRP מוגבר ערך-59 (נורמה 5) קיבלתי זריקת DEPOMEDROL 80MG וארקוקסיה ל-5 ימים.
    לאחר בדיקות נוספות אצל ראומטולוג+גסטרואנטרולוג. הועלה שכנראה אני סובל מ-סקרו-אילאיטיס.
    שלחו אותי לבדיקת MRI ואלו הן התשובות:

1. בכנף האיליום מימין הודגם מוקד בעל סיגנל נמוך ב-T1 בגודל כ-12 מ"מ שעובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום לוריד. המוקד מרוחק מהמפרק הסקרו-איליאקי.

2. לא הודגם ממצא פוקאלי חשוד ברקמות הרכות.

3. לאחר הזרקת גדוליניום לוריד- אין לראות האדרה פתולוגית.

4. בגובה L4-L5 הודגם בקע דיסק פורמינלי מימין הגורם ללחץ על שורש עצב L4 מימין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת MRI

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת MRI - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/05/2012

מאור שלום -
    כאביך נובעים ככה"נ מהדיסק הלוחץ על העצב ולא ממעורבות דלקתית של מפרקים באגן.
    בהעדר חסר נוירולוגי - הטיפול הינו לרב שמרני והכאבים חולפים בחלק ניכר מהמקרים תוך מספר שבועות.
    התייעץ עם רופא המשפחה שיפנה אותך למומחה עמ"ש.
    אשר לממצא הקטן בכנף האילאום - יש לראות אם הודגם בבדיקות הדמיה קודמות שביצעת (יכול להיות שהודגם ב- CT שנעשה לך בעבר בהקשר של מחלת המעי). אך זה ככל הנראה לא המקור לכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

מאור
    20/05/2012

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

מעבר לכך, מה בנוגע לערך ה-CRP שהיה גבוה בפי-10 מהנורמה?

ויש לי CT השבוע בנוגע לקרוהן. שמה יתבהר כל הנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד''ר מרב לידר
    20/05/2012

הcrp הוא אכן מדד דלקת שלפי ממצאי ההדמיה אינו קשור לכאבי הגב. סביר שקשור לקרוהן שאינו מאוזן דיו וזה יתבהר בסי טי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו