מה אני צריכה לבדוק עוד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אני צריכה לבדוק עוד?
    הודיה
    17/02/2013

שלום ד"ר. אני בת 43 עם אנדומטריוזיס. 3 שנים האחרונות נשירת שיער{הרופאים לא מצאו סיבה}+ב3 4 חודשים האחרונים כאבים בגב התחתון במיוחד בשעות הבוקר שקשה לי אפילו להתהפך במיטה.עליה במישקל, בטן תחתונה נפוכה, קמה ויושבת בכיסא עם כאבים באיזור הגב התחתון. בדיקות הדם שלי:
    ANA חיובי 5.78 {0-0.90} + {0-5.9} 15.40 RF.חיובי. בדיקות נוספות שעשיתי יצאו שליליות {DNA DS ABS+CCP IGG+SSA+SSB+SM AND SM\RNP AB]. פפסמיר שלילי, X-RAY של עמוד שידרה וברכיים אומרים שיש לי MILD OSTEOARTHRITIS .{דרך אגב אני לא שמנה ולא אוכלת הרבה כך שלא המישקל שלי גרם לזה} . בבקשה ,מה עוד אני צריכה לבדוק? איזה מחלה הרופא מפספס בבדיקות? תודה רבה ושבוע מבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אני צריכה לבדוק עוד?

הוספת תגובה

• מה אני צריכה לבדוק עוד? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/02/2013

שלום. את הסיבות לנשירת השיער מומלץ לברר אצל רופא עור. ANA חיובי- יש לחזור על הבדיקה בשיטה אחרת הנקראת אימונופלורוסנציה. הייתי חוזר על בדיקת RF (זה חיובי אבל מאוד גבולי). בדיקות נוספות- סרולוגיה לוירוס הפטיטיס B וC, רמת משלים, אנטי היסטון. כאבי הגב שאת מתארת יכולים להיות דלקתיים- כדאי לבדוק את מדדי הדלקת (CRP וESR), לבצע צילום פרקי סקרואיליאק ואגן. אם התשובות יחזרו לא תקינות הייתי ממשיך ברור מסודר אצל ראומטולוג. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי מאוד.

הודיה
    17/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו