שאלה מקצועית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מקצועית
    גוי
    03/12/2013

שלום דר האם על סמך Ana חיובי ואנטי DNA שלילי sm.1.1 וrnp 8 ניתן לאבחן לופוס?
    לציין שה rnp הוא חיובי כבר מעל 10 שנים ולא היו סימנים,,
    Crp תקין, ספירת דם תקינה שתן תקין,
    חוץ מכאבי פרקים שבאים והולכים ורק אחרי אוכל הכאב נסבל
    בדיקת ראומטלוג אין סימני דלקת פרקים וללא לופוס,
    התלונות שלי היא התחממות כפות הידיים באים והולכים
    בחור בן 30 ספורטאי ללא מחלות ללא כלום ,
    Sm לפני חודשיים היה שלישי והיום חיובי , האם הוא חיובי גבולי או מה אלי
    לציין שיש לי פולוטליטס כרוני בקרקפת מעל 6 שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

הי, כדי לקבוע אבחנה של לופוס צריך שייתקיימו כמה תנאים- תלונות/ממצאים בבדיקה גופנית/בדיקות מעבדה. תנאי הכרחי הוא ANA חיובי ואותו יש לך. מלבד זאת, על פי שאר הנתונים שאתה מפרט לא ניתן לקבוע האם יש או אין לופוס- זאת אפשר לעשות רק לאחר בדיקה גופנית מדוקדקת ושמיעה מפורטת של כל התלונות ורביזיה על כל בדיקות המעבדה- את זה אפשר לעשות רק במסגרת של ביקור במרפאה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית

גוי
    03/12/2013

תודה דר על התגובה , רופא ראומטלוג מומחה בדק אותי כמה פעמים , מסר שאין לי דלקת פרקים ואין שום חשד ללופוס, אבל אני עדין מפחד, עדין לי יש חום בכפות הידיים והרגליים , אף פעם לא היה לי חום, רק הרגשת חום פנימית , וכאבי פרקים באים והולכים, אחרי שאני אוכל הכאבים נעלמים , איזה בדיקות מעבדה עוד לבקש בבשל לפסול את המחלה הנוראית הזו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

עושה רושם שעשית מספיק בדיקות. תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו